Вход
София
Времето в София 15 o C

САМО В ПИК! Социологът Васил Тончев с горещ анализ за коалиция БСП-ДПС: Столетницата ще изгуби електорат, но няма друга опция

САМО В ПИК! Социологът Васил Тончев с горещ анализ за коалиция БСП-ДПС: Столетницата ще изгуби електорат, но няма друга опция

на 05.12.2018
66575
26
САМО В ПИК! Социологът Васил Тончев с горещ анализ за коалиция БСП-ДПС: Столетницата ще изгуби електорат, но няма друга опция
Автор: ПИК
05.12.2018
26
66575

Потърсихме социолога от агенция „Сова Харис“ и политически анализатор Васил Тончев за коментар по заявката на лидера на БСП Корнелия Нинова за управление с ДПС, макар и под условие; за риска от кабинет тип „Орешарски“, както и речта на Доган от Сараите за Коледа.

 ИНТЕРВЮ НА СИМО РУСЕВ

- Г-н Тончев, от градската конференция на БСП в София чухме лидера на социалистите Корнелия Нинова да коментира възможността за управление с ДПС, макар и под условие. Дали такова управление е действително възможно, още повече че вече сме виждали такива реализации в исторически план?

- Ами ако се върнем към 2005 година, ще видим, че БСП изгубиха и то много сериозна електорална подкрепа в навечерието на изборите. Те тогава не успяха да постигнат мнозинство, с което да управляват сами. Един такъв съюз и сега би им коствал сериозно, рязко падане на електоралния резултат. Не за друго, аз мисля, че и ДПС не са готови. Не са във вид, в който могат да влязат в коалиция.

- Ако правилно разбирам това, което казвате, самият електорат на БСП не се ли чувства отвратен и омерзен от подобна предлагана му алтернатива?

- Нека да не слагаме такива ценностно натоварени епитети за тях, но при всички случаи има центристки електорат, на който тази идея няма да му хареса и ще се отдръпне.

- Ако разгледаме хипотезата, че такова управление все пак бъде реализирано, не съществува ли рискът да се повтори моделът на кабинета „Орешарски“, което пък да изведе на улицата задълго за пореден път множество от недоволни хора?

- Това не мога да кажа сега. Това е хипотеза, която е с много условности. Но този ход от политическа гледна точка, ако БСП го направи, мисля, че ще бъде неуспешен за тях.

- Веднага следва логичният въпрос: ако БСП, заявявайки се като единствената и смислена опозиция и алтернатива на ГЕРБ, посегне към властта, имат ли на „Позитано“ 20 друга смислена опция за коалиране освен ДПС?

- Поне засега нямат. Никой не е обявил такава готовност. Три-четири са политическите субекти, които евентуално имат шанс да прескочат четирипроцентната бариера.

- Традиционно около Коледа почетният председател на ДПС произнася своята кралствена реч от Сараите в Бояна. Да очакваме ли поредните тезиси, новина и насока за действие и тази година?

- Не бих могъл да пророкувам. Би било някакво гадаене.

- Ако не говорим за конкретно съдържание, ще има ли модел, формула, по които другите политически субекти да се равняват и маневрират?

- Не мога да кажа, без да сме чули и видели нещо.               

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(26)
1
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Със всичкият си акъл си мисля, че все пак когато БСП се срине, ще останеме да управляваме ние със ДПС. Тогава ДПС ще ни прелее електорат, за да влезнеме в парламента. Оттам нататък, българите в България са повече откъдето следва, че аз ще стана Премиер. Ще взема и един вицепремиерски пост и министерство на отбраната. На ДПС ще дам всичко останало и ще подавам оставки, а те ще ме преизбират. Поне така казаха на сбирката на генералското движение във вторник, т.е. вчера. Този ученика на бай Данчо също умее да прави хубави телешки пържолки. Бате Данчо обаче си беше майстор. Младост се не връща.
4
БРАТЯ БЪЛГАРИ НЕ ВИ ЛИ СТИГНАХА 60 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ , ЧЕ ОТ НЕЯ НИЩО ХУБАВО НЕ Е НАСТЪПИЛО А САМО УПАДЪК , КРАЖБИ И ДОРИ УБИСТВА НА ЦВЕТА НА НАРОДА НИ ПРЕЗ 1945 ГОДИНА. СТИГА , СТИГА , СТИГА
5
Този псевдо-социолог е червен до мозъка на костите си. Само като видиш как бяха от въпросите срещу БСП и ДПС и ти става ясно!
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
https://www.youtube.com/watch?v=xo5u0w6gFPI
9
Тончев и ти ли искаш от паричките ми , знаеш ли кви са местните данъци в Барцелона , говедо ?Айде , не моем се изсерем от вас , устите ви все под г.зо ми....
10
„През 2009 г., след като взе властта и се договори с ДПС и Пеефски, Борисов закри Министерството на бедствията и авариите, където се бяха вихрили Пеефски и Емел Етем. Вместо да разследва далаверите в министерството, Борисов го разформирова, пръсна дейността по други три министерства, кражбите успешно бяха заметени, особено тези в Държавния резерв. И се пропусна една от последните възможности Пеефски да гледа небето на квадратчета. По него време той още си нямаше финансов министър, главен прокурор и лична квота във ВСС.“ (https://www.reduta.bg/из-делниците-на-един-луд-26-30-ноември/)
11
..ДЪРЖАЛ И КОНТРОЛНИЯ ПАКЕТ НА САЙТА П.И.К....ЯВНО Е СВЕСТЕН, ЩОТО ЛОША ДУМА ЗА НЕГО ТУК НЕ СЪМ ПРОЧЕЛ....ДЕБЕЛОТО ПРАСЕ ДЕЛЯН, МУ ВИКАЛИ...Е, АЗ ВЯРВАМ, ЧЕ И СРЕД СВИНЕТЕ ИМА ЧИТАВИ....
12
Другари -- в името на завземането на властта и бъдещите кражби и съвместни грабежи , да извъртим една предизборна сочна свирка на рязания сарайски ятаган ! ,С БКП -- НАПРЕД !! КПСС-- БКП ! УРА ДРУГАРИ НА ВЪЛЦИТЕ !!
13
https://www.youtube.com/watch?v=RF7UJaOTyUQ
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
Защо му е на Доган (агент „Сава“ на ДС), да бута кабинета. Кога друг път е бил собственик на ТЕЦ и то не какъв да е ТЕЦ, а ТЕЦ „Варна“ с гарантиран годишен доход от 27,4 млн. лв. за студен резерв, т. е. получава пари без да работи?!? За какво му е на г-н Делян Пеевски (най-успял млад български бизнесмен) да бута кабинета, след като за осем години е забогатял със 79 млн. лв., като само през 2017 г. е спечелил 40 млв. лв., видно от имуществената декларация на депутата, публикувана от КПКОНПИ.
16
Шефа на БСП и червения шаман милионера другаря Тончев ви казват, че нямат друга опция освен да управляват с ДПС вие всички скочихте на амбразурата и доказвате ли как ДПС ама няма никакъв келепир да свали ГЕРБ и да влезе в управлението да разпределя порции. Усети се госпожа техноимпексова, че с това изявление губи електорат и сега всички кутевчета на клавиатурата ще докарват от десет дерета доводи , че няма кака да стане това. Нали госпожа лъжа години наред ви лъже, че ГЕРБ ще прави коалиция с ДПС, а сега изведнъж хом познатия формат БСП/ДПС. То като се сетя за чистите управления на БСП и при Луканов и при Виденов и аз съм съгласен, че варианта БСП/ДПС е по-добър за страната, но най-добрия вариант е и БСП и ДПС вечна опозиция.
17
отговор на коментар
читави , ама до коледа.
18
Да така е . Освен с ДПС с друг БСП не може да управляват . Затова е много важно с чугунените се глави червените избиратели добре да си помислят .
19
Сладури тоя кретен кум ли ще е. Кога ще пие и бана ракия, или Чалмата вече е оправила барсалата. А само какво говорише Импексовата миризливи и лъжлива курабия, НИКОГА С МАНАФИТЕ ОТ ДъПъСъ, но за власт е готова и тя като СС Момата, да го налапа на Чалмата до мадата..
20
Имам и друго становище по въпроса. Да, ДПС е образувания от което всеки бяга. БСП ядоха на два пъти таламангата от ДПС и едва ли ще се хванат трети път. ГЕРБ на изборите през май (парламентарните) няма как да има повече от 14-16 депутати, Обединени идиоти в парламента няма да има, да не говорим за Вaзeлин Магарешки. Амуджите от ДПС могат да имат максимум 40-42 депутати. Градските десни ( ония хубавите и красивите) ще се радват на 20-на депутати. Голяма вероятност има "Боец" да участва в изборите и да спечели около 30 депутати. Останалите около 130 депутати ще са на БСП. Защо им е да управляват с резаците ? Но при това положение няма как Нинова, вече като премиер да не иска да види Питека окован с пранги и въдворен в килията на Иванчева, при затапен дупка на тоалетната и вместо това да ползва поцинкована кофа без дръжка. Нинова може да стигне и по нататък - да посегне и на този сайт. Те не отчита , че точно този сайт е любимият на народа. До сега нито веднъж не е обърнала внимание на Heдялко, което означава , че за нея той е една пyткa непоръбена. Аз искам този сайта да го има и по времето на Нинова. Не може импексовата бърсала с един удар да ни eбe майката ! Но по добре Крушовицата да се гаври с нас от колкото ония от ДеПеСе-то със запретнатите (обрязаните) яки.
21
ХОРА ААААА , ТОЯ ЛИ СРИЧАЩ И МЪНКАЩ ПРЕЗИДЕНТ --- КОЙТО ВЗЕ РАЗРАБОТЕНА ПОВТОРИЯ , РАЗВАЛИ ДВЕ СЕМЕЙСТВА , РАЗДЕЛИ ПЕТ ДЕЦА ! ТОЗИ ЛИ , КОЙТО ХАРЧИ НАРОДНИ ПАРИ НА ТЪМНО ЗА РОКЛИ , НСО ОХРАНА , ПРЕЗИДЕНТСТВОТО МИРИШЕ НА БЛАТО . ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ПЪЛЕН ТОТАЛИТАРИСТ И ДИКТАТОР ---- НАРОДЪТ НЯМА ДА МУ ПРОСТИ !
22
дпс да спре изборния туризъм и купуването на гласове едва след това може да се мисли за коалиция
23
Офффф, аман рошкo кога ще спре да лаe- нали денонощно е Е.БАН= скоpо ще ми лaпа шаpанОфффф, аман рошкo кога ще спре да лаe- нали денонощно е Е.БАН= скоpо ще ми лaпа шаpана...
24
турците са барнати, да му мислят българите просяци, до там докараха народа ни, да ходят да им работят, то същото и при соца, франгаджии, а сега разбрахме, че 16 пъти смяна на имена, и кога един не бил казал от симеоново, още жив, възрастен, са го викали, карали му се, че казал тази дума, а е трябвало франгаджия, кой вдянал, вдянал, мат ви направи умният на бай тошо човек, Аааамммм, вслушайте се в хора очевидци, а не в младите, които стоят и дебнат да напишат нещо за стотинки от 8 до 17 саата, живи и здрави, първото, то вече сите луди в бг, алчни, злобни, омраза, кражби, немотия, не им се живеело, а като отидоха до урните да са мислили, но как да мислят, като на първо място са им парите, а в главите им бръмбари
25
идат избори. какво ще ви сервират ТУК за да ви манипулират и да ви накарат пак да изберете тиквун: ЕДИНСТВЕНАТА мантра, която им остана е да ви вменят, че ГЕРБ е алтернатива на БСП. НЕ Е !!! Те са скачени съдове и заедно с поредната патерица (ВОЛЯ, Патриоти, Бареков ка.пута, и не на последно място ДПС) искат да продължат да ни окупират Държавата. НЕ СЕ ПОДАВАЙТЕ !!!
26
Само не с дпс.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате на евроизборите?
Общо гласували: 17634
архив

Един мъж се прибира изненадващо от командировка. Нахлува в спалнята при жена си и без да пита много много започва да оглежда и да търси. Поглежда в гардероба, поглежда в банята, поглежда под леглото - нищо. След като обръща цялата къща наопаки се връща при жена си в спалнята, поглежда я победоносно и със злорада усмивка ѝ казва:
- Остаряваш и погрозняваш, а?

няма нови новини
Днес: 193
hot
най-четени новини в момента
сега
2599
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Бойко Борисов с важни новини след срещата си с премиера на Бавария (ОБНОВЕНА)
x
7-те добродетели на чая или какво ви очаква, ако пиете по една чаша дневно
x