САМО В ПИК: Хаос и скандали за листите на ГЕРБ. Нойзи и Дилов приети "на нож". Страх от сценария "Цецка Цачева"

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

САМО В ПИК: Хаос и скандали за листите на ГЕРБ. Нойзи и Дилов приети "на нож". Страх от сценария "Цецка Цачева"

358692
на 16.02.2021
САМО В ПИК: Хаос и скандали за листите на ГЕРБ. Нойзи и Дилов приети на нож. Страх от сценария Цецка Цачева
Автор:   ПИК

Напрежение цари в ГЕРБ покрай депутатските листи и сериозното закъснение за регистрацията на партията в ЦИК, разузна ПИК от свои източници сред актива и депутатите на управляващите.

препоръчано

Недоволството идва по няколко писти. Преди всичко забавянето на регистрацията се разчита като лош сигнал към избирателя, като знак за спорове и липса на консолидация.

По места хората ни не знаят с кого ще работят, кои са личностите и водачите. А в БСП кампанията всъщност вече върви от две седмици, довери пред наш репортер човек от регионална структура на ГЕРБ.

В партията на Борисов се притесняват от повторение на сценария "Цецка Цачева", при който кандидатката за президент бе анонсирана буквално в последния момент, докато БСП издигна Румен Радев цели три месеца по-рано. Това позволи на генерала от ВВС да разгърне пълноценно кампанията си.

Друго притеснение идва по линия на гражданската квота и критериите за нейното попълване.

Прескочени и неуважени са знакови личности в ГЕРБ за сметка на някакво ефимерно "обновление", разсъждават депутати.

Недоумение буди, например, защо легендата Георги Марков не бе убеден все пак да се кандидатира за народен избраник и бе "похарчен" толкова лесно, при положение че години наред консолидира твърдото едро на герберския електорат.

Марков е обиден, защото никой не го потърси след изявлението му, че няма да става депутат. Не бива да губим толкова лесно такива хора, поясни пред ПИК негов дългогодишен колега от парламента.

За листите не се спряга и емблематично име като Антон Тодоров, отритнат незаслужено от групата на ГЕРБ в миналия парламент. 

Антон Тодоров има повече фенове в партията от много депутати и министри, разкриват активисти на управляващите.

За гражданската квота са прескочени и личности, проявили доблест и смелост по време на криминалните протести пред лятото. Именно те излязоха с лицата си и се превърнаха в интелектуален щит пред метежа на президента. Сред споменаваните са Станислав Недков - Стъки, Стойчо Стойчев, известни журналисти и политолози, както и организаторите на тъй наречените "контрапротести" пред Румънското посолство.

Вместо тях се пробутват Нойзи и Любен Дилов, колкото да се харесаме на "градските десни"...Извинете - несериозно е, какъв авторитет имат те сред нашите избиратели, възмущават се пред ПИК видни гербери. 

И предлагат направо в листите да се вкара цялата редакция на списание "Егоист" воглаве с Мартин Карбовски и Калин Терзийски.

По данни на ПИК твърде много пълномощия са гласувани на "умнокрасивите" в ръководството на ГЕРБ в лицето на Деница Сачева и Томислав Дончев. А те не се възприемали еднозначно от твърдия електорат - особено Дончев, който минава за човек на кръга "Капитал" и нещо като мост към евентуална коалиция с Демократична България.

Борисов пак се заиграва със снобите, а така губи автентичния профил на своя класически избирател, отчитат анализатори.

Според тях тревожното е, че в съставянето на листите липсват строги критерии и принципи. Всичко се решава "на салфетка", в нечии висок кабинет, без да се отчита мнението на организациите по места. 

Любен Дилов е много готин, но да ни го спуснат като парашутист в Бургас, както навремето направи Надежда Михайлова в СДС? Не, мерси, категорични са видни лица на ГЕРБ от морския град.

В партията на Борисов са в шах и относно информационната политика на партията. Оказва се, че на по-острите говорители е забранено да се изявяват до изборите. Спусната им е медийна завеса. Заръката била да не ожесточават противника - трябвало да се говори с по-умерен тон.

Да де, но то изобщо не се говори. Кампанията минава само през джипката, недоволстват по места.

Концептуално в партията никой не знаел какви са точните намерения на лидера. Дали остава като неоспорим кандидат за премиер, дали ще лансира друг на свое място, ако ГЕРБ спечели убедително, дали ще играе за президент...

Всички работим по слухове, пипаме в тъмното. А така, без ясни послания и цели, е трудно да мобилизираме хората. Време е за отговори, твърдят ветерани на ГЕРБ.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК - ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците да не пътуват, труден ден за Раците, късметът е на страната на Везните САМО В ПИК - ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците да не пътуват, труден ден за Раците, късметът е на страната на Везните
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ВМРО открива предизборната кампания и представя програмата си (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ВМРО открива предизборната кампания и представя програмата си (НА ЖИВО)
ново
Днес: 69
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това