САМО В ПИК! Спас Гърневски попиля БСП и Корнелия Нинова за партийните субсидии: Това е политическото падение на г-жа Лъжа Импексова

Интервю

САМО В ПИК! Спас Гърневски попиля БСП и Корнелия Нинова за партийните субсидии: Това е политическото падение на г-жа Лъжа Импексова

118644
на 10.07.2019
САМО В ПИК! Спас Гърневски попиля БСП и Корнелия Нинова за партийните субсидии: Това е политическото падение на г-жа Лъжа Импексова

Темата с намаляването на партийните субсидии стига и до Европа, след като лидерката на БСП Корнелия Нинова написа кърваво писмо, в което се оплака, че вече няма да получават по 11 лв. на глас, а само по един. Според нея, така се затваряла устата на опозицията, още повече, че партийната каса на „Позитано“ 20, е изпразнена до дъно от безумните ѝ харчове.

препоръчано

Стигна ли края на своето падение Корнелия Нинова, вкопчвайки се в парите, както и докъде може да доведе разчистването на сметки в червените редици, агенция ПИК потърси за коментар депутата от ГЕРБ Спас Гърневски. С него разговаря Ивайло Атанасов.

Г-н Гърневски, партийните субсидии бяха намалени на 1 лв. за всеки получен глас. Това обаче не се хареса на опозицията, а Корнелия Нинова и БСП реагираха най-остро. Не е ли това един смешен плач, но не по Ботев, а по социалистически?

- Ако ви направи впечатление, в началото на казуса за субсидията, пребоядисаните комунисти от БСП проявиха типичните си наглост, цинизъм и арогантност в политическото си поведение, които впрочем са отличителни белези на тази партия. Постепенно изпаднаха в неадекватно поведение. Накрая се орезилиха съвсем, когато прахосалите най-безотговорно и безотчетно милиони, настояха ГЕРБ, които явно добре си правят сметката, да върнат на държавата спестените си средства.

Фалиралият прахосник настояваше грижовният стопанин също да фалира. Разбира се, че нямаше как да не станат за смях. Със смешния си плач те доказаха, че въобще не са разбрали на какъв етап от развитието си е днешна България. Тази двулична партия, тази стогодишна политическа блудница, неистово днес преследвайки властта – отново на всяка цена, не успя да разбере, че с намаляването на субсидията, на практика криминалният преход приключи. Приключиха двойните стандарти в политиката и тъмното финансиране на партията-майка.

Дойде моментът да се осветят процесите по финансирането  на партиите. Стига демагозите от БСП са сукали от няколко крави: един път от държавните субсидии, втори път от могъщите олигарси, които те създадоха по време на криминалния преход, трети път от криминални измамници (братът на червения депутат Георги Стоилов – Илия, който се оказа главатар на престъпна група – б.ред.). Харчат като за световно без правила и отчетност.

Неслучайно 2,5 млн. българи преди почти три години, поискаха чрез референдум намаляване на субсидията. Добре е, че с втория си опит ГЕРБ, успя да убеди Народното събрание, че с намаляването на субсидията, се осветлява политическата чистота на партиите. Не го разбраха само БСП, свикнали 100 години да я карат на тъмно. Сега освен с членски внос, партиите ще могат да се финансират и от дарения. Не знам защо от БСП са притеснени. Както каза Георги Гергов, националният им съвет е бъкан с милионери. Всички крупни олигарси, включително и тези в арестите, са с червено потекло и са дългогодишни техни спонсори. Има обаче едно условие – когато даряваш на партия, ще трябва да осветиш приходите си, печалбата, платените данъци, чистота на бизнеса си и след това да даряваш. Може би тук някъде БСП ги стяга чепикът. Милиардерите от следствения арест също.

Играта с маски на тъмно приключва. Иначе червени олигарси и криминални босове и досега си вкарваха и то с условие протежета в парламента и изпълнителната власт.

- Можем ли да кажем, че въпросът със субсидиите е политическото падение на Корнелия Нинова?

- Политическото падение на г-жа Лъжа Импексова, всъщност е свързано с цялостното й участие в политиката през годините. Когато лично си участвал в криминалната приватизация в началото на прехода и като „син“ приватизатор си отмъкнал едно дружество като „Техноимпекс“; когато като червен зам.-министър на икономиката си позволил държавата ти да загуби имоти за милиарди, в т.ч. и Международния панаир в моя град; когато си уволнен като заместник-министър заради тежки съмнения за корупция; когато след това, като лидер вече на БСП, атакуваш параноично властта с всякакви непозволени в политиката средства без свян и морал – с лъжи и интриги; когато саботираш денонощно законното конституционно управление на страната с призиви за погроми и метежи; когато четири месеца организираш партизанско движение,  опити за преврати, както засече ПИК в Тетевенския балкан; когато харчиш безконтролно за негледана от никого телевизия и нагло пропагандираш по нея огромната им глупост, вложена в илюзията за новата им визия...

И когато вече видяхме ефекта от всичко това некъде да е , а в родната й Мизия? Там секция първа, където гласува нейната свекърва, където гласуват нейните приятели, съседи и роднини – в урната мнозинството бюлетини се оказаха сини. Че те нейните най-близки от секция първа в Мизия, не повярваха на нейната визия, а иска да й повярва народът. Ето това е нейното падение. А циркът със субсидиите е жалък опит за спасение.

Паралелно с това, в червените редици наблюдаваме и една саморазправа от страна на Нинова с неудобните ѝ другари. Как бихте коментирали лова на вещици и гоненето на враговете с партиен билет?

- Нямам никакво намерение да надничам в свърталището на тази глутница! Да, там има и читави хора, но са много малко, за да сътворят нещо разумно. Най-доброто, което постигнаха в унищожителната самоубийствена битка всеки срещу всеки, е че на конгресът оставиха Нинова председател на партията. Доста отдавна, включително и в ПИК, когато социолози даваха предимство на БСП в рейтинга за предстоящите тогава европейски избори, бях заявил, че тази година ще бъдат прекършени всички мераци на Нинова и БСП за предсрочна власт.

Първият опит да се стигне до това чрез победа в евроизборите, пропадна с гръм и трясък. Финалът им ще бъде с поредна и то съвсем нелека загуба на местните избори. И както са се хванали смъртоносно гуша за гуша, най-вероятно до Коледа ще се издушат. А може би най-накрая ще им олекне. И не само на тях.

-  Вие бяхте общински съветник в Пловдив от гражданската квота на ГЕРБ. Макар и сега в парламента, продължавате да следите отблизо ситуацията в града. Как бихте коментирали думите на премиера г-н Борисов, които той каза за Пловдив на конгреса на ГЕРБ в неделя?

- Думите на премиера за Пловдив бяха в контекста на  политическия морал и отговорност, въведени от него в управляващата партия. Толкова високо вдигната летва за справедливост и солидарност с народа си, досега никой не е поставял. Неслучайно Бойко Борисов налага стандарт, в който първи над летвата да скочат тези, на които ГЕРБ гласува доверие и ги праща в управлението – колкото по-високо отиваш, толкова по-високо се вдига летвата.

За БСП обаче това е неразбираемо. Още дълго ще пълзят под препятствието за скок на височина в политиката. Доказаха го с последните си издигнати кадри както за европарламента, така и за политбюрото си.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Телците са във властта на емоцията, Стрелците и Водолеите да не започват нищо ново САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Телците са във властта на емоцията, Стрелците и Водолеите да не започват нищо ново
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Събрали се старото БСП срещу мен - Таня, Мая и Корнелия. Целият летен преврат, започнал на Росенец, беше координиран от ДБ с ДПС (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Събрали се старото БСП срещу мен - Таня, Мая и Корнелия. Целият летен преврат, започнал на Росенец, беше координиран от ДБ с ДПС (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това