САМО В ПИК: Търсят се 12 души, които да развалят уйдурмата на ГЕРБ - ППДБ

Епицентър

САМО В ПИК: Търсят се 12 души, които да развалят уйдурмата на ГЕРБ - ППДБ

277391
на 04.06.2023
САМО В ПИК: Търсят се 12 души, които да развалят уйдурмата на ГЕРБ - ППДБ
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Кой е предполагал, че политическата криза, в която ни вкараха народните избраници от 49-то Народно събрание, ще придобие такива трагикомични и уродливи обрати. Довчерашните врагове ГЕРБ и ППДБ плеснаха с ръце и се прегърнаха, а уйдурмата, която заформиха, вещае да тласне страната ни към тежък икономически срив. И не само.

препоръчано

Но тъкменият кабинет с втория мандат - "Денков-Габриел" със сигурност не получава одобрението и благословията на всички депутати от ГЕРБ-СДС и ППДБ. Ако теоретично се тегли чертата, за единодушното гласуване на правителството са нужни 132 гласа - ГЕРБ-СДС разполагат с 69, ППДБ - с 63, тъй като Радостин Василев се отцепи и вече е независим депутат и няма да подкрепи правителството. Но дали всички други народни представители ще дадат гласа си за този кабинет, това подлежи на съмнение. 

Защото, по признанието на самия Борисов, в ГЕРБ се оформя вътрешна опозиция. Несъгласие с дружбашката политика на лидера си изказват открито Делян Добрев, Вежди Рашидов, както и някои други депутати, които обаче се страхуват да изразят позицията си гласно. Със сигурност и сред ППДБ има народни представители, които не изгарят от желание да кажат "Да" на изнасиления кабинет.

Нужни са само 12 гласа "Не" на новия кабинет, за да не се консумира "непорочният" брак между ГЕРБ и ППДБ. Всъщност, май само библейското зачатие остава непорочно. В тази политическа сватба и булката не е честна, и младоженецът не знае защо е легнал с нея. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 63
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК