Вход
София
Времето в София 5 o C

САМО В ПИК: Топ икономистът Владимир Каролев с експертен коментар за реформата с болничните

САМО В ПИК: Топ икономистът Владимир Каролев с експертен коментар за реформата с болничните

на 15.11.2019
39546
26
САМО В ПИК: Топ икономистът Владимир Каролев с експертен коментар за реформата с болничните
15.11.2019
26
39546

Топ икономистът Владимир Каролив подкрепя с две ръце предложението от 1 януари първият ден от болничните да остава за сметка на работника. "Далеч съм от мисълта, че повечето от българите се правят на болни и са недобросъвестни. Но това е единственият начин да се реши проблемът с фалшивите болнични", поясни пред ПИК той. 

НОИ изплатил над 195 млн. лв. повече за болнични

НОИ изплатил над 195 млн. лв. повече за болнични

Разходите за обезщетение за временна нетрудоспособност...

на 14.10.2019

Контролът се осъществявал много трудно, защото не може да се докаже дали някой наистина е бил болен, според Каролев. Масово българинът се разболявал в навечерието на празник. "В четвъртък ги хваща грип и до понеделник се лекуват", каза икономистът.

"Кой скача срещу тази мярка? Три типа хора са. Политиците са едните. Те си защитават реномето. Другите са синдикалните лидери, които търсят всяка възможност да се правят на популярни. Третите са самите ползватели на фалшиви болнични, поясни Владимир Каролев. Според него държавата няма как да идентифицира фалшивите болнични. 

Най-добрият начин бил контролът да се прави на пазара или в обществото. 

Сподели:
Напиши коментар »
(26)
1
Абе, този кобургски лакей, който се съдра да лиже задника на мадридския комарджия, а после се ориентира към други задници, от коя дупка го извадихте пак? Или и ТОЙ вече е щатен при вас в ПИКнята като доносник Николай, Жоро Тръбата и Тончо лудия - шайката?
2
Това е рестриктивна мярка спрямо работниците, която я няма никъде по света! Този пенкелер "топикономист" , ако зависи от него, ще забрани болничните. Да каже как е в САЩ например, и защо не се приложи тяхната система. Защо сега "профлидерите" мълчат. Да, изборите минаха, добре дошли на територията, управлявана от дебили и идиоти!
3
кога това топ психарче тъпанарч е стана топ специалист бре
4
az za какво пла6там данък за осигуряване при болест.тогава ДА МИ ГО НАМАЛЯТ
5
Топ гьза Каролев дебил!
6
СИНДИКАТИТЕ И ТЕ КАТО БСП СКАЧАТ КАТО УДАРЕНИ,А ИНАЧЕ БЮДЖЕТА ИМ ХАРЕСВА... КАКВОТО КАЖАТ БОРИСОВ И ГОРАНОВ ТОВА ЩЕ СТАНЕ.... И ТИЯ СИНДИКАТЧЕТА ДА НЕ МИ СЕ ПРАВЯТ НА МЪЖЕ И ДА МИ ПОВИШАВАТ ТОН.
7
tоя сме6ник до кога 6е ми го досаждате бе
8
Този бил "топ" икономист!!! Да си умреш от майтап! Владо кирката - "топ" икономист! майка плаче, грамофон свири, а Недю върти свирки в Банкя!
9
Каролев ЧЕНГЕТО, При Павел Чернев ПРАСЕТО ! Бивш Комунист, Милиционер и П-EДЕРАСТ от ДАНС Няма а Трябва да Има на ГРОБИЩАТА ! Членове на Престъпни Организации Като БКП, МВР, ДС и ДАНС Подлежът на ЛИКВИДИРАНЕ, но не и Преди да се ИЗБИЯТ Семействата и Роднините им, за да не се Възпроизвеждат ИЗРОДИ ! ДА СЕ ЗНАЕ: КОЙ Е КОМУНИСТ,ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК! КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР,ТОЙ Е ПОДЧОВЕК! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО,НЕ ПО ЕДИНИЧНО! КАЗАХ! www.bulgarya.ga/communism.html
10
ВЕЧЕ СЪМ ПЕНСИОНЕРКА.Бях учителка.Години наред се разболявах сериозно преди Коледа от грип.Не ми минаваше и го влачех повече от месец,но след ваканцията ходих на работа,защото започнаха да говорят,че си взимам болнични така.Беше ми много болно,защото не съм взимала фалшиви.Години не посрещах ни Коледа,ни Нова година.Като наближаваше Коледа изпадах в паника да не се разболея,ходих с маска на училище.Сега,като нямам контакти с ученици нещата са по добре.Мисля,че този ход на управляващите е глупост и наказание за почтенните хора.Който взима фалшиви болнични,пак ще го прави.Хората с ниски заплати ще ходят болни на работа и броя на болните ще нарастне.
11
Топ-идиот е тази табуретка !
12
Ало коневръза що не вземеш да се скриеш в мишата дупка! Има институции, която основна задача е да се борят с измамите. Крайно време е да почнат да си вършат работата. Предлага се тъпо решение, което отново ще ощети честния гражданин. Какъв е смисъла от гражданско общество и защо плащаме всеки ден данъци за да бъдем репресирани за сметка на няколко хиляди селски тарикати, които модерно някои наричат креативни хора!
13
Икономист???????? Тоя е абсолютен глист
14
Икономистите се интересуват само от икономическата страна на проблема и тяхното мнение не ни вълнува. Солидарни сме с работниците!
15
С две ръце подкрепям и съм солидарен с мнението на Пешо/ 12 . Защо не се криминализира фалшив болничен и докторите с 57 к заплата, да полежат в Белене. А браво после !
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
Празно лапацало и екранен. навлек
18
Очила'тият педер'унгел кат го еПах ползва 6 месечен болничен ,щото точно толкова не можеше да си седне на пърдял'ника !!Пари не му требвахс,щото сер'еше кат самосвал и направи кариера в бизнеса с био торове!!!
19
Фалшивите болнични ги издават лекари, а тия подгонили болните... Дебили, сър !
20
Този не беше ли един от участниците в далаверата , когато прехвърлиха дълга от долари в евро и държавата претърпя загуби над милиард , но пък копелетата на измекярина от Мадрид напълниха гушите.Само заради това трябва да бъде разстрелян , а не да дава акъл.
21
Самопровъзгласилият се за икономист и издържащ се от медиите,само от интервюта с интернет информация глупендер е във всяка манджа мерудия.Успя един път да се уреди,като безотговорен “съветник” на министър за няколко месеци и това му е кариерата.Опитвал се е да прави кариера,като агент на ДС и чрез смяна на различни партии.
22
Да ти поясня някои работи: Първо: НОИ е институцията, в чийто фонд 'ОЗМ' се събират вноската / 3,5 % / на осигурители и осигурени / 60 : 40 /.Всеки осигурен има право на социално обещетение за временна нетрудоспособност. Считам ,че вмененото на работодателите задължение да заплащат 1,2,3 и т.н. ден от болничните ,е противоконституционно., поради факта,че работодателят не е СОЦИАЛНА ИНСТИТУЦИЯ и тази разпоредба ТРЯБВА ДА СЕ ОТМЕНИ!! Същите глупости ги бръщолеви и М . Стоянова. Второ: От цялата работа излиза ,че работодателят, не стига ,че веднъж внася пари за обезщетение ,ами и втори път , пак той изплаща обезщетението!!! Трето:Всички плащания по социалните обезщетения се ИЗПЛАЩАТ ОТ НОИ „ и никой друг! Държавата да престане да товари работодателите и работниците с несвойствени задължения!!!!!!!!!!!! Четвърто:Работодателят не е задължен да КОНТРОЛИРА е ли е истински или не болничния лист ! Той нито е медицинско лице ,нито пък му е работа да чете болнични листи ,пък и какво ли ще разбере ........В КСО има глава "Контролни органи ", те получават заплати за това и там пише ВСИЧКО !! Последното го пиша по повод" изцепката "на една синдикалистка по Евроком днес.За сведение на същата пишман персона ще поясня ,че издадения от мед, лице б. лист на секундата се изпраща по интернет до НОИ,повтарям НОИ !!!! Работодателят не е част от тази верига , той само статистически регистрира дните в отпуск по болест!Нима госпожата иска да каже , че при хоспитализация , работодателят ще обикаля болниците ,за да контролира работниците си, е ли са лежащо болни ,или са на плажа ???????? Простотия на макс !
23
Няма такова нещо като фалшив болничен. Когато лекар издава на здрав човек болничен лист, той извършва престъпление по Наказателния кодекс- издаване на документ с невярно съдържание. Тогава, когато „болният” в тридневен срок представи на работодателя болничния лист, работодателят сезира незабавно полиция и прокуратура, те се задействат незабавно, медици преглеждат „болния”, документират резултатите от прегледа и обвинението срещу доктора и неговия съучастник и подбудител се вкарва в съда. Процедурата е налична, само трябва да се съкратят сроковете на отделните етапи. Да опандизят няколко и проблемът ще се реши.
24
В болничните трябва да се сложи ред, защото страдат всички.Вие слепи ли сте, не виждате ли кой излиза в болнични? Когато сгази лука и го погве властта или трябва да му връчат предизвестие за уволнение. Всички злоупотребили с много пари излизат в болнични. Всички вкарани в ареста тутакси се разболяват.Боледуват години наред и така се спасяват от дела, защото биват отлагани. това не ви ли притеснява? Мислите че са реално болни.? Аз съм за първите 3 дни да са за сметка на работника.Има съпротива, защотоза фалшиви болнични докторите получават много пари под масата. Те иман интерес. Имат интерес депутатите, защото на тях никой не отказва болнични, а те в същото време се разхождат по света, при отрочетата си.А диндикатите те никога не разсъждават прагматично, не априори са против, да се знае че са в защита на бедните. на тях затова им плащат.
25
Тоест правителството узаконява вземането на фалшиви болнични! Този, който си е вземал такъв за празниците ще продължи, а тези който са болни няма как са не се разболеят!
26
Toi da otide da raboti bolen
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 26176
архив

- Докторе, боли ме черният дроб! - Покажете си езика! - Абе, докторе, казах Ви, че ме боли черният дроб!! - Покажете си езика! - Докторе, шегувате ли се?! - Добре тогава, покажете си черния дроб...

няма нови новини
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
сега
1525
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов на 30-я юбилей на СДС: Мощни сме заедно срещу комунистите и псевдодемократите - да внимаваме да не допуснем пак това отлюспване, защото сега я има същата мимикрия! (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
x
Как да спечелите доверието на партньора си след изневяра - следвайте 4 прости стъпки
x