САМО В ПИК: Шест въпроса към Киро и Асен за измамата с американските танкери с газ

Акценти

САМО В ПИК: Шест въпроса към Киро и Асен за измамата с американските танкери с газ

48107
на 14.06.2022
САМО В ПИК: Шест въпроса към Киро и Асен за измамата с американските танкери с газ
Автор:   ПИК

Покрай гръмовните събития по събарянето на четворната коалиция на 8 май, когато Слави Трифонов изтегли министрите си от правителството на Кирил Петков и партията си ИТН от управлението, потънаха поредните лъжи на харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев за прословутите танкери с американски втечнен газ. Лъжи, които са достойни единствено за разследване от прокуратурата.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

По време на трагикомичното си посещение в САЩ в началото на май Просто Киро заяви, че е договорил с Щатите два танкера с американски втечнен газ, които ще пристигнат съответно на 8 и 23 юни. На 5 юни Асен Василев обяви, че единият танкер е тук и се разтоварва, а ние вече дори използваме втечненото синьо гориво. Петков пък добави, че другият ще пристигне на 23 юни.

Междувременно ПИК разкри, че не става дума за никакво договаряне за втечнен газ със САЩ, а за сключването на т.н. "блуждаеща сделка" от страна на Кирил Петков. С други думи страната ни закупува два "блуждаещи танкера" с втечнен газ, отказани от Китай, които са намерили "блуждаещ купувач" в наше лице.

А по време на истеричната пресконференция на П-та на Просто Киро и Кокорчо със специалното участие на имотния крал Бойко Рашков, на въпрос на ПИК как се казва пристигналият танкер с американски втечнен газ, в чии води е пристигнал - в гръцки или турски, и къде точно го разтоварват, Кирил Петков отговори, че за всичко трябва да питаме единствено "Булгаргаз".

Поради което възникват серия от въпроси, на които, щом не иска да отговаря пред медиите, Просто Киро задължително трябва да отговори пред прокуратурата. Защото единственото, което се разбира от отговора му, е, че лъже.

1. С кого Кирил Петков е договорил двата танкера с американски втечнен газ, тъй като той е направил това еднолично. Припомняме, че по време на посещението му в САЩ с него нямаше представители на "Булгаргаз". И дори в компанията да са научили нещо по този въпрос, това е станало постфактум.

2. На какви цени е договарял екстреното закупуване на въпросния газ, които впоследствие е съобщил на "Булгаргаз", тъй като по време на сключването на сделката, както вече казахме, не е имало техни представители?

3. Как се казват двата танкера и след като знае датите, на които те пристигат в близки на България акватории, където могат да бъдат разтоварени, как е възможно да не знае кой от тях и къде точно е пристигнал и се разтоварва? В "Булгаргаз" дори вече и да знаят това, първоизточникът на тази информация е именно Кирил Петков и именно той я е съобщил на компанията.

4. Щом като Асен Василев заявява, че единият от танкерите вече е тук и България едва ли не вече използва американския втечнен газ, значи знае кой е въпросният танкер и къде е пристигнал и се разтоварва, но премълчава този факт. Каква е причината за това и какви цифри укрива Асен Василев за цената, която държавата ни плаща за тези два танкера. Натоварена ли е с екстреното намиране на стоянки за разтоварването им в гръцката или в турската акватория? И дори в "Булгаргаз" вече да са напълно наясно по въпроса, защо Кокорчо укрива отговорите?

5. Какво е крайното количество втечнен газ след загубите от преноса и крайната цена, която България ще заплати за него? Както ПИК разкри, тези цени зависят именно от мястото, на което се разтоварва синьото гориво, пристигащо по "блуждаещата сделка" на Кирил Петков.

6. И накрая, какъв газ влиза в крайна сметка в България - американски втечнен от танкерите или руски само че на многократно завишени цени? Припомняме, че според друго разследване на ПИК, ако танкерите се разтоварват в Турция, то в крайна сметка страната ни не получава американски газ, а отново руски, тъй като идва по тръбите на "Турски поток".

Простички въпроси, чиито отговорим преди да бъдат научени от "Булгаргаз", се знаят от Кирил Петков и Асен Василев, но упорито се укриват. Което означава, че зад цялата тази "блуждаеща сделка" с двата танкера с американски втечнен газ се крият твърде съмнителни действия, достойни единствено за разследване от прокуратурата. Най-малкото, защото както всичко по време на управлението на харвардските аферисти Кирчо и Кокорчо, ще излязат солено на българските граждани и ще бръкнат дълбоко в джоба им в полза на техните срамни далавери с държавни пари. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 103
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК