САМО В ПИК! Спас Гърневски срина със земята Корнелия Нинова: Оставката й е кьорфишек за наивници!

Интервю

САМО В ПИК! Спас Гърневски срина със земята Корнелия Нинова: Оставката й е кьорфишек за наивници!

122522
на 04.06.2019
САМО В ПИК! Спас Гърневски срина със земята Корнелия Нинова: Оставката й е кьорфишек за наивници!

БСП се върна в парламента след разгромната загуба на европейските избори, водена от председателката си в оставка Корнелия Нинова. Червените отчетоха като грешка напускането на Народното събрание и затова обвиниха именно Нинова.

препоръчано

Добре обмислен ход за отклоняване на общественото внимание ли е връщането им на депутатските банки, оставката на червената лидерка, скандалното твърдение на бившия сив кардинал на Румен Радев – Иво Христов, че българите са аномалия, както и влизането на Радан Кънев в европарламента, с тези въпроси агенция ПИК потърси депутата от ГЕРБ Спас Гърневски. С него разговаря Ивайло Атанасов:

Г-н Гърневски, наред с новината за разгромната победа на ГЕРБ на европейските избори, другата такава от изминалата седмица, е връщането на БСП в парламента. Дали това връщане е продиктувано от загубата или е опит да бъде насочено вниманието от червените проблеми и скандали в друга посока?

- Няма друга посока. Цели две години от парламентарните избори до днес, за БСП има една-единствена посока. Тя отдавна не е тайна за никого: дискредитиране на управлението на кабинета „Борисов“; саботаж на водената от него успешна външнополитическа интеграция и вътрешноикономическа стабилизация; опит за провал на иначе отличното българско европредседателство; желание за срив на икономическите показатели, залегнали в програмата за управление на легитимното българско правителство; диверсии, насочени към обществена дестабилизация и предизвикване на предсрочни избори.

В изпълнение на целите си, червените реставратори бяха впрегнали целия си арсенал от присъщите им политически оръжия, като наглост, демагогия, арогантност, фалшиви новини, сеещи интриги и клевети. В усилията за пуч срещу ГЕРБ, редом до БСП застана и президентът Радев. Координирано се облъчваха българските граждани по градове, села и паланки; открито се призоваваше за „необходим и неизбежен метеж“; ПИК разкри сборище на бивши топченгета в тетевенския балкан, цяла нощ чертали пъклен план за преврат срещу конституционното управление на страната. Последваха „отлично организирани“ компроматни кампании срещу управляващи политици. Евроизборите бяха определени като начало на революцията, в която „омразните гербери и премиерът Борисов“ да бъдат най-накрая изметени от властта.

Напуснаха парламента и тръгнаха да будят народа със социалистически залъгалки – специално фетишизираната „Визия за България“. Тръгнаха „като аслани“… Разбира се ГЕРБ и лидерът му не спяха. Не бе задрямал и народът. Последва демократична схватка и „червените ескадрони“ се завърнаха в парламента „като посрани“. Това незначи, че ще сменят посоката. Да, ще се кротнат някой ден, докато си пооближат раните, но най-късно до седмица ще си вирнат отново рогата. Та нали на портата им чука конгресът, на който започва борбата за партийния кокал? Именно от него зависи кой ще раздава червените карти за местните избори.

А оставката на Корнелия Нинова? Тя тръгна с голямата кошница, ако мога така да се изразя образно - очакваше победа, а оттам и по някакъв начин да предизвика предсрочни избори. Вместо това обаче - нейната оставка.

- Е, разбира се – точно това предвиждаше „Планът Решетников“ – революция, победа на евроизборите, нови парламентарни избори, преврат, метеж и „вся власт советам“. Да, ама не, както казваше Петко Бочаров. Глас народен – глас Божий. Сега убедихме ли се, че имаме един доста интелигентен народ, който не може току-така да бъде подведен и изигран. Този народ е осъзнал своето бъдеще и бъдещето на децата си. Никога няма да забрави заветите на Раковски, Левски, Ботев, Стамболов. Той отдавна е избрал да бъде част от свободните и проспериращи европейски народи.

Що се отнася до оставката на Нинова, тя просто е кьорфишек за наивници. След фиаското с „червената визия“, г-жа Лъжа Импексова, разиграва един политически дамски гамбит срещу противниците си. Оставката й, при явно осигурен тил в провинцията, цели да спечели преимущество в центъра и на фланговете на политическата шахматна дъска и с ловки комбинации да довърши противниците си на конгреса. И най-вероятно ще успее. Срещу себе си тя има дезорганизирани и импотентни политически противници. Няма изявен лидер, който да консолидира опозицията й. В ЦК на БКП/БСП е бъкано с милионери от прехода като нея. Знаят си кътните зъби. Наподобяват глутница от единаци, оставила се да ги предвожда "Вълчицата".

След загубата на 26 май на евроизборите, тя обаче стъпи с единия крак в капана на демокрацията. Миналата година, когато определени социолози пророкуваха предсрочна власт за БСП заявих, включително и пред ПИК, че през 2019 г. ще бъдат пречупени амбициите на БСП за предсрочни избори. Имах предвид антагонизма в червения Национален съвет, който няма начин да не изригне като изпепеляващ вулкан в битката им за надмощие около предстоящите през тази година вотове. Евроизборите доказаха тезата ми. Всички видяхме братоубийствените схватки в редиците им, в Националния съвет, схватки дори между бивши любовници.

Бедна е фантазията на непредубедените българи какво ще последва столетницата след успеха на дамския гамбит през юни и особено след местните избори през есента, когато ще ядат по-голям бой и от пролетния. Както един друг се дебнат, най-накрая ще се хванат гуша за гуша и до Коледа ще се издушат. Какво пък – не е ли време най-сетне да се отървем от отровата, която 70 години сеят по земята ни?

И може би днес всички, които желаят подобна развръзка, трябва да застанат зад г-жа Лъжа. Шансът ни за един изчистен от комунистическите метастази политически живот, е само в победата на Корнелия Нинова на конгреса на БСП през юни. Тя е изключително надарен политически комбинатор. Каквото си постави за цел го постига. Едва на 28 г. си поставя за цел да придобие апетитния „Техноимпекс“ и го докпва. През 2007 г. като заместник-министър на икономиката си поставя задача да подари на олигарха Георги Гергов пловдивския панаир и с нея се справя отлично. Сега си е поставила още по-висока цел – да ликвидира БКП/БСП окончателно. И доколкото я познавам съм сигурен, че и тази си цел ще изпълни блестящо! Да, заветният й мираж е да се сдобие с властта на цялата държава, но Господ на толкова бодлива крава рога никога не дава. Очевидно е, че след нея най-сетне ще отбележим края на столетната блудница.

Президентският съветник уж в оставка Иво Христов, публично си позволи вчера да обиди българите, като ги нарече "аномалия", защото гласували за ГЕРБ. На хората от червените редици сякаш им стана навик да обиждат българските граждани и да се държат цинично с тях. Как бихте коментирали това скандално негово изказване?

- Тази наследствено-ченгеджийска пасмина превратаджии около президента и червеното политбюро, бе великолепно коментирана вчера в ПИК от Недялко Недялков. Бих допълнил само, че неслучайно и то доста отдавна, народът ни ги нарече презрително „червени боклуци“. В току-що отминалите евроизбори, близо 80% от българите недвусмислено показаха, че подкрепят както реформаторското правителство на Бойко Борисов, така и европейския път за развитие на България. А дали останалите 20% са плод на „аномалия“ или „дебилия“, нека поспорят червените гаулайтери Иво и Иво Христови.

Накрая да ви върна отново на темата за евровота. Радан Кънев влезе в европейския парламент, но това породи огромни съмнения относно резултатите на "Демократична България". Честни ли бяха изборите, какво е вашето мнение като страничен наблюдател?

- Най-добре е за честността на изборите да попитате президента Радев и водача на червените Нинова. Когато ги печели Радев за тях са честни. Когато по същата система, дори вече и с 3000 машини ги печели Борисов, имат резерви.

Що се отнася до Радан Кънев и компанията му, по плюене към ГЕРБ и Бойко Борисов, в тези избори те далеч надминаха комунистите. Сега в Брюксел ще видим към коя десница принадлежат – към градската или селската.

Сподели:
Бомба x
ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19 ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 202
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това