САМО В ПИК: УНИКАЛНА СНИМКА показва задкулисието зад Радев и Кирил Петков

ЧАС ПИК

САМО В ПИК: УНИКАЛНА СНИМКА показва задкулисието зад Радев и Кирил Петков

252534
на 14.10.2021
САМО В ПИК: УНИКАЛНА СНИМКА показва задкулисието зад Радев и Кирил Петков
Автор:   ПИК

Уникална снимка от 2018 г. показва задкулисието зад Румен Радев и произхода на политическия му проект начело с Кирил Петков.

препоръчано

На нея са президентът, до когото седи бизнес партньорът на Кирил Петков и баща му - Владимир Жеглов, а компанията им краси червената Мата Хари – Моника Станишева.

Поводът е 20-годишнината на медийната група „Дир.бг.“, на която Станишева уж не е собственичка – самата тя отрича, но политическите слухове твърдят друго, а това най-сетне сочи и присъствието й на събитието. 

На въпросния кадър е видна близостта на въпросната тройка, наредена неслучайно един до друг.

За да стане ясно къде се корени задкулисието, припомняме биографията на позиращите на кадъра.

Моника Станишева бе една от най-маститите пиарки, пряко ангажирана с политическата класа и редица скъпи проекти с европари преди да успее да раздели бившия премиер от БСП Сергей Станишев с Елена Йончева и дори да се омъжи за него, раждайки му по-късно и две деца. Все неща, които години наред Йончева не успя да си осигури.

След като той стана евродепутат, не без нейната подкрепа, семейството се премести в Брюксел, а светските, бизнес и политически слухове около Моника Станишева заглъхнаха. Спорадично се коментираше, че именно тя стои зад медийната група "Дир.бг", а тя всеки път отричаше това. Търговските архиви пък сочат, че до 2014 г. изданията са собственост Владимир Жеглов - икономически съветник на бившия премиер от БСП Жан Виденов по времето, когато България фалира. 

Вторият човек на снимката - плътно до Румен Радев, е бизнес партньорът на Петко Петков и сина му Кирил - Владимир Жеглов, който продава през фирмата си техните продукти с българска бактерия. то тази линия той е близък на бившия служебен министър на икономиката Радев и кандидат-премиер от пропрезидентската партия, която създаде с подкрепата на "Дондуков" 2, Кирил Петков. Жеглов е икономически съветник на Виденов, а сега негова фирма дистрибутира бактериалните хапчета на Кирил Петков. За бащата на Кирил - Петко Петков пък отдавна има достатъчно съмнителни подозрения, че не случайно е заминал за Канада и е имал достатъчно подкрепа от комунистическата партия в началото на прехода, когато се изнасяха червените куфарчета от страната.

Третият субект на снимката Румен Радев е добре известен, но пък за него си струва да се отбележи един конкретен факт, свързан с датата на въпросното събитие. Именно през 2018 г. той странно започна да се разграничава от настоящата и тогавашна лидерка на БСП Корнелия Нинова, която го вкара в политиката и го направи президент и на която дължи цялата си битност на държавен глава. Тогава той започна да показва ясни пристрастия към нейната опозиция в партията, глава на която е именно бившият лидер Сергей Станишев. Затова и неслучайно малко след това при него в Брюксел като евродепутати акостираха бившата му любовница и пресаташе на Румен Радев Елена Йончева, както и началника на кабинета на президента Иво Христов.

Дали е случайно, че именно тогава Радев се еманципира от Нинова и започна войната между тях, продължаваща и до днес и довела до това да си направи нова пропрезидентска партия?

Дали е случайно, че Кирил Петков се ползваше с пълно доверие от страна на президента, въпреки факта, че погази Конституцията и превърна Радев в свой съучастник, което може да му коства импийчмънт?

Отговорите на цялото това задкулисие и дори много повече, дава въпросната снимка. 

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Диетолог разкри кое е най-полезното кафе Диетолог разкри кое е най-полезното кафе
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! От ТЕЦ Бобов дол скочиха срещу съсипията на кабинета Петков: Управляваха ни хора, които не са имали един ден трудов стаж. Стигне ли се до закриване, излизаме на улицата. Няма да оставим политиците да се гаврят с нас (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! От ТЕЦ "Бобов дол" скочиха срещу съсипията на кабинета "Петков": Управляваха ни хора, които не са имали един ден трудов стаж. Стигне ли се до закриване, излизаме на улицата. Няма да оставим политиците да се гаврят с нас (ВИДЕО)
ново
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК