Вход
София
Времето в София 16 o C

САМО В ПИК! Часове преди Конгреса - футболно земетресение! Ники Илиев с огромен удар по Лечков и Михайлов

САМО В ПИК! Часове преди Конгреса - футболно земетресение! Ники Илиев с огромен удар по Лечков и Михайлов

на 13.02.2018
198095
23
САМО В ПИК! Часове преди Конгреса - футболно земетресение! Ники Илиев с огромен удар по Лечков и Михайлов

Остават броени дни до Изборния конгрес на БФС (16 февруари). Часове преди важното събитие, легендата на Левски и родния футбол - Николай Илиев, заявява изключително интересни тези в ексклузивно интервю пред ПИК. Ники Илиев е сред най-ключовите фигури в екипа на кандидата Любослав Пенев. Освен Ел Голеадор за важния пост на председател на централата се борят още Борислав Михайлов (настоящ президент на Футболния съюз) и Ивайло Дражев.

- Г-н Илиев, заявихте амбиция след 10 години 150 000 деца да тренират футбол в България. Какви конкретни стъпки ще предприемете за изпълнение на въпросната цел, ако Любослав Пенев стане президент на БФС?

- Да, заявих я и твърдо стоя зад това число. Добре е да се изчисти още веднъж едно недоразумение, което се опита да вкара Павел Колев, като излъга, че съм казал, че децата, играещи футбол щели да станат 20 000. Не, твърдо заявявам, че в дългосрочната ни  стратегията сме заложили 150 000. Това ще е около 30% от децата във възрастовата граница 5-17 години.

На първо място в нашата бъдеща дейност ще бъде поставен фундамента на футбола у нас. А той може да бъде само един –децата. Ще им създадем условия и ще ги мотивираме, за да спортуват и един ден да са основата на клубните и националните отбори.

Колкото повече български деца ритат кълбото до полуда без да усещат как лети времето, толкова по-голяма е гаранцията, че от тях ще излязат новите големи звезди.

БФС като връх на футболната пирамида ще обгрижва всяко дете от всяка социална прослойка. Особено онези, които нямат средства и живеят в нищета. Чрез програми и модели да можем да открием най-талантливите деца и да им дадем посоката на развитие чрез клубовете.

Ново отношение към труда на детския треньор, който е най-важната брънка във веригата, защото от него до голяма степен зависи развитието на таланта на нашите деца.  

Ще осигурим най-подходящите методи, като ще внедрим голяма част от Испанската методология, защото е доказано, че при нея децата се развиват най-бързо.

- Коментирахте медийни изяви на Йордан Лечков. Като цитирахте негова разтърсваща и изключително дискусионна фраза...

Да, всички помним, какво каза: "Те на училище не искат да ходят, а вие та камо ли да ги накараме футбол да играят." Точно затова трябва веднага да си ходят. Те нямат идея какво и как да го направят. Те затова убиват футбола.

- Вашата позиция по въпроса - искат ли да спортуват и да се учат малчуганите в България? Футболът и образованието могат/трябва ли да вървят ръка за ръка?

- Футболът и образованието трябва да вървят ръка за ръка. БФС трябва да направи пътека до всички държавни институции, най-вече министерството на образованието и министерството на спорта, за да насочи тяхното внимание към масовизирането на играта.

Над 200 000 деца са извън образователната система, по данни на министъра. Ще работим заедно тези деца да бъдат интегрирани. Има програми, по които този процес може да се ускори и да даде много положителни резултати.

Футболът може да бъде полезен на подрастващите, защото изгражда силни качества като дисциплина, работа в екип и точност, но най-важното е здравето. При добра работа с децата у тях се формират ценности и норми на поведение. Това е форма за решаване на сериозния проблем с детското насилие, с острата форма на проява на расизъм и др.  

Ще имаме важната задача да развиваме масовостта при децата, внедряване на обща стратегия с Министерството на образованието за играене на футбол в часовете по физическо възпитание. Ще възстановим междуучилищните, градски, областните и републиканските първенства.

Така клубовете с ДЮШ-ове да си избират децата с най-добрите качества и да ги развиват по най-добрата методика. За тях ще се организират мащабни кампоси, дори с международни участия.

От тук скаутите на големите клубове ще откриват най-добрите деца. Ще се полагат сериозни усилия треньорите да са много добре подготвени. Те са много, много важни. Всичко ще е по най-добрите програми. Обученията ще са чрез уйбинари (онлайн), така че да не са скъпи. И така ще започнем да захранване клубовете с програми, с които да подготвят талантливи деца. Ще се измъкнем от играта на родителите с възможности и ще си я върнем на талантливите.

Когато осигурим на големите клубове най-добрите деца ще имаме сериозна предпоставка да намалим вноса на чужденци. Под "чужденци", разбирайте извън Европейската общност. Първите резултати ще са най-рано след 3 години. Следващата стъпка е да помислим 4 или 5 да са минимум картотекираните от собствената школа.

- Вие сте легенда на Левски, разчитахте на подкрепа от "сините", клубното ръководство на гранда обаче обяви, че застава зад кандидатурата на Борислав Михайлов, защо се получи това разминаване?

- Вече отговорих няколко пъти на този въпрос. Нека пак да кажа. Това е снишаване и трупане на бъдещи активи. Персонално от негово име никой не може да се изказва. Левски, това са милиони привърженици и те се разграничиха категорично от позицията на ръководството и застанаха зад промяната. За мен тяхното мнение е най-важното. Мъдреците са го казали, когато фактите говорят и боговете мълчат. Фактите говорят, че Левски е страдал и пак ще страда, когато президент на БФС  е Борислав Михайлов.

*Мнението на Николай Илиев за кандидатурата на Ивайло Дражев. Още основни стъпки, които трябва да бъдат предприети в родния футбол, според г-н Илиев. Възможно ли е идейната надпревара за президент на БФС да бъде опорочена от некоректни практики (футболна и обществена бомба във връзка с този въпрос). Отговорите очаквайте утре в ПИК, във втората част на диалога с Ники Илиев.

Сподели:
свързани новини
ФУТБОЛНА БОМБА В ПИК! Зловещ скандал с БФС - драмата жестока! От централата... ФУТБОЛНА БОМБА В ПИК! Зловещ скандал с БФС - драмата жестока! От централата...
Зловещ скандал в българския футбол. Само дни преди...
на 06.02.2018
Напиши коментар »
(23)
1
МРАЗЯ ХОРА КАТО МИХАЙЛОВ И ЛЕЧКОВ !
2
Е.БАН РОШКО LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 7 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Тези големи обещания много приличат на ония за 800те дни на царя.Няма нищо по лесно да обещаеш,а после да кажеш:,,Ама аз мислех че.....................и т.н.! А откъде пари за този ,,амбициозен проект?
5
Началото на края
6
Искам да попитам това подобие на човек , след като спря да играе къде си изкарваше хляба и какви успехи като футболен ръководител , администратор или треньор постигна . Най - смешно е днес да обявиш , че Левски ще те подкрепи , а на другия ден да подкрепят опонента ти.
7
Товар..което казва Николай Илиев е възможно относно децата.Във Варна на 3 успоредни игрища / в двора на ТУ/ играха 60 деца.. по 1 час.Преди тях тренираха също толкова, след тях също.Да школите са платени, но желаещи има, но за зимата няма зали Лятото имаше турнири между детските отбори, но се играеха мачовете на игрища в гр.Бяла и с.Обзор Варненско.Нито една телевизия не отрази турнирите.Децата са разделени по години.Турнир имаше и в гр.Сливен,Благоевград.
8
Предлагам, Лечков да посети игрищата и залите във Варна.Тук има много детски школи– ДФК"Делфините" ,ДФК "Шампиони" ,ДФК "Олимпик" ,ДФК "Черно море",ДФК "Спартак" , това знам аз. От четири години обикалям игрищата ,три пъти седмично с внука си..Децата са разделени по години.Играят дори при лошо време и вечер от 19 часа ,защото не достигат игрищата.Но .... всичко се плаща.На всички деца да се даде шанс е чудесно предложение.
9
Морски,ти си географски-Обзор, варненско.Пий хапчетата и легай.
10
БЪЛГАРИЯ Е КОМУНИСТИЧЕСКА,ЦИГАНСКО-ТУРСКО-МУТРИНСКА КОЧИНА.
11
Съгласен съм с теб, че е КОЧИНА, обаче е ПЪРВОБИТНО-ОБЩИННА такава. Така и се работи.
12
Конгрес на футболен съюз , а хотел Маринела, където ще бъде проведен, още от днес ще бъде блокиран от частни охрани, мутри и полиция - стотици !!!!
13
Никому неизвесни делегати от колиби и паланки отново ще изберат чалга - футбола. Докато няма мандатност на всеки пост в България ще сме си мутренска република
14
И асоцияцията по ДЖОБЕН ТЕНИС също ще подкрепи Перукан, за до съсипването на футбола в банановата Република Булгаристан!!!
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
Тук позора го наричат прогрес.
17
ники пьрвенства за от 5 до 12 клас има от 35 години и не са спирали
18
може и1000деца да играят,в което няма нищо лошо,но в малките градове,села,няма толкоз деца,а по3,4стадиона-ПУСТЕЕЩИ.
19
Ако една ливада с няколко дирека и осеяна с дупки я мислиш за стадион здраве му кажи,това беше наследството от комунягите.
20
А гробаджиите направиха във всеки град стадион за милиони,но не ставащ за нищо .
21
абе добри граждани,пак ли ще избирате днес това пиянде перуката
22
Две голи тикви, от които едната е покрита с изкуствено кече,управляват бълг. футбол, разбира се с голямата помощ на "големият"варненски началник,чичо Красен.Днес много българи,разбраха,че живеем в една държава, бъкаща от четирите кьошета със зловонна корупция.
23
150 000 ритнитопковци, от които 50% с наднормено и 10% със свръхтегло. Каква тежест ще има футболът тогава.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

ИМА САМО 1 СИТУАЦИЯ, КОГАТО ЖЕНА ЩЕ ВИ ПРОСТИ ЛЪЖА: вие сте Пинокио и тя седи на носа ви.....

няма нови новини
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
сега
1821
четат ПИК
сега
четат тази новина
ДРАМА В ПИК TV! Деси Фотосесията се бори за живота на болната си баба! Плеймейтката плаши лекари със съд - вижте защо в "Жълтите новини"
x
СВЕТЪЛ ПРАЗНИК! Почитаме паметта на един прославен светия
x