Вход
София
Времето в София -2 o C

САМО В ПИК! Тома Биков: Радвам се, че Слави Трифонов се определи, за да види, че политиката е нещо по-различно от телевизионно шоу

САМО В ПИК! Тома Биков: Радвам се, че Слави Трифонов се определи, за да види, че политиката е нещо по-различно от телевизионно шоу

на 12.08.2019
199287
39
САМО В ПИК! Тома Биков: Радвам се, че Слави Трифонов се определи, за да види, че политиката е нещо по-различно от телевизионно шоу
Автор: Симо Русев
12.08.2019
39
199287

Интересът на премиера Бойко Борисов към Прикаспийския регион не е от днес и не е случаен, въпросът с енергията и нейната диверсификация е колкото политически, толкова и важен за икономиката на България. В този контекст е може би и срещата на министър-председателя с колегата му Медведев в Москва. Това коментира пред ПИК депутатът от Парламентарната група на ГЕРБ Тома Биков. Той анализира и позиционирането на управляващата партия за местния вот наесен, както и възможността за изборни и следизборни коалиции на управляващите с „Обединени патриоти“. „Радвам се, че Слави Трифонов се определи, за да види, че политиката е нещо по-различно от телевизионно шоу“, каза още Биков. 

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Тома Биков сряза Радев: Това е най-глупавото вето (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Тома Биков сряза Радев: Това е най-глупавото вето (ОБНОВЕНА)

“Аз от самолети не разбирам. Но това вето е...

на 26.07.2019

- Г-н Биков, как да преведем на разбираем език дипломатическия етикет от визитата на премиера Бойко Борисов в Каспийския регион – в Туркменистан, в Узбекистан?  

- Това не е първата визита на Борисов в този регион. Специално в Туркменистан имаше официално посещение още в предишния мандат на Борисов. Тези визити са знак, че като цяло България води прагматична икономическа политика, защото специално на този форум в Туркменистан ориентацията е изцяло към икономиката и то към различни нейни сектори. Мисля, че това трябва да бъде традиционното поведение на българската държава, още повече в един свят, в който външно-икономическата политика вече не е статична. Светът все по-малко се дели на блокове, за сметка на ориентацията по интереси.

- Е, какъв е нашият интерес, за какво става дума – за газ, за петрол, за тяхното транзитиране?

- Не мога да кажа в детайли какво точно се говори, защото не съм там. Като цяло, газът, естествено, е една от сериозните теми, защото това е ресурс, който стои в основата на цялото икономическо развитие. Без газ и без енергия няма икономика. Така че да не подценяваме факта, че Туркменистан и страните от Каспийския басейн са едни от сериозните производители на природен газ. Затова се надявам тази политика на диверсификация да е успешна, защото тези страни са едни от възможностите за това България да диверсифицира вноса на газ. Разбира се, и маршрутите са важни. През годините много пъти много български президенти и премиери са посещавали и Азербайджан, Прикаспийските държави. Винаги е имало готовност за доставянето на газ. Въпросът е, че до момента трудно можем да очертаем линията през която да минат доставките.

- В контекста на това, което казвате, ли е срещата на Борисов с колегата му Медведев?

- Пак казвам, не съм на място и не мога да кажа конкретно на какво е посветена тази среща, но това, което чувам и от кореспондентите там, е, че за това ще се говори. За маршрута на този газ през Русия. Те в интерес на истината не са и много възможностите. Трасето на такъв газ минава или през Турция, или през Черно море, което означава руски газопровод, от който ние сме практически зависими.

ГОРЕЩО В ПИК TV: Премиерът Борисов започна участието си на Първия каспийски икономически форум (СНИМКИ)

ГОРЕЩО В ПИК TV: Премиерът Борисов започна участието си на Първия каспийски икономически форум (СНИМКИ)

Започна Първият каспийски икономически форум с участието...

на 12.08.2019

- Ако се върнем в България, най-важното предстоящо за страната политическо събитие са местните избори наесен. Вижда се, че в някои райони, в някои градове ГЕРБ вече има ясни кандидатури, без дори това да е минало през Изпълнителната комисия. Другаде обаче като че ли още има спорове и колебания. За вътрешно-партийни колизии ли става дума, или това е нормален процес по номинация, който протича в момента?

- Процесът за номинации е нормален. Това се случва във всички партии. При местните избори е по-особено, защото във всяка община, във всеки град има куп различни казуси и специфика. По различен начин се оценява работата на кмета. При ГЕРБ положението е по-сложно, защото на предишните местни избори бяха спечелени практически половината общини. И на всякъде, с изключение на три-четири областни града, кметовете са от ГЕРБ. Това ни поставя в положение на много сериозна политическа отговорност и сложност при оценката на тези мандати. Затова е нормално в различните градове да има различни оценки за кметовете, това е и трудността за Изпълнителната комисия като национален орган да оценява резултатите на тези кметове. Смятам, че в крайна сметка до септември вече ще има яснота за имената на кандидат-кметовете и ще се влезе в една доста бърза предизборна кампания, защото няма да има и много време. Но аз мисля, че ГЕРБ има предимство в по-голямата част от случаите, защото ще се яви със сегашните кметове, които тъй или иначе работят с местните екипи и имат предимство пред кандидатите.

- Ясно е, че нямате колебания за утвърдени имена като това на Димитър Николов в Бургас, на Йорданка Фандъкова в София, на Живко Тодоров в Стара Загора. Стои ли обаче въпросът с коалиционните партньори и ще търсите ли подкрепа и по какъв начин от политически формации, извън ГЕРБ?

- Аз мисля, че в тази кампания е много важно, въпреки че в определени места ще бъдем конкуренти с кандидатите на „Обединени патриоти“, да има взаимодействие най-малко след първия тур, където те се явяват срещу опозицията, да получат подкрепата на ГЕРБ и разбира се пък там, където ГЕРБ се явява срещу опозицията, да получи подкрепата на патриотите. Това би затвърдило и управленския формат, би дало и един израз на коалицията в местната власт. Разбира се, това взаимодействие би трябвало да продължи там, където е възможно, и там, където се надяваме на повече места. Трябва да продължи и в общинските съвети, като се формират коалиции между „Обединените патриоти“ или техните партии и ГЕРБ. Дори да нямаме пълно мнозинство на ГЕРБ в някои от общинските съвети, а и да го има, по принцип едно препотвърждаване на националната коалиция на местно ниво би дало възможност за продължаване на това взаимодействие и в следващ мандат на парламента.

Човешкият жест на Борисов към Мая Манолова - топлата връзка между БСП и Слави Трифонов

Човешкият жест на Борисов към Мая Манолова - топлата връзка между БСП и Слави Трифонов

Ако се явя на избори, ще стана кмет на София, обяви...

на 12.08.2019

- Обявеният в публичното пространство политически проект на Слави Трифонов не прекрачва ли границата на нормалността в политическия живот, не говорим ли за извънсистемна формация, която тежко и популистки експлоатира хейтърските настроения, каквито и да са те?

- Аз приветствам това, че в крайна сметка г-н Трифонов се определи какъв е. Защото по-неприятното за мен беше, когато всяка вечер от ефира на една от най-големите телевизии се провеждаше директна политическа пропаганда и реклама – абсолютно нерегламентирано, защото няма друг човек с политически амбиции в България, който да е имал такава голяма трибуна. Всяка вечер по един час в праймтайма на голяма телевизия. Това, че той в крайна сметка ще се обособи като един от лидерите на партии в България, а те са поне стотина, когато застане в тази чиста позиция, тогава вече нещата са по-равнопоставени. И се поправя една доста сериозна несправедливост, която съществуваше през последните може би десетина години. Оттогава се говори за създаването на такава партия, и разбира се, през последните 4-5 години, откогато активно се заявяват политически амбиции, без да се дава възможност за друга гледна точка в този един час. Сега той ще бъде подложен на всичко, на което сме подложени всички, ние, които участваме легитимно и легално в политиката. Ще бъде подложен на критики, на публична проверка от страна на медии, на журналисти, на имотно състояние, на това откъде са му парите, откъде са дошли – нещата, на които са подложени всички хора, участващи в политиката. Той ще се сблъска с тях. И въпросът е  доколко ще издържи. Не мисля, че проектът му е добре разчетен във времето, защото няма да може да се яви на местните избори. А след това кога ще има други избори, според мен най-вероятно 2021 година. Това ще го обрече на дълго чакане, въпреки че той ще си направи телевизия. Но това е нещо съвсем друго.     

- Казвате, че се е определил. Къде е Слави Трифонов всъщност – ляв ли е, десен ли е, припознавате ли го вие, от ГЕРБ, като евентуален партньор?

- Това са въпросите, на които той ще трябва да отговаря оттук нататък. А това е сложността на политиката. Много е лесно, когато си отстрани, от позицията на кибик, да казваш какво трябва да се направи. Хайде, вземи да го направиш. Тъй че въпросите стават малко трудни. Разбира се, че той, първо, трябва да се определи къде стои – ляво, дясно, в нищото. Това също би могло да е някакво позициониране. Това са трудни въпроси. Ще се види и на местните избори според това какви кметове ще подкрепи. Ако подкрепя кметовете на БСП, значи гравитира повече в тази позиция. Ако подкрепя кметовете на ГЕРБ, значи, че няма да има свои кметове. Това са неща, през които минава всяка партия, затова според начина, по който вирее и адекватността на решенията, тя получава своя изборен резултат. Аз се радвам, че г-н Трифонов ще разбере, че политиката е малко по-сложно нещо от шоуто по телевизията.        

Сподели:
свързани новини
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов се срещна с Медведев - ето какво си казаха (ОБНОВЕНА/СНИМКИ) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов се срещна с Медведев - ето какво си казаха (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Руският премиер Дмитрий Медведев се срещна с българския...
на 12.08.2019
Напиши коментар »
(39)
1
Че той отдавна се е определил -- в нашите среди е известен с името Славуца .
2
О-о , Томи , къде беше бе ? Айде , че ни домъчня за тебе ! Малей колко си хубав и умен , палавнико !
3
Още един измислен артист и политик , решил , че е значим ! От един дол дренки !
4
най лошо е някой да ти каже че ставаш за ШОУМЕН и ти да станеш сам по себе си карикатура на шоумен ...Слав е ОКАРИКАТУРЕН от СОБСТВЕНИТЕ СИ “ СЦЕНАРИСТИ “ , но е толкоз проЗЗЗЗЗЗ...че НЕ МОЕ да се осети ...самите сценаристи му се подиграват , чрез собствено маргинално ШОУ...а Слав си мисли че го носят на ПИЕРДЕСТАЛя...!
5
Че каква е разликата между политиката и шоуто ? Аааа, сетих се - в шоуто по- малко се краде.
6
буквално ЗАДЕН ДВОР - маргиналите с чумавите прасета и 200 - 300 гея от София ..Слав даже няма да може да събере подписи за партиЯ ..Мхъъъъммм яяя....
7
Добрутро,Томиславе,аз от кога ,от кога го казах,че Слави си мисли ,че да управлява държавата е същото като да управлява Ванката и разни лизогъзци около него,които му козируват ,за да не останат без работа!!!!!
8
До 7 : Браво ! Добре описваш сегашното управление на държавата.
9
На есен ГЕРБ отива по дяволите, Слави ще ги напраи луди комунистите
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
А краденето на тръби е нещо още по- различно от политиката.
12
Двама артисти в политиката и двамата злобни и не успели за театралните сцени , точна картинка на ситуацията в мутренската ни държава !
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
щом Славуца толкова ги плаши. Славуца има само 2 задачи - да намали депутатите и чиновниците два пъти. Това е достатъчно.
15
12.09.2012 г. , София „Бopиcoв не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че сякаш и ние започваме да забравяме … Обещавам ви, че ще направя каквото зависи от мен Бойко Борисов, никога повече да не седне в креслото на министър-председателя. Борисов няма изход – или още един мандат премиер, или да бъде силно разследван. Има шанс той да бъде първият премиер, който ще лежи в затвора.По честен път няма как ГЕРБ да спечелят втори мандат. Ако това се получи, то изборът ще бъде с фалшификация, а това ще доведе до една същинска революция“. 11.10.2012 г., Бургас "Предстоящите избори ще бъдат много тежки. Пред премиера Бойко Борисов има два пътя. Първият към нов мандат, а вторият към подсъдимата скамейка. Когато човек е поставен под такъв избор, той действа с цената на всичко, за да постигне оцеляването си. Това е много неприятно за българската политическа система. В този случай демок-рацията се изкривява, купуват се избори, прави се политически и икономически на-тиск, и започват да се вършат още серия от престъпления. Крайно време е в България законите да важат за всеки. Най-ярките престъпления на премиера са случаите с Мишо Бирата и съпругата му, Тодор Чакъра, Ваньо Танов и лично е застрелял Стефан Деспотов през 1994 г.. Ако подобен скандал се случи, в която и да е европейска страна, бъдете сигурни, че министър-председателят вече щеше да бъде в затвора“.
16
До 15. Вземи да се обесиш олигофрен такъв. Ще ти се
17
ЖАЛКО НЕДОРАЗУМЕНИЕ С НЕОБЯСНЕНО МУТРЕНСКО САМОЧУВСТВИЕ ТОВА Е ИДОЛА НА ТЕЗИ КАТО НЕГО
18
Да прав е колегата Ицо,та Славуцата си Е Славуца та затова Ѝ куца...????
19
Учиндолската Славуца е стар ерген и дърт пидал. Подлога на политици и мутри. Лизач на чалгаджийки. Голям комплексар с остро психическо разстройство.
20
Това мазно мекотело изчезна за известно време за едно с Тончо Шайката, днес цъфна и започна да сер мъдри мисли. За активна дейност в полза на Бащицата, за благодарност е бил обявен за главен свирач на кренвиршчето му! Бил нежен и страстен, както и по всяко време да свирука когато Бащицата го повика. Заслужил си е новото назначение.
21
Ся браво Биков, и ти беше бездарно артистче което щеше да ме уволнява видя ли как откакто пое суджука си промени мнението. А и следобед е ред на Жоро Тръбата да коментира Слави Трифонов колко е лош. Айде аз отивам да подписвам с Медведев за Москвич, и с Тесла. Ако остане време ще подпиша и със Самсунг. Тая година автомобилни гуми догодина цял Москвич. ГЕРБ ПОБЕДА ВИНАГИ
22
Щом не давате форум под нейните ши-бани-ци значи я е страх от мненията на хората за простотиите, който волно разнася само в пика-йте /на сурата и/.
23
Да живее нашия Вожд и Учител, да векува като премиер. Никога не сме били по-добре, толкова богати и силни, атакува пенсии и заплати!!! Река на изобилието се излива у нас благодарение на Вожда и Учителя, реки от мед и масло през седмицата, през почивните дни уиски и шампанско. Премиера е в чужбина, договаря нова АЕЦ, евтин ток, КИА чака да строи завод, WV ще избяга от Турция и ще дойде у нас. Чакат още Мерцедес и Кадилак, БМВ се моли но.....закъсняват. Пенсионерите пеят песни и играят хора всяка вечер на площада, пият амбразия и нектар. България е рай, всички заминали българи се връщат с цели самолети и като кацат, слизат от самолета и целуват земята!!! Болни няма, излекувани са, крадците по затворите, корупцията е изкоренената до корен, Вожда се разхожда по Царя всяка вечер, охрана няма, хората му падат в краката и благодарят за това което направи за България! Ееееех, сън ли си или те има?
24
Ами, обеси се ти бе, мутро Сикаджийска и банкянска подлого! Ти се обеси! Тъкмо един мерзавец и лизач на банкянски зданици по-малко! Както и един олигофрен по-малко!
25
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
26
НЕ МОГА ДА ГИ РАЗБЕРА ТЕЗИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЩЕДРО ПЛАТЕНИ 25 ПОЛИТИЧЕСКИ ТРОЛОВЕ КАКВИ ГЛУПОСТИ ПИШАТ ЗА ДА ЗАСЛУЖАТ СРЕБЪРНИКА СИ. ! ! !.......А НИКОЙ НЕ СИ ЗАДАВА ВЪПРОСА. КОЙ ПОДДЪРЖАШЕ ПРЕЗ ТЕЗИ 20Г.СЛАВИ ЧРЕЗ ,,БТВ,, ДА СИ ВЕЕ ГАГАТА. ? ? КОЙ МУ ДЪРПА КОНЦИТЕ И ЩЕДРО МУ ФИНАНСИРА МЕГАЛОМАНИЯТА ? ? ......НЕ СЛАВИ Е ЕДИН ИНСТРУМЕНТ НА ЗАБРАВЕНАТА ,,ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ,, КОЯТО МУ ДИКТУВА КАКВИ ДА ГИ ВЪРШИ ..!.. ТОВА Е ЖЕСТОКАТА ЧЕНГЕНИЙСКА ИСТИНА. ! !
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
на който биков да е отговорил еднозначно? И-последно-къде беше срещата на ББ с Медведев-в Туркменистан или в Москва?Голяма информационна каша!
29
Томето се появи?! Пак ще стане весело!
30
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
31
отговор на коментар
Болиии!Много боли от истината!Няма как!В България ренегатите са "на почит"!Още един за "справка"- Антон Тодоров-"Шайка"!
32
А не те ли боли най-много от най-големият ренегат сега лидер на бсп, която като млада игрива чевръста седесарка заради кражбата на импекса била изяла на Костов мавърската паламарка?
33
А , от къде тогава са многото милиони на иначе неграмотния СЛАВЧЧО?
34
До 33 ! Как от къде , от мартеници !
35
ИМАМ АПЕЛ, ПРЕДЛОЖЕНИЕ И МОЛБА КЪМ ВСИЧКИ ЖУРНАЛИСТИ, а и към всички, КОИТО НЕ ХАРЕСВАМЕ ИДЕЯТА СТАНИСЛАВ ТРИФОНОВ ДА СЕ „появи“ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА – ДА НЕ ГО НАРИЧАМЕ – „Слави“ – а СТАНИСЛАВ ТРИФОНОВ!!! Наричайки го „Слави“, ние неволно продължаваме да му правим реклама и да го „набиваме“ в съзнанието на хората, просто защото той така се е наложил, така се казва шоуто му и така е познат на хората... И за съжаление – може наистина „първосигнално“ много хора да гласуват за него заради чалга песните му... Но чалгата и музиката е едно – а политиката и управлението на една държава – е съвсем друго!!! За това – МОЛЯ!!! – нека от сега нататък всички да го наричаме – СТАНИСЛАВ ТРИФОНОВ! Така, че моля ви господа журналисти – не го наричайте в своите публикации – Слави, а Станислав Трифонов. Слави, Слави, Слави – това нистина е реклама и се втълпява в съзнанието на четящите и те също продължават да го наричат Слави, Слави, Слави. Не му правете предизборна агитация и реклама. Моля ви! От вас, а и от нас зависи много!
36
А какво направиха през 19 години за България управлението на бойко тиквеника и неговите лакей нищо не направиха нито увеличиха пенсиите на българите здравеопазването е зле сега сме много по зле отколкото при Симеон Саксгобурготски.При царя България беше много добрегроб дойдоха на власт съспипаха и унищожиха България.Хората които защитават боко тиквеника и компания са хората които са облагодетствани от управлението на герб българоубийци и имат много голяма изгода от него и точно по тези причини оплюват Слави Трифонов.
37
А какво направиха през 19 години за България управлението на бойко тиквеника и неговите лакей нищо не направиха нито увеличиха пенсиите на българите здравеопазването е зле сега сме много по зле отколкото при Симеон Саксгобурготски.При царя България беше много добре гроб дойдоха на власт съспипаха и унищожиха България.Хората които защитават боко тиквеника и компания са хората които са облагодетствани от управлението на герб българоубийци и имат много голяма изгода от него и точно по тези причини оплюват Слави Трифонов.
38
УТРЕ И НА НЕГО ЩЕ МУ ЦЕЛУВАШ ЗАДНИКА. ПОДЛОГА ДОЛНА.
39
Един дол без изключение. Тома с какво е над х или у. Роден Дечко, 1980
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 6443
архив

В чата:
- Ей, хубавице, падаш ли си по мъже дето правят як секс?
- Не!
- Екстра! Аз съм твоя човек...

няма нови новини
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
сега
1574
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Любовникът на Дарина Павлова лъсна в сайт за възрастни - секс сцените с красавеца Джулио Берути забранени в Русия
x
Тези осем неща вредят на здравето на очите
x