САМО В ПИК! Спас Гърневски побесня след срещата на президента с ППДБ: Радев, ти си ненадминат шарлатанин

Акценти

САМО В ПИК! Спас Гърневски побесня след срещата на президента с ППДБ: Радев, ти си ненадминат шарлатанин

385816
на 17.07.2024
САМО В ПИК! Спас Гърневски побесня след срещата на президента с ППДБ: Радев, ти си ненадминат шарлатанин
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Синята легенда и бивш кмет на Пловдив Спас Гърневски даде ексклузивно интервю за агенция ПИК, в което коментира ходовете на Радев и ППДБ. Припомняме, че вчера държавният глава прие на среща оказалата се втора парламентарна сила след разцеплението в ДПС. От ППДБ поискаха той да забави връчването на втория мандат с цели 3 месеца. 

препоръчано

Ето как коментира събитията Спас Гърневски.

Интервю на Ивайло АТАНАСОВ:

– Г-н Гърневски, „служебната втора политическа сила“ ППДБ поиска среща с президента Радев, за да "начертае общ път за излизане на страната ни от тежката политическа криза“. На нея настояха връчването на втория мандат да се забави с 3 месеца до приемането от парламента на определени закони. Как ще определите този абсурд в родната политика?

– Като политическо мародерство! ППДБ отново ни натрапи циничната си политическа физиономия. Коалицията, изпаднала в „Б“ групата на родната политика след изборите и върната служебно обратно като мандатоносител на мястото на ДПС след разкола му, поиска най-арогантно тази среща с държавния глава. Трябвало им време, за да подготвят почвата за правителство, което да преодолее разрушителното цунами в сферите на обществено- политическия живот след преврата от 9 юли 2020 г. Не допусках, че президентът ще нагази отново във водовъртежа на това национално предателство, обявено и оглавено от самия него преди 4 години. Той обаче светкавично насрочи срещата със „съратниците“ си в антиконституционния метеж. С това абсурдно действие той най-вероятно е искал да пробва инстинктите както на политическото статукво, така и на обществените нагласи като цяло.

При всички положения обаче отново ни изправи пред дилемата: Дали е подвластен на тотално увреден мозък, или е изкусен национален предател, чиято задача е да екзекутира цивилизования европейски път на следващите български поколения…

В края на срещата, явно стъписан от политическия буламач, който му сервираха жалките махленски политикани, намери сили да отрони: „ Аз съм длъжен да спазвам Конституцията“.

Да, истина е, че сте длъжен да спазвате Конституцията, но защо чак вчера, във втория си мандат осъзнахте какво е основното ви задължение като президент? Защо приехте тази позорна среща с хора, с които доведохте страната ни до тази турбулентна криза във всички сектори на обществения живот. Когато ни лук яли, ни лук мирисали вчера седнахте с тези политически отрепки да „лекувате“ България, нима си мислихте, че българите са късопаметни поданици? Че, потънали в ежедневните си грижи и в битката с проблемите, които им докарахте с някогашните си авери от ППДБ, са забравили какво лично вие изрекохте по техен адрес на 5 декември 2022 г. при посещението си в Албания:

„Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора. Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. За съжаление, българите получиха лъжа. Както надживяхме автократичния модел, така ще надживеем и тази шарлатания“.

– Но президентът може наистина да е изпитал чувство на вина?

– С йезуитския си опит да свали от плещите си отговорността за вдигнатия юмрук срещу конституционната парламентарна демокрация у нас Радев доказа окончателно, че е знаково бедствие в родната политика. Няма как с едно изявление от три изречения и то далеч от родината, да прикрие вината си за тежките кризи, до които доведе България.

Нелепост е, когато твърди, че бил излъган и допуснал грешка, като се доверил на „харвардските“ шарлатани. Позволете ми да го попитам публично чрез вас и широката и интелигентна аудитория на ПИК: От кого бяхте излъган, г-н президент?

Може би от Конституционния съд на Република България, който уличи Кирил Петков като лъжец в сагата с канадското му гражданство. Сагата, в която вие си затворихте очите и застанахте на страната на лъжеца, вместо да го разобличите и отстраните от властта?

А може би когато Мортен Лунд, бившият сътрудник на Асен Василев, заяви публично за него, че той е измамник от висока класа?

Или когато при арестите и повдигнатите обвинения на мастити олигарси за крупни злоупотреби с имоти и капитали, заявихте, че обвиняемите звучат по-убедително от националното обвинение? Въпреки че то бе наложило запор за над 5 милиарда на вашите „под защитни“, някои от които активно подпомагаха пуча срещу законната власт в страната?

Не, г-н президент, колкото и да се правите на ощипана госпожица, номерът няма да мине.

Цяла България видя на 9 юли 2020 г., че на площада пред президентството под юмрука на разделението бе строена цялата мафиотско-комунистическа кохорта в страната.

Как ще коментирате, "Метежнико“, следната информация изнесена на 23.12.2022 г.: „САЩ включи избирането на Радев и БСП в руската дезинформация."

Според специалния доклад на Държавния департамент Леонид Решетников, пенсиониран генерал-лейтенант от Службата за външно разузнаване на Русия, се е намесил в президентските избори в България през 2016 г.

След спечелените от Радев избори Леонид Решетников обявил пред финансираната от олигарха Константин Малофеев руска телевизия „Царьград“, че наистина е обсъждал неговата кандидатура с лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Г-н президент, всичките ви дела от 2017-а до днес категорично доказват, че не вие сте лъган и подвеждан от внедрени мошеници в управлението на страната. Точно обратното е, вие сте режисьор и изпълнител на главната роля в сатанинския сценарий за „изчегъртването“ на България от европейските й хоризонти. Поверявайки водещи роли на посредствени гастрольори като „харвардските“ въздухари, доказвате безспорно, че именно вие сте ненадминатият шарлатанин в българската политика…

С изявлението си от Албания на всички българи стана ясно, че не притежавате нито капчица чест и достойнство, на които са носители истинските български офицери. Всеки от тях във вашата ситуация би застанал пред Народното събрание, би се извинил на народа ни за безвремието, в което хвърлихте страната ни, и подал оставка…

Най-лошото е, че шарлатанските номера на Румен Радев продължават и до днес. След предсрочните избори за 48-ото Народно събрание, проведени на 2 октомври 2022 г., президентът необяснимо дълго забави връчването на мандатите. Първият мандат на победителите бе връчен цели 2 месеца по-късно, но Радевите наемници от ПП, ДБ и БСП показно го бламираха.

В 49-ото Народно събрание кабинет се състави благодарение на държавническата политика на ГЕРБ и лидера Борисов.

Безспорните победители в изборите за 50-и парламент отново бяха бламирани от аутсайдерите. Има мераклии между тях всички да се обединят срещу шампионите от ГЕРБ. Това е все едно отпадналите в груповата фаза на Европейското първенство по футбол да си съберат точките и да претендират за титлата на Испания. О, неграмотни аматъори. Шампионът си е шампион и съвсем скоро отново ще си оправя головата разлика с вас...

– Какво ще стане, ако президентът заиграе отново по свирката на ППДБ и отложи връчването на мандатите?

– Това означава, че след четири години опитите за атентат срещу българската демокрация са подновени отново…

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата
ново
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК