Вход
София
Времето в София 5 o C

САМО В ПИК! Цвета Кирилова разкости Слави Трифонов и разкри как плагиатства: В шоуто му използваха мои идеи и дори не ме цитираха! Опорочи темата за референдума, сее отрицание и звучи простовато и елементарно

САМО В ПИК! Цвета Кирилова разкости Слави Трифонов и разкри как плагиатства: В шоуто му използваха мои идеи и дори не ме цитираха! Опорочи темата за референдума, сее отрицание и звучи простовато и елементарно

на 05.08.2019
316427
61
САМО В ПИК! Цвета Кирилова разкости Слави Трифонов и разкри как плагиатства: В шоуто му използваха мои идеи и дори не ме цитираха! Опорочи темата за референдума, сее отрицание и звучи простовато и елементарно
Автор: ПИК
05.08.2019
61
316427

Полемиките около амбициите на Слави Трифонов да влезе в политиката не стихват. Сериозни имена от политическия и обществен живот са единодушни, че "Няма такава държава" - наименованието на бъдещата му партия, е повече от нелепо. А на всичкото отгоре противоречи на закона за политическите партии, тъй като е забранено формациите да се наричат с думи, в които се съдържа антидържавна теза, 

Председателят на "Сдружение Азбукари" Цвета Кирилова е от тези, които споделят мнението, че Трифонов си вкара автогол още преди да е навлязъл в политиката. Ето както какво още каза тя пред ПИК:

-------------------------------------------------------------------

Интервю на Елиана Василева

- Г-жо Кирилова, откакто Слави Трифонов обяви идеята си за политически проект, заваляха оценките на алализатори, че политика не се прави от шоумени, има ли какво да внесе той в нея?

- Аз мисля,че българското обещество трябва да приключи с представите, очакванията и въжделeнията, че ще дойде месия, който да подреди държата. Искаме да живеем в достойна държава, но въпросът е дали самите ние сме достойни. Искаме да имаме подредба, но дали ние самите можем да я подредим. Не съм сигурна дали месии могат да ни помогнат, защото през периода на демокрацията много политици се извъртяха на политическата рулетка и като че ли никой не доказа, че е лоялен на българското общество и го казвам съвсем отговорно.

За тези 30 години трябваше да направим много голям скок в нашето развитие. И тук не упреквам определени политически сили, а цялата политическа каста, която по инерция захапваше проблемните подходи, тиражираше ги в своето управление и се получи една лавинообразна тенденция, която вместо да подобрява ситуацията, я влошаваше.

Не съм сигурна дали Слави чрез своя телевизионен проект, който все пак 19 години е събирал немалко симпатизанти и хора пред екрана, би могъл да реализира същата тази подкрепа и чрез политическия си проект. Това е лично мнение и ще ви кажа защо.

Не искам да го заклеймявам, но си мисля, че аудиторията, която той е събрал, няма как да бъде равностойна на политическо одобрение или на партийна поддържка от симпатизанти, които да са равностойни на неговите зрители. Това категорично всеки трябва да си го избие от главата и да не се връзват на подобни кукички.

- Може би Слави Трифонов започна да привлича симпатизанти на своя страна чрез намаляването на партийните субсидии?

- Сега ще ви разкажа нещо интересно... Преди време сценаристите му бяха обявили конкурс за видео обръщение на загрижени граждани, които имат отношение към политическата обстановка. Аз, като заинтригувана от това предложение, направих кратко видео и го изпратих. И не само, че не получих отговор, ами след известно време какво видях...

Всъщност бях конструирала едно обръщение от няколко точки, в които засягах проблемите с партийните субсидии в държавата, опцията за намаляването на народните представители в парламента и др., които си отлежават във времето. Не казвам, че той е изплагиатствал всичко от мен. Но мога да докажа, че само месец-два, след като изпратих видеото и подредих поредица от въпроси, той взе на въоръжение тази тема и я излъчи в публичното пространство като своя.

Това, меко казано, ме разгневи, защото когато провокираш хората да дават предложения, е добре да цитираш авторите, а не просто да ги лансираш като свои. Окей, те са голямото предаване с голямата възможност да лансират посланията си сред широка аудитория. Поглеждайки от този ъгъл, ок, има някакъв резон. Но в крайна сметка, щом искаш да печелиш доверие, трябва да уважаваш хората и най-вече тези, които провокираш да ти бъдат полезни с нещо и да зачиташ техния труд. 

- На сбогуване с БТВ Слави не пропусна да припомни инициирания от него референдум през 2016 и намерението си да превърне в закон всички решения от него...

- Подредбата на неговите въпроси от прословутия референдум и формулировката бяха лаишки подготвени. Ако няма достатъчно компетентни юристи около себе си и не може да се възползва от качествена услуга тук, има достатъчно западни правни и компетентни кантори, които можеха да му формулират безупречно всичките въпроси, така че да не се налага някои от тях да отпадат, да се редактират и да има огромна полемика около тях в публичното пространство.

На какво ме навежда всичко това? Когато се опорочи съдържанието на въпросите, които обществото задава и на които иска отговор в референдумно допитване, те губят автоматично възможност да бъдат зададени отново. Тоест, ако е имало умисъл да бъдат осакатени умишлено тези въпроси, то те са осакатени така, че да не може да се създаде нова възможост да бъдат дискуритани в публичното пространство.

- Вие изразихте мнение, че е нелепо да наречеш полическата си партия "Няма такава държава". С това отрицание към родината вкара ли си Слави автогол, още преди да е нагазил в политиката?

- Мисля, че да. Все още има възможност да преосмисли позицията си. Самият той и сценаристите му заредиха през годините тази формулировка "Няма такава държава" с изключително негативно отношение и няма как обществото да го приеме позитивно, при положение че той самият го е заредил негативно.

Нашето общество няма нужда повече от негативизми. Представете си как неговите бъдещи депутати се срещат с представители на Европейски институции: "Днес от "Няма такава държава" проведохме среща в посолствата на Русия и САЩ в България и дискутирахме изключителни важни и глобални въпроси, свързани с екологичното замърсяване, възможностите за военни действия и миротворчески мисии тук и там"... Съгласете си, звучи много несериозно, звучи много простовато, много елементарно.

- Наистина е така, а и проф. Огнян Герджиков изрази мнение, че Софийски градски съд няма да позволи регистрация на партия "Няма такава държава", тъй като самото наименование би било антидържавно.

- Съгласна съм, категорично. Доста ме стресна това наименование. Притеснява ме, не може да имаме такова отношение към държавата. Да, имаме много трески за дялане, но промените стават от вътре на вън. В настоящия момент, когато сме изправени пред огромно изпитание от чумата, хакерите и какво ли не още, единението е единствената успешна ваксина. Да го съчетаем с позитивизъм, надежда и увереност. Негативистите могат да постигнат частична победа, но не могат да спечелят войната. Бъдещето принадлежи на българския народ, тук в България!

Сподели:
Напиши коментар »
(61)
1
Учиндолеца опростачи цяло поколение. И сега същите тези опростачени индивиди ще си гласуват за него - Бареков 2.
2
Плагиатството не е от вчера, все пак Трифонов е професионалист в работата си, и го прикрива умело. Пази се, ти пази се....
3
Това са думи на “протестиращите селяни “ , вместо да кажат че са Против Правилата ! Те сигурно отглеждат децата си като свине ???
4
партия ЧАЛГАР ...еми добре ...тя по хубаво да се казва Чалгар ,от колкото с противоконституционното име НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА ....аз предлагам да се казва партия БАБИН ЗЪБ ...има такова растение което подпомага сексуалната активност....на за Слави не важи ..той нема е 0, 01 % активност ..така че не важи за сексуални инвалиди ....ахахаах....ДОБРЕ ли е А ..?..Добре е ..нали ..?...на...Б ..ИХ ли ти ГУ пак Славчу..просчу
5
.............ЧУМА ВИ ТРЕНА У ТИКВЕНИЯ ДВОР !.......БАНКЯ ПОД КАРАНТИН !........БАЦО НА ГИНЕКУЛОГ !.....
6
Тая коя е?
7
ЧУМАТА ГЕРБ
8
само видиотени българи могат да харесат този малоумник
9
АХАХААХ.....Н...а...БИХ ли ти ГУ .....пак ТОЖЕ ....!?!.....АБЕ .бръкма що са излагаш ...кой ще се подпише под партията ти бе ...всякви импексови бацили ...разхождащи се на свобода !
10
Ама се СПОТАЙВАТЕ като БИТИ ПEДEPACИ, как Цвета РЕДОВНО РАЗКОСТВА ТИКВАТА и ЦЯЛАТА ШАЙКА.:-)
11
Тази я изгониха от НОВА ТВ щот е тъпа пуДка ,,, и си направи сайт с “Патриотарски“ уклон ! Толкова е ЕЛЕМЕНТАРНА , като шоуто на Слафчо + дъртитеи грозни барелини :)
12
Цветито Кирилова е скромна жена. Навремето показа една нейна снимка в народна носия и се самопредложи да е лице на българското европредседателство.
13
- Как ще приключи битката? – обади се тихо човекът. - Според волята Божия – отвърна тутакси светлият Учител. – Това означава, че този цикъл ще приключи поучително за всички участници, веднъж; справедливо за всички в зависимост от изборите на свободната им воля, втори път; и, трето, моля да обърнеш внимание, ще завърши красиво, а това е извънредно важно..... - Всичко има смисъл – повтори още по-бавно Вселенският Учител. – Господ не познава безсмислието, а Бог е във всичко, понеже Бог е всичко. Всичко, което видя тук и което ще видиш другаде занапред, има смисъл. Всяка дреболия и всяка грандиозна драма. Всяка привидна нищожност и всеки величав сблъсък. Всичко. Повтарям отново – всичко! Всичко е плод на велик замисъл, в който ние участваме с изборите си, които пък са плод на нашата свободна воля. Воля – избор – плод. Това е закон.
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
Коя е тази проста селяндура и защо тряба да я пита някой овца
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
Цвети не само е страхотно пи4e, ами е и много умна, а не ТЪПАНАР като ГЕЙберастите.
19
:(Я пa тaa... Не бях я виждaл откак я шиtнаха от Kанал Нова. Р.С. Впрочем, има яkа миneтчийcка yсtичка-ммммм, yя ми я очаква с нетърпение...::(Я пa тaa... Не бях я виждaл откак я шиtнаха от Kанал Нова. Р.С. Впрочем, има яkа миneтчийcка yсtичка-ммммм, yя ми я очаква с нетърпение...:P
20
Цвeти, цвeте мое-ехe-е-е, Сeдними Hакyра бeйби;)
21
Има упорити слухове че Цветето е красила леглото на Баце...
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
слави с теб сме
25
отговор на коментар
:(Мммхм, "умна" е много... Зa чyкaне дa, амa зa aкъл нe ми я xвали..:(Мммхм, "умна" е много... Зa чyкaне дa, амa зa aкъл нe ми я xвали...
26
безплатна реклама на чалгаря!
27
отговор на коментар
ТИX0ООО... ТИX0ООООО... Бaлтията е дo мeн, внимaвай ТИX0ООО... ТИX0ООООО... Бaлтията е дo мeн, внимaвай ! :(
28
Аз да питам кака цвети ,кой набор е ?Мома ли е щото мъж не вирее покрай нея явно е опасна
29
Слави ще еве Тиквоча на площад Македония в час пик.Цвета-ми.нета ще лапа чепа.
30
Мале-е-е-е, Пиковците.много сте зле!И статиите ви са като и коментарите отдолу-все едно един и същи ги пише.Голяма простотия,голямо нещо.Абсолютен клюкарник отвсякъде.От 3-4 дена Слави ви разказа играта,а вие полудяхте-що статии,що обиди,що глупости избълвахте по негов адрес,що нещо...Явно голям страх имате от него...Защо едно стойностно и сносно нещо не написахте,без значение за какво?...Жълтини отвсякъде,а с това си изкарвате и хляба.На мен ,сигурно,би ми пресядал...
31
Слави много уплаши мутрата от СИК . Не за друго ами защото 11% крадци и бухалкаджий живеещи от мръсната приватизация и застраховане гласуващи за Гроб няма да станат 10% а другите ще им вземат гласовете в парламента . Тогава турската антиконституционна партия пак ще се заиграе с тези които имат властта .
32
В този яташки вестник има още две статий за Слави . Те нагло лъжат че не си плащал такси и бил свързан с мутрите само защото е участвувал с оркестъра си на участия поканен от тях . Колкото до абсолютните доказателства за главната мутра и връзките му с подземните босове , снимки с тях , факти - мълчание от тази медия !
33
Цветано минала покрай момите, я кажи кой има интерес да се убиват прасетата и дасе отнема мръвката на бедните българи вместо да се ваксинират и да се стопира чумата? И кой лобира да се внася свинско от чужбина? И кой иска да затрие българските коледни традиции? И кой иска да заличи паметта на Българите?
34
Нема такава държава БЪЛГАРИЯ ! Има държава Чалгария и нашият ГУРУ Слав ще бъде премиер. Доживяхме най-сетне....
35
Тая да сяда на кура и да прави минети за друго не става
36
Taя се чука да каже колко взима за чукане
37
По коментарите ще познаете! Българите си заслужават политиците защото те са огледало и в резонанс на съзнанието на народа. Прост народ,проста държава!
38
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
39
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
40
По-добре премахнете опция коментари под публикациите, че освен "този коментар съдържа нецензурно съдържание" /каквото и да значи според вас/ ", друго не се чете, ако не са простотии и цинизми.
41
Цветито я знаем, милата смени сума ти кypoве в търсене на луксозен живот. Иначе за пред медиите го играе патриотарка.
42
отговор на коментар
Ъхъм, то и Зеленскии така в Украйна ...
43
Ей, този Слави! Бълват змии и гущери срещу него! Май ви бръкна дълбоко някъде!
44
Цветето на кой пореден е полегнала сега? Щом и тя тръгна акъл на народа да дава....
45
По добре врътни още един свирчок на Бойко, кат за последно
46
Стига с този противен чалгар.Точно се зарадвах,че се разкараот публичното пространство,и се набута пак.
47
След като знайни и незнайни дърдорковци плюят по Слави, нещата са ясни - разваля рахатлъка на много хора. Крайно време е в държавата да настъпи промяна в интерес на народа, а не на шепа самозабравили се и неописуемо забогатели и техните калинки. А песента "Няма такава държава" и клипът към нея показва истината. Колкото и да се опитвате да парфюмирате действителността, ПИК. Не се получава.
48
Вярно е , че Славчо е халтураджия , чалгар и парвеню ! Болшинството хора реагират и го казват. Но нима никой не вижда и ПРОСТАЩИНАТА в управляващата ШАЙКА и особено в главатаря й. Това е толкона очевидно и ясно. Защо тогава никой не му го казва ? Защо толерирате един брутален бай Ганьо и самовлюбения му стил !
49
отговор на коментар
до №47 RR:Много си "далече от истината"!Ако си малко "умен",погледни се в огледалото,ако си простак,няма смисъл да се гледаш!Няма смисъл и да те "ограмотявам!Безнадежден случей!
50
до№48Да,прав си до някъде,но до някъде!Борисов може да не е много интелигентен и възпитан,но важното е,че държавата и икономиката са стабилни!Няма "сътресения"както във вътрешната така и във външната политика!Факт!"Чалгарят"Трифонов е абсолютен дилетант в политиката и ако си чел негови "идеи" за политиката,ще разбереш,че този човек е абсолютен популист,тоест иска само да се харесва на народа,с глупави и трудно осъществими "идеи"!Също така е важно да разбереш,че тоя олигофрен само "руши"държавата,вместо да прави нещо за издигане на нейния авторитет!
51
отговор на коментар
балерини, неграмотник....
52
Със сигурност изглеждам много по-добре от теб и съм с по-добро образование. А написаното от теб показва, че си от калинките, които не знаят какво правят, не знаят какво говорят/пишат/. Важното е да подкрепят партията, която за 10 години съсипа страната и народа ни. Каква икономика и каква стабилност? Здравеопазването, образованието, туризмът, селското стопанство, енергетиката ли са стабилни? Всяка седмица нови и нови скандали - това ли е стабилност? Има стабилност и растеж само в банковите сметки на някои хора. Пенсионерите и работещите бедни са оставени да вегетират.
53
Кoaлиция зa Уcпeшнo Рaзвитиe и Eврoпeйcки Цeннocти звучи къдe къдe пo-дoбрe и иcтиннo и при тoвa в пълeн униcoн c рaзпрocтрaнявaнитe и oт Cлaви културни цeннocти.Прeдлaгaм гo зa имe нa пaртиятa нa Cлaви,кoятo cъc cигурнocт щe пoжънe гoлям уcпeх c нoвoтo имe.
54
Какво означава, че политика не може да се прави от шоумен? Адвокати, историци, пожарникари, вифаджии, инженери и какви ли още не могат да правят политики, но шоумени не. Ясно, типично по български- " за кучета и котки може, за прасета не може". Преди шоумен Слави Трифонов е човек, който накара 3 500 000 човека да отидат и да изразят мнението си и след това никой да не се съобрази с него де. По този въпрос Цвета Кирилова изрази ли мнението си? На страха очите са големи, това лъха от тази статия. Да, Слави е шоумен, но защо? Кое освен харизмата му донесе успеха? Когато един човек е успял, комбинативен, нахъсан, целеустремен и амбициран, той няма как да не е успял. Това ви кара да бълвате пумия и да ви е страх от Шоумена.
55
слави се опитва да прехвърли своите грешки и глупости върху държавата ни,като възлага напразни надежди,представя се за силна личност ,която руши и се измъква от проблеми само съ самия себе си,а изкупвателните жертви са подкрепящите го.
56
Ай тази като толкова са я окрали да направи политическо движение, да видим колко и какво може
57
Много магарета се казват Марко. Ако ядеш фасул и пръцнеш, не ти си измислила пръднята. Много на голямо го даваш. Да си беше патентовал идеите. Нали затова си ги дала. За да могат да приемат много идеи от много хора и да ги формулират така, че да стигнат до много хора. Защо не си ги реализира сама щом си толкова отворена.
58
Ааууууу всичко трепери от страх ! Идва чичко Слави да ви каже че не живеете в държава България.Впрочем нема лошо да влезе в политиката все пак трябва да се знае какъв процент дебилност притежаваме след 30 годишен преход!
59
Нали го видяхте колко струва при гостуването на Борисов в шоуто ! Чете чете и като разбере че не е подготвен икономически казва -ми те така са задали въпроса зрителите хо хо хо поредния спасител а мерси !
60
Ох, горката ощетена и не призната! Да не си си давала идеите! Когато дадеш сам на някого нещо, няма как той да ти го открадне! Това не е и плагиатство! Но щом всички толкова силно ревете, явно има защо! Баце е първа политическа сила, но събираше най-много 30% от гласовете, а на последните европейски избори не можа да събере и 10%! Това са гласовете на лапачите от държавната ясла, получаващите обществени поръчки и техните семейства. Останалите 70% или не гласуват или не гласуват за ГЕРБ! И сега страха е не дай си Боже част от тези хора да гласуват за Слави! За това е цялата дандания, затова всички знайни и незнайни "фактори" се надпреварват да го плюят! И всички казват, колко бил мъдър народа и не стига, че го казват, но си и вярват! Аз не мисля така, постиженията са само в отчетите на правителството и присъдружните му медии! А българина живее все по-зле и по-зле! Много хора ходят вече на пазар в Турция, Румъния, че и даже в Македония! Зависи кой къде живее, но как и да не ходят в София розовия домат е 4-5 лв., а в Македония 50-60ст.! През последните 10 години в държавата под различна форма влязоха средства, които никога преди това не бяхме и сънували! А какво имаме насреща? Няколко стотин километра пътища с дупки и бабуни и около 2000 панелки накичени със стиропор и турска пластмасова дограма! Това са "постиженията" ! Да са ни честити!
61
Трябват ти пари? Вземи ги !Опитай късмета си сега ! https://bit.ly/2vGdh7g
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 26817
архив

Двама луди решили да избягат от лудницата. Единият казва на другия: - Провери ако бодливата тел е висока, ще минем отдолу,ако е ниска - отгоре. След време той се връща и първият го пита: - Е, какво откри? - Мани, мани, никакъв шанс да избягаме,въобще няма тел!

няма нови новини
Днес: 268
hot
най-четени новини в момента
сега
2334
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Росен Желязков: Ще предложи промени в Закона за автомобилните превози
x
Коледните партита крият опасности за мъжете
x