Вход
София
Времето в София 22 o C

САМО В ПИК! Спас Гърневски разсипа БСП: Комунистически пир по време на чума - изкривени физиономии, разпенени устни, ругатни, закани, обиди и безпочвени обвинения! Радев ратифицира абдикацията си на 3 март на Шипка

САМО В ПИК! Спас Гърневски разсипа БСП: Комунистически пир по време на чума - изкривени физиономии, разпенени устни, ругатни, закани, обиди и безпочвени обвинения! Радев ратифицира абдикацията си на 3 март на Шипка

на 02.04.2020
141170
0
САМО В ПИК! Спас Гърневски разсипа БСП: Комунистически пир по време на чума - изкривени физиономии, разпенени устни, ругатни, закани, обиди и безпочвени обвинения! Радев ратифицира абдикацията си на 3 март на Шипка

България е в извънредно положение заради коронавируса. В типичния си противодържавен стил, от БСП отказват да приемат всички разумни доводи, които страната ни предприе за битката с невидимия смъртоносен враг.

Първо социалистите скочиха срещу Закона за извънредното положение, а заседанието продължи 13 часа. След това опитаха да провалят и разумното предложение на Цвета Караянчева парламентът да се събира само за извънредни заседания. Нещо повече – червени депутати демонстративно се разхождаха без предпазни маски, като призоваваха и населението да не се изпълнява мерките, препоръчани от Националния щаб за борба с коронавируса.

Стигна се и дотам от БСП да се усъмнят в истинността на положителната проба за COVID-19, която даде д-р Хасан Адемов от ДПС. Агенция ПИК потърси за коментар един от най-пламенните изобличители на противодържавната дейност на Корнелия Нинова и компания, която те провеждат целенасочено, особено по време на кризи. С народния представител от ГЕРБ Спас Гърневски разговаря Ивайло Атанасов:

Г-н Гърневски, като пряк участник и свидетел на поведението на политическите сили в парламента, според вас – как реагира политическата класа пред сполетялата ни напаст?

- България е една от страните в Европа и света, чието правителство реагира светкавично и адекватно пред сполетялата ни опасност. Предупреди народа си за „чумата“, пред която е изправен, пое без паника своето лидерство и на мига започна решителната битка с нея. В този исторически момент, най-важното, което е нужно, е единението на всички структури на обществото и на всеки отделен човек около програмата на правителството за справяне с кризата и щабът, който изпълнява оперативната работа.

Никой в условията на извънредно положение не може и няма правото да стои срещу хората, които по закон отговарят за опазване живота на всеки българин! Това важи с особена сила за политическите субекти.

За пореден път от БСП не се съобразиха с този призив и застанаха отново срещу живота и здравето на тези, които са на първа линия, както и на обикновения човек. Как ще коментирате поведението им?

- В парламента всички политически сили се съобразиха с този постулат.  Единствено и отново със своя див популизъм, прът в колелата на спасението, ден след ден, още от първия ден, слага яростно пребоядисаната БСП и нейният неадекватен президент.

И в парламентарната зала, и в медиите, наблюдаваме изкривени физиономии, разпенени устни, ругатни, закани, обиди, с нищо незаслужени обвинения към премиера и правителството. Над 20 дни внушават под път и над път как правителството подготвя финансови злоупотреби, как ще посегне на свободата словото, как ще изведе армията на улицата, как ще смаже правата на хората. Внушават и как ще се суспендира Конституцията и ще се наложи едноличен режим.

Затова на 23 март, по време на инфарктното заседание на парламента, си позволих едно изречение от трибуната в прав текст: „В цялата си история БКП винаги в дни на изпитание за народа ни, е поставила най-горе интересите на своята партия, на своите партийци и е бранила дори с цената на кръв интересите на болшевишките си покровители от Кремъл“.

Какви са исторически аргументи за обвиненията, които отправяте към БКП, чиито наследник по устав, се явява пребоядисаният й аналог в лицето на БСП?

- От анализа на политическото поведение на БКП/БСП в последните 100 години, за себе си, съм извел три основни характеристики за същността на столетницата.

Първата е, че тя е най-терористичната политическа организация в историята на България! Достатъчно е да си припомни 16 април 1925 г., когато с взривяването на църквата „Света Неделя“, е извършен най-големият терористичен акт в историята на България. Осъществен е от група крайнолеви дейци от военната организация на БКП. По време на атентата, в храма се извършва опелото на генерал Константин Георгиев, убит на 14 април от други дейци на комунистите. Специалната цел на атентата е да бъде ликвидиран военният и политически елит на страна, начело с цар Борис lll.

При атентата загиват 134 души, а ранените са около 500, като част от тях по-късно умират от раните си. Загиват 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, трима майора, деветима капитани, трима депутати и множество граждани, включително и деца. По случайност членовете на правителството се отървават с леки наранявания. Цар Борис lll не е в църквата, тъй като присъства на погребенията на убитите в атентата срещу него в прохода Арабаконак два дни по-рано.

Решимостта за атентата на ръководството на военната организация на БКП, вероятно е насърчена от преките му връзки със съветското главно политическо управление, което ги снабдява с пари и оръжие.  Безспорно терористично е и организираното по-късно партизанско движение, което с кръв и терор се опитва да свали законно установената власт в страната.

А останалите характеристики?

- БКП е най-кървавата партия, проляла най-много невинно българска кръв в новата ни история! След окупацията на България от Съветския съюз, инсталираният на власт комунистически режим, по болшевишки патент, ликвидира интелектуалния елит на страната. Десетки хиляди българи са убити веднага без съд и присъда след 9 септември 1944 г. Други бяха изтребени чрез незаконния Народен съд на 1 февруари 1945 г., а хиляди намериха смъртта си в комунистическите концлагери. Както каза днешният народен представител от БСП - другарят Валери Жаблянов, „просто е приложено необходимо и неизбежно правосъдие“.

Третата изключително отвратителна черта на кремълските подлоги е склонността им към национално предателство. Неслучайно, цели два пъти – през 1962 и през 1972 г., Политбюро на БКП взима решение за заличаване на българския суверенитет и приобщаването на 1300-годишната ни родина в състава на СССР, като 16-а съветска република. Нима някъде по света има партия, която да е извършила по-гнусно национално предателство от това? Самите руснаци са отвратени и отклоняват предателските наколенки на „поцелуйковците“ от политическото бюро на БКП.

Споменахте за заседанието на 23 март. Тогава в залата избухна смут, сътворен от депутатите вляво, които се държаха все едно са на заседание на някой селсъвет. Изпаднали в дива кооперативна ярост, те заплашваха, лепяха етикети, прекъснаха с викове изказването ви…

- Да, така беше. И тук е редно да попитам депутата от БСП Стоян Мирчев, който при обсъждането на предателското президентско вето на 23 март, крещеше срещу моето изказване, наричайки ме пред цялата зала фашист: „Не беше ли, другарю Мирчев, дядо ви Стоян Михайлов, секретар на ЦК на БКП именно на тази кървава и национално предателска партия?“.

И може би е редно да попитам и партизанския син – депутата Александър Паунов, който също ми лепеше етикета „фашист“: „Г-н Паунов, открито призовавате против НАТО, ЕС и западната ориентация на България. Но защо на паркинга на парламента не ви чака „Жигули“ или „Москвич“, а лъскав „Мерцедес“, по-голям от партизанската землянка на баща ви? В него може да се хване цяла чета“.

Да се върнем отново на характеристиките на БСП, ако позволите…

- Да, стигнахме и до четвъртата им характеристика. БСП е най-крадливата и най-грабителска партия на България и това беше формулирано в една българска медия не от кого да е, а от червения депутат Иво Христов. Неотдавна, в популярно предаване, пред цяла България, той заяви: „След  10 ноември държавата беше демонтирана и на фона на приказките за свободно движение на хора, стоки и услуги, бившата комунистическа номенклатура и репресивен апарат от ДС, присвоиха всичко, което през онези 45 години бе създадено с пот и кръв от българския народ“.  Е, считам, че след подобно откровение, всякакъв коментар е излишен.

Хващам се за последната дума – не беше ли излишен и президентът Румен Радев с намесата си?

- Напълно излишен! Със снемането на доверието си от правителството, той абдикира от конституционната си роля. На 3 март, на свещения за всеки българин връх Шипка сътвори такъв цинизъм, с който на практика сам ратифицира абдикация си. С всичките си последващи действия той показа, че това е най-правилното му решение.

Бихте ли определили, буквално с едно изречение, какво предложи БСП на народа ни, като изход от тежката криза, от опасността за живота и здравето на всеки българин днес?

- Вероятно народът си спомня за Чернобилската криза от 1986 г. и какво предложи на българите управляващата тогава БКП. Абсолютно нищо, освен грижи за себе си и престъпно мълчание пред хората. Същото днес се опитват да пробутат и наследниците им от БСП по време на тази криза. Комунизъм по време на чума, което значи гаранция, мерки и грижи за партията и отново престъпно безхаберие за народа ни, прикрито зад маската на червения популизъм.

Бясната им дива съпротива, в която наричаха хората страхливци, сега ги опроверга с влизането на вируса в парламента.

И един последен въпрос – какъв е вашият резултат от изследването на коронавирус?

- Отрицателен.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 21619
архив

- Докторе, имам комплекс за малоценност!
Психиатърът преглежда пациента внимателно, прилага му няколко терапевтични процедура и категорично заявява:
- Лъжете се, господине! Това не е комплекс...

няма нови новини
Днес: 291
hot
най-четени новини в момента
сега
2693
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов твърд: И аз искам оставката на Радев, но в демокрацията това се решава на избори. Виждате какво става с протестите в САЩ, Израел и Германия, но аз не искам никой да пострада (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Физици разгадаха защо се износват остриетата
x