Вход
София
Времето в София -3 o C

САМО В ПИК! Христо Мутафчиев: Стоянка застана до Чарли Чаплин

САМО В ПИК! Христо Мутафчиев: Стоянка застана до Чарли Чаплин

на 06.12.2019
62591
13
САМО В ПИК! Христо Мутафчиев: Стоянка застана до Чарли Чаплин
Автор: Симо Русев
06.12.2019
13
62591

Председателят на артистите в България Христо Мутафчиев изказа пред ПИК дълбоки съболезнования на семейството, приятелите, колегите и на цялата българска общественост за огромната загуба с кончината на голямата актриса Стоянка Мутафова. Стоянка застана до Чарли Чаплин, категоричен е Мутафчиев. 

Черен петък! Почина великата Стоянка Мутафова

Черен петък! Почина великата Стоянка Мутафова

Броени дни след кончината на великия Стефан Данаилов, на...

на 06.12.2019

- Г-н Мутафчиев, какво загубихме всички ние като българи, като общество, какво губи българският театър с кончината на голямата Стоянка Мутафова?

- Днес губим част от истината за българския театър. Умението да разсмиваш и разплакваш с усмивка.

- Тя беше невероятна палитра от образи и роли. Мислите ли, че в младото поколение актьори може да се намери някой, който да претендира, че е стигнал висотата на нейните творчески инвенции?

- Разбира се, само че младите ни колеги правят това по различен начин. Имат невероятни умения, но го правят в различна среда. Не бива да се съмняваме в това, че българският народ е талантлив. Изразните средства и подходите са различни. Отношението към професията, отношението към публиката се развиват и са различни. Така че преки паралели не бива да се правят.

- Стоянка Мутафова неминуемо ще бъде запомнена редом до големите Апостол Карамитев, Нейчо Попов, Калата, Стефан Данаилов. Колкото и клиширано и бездушно да звучи, можем ли с нещо да рамкираме нейното творческо и сценично присъствие, житейски и сценични послания?

ПЪРВО В ПИК! Борисов със съболезнования за смъртта на Стоянка Мутафова

ПЪРВО В ПИК! Борисов със съболезнования за смъртта на Стоянка Мутафова

Светла й памет на Стоянка Мутафова! Отиде си един...

на 06.12.2019

- Не бих могъл да рамкирам Стояна. Нямам право, първо. Второ, кой съм аз, че да рамкирам наистина такава велика личност като Стоянка Мутафова. Ако все пак си позволя да я определя, тя е актриса, която в комедията почти достига нивото на Чарли Чаплин – неговото гениално изкуство. Но няма как аз да давам оценка на тези големи таланти, звезди, които си отидоха, защото оценката за тях вече я е дала публиката.

- Съюзът на артистите, нейните колеги и приятели, имате ли вече идея как тя да бъде съпроводена в последния и път?

- Нямаме още идея, защото трябва да съгласуваме нещата с дъщеря и. Разбира се, че сме готови да помагаме, с каквото можем. Звъннах веднага да изкажа съболезнования. Проблемът е, че Муки е много разстроена и всъщност разговор нямаше. Но тя ще реши и ще се обади, най-малкото да потърси информация, ако не пряка помощ.          

Сподели:
свързани новини
Вежди Рашидов за Стоянка: Отиде си една легенда на театъра! Вежди Рашидов за Стоянка: Отиде си една легенда на театъра!
Скърбя за загубата на Стоянка Мутафова - една легенда на...
на 06.12.2019
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 18485
архив

Между приятелки: – Аз пък вече нямам кой знае какви претенции към мъжа, за който искам да се оженя… Важното е да е добър човек, културен, възпитан… Как мислиш, дали са останали още такива милионери?

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Тези 3 зодии поставят партньора на първо място
x