Вход
София
Времето в София 24 o C

САМО В ПИК! Спас Гърневски съсипа Румен Радев: Комунистът, атеист и путинист подрани с Черешовата Задушница, този човек живее в измислен и нереален свят

САМО В ПИК! Спас Гърневски съсипа Румен Радев: Комунистът, атеист и путинист подрани с Черешовата Задушница, този човек живее в измислен и нереален свят

на 29.05.2020
148796
0
САМО В ПИК! Спас Гърневски съсипа Румен Радев: Комунистът, атеист и путинист подрани с Черешовата Задушница, този човек живее в измислен и нереален свят

Изпадналият в ярост заради сриващия му се рейтинг и останал зад борда на общественото одобрение президент Румен Радев, отново проведе политическа акция с политически изказвания. Този път той избра за атаката си малката червена община Садово, където посети черешови насаждения и земеделския институт там.

Естествено, безпочвените му и несъстоятелни твърдения, не бяха приети от никого от сериозните наблюдатели и анализатори у нас, както и от политиците.

Агенция ПИК потърси за коментар един от най-пламенните депутати в Народното събрание, който не се притеснява да изобличава слабата политическа и държавническа подготовка на настанилия се в президентството бивш пилот. С депутата Спас Гърневски разговаря Ивайло Атанасов:

Г-н Гърневски, защо ни в клин, ни в ръкав, Румен Радев се самопокани в малката червена община Садово и оттам продължи с все по-неадекватните си атаки срещу правителството?

- Разбира се, откъде да знае комунистът, атеистът и путинистът Румен Радев, че Черешова Задушница е чак на 6 юни? Притиснат от все по-очевадната политическа и обществена изолация, в чиято бездна пропада с всеки изминал ден, като удавник сламка, потърси нова публична изява. И както напоследък му се случва, това е възможно само в малки и управлявани от червени кметове общини. Така например, използвайки старта на прибирането на черешовата реколта в пловдивската община Садово, дезертиралият отдавна от задълженията си президент Радев, се натрапи на местната общност.

Използвайки гостоприемството на тукашните хора и кмета, той отново избълва един куп опити за внушения и обвинения срещу кошмара му Бойко Борисов и управляващото мнозинство.

- Какви бяха конкретните обвинения към кабинета, как ги формулира и какви бяха аргументите му според вас?

- Има стара поговорка: Когато е писано да се удавиш, няма как да се обесиш. Румен Радев извади от ръкава си няколко назубрени теми и съчинения от неговите политически импотентни съветници. С тях отново доказа изключителната си отчужденост от актуалните въпроси на днешния ден, на днешния час, на всяка минута.

Този човек живее в измислен и нереален свят, който все повече го превръща в цинично и облечено във власт невежество. Той говори неща, които наизустява, но не разбира. Равномерната му фелдфебелска, без грам емоция реч, само показва параноичната му жажда за власт.

С какви точно внушения се опита той да вербува садовци?

- Ще се обоснова с няколко акцента от речта му. Ще го цитирам: „Отдавна съм призовал да има план с ясни критерии, по който да излизаме от кризата“. Той продължи и, че хората не били чули подобен план: „Влязохме в хаос в извънредно положение, излизаме в още по-голям хаос“.

Бих го попитал – г-н Манипулатор, ако някой в тази криза предизвика хаос, това бяхте вие, когато навръх 3 март, подстрекавахте хората да ви последват на връх Шипка, въпреки предупрежденията на СЗО. Целият свят знае, че едни от най-адекватните мерки за борба с пандемията са взети в България от нейното правителство и затова щетите и загубите на човешки животи, са най-малки.

Изключително премерени мерки премиерът и правителството вземат и сега, в етапното им разхлабване и това, драги ми черногледецо, не може да стане при петгодишен комунистически план. Това става с ясен, според ситуацията план, седмица след седмица, месец след месец, а ако се наложи и според силата на чумата и отговорността на всеки един от нас, десет дни ще разхлабваме, 15 дни ще затягаме мерките, за да спасим народа си.

След това ще се справим и с икономиката, защото този премиер и неговите правителства са го доказали през годините, че могат. Но най-важни са хората – за икономиката трябват живите хора, всеки българин! Без такъв президент може и да минем, но без хора – не. Питам аз така наречения президент: А ти другарю, ти с какъв конкретен план излезе за преодоляване на тази криза? С какво помогна? Скри се под фустата на жена си и зад неграмотните си съветници и се появи на светло чак, когато узряха садовските череши.

- А има ли някакво, макар и минимално основание в думите на президента, че данъчната ни политика не е справедлива, че увеличава пропастта между бедни и богати, което в Европа стояло по друг начин?

- Това отново е избирателен популизъм спрямо историята и реалностите на подоходното облагане. Днешното облагане с 10% върху доходите е прието по времето на неговата партия БСП. Защо не търси сметка от нея? Данъчната политика трябва да се разглежда като съвкупност от преки и косвени данъци и тогава да се тегли чертата. Затова, когато топ академикът Румен Гечев, допринесъл за най-тежкия фалит държавата ни в цялата й история - през 1996 г., започне да експлоатира тази тема, сериозните финансови наблюдатели се превиват от смях.

Румен Радев скочи и срещу създаването на Държавна петролна компания, като определи това като, цитирам, авантюра. Как ще му отговорите?

- Да се чуди и мае човек на посткомунистическата риторика! Един път говорят за повече държава, друг път за по-малко. В капиталистическото общество ролята на държавата не е изчезнала. Навремето в Англия, при Маргарет Тачър, раздържавиха част от губещия транспортен бранш, който иначе имаше важни социални функции. Частният капитал "изпили" излишните му разходи, а след това държавата си го върна.

Днес, когато в страната ни има неписан картел на едрите играчи в петролния бизнес, а горивата се търгуват с разлика между 40-50 ст. на литър между отделни търговци, няма как държавата да не се намеси и то в интерес на обикновените ползватели на тези продукти.

Може би, един от важните въпроси, които Радев повдигна в Садово, е този за българските хранителни стоки, които страдали от липса на пазари.

- Ето точно с този въпрос и точно в този момент, Радев доказа, че окончателно е скъсал с българските реалности. Всъщност, това съвсем наскоро доказаха и неговите съпартийци от БСП в парламента. Нахвърлиха се върху търговските хранителни вериги, които бяха заклеймени като капиталистически експлоататори, които, едва ли не, възпрепятстват родните производители.

Истината обаче е съвсем друга. Ние сме част от ЕС и европейския пазар, а чрез водещите търговски вериги, и част от световния пазар. Да, но тези вериги имат свои утвърдени стандарти за хранителни стоки и за да стъпиш на техните щандове, трябва да ги постигнеш. Давам един обикновен пример с веригата „Метро“, която шеста година, като част от междуконтиненталната си империя, стъпила в над 120 страни в света, развива и родното ни хранително производство. Това стана възможно и на компанията, но и на българските правителства на ГЕРБ.

Осъщественият контакт, чрез министерството на земеделието с родни производители на хранителна продукция, даде видими резултати. Посредством научните институти се възстановиха традиционни български сортове, "Метро" има вече сключени договори с над 300 компании, които подпомага в процесите на производството, за да достигнат високи сертификатни стандарти на качество. След всички тези усилия, над 60% от всички хранителни стоки, плодове и зеленчуци по щандовете, са български, а много от тях поемат и към магазините в Европа и по света. Това от известно време насам правят и останалите големи вериги.

Правителството и ресорните министри следят и подпомагат сериозно тези процеси. Съвсем наскоро, като национален приоритет, беше утвърдена и инициативата „Преоткрий България“. В нея "Метро“ и компании от различни сектори, професионални асоциации и правителствени институции, обединяват усилията си в подкрепа на туристическия сектор на страната ни.

Четири са основните компоненти на тази инициатива. Първата е пакет от санитарни продукти и услуги за защита на гостите на хотели и заведения. Второ – авансово зареждане с хранителни продукти по туристическите обекти при старта на сезона и удобни схеми за стоково кредитиране с хранителни стоки. Трето – основното предлагане на хранителни стоки ще бъде само от български производители и то с доказано качество. Четвъртото е с набор от автентични български рецепти ще бъдат обучени готвачите от туристическите комплекси от водещите български шеф-мастери.

Всичко това, другарю Радев и другарко Нинова, се случва днес в страната ни, справила се отлично в международен план с тази "коварна чума". Както виждате правителството ни има воля да се справи и с последствията от нея. А вие, миличките соцкомунисти, както винаги, безпаметно, ще проспите и това изпитание за народа ни.

Е, какво да се прави! Та нима в момента има по-тежко изпитание за Нинова от битката за поста председател на антинародната БКП/БСП, та да се занимава с проблемите, надвиснали над народа ни? Що се отнася до "политическата мумия" от президентството Мефистофел Радев, политическите му амбиции се изпариха окончателно по време на речта му в подранилата Задушница сред черешите на садовското поле.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че властта трябва отново да затегне мерките заради увеличените случаи от коронавирус?
Общо гласували: 7592
архив

- Как се казваш? - Наполеон! - Ясно, отиваш при Хитлер, Мусолини и другите... - Ама аз съм сладкиш... - Ако ще и коняк да си, отиваш където съм казал, то и аз съм доктор, ама съм в лудница...

няма нови новини
Днес: 63
hot
най-четени новини в момента
сега
3069
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ след снощните метежи по улиците на София: Президентът не се разграничи от шпицкомандите на Васил Божков. Радев носи цялата отговорност за това, което се случва (ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Раците да не пътуват, Лъвовете да са въздържани в емоциите си, Стрелците да не разчитат на късмета си
x