САМО В ПИК! Спас Гърневски с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА за изборите: Предстоят последните два премиерски мандата на Бойко Борисов

Акценти

САМО В ПИК! Спас Гърневски с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА за изборите: Предстоят последните два премиерски мандата на Бойко Борисов

305858
на 16.05.2024
САМО В ПИК! Спас Гърневски с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА за изборите: Предстоят последните два премиерски мандата на Бойко Борисов

Последвайте ни в Google News Showcase

На 11 май ПИК цитира тревожния коментар на политолога Първан Симеонов: “Затъваме, хора, България си отива пред очите ни! Четири години страната ни цикли. Тя е на пауза. Това е категорично загубено време“.

препоръчано

За коментар по темата, а и за прогноза за предстоящия предсрочен парламентарен вот, както и за европейските избори, aгенция ПИК потърси Спас Гърневски - бивш депутат в 44-ото Народно събрание - последното изкарало пълен мандат, преди страната да затъне в блатото на политическата криза.

С него разговаря Ивайло Атанасов:

- Г-н Гърневски, като народен представител в 44-ото Народно събрание вие сте свидетел на завръзката и връхлитането на този политически циклон през 2020 г. На какво се дължеше той - на политическа безотговорност или на синхронизиран опит за отклоняване на страната ни от европейския й път на развитие?

– Това, което се случи на 9 юли 2020 г., беше категоричен заговор на антиевропейски сили да отклонят България от нейния цивилизован избор за евроинтеграция на страната ни. На тази дата избухна антиконституционен преврат, чиято подготовка стартира 2 години по-рано.

– Бихте ли обосновали с конкретика едно толкова сериозно твърдение?

– Разбира се. Всички обществено-политически и икономически предпоставки и неистовото противопоставяне на БСП и президента Радев на законното управление на страната предполагаха това…

Ето част от политическите кабърчета в обувките на комунистическите реставратори:

– На 26 март 2017 г. ГЕРБ спечели извънредните парламентарни избори. Имайки предвид, че от 1 януари 2018 г. България ще поеме първото си председателство на Съвета на Европейския съюз, премиерът Бойко Борисов предложи на БСП като втора политическа сила да излъчи председател на Народното събрание. Аргументите му бяха изключително национално отговорни. В предстоящото европредседателство страната ни да изглежда достатъчно единна и да постигне сериозно външнополитическо признание, необходимо за бързата и евроинтеграция и вътрешноикономическа стабилизация;

БСП категорично отхвърлиха тази възможност под претекст, че щели да бъдат обезличени. Поставиха партийния си егоизъм над националните ни интереси;

– Истинските си цели обаче пребоядисаните комунисти показаха на 11 януари 2018 г. в деня на откриването на първото ни историческо европредседателство, когато в София бяха организирани цели осем протеста срещу Европейския съюз! Цялата 2018 година беше белязана с безпрецедентна съпротива и обструкции срещу управлението на ГЕРБ, което даваше все по-добри резултати вследствие изпълнението на програмата си;

– В края на 2018 година ПИК засече сбирка на бивши комунистически топ ченгета в Тетевенския балкан, обсъждащи “други перспективи“ пред България;

– На 26 януари 2019 г. БСП проведе свой конгрес, след който стартира агитацията и организацията на преврата срещу премиера Бойко Борисов и управляващата ГЕРБ. Корнелия Нинова представи новата “Визия за България“, подкрепена изцяло от президента Радев. Присъстващите в конгресната залата изпадаха в бурни ръкопляскания след всяка нейна злост срещу политическия им противник ГЕРБ.

Очевидно беше, че подстрекателствата за разделение в обществото чрез саботажи и неаргументирани протести, с които вече две години тровиха ежедневието на народа ни, щяха да продължат.

На това сборище екзалтираната им водачка и обкръжението й объркаха дотам делегатите с немислима за здравия човешки разум реторика от внушения, обвинения, клевети и откровени лъжи, че пред Корнелия Нинова, Йозеф Гьобелс би изглеждал като начинаещ курсант в пропагандното дело.

Червената парламентарна група напусна Народното събрание и тръгна по градове, села и паланки да буни народа за ново Септемврийско въстание, защото "демокрацията им била отнела всичко"…

Народът, разбира се, взе светкавични мерки. И на евроизборите, и на местните избори през същата тази 2019 година, Червената глутница яде бой като за последно;

– През пролетта на 2020 г. в арестите бяха прибрани крупни олигарси, до един свързани с бившата комунистическа номенклатура и ДС за недекларирани имоти и укрити данъци.

– През лятото бе разкрита руска шпионска мрежа с българските им агенти, един от които се оказа президентски съветник.

– На 9 юли 2020 г. сутринта осъмнахме с новината, че благодарение на успехите на правителството на Борисов България е приета в чакалнята на Еврозоната. На хоризонта изгряваше реалната перспектива за приемането ни в Шенгенското пространство.

– Същата вечер площадът пред президентството бе изпълнен с червени скелети от миналото и националният предател Румен Радев обяви и оглави щателно подготвяният преврат.

В навечерието на третата година от мандата на ГЕРБ ми бяха напълно ясни и икономическите причини да се търсят непременно предсрочни избори. Финансовите разчети показваха, че ако изкара мандата си до края, управляващата коалиция ще изпълни на сто процента икономическата си програма, което означаваше в конкретика да се достигне брутен вътрешен продукт най малко от 120 милиарда лева.

На тази база спрямо 2014 г,  при управлението на БСП и Орешарски, доходите на хората щяха да нараснат най-малко два пъти. Социалните разходи (помощи) за нуждаещите се - също. В същото време бяхме свидетели на незапомнен бум на строителство на нови улици, булеварди, магистрали и санирани жилища.

В онзи момент и във вътрешноикономически, и във външнополитически план ГЕРБ беше в страхотна кондиция и летеше към четвъртия си мандат. Тази все по-реална възможност доведе антиевропейските мозъци до полуда. Най-увреденият от тях, като предизвика преврата, хвърли страната ни в четири годишен хаос и безвремие…

– Г-н Гърневски, няма как да не коментираме сглобката и разглобката. Възможен ли е трети вариант за съществуване на този български политически феномен от микса между два антипода?

– Това е изключително важен въпрос и с него шега не бива. Признавам си, че в процеса на сглобяването не преливах от политически комфорт. На тези политически шарлатани и паркетни посмешища никога няма да повярвам дори за една секунда.

Те са авантюристи и лицемери от най висшия ешелон на политическата измет. Тези ли са евроатлантици, които издигнаха за кмет на София внука и сина на няколко управления на комунистическата Държавна сигурност? Колко точно са милиардите от игричките им с горивата? Как се нарича опитът за гнусна интрига на тези мошеници за уж “100 милиона кражба на ГЕРБ от пенсионерите“? Кой ще им потърси политическа сметка? А съдебна - заради широката обществена манипулация?

Единственото, което ме успокояваше, когато бяха опасно близо до ГЕРБ-СДС, беше, че зная политическата класа на лидера и най-вече държавника Борисов. Постъпи гениално, като точно чрез тези самозабравили се политически отроци на президента, успя да го озапти и прибере обратно в президентската му хасиенда.

Отне му безконтролната власт и върна управлението на държавата там, където й е мястото – в Народното събрание. Отстъпи им за 9 месеца властта на собствената си партия, но само така на цяла България стана ясно, че тези самозванци не струват и пукнат грош като управленци. По този начин ги изпрати на достатъчно прилично разстояние от триъгълника на властта…

– Искате да кажете, че не е възможен трети вариант за общи действия между ГЕРБ-СДС и ППДБ?

– Според мен след разглобката животът на сглобката е приключен! Пишман дюлгерите от ППДБ е трябвало малко по-раничко да помислят, вместо да демонстрират арогантната си наглост и високомерие, по-навреме на несъстоялата се ротация.

– В едно от интервютата по време на тази тежка политическа криза заявихте, че България ще постигне пълната си европейска интеграция след петия мандат на Бойко Борисов. Какво означава това към днешна дата?

–След 9 юни на доказания държавник Борисов ще му се наложи да състави четвъртия си кабинет. Жизнено необходимо е да се възстанови парламентарната демокрация в страната и да се излекуват раните от четиригодишната повсеместна криза. След петият му мандат България ще е напълно свободна и просперираща европейска държава, като достоен член на Европейския съюз.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да не отказват делови предложения, Везните да отменят служебните разговори САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да не отказват делови предложения, Везните да отменят служебните разговори
ПИК TV x
Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО) Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО)
ново
Днес: 22
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК