Вход
София
Времето в София -4 o C

САМО В ПИК! Спас Гърневски: Радев я кара през просото, създава интриги срещу правителството, а криминалната БСП ще се разпадне след местния вот

САМО В ПИК! Спас Гърневски: Радев я кара през просото, създава интриги срещу правителството, а криминалната БСП ще се разпадне след местния вот

на 25.08.2019
112694
61
САМО В ПИК! Спас Гърневски: Радев я кара през просото, създава интриги срещу правителството, а криминалната БСП ще се разпадне след местния вот
Автор: Симо Русев
25.08.2019
61
112694

Депутатът от парламентарната група на ГЕРБ Спас Гърневски коментира пред ПИК репликата на президента Румен Радев, че  "скандалите са в правителството и те са много и унищожителни". Гърневски е категоричен, че не Шипка е мястото, където Радев трябва да създава интриги около освобождаването на началника на НСО ген. Данчо Дяков и причините за това. Политикът предрече разгромна загуба за криминалната БСП на предстоящите местни избори.

- Г-н Гърневски, Шипка ли е мястото, откъдето президентът Румен Радев трябва да прави политически анализ и заключения за "унищожителните скандали в правителството"?

- Струва ми се, че президентът си я кара някак през просото, по инерция. Той не се посвени на едно от свидните места за българската история да се занимава с интриги срещу правителството.

Това е поредният му опит да насочи вниманието и то с негативна емоция към кабинета на България. И забележете, това е в дните, когато правителството получи едно от най-високите признания с кредитния си рейтинг. А това показва, че програмата на правителството се изпълнява отлично и че рейтингът и отношението към България с всеки изминал ден растат.

Истина е, че летните температури са високи, дори могат да повлияят на мисълта на човек, но на Шипка е по-хладничко и не би трябвало президентът да си изпуска нервите.

- Ако приемем, че е нормално да има противоречия между институциите, между президентство и кабинет, не е ли редно те да се решават в режим на диалог, окончателно ли е скъсана връзката по оста "Радев - Борисов"?

- За да има истински диалог между двама политици от такова ниво, трябва и двамата да проявяват хладен разум. Но разумът на Радев, явно дори на хладничко, продължава да е прегрял.

Той не може да си премери емоцията към правителството и затова не се получава диалог. За да има диалог в политиката, трябва двама разумни политици да седнат един срещу друг и да изяснят противоречията си не чрез медии, не на публични места, а като мъже, ако имат интерес държавата да има авторитет. Очевидно само желанието на Бойко Борисов за национално-отговорен диалог, касаещ бъдещето и просперитета на България,не е достатъчно. Къде е другият отговорен политик, къде е президентът, докога ще се крие зад своите житейски проблеми и шведските грипени? Борисов проявява чувство за държавност, търси го от повече от две години, чрез политици от различните формации, през лидерите на опозицията, не само през президента, но те са заслепени по московската си задача - на всяка цена да бъде свален кабинетът и те да вземат властта в страната.

Особено видно това е след реализираната сделка за доставката на изтребителите Ф-16. Те вече дори не прикриват това си желание. Така че няма как да има диалог, при положение че няма хладен разум у лидерите на опозицията начело с президента.

- Лятото свършва, идва новият политически сезон, предстои жега около местните избори. Ако тази тенденция на противопоставяне се задълбочи, какво да очакваме наесен?

- Нищо не може да се задълбочи, когато актът е едностранен. Т.е. този негативизъм, тази линия на конфронтация, на напрежение, на интриги, на фалшиви новини срещу управляващите - ГЕРБ и партньорите му, която продължава повече от две години, еднопосочно от опозицията и президента Радев не даде никакъв ефект. Видяхте, както обикновено се казва, че кучетата си лаят, а керванът си върви.

Това го показаха и евроизборите, на които опозицията беше заложила едва ли не, че ще победи, ще има нова власт, чистки и метежи. Но народът ни е достатъчно хладнокръвен, за разлика от лидерите на опозицията и най-вече за разлика от българския президент, за да допусне такава възможност. Както се казва, бог и народ на бодлива крава рога не дават.

Изборите показаха, че линията, която следва правителството, е единствено възможната, подкрепена с голямо мнозинство от българския народ. Той показа подкрепата си за ГЕРБ и лично за Бойко Борисов. Така че след пролетния шамар, каквото и да правят червените реставратори срещу кабинета, не могат да обърнат тренда. Ще дойде есен, която ще донесе окончателната развръзка за самата БСП. След загубата на местните избори, която категорично ще се случи, на тях нищо друго не им остава, освен да се разпаднат на съставните си части. Те и сега са се разпаднали.

Хванали са се гуша за гуша. След загубата наесен най-вероятно ще се издушат. Ще се разпаднат на соцаилистическа фракция - има такива хора там за социална солидарност, която поне пропагандират. А другите, мнозинството от тях, са прикритите комунисти, както аз ги наричам - криминални комунисти капиталисти. Точно те, след като платят сметките за кървавата си и крадлива история, ще останат като вандалистка секта - нарицателно за злото, сполетяло България през 1944 година за цели 70 години. Ето това предстои да се случи с тях.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 18526
архив

- Келнер, това кафе ли е или чай? - заяжда се клиент. - Не можете ли да определите по вкуса, господине? - Не, не мога. - Е, щом не ги различавате, тогава какво значение има?

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Китайската година на Белия метален вол ни носи пари и работа
x