Вход
София
Времето в София 9 o C

САМО В ПИК! Шефка в БСП с разбиващи разкрития за интригите в левицата: Грозна борба за власт и корпоративни зависимости тежко разцепиха партията! Националното ръководство спешно да си ходи

САМО В ПИК! Шефка в БСП с разбиващи разкрития за интригите в левицата: Грозна борба за власт и корпоративни зависимости тежко разцепиха партията! Националното ръководство спешно да си ходи

на 10.07.2018
77483
22
САМО В ПИК! Шефка в БСП с разбиващи разкрития за интригите в левицата: Грозна борба за власт и корпоративни зависимости тежко разцепиха партията! Националното ръководство спешно да си ходи
10.07.2018
22
77483

"БСП стигна дъното и затъна в тинята. Защото е в най-големия организационен разпад в своята история." Това написа в писмо до ПИК Стела Кехайова, председател на основна партийна организация на соцпартията в Казанлък. Социалистката говори за "задкулисни договорености и корпоративни зависимости, вътрешни борби и интриги, с мълчаливата благословия на членове на Ръководството на БСП".

Потърсихме Стела Кехайова, за да разберем какви са мотивите й да напише това писмо, има ли и други недоволни от политиката на столетницата, катастрофата, която тя вещае, само за Казанлък ли се отнася.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- БСП достигна дъното, казвате вие? Защо смятате така? Черна картина рисувате...

-  БСП е в най-големия си разпад. Прекъсната е връзката между националното ръководство с редовите членове и организациите по места. Обслужват се интересите на малцинствена група. 

- Как става това? Коя е тази малцинствена група?

- От години в Казанлък има различия в идейните принципи и ценности вътре в БСП. От 2014 г. са сменени трима председатели на общинския съвет на партията. Спъва се работата съвсем целенасочено. Правят се опити за разцепление на самата организация на БСП. Вътрешнопартийният конфликт, който започна през 2014 г., се разрастна до открито разцепление. Хората не могат да понасят повече безобразията и липсата на морал в политиката. Стигна се до там, че един млад човек, бившият заместник-председател на общинското ръководство Радослав Димчев напусна БСП с цялата си организация. Много други социалисти казват, че това вече не е тяхната партия. Очаква се да започнат все повече хора да напускат БСП. 

- БСП отдавна признава липсата на връзка между националното ръководство и низовите структури. Още Сергей Станишев, когато беше лидер на партията, говореше за слизане до провинцията. Защото на столетницита й е трудно да "слезе до масите"?

- Защото има всякакви зависимости - корпоративни, финансови, в националното ръководство. Съществува и високомерие към низовите организации в провинцията. Има много голям раздел между идейните ценности на една голяма група социалисти с друга, включително и с националното ръководство. Има противоречие и разминаване в ценностите и демократичните механизми в БСП. Защото националното ръководство игнорира собствените си структури. 

- Това, за което говорите, прилича на самоубийство. Защо й е на една партия с толкова дълга история и опит да се самоубива?

- Защото трябва да престанем да гледаме на позициите си в БСП като борба за власт. На много хора им омръзна тази грозна борба за влияние, която ръководството води. Идват избори, ако продължим да водим битка помежду си, ще стане много страшно. И това ще бъде краят. 

- Смел човек сте...

- Благодаря. Трябва да се знае какво става в БСП. Защото това, за което говоря, не се случва само в Казанлък. То е цялостно заболяване на БСП. Час по-скоро трябва да се предприемат спасителни действия. 

-  Какви са те?

- Незабавна смяна на националното ръководство, имам предвид на Изпълнителното бюро на НС на БСП.

- Не се ли чувствате използвана? Защо някой член на ръководството на БСП в Казанлък или в друг град -  казвате, че на много места в страната има разцепление, не излезе с такава позиция като вашата. А оставиха вас, която сте председател на низова партийна организация?

- Не, не мисля. Аз бях шеф на жените социалистки. Разбирате ли, има опасност тези лични амбиции да излязат извън бутилката. И връщане назад няма да има. Затова говоря, че трябва да има смяна на националното ръководство. За да се спре да се дава път на хаоса. 

- Имате ли поддръжници в тази борба с националното ръководство?

- Да. Отчетно-изборната конференция, която беше по решение на НС на БСП на 12 май, се проведе при много малък състав. Ние, недоволните, създадохме преди около месец дискусионен клуб "Георги Кирков". Той работи за истинска лява политика. 

- Колко са членовете ви?

- Учредителите бяха 64. В момента 28 от общо 51 партийни организации са наши членове. Това е повече от половината от партийните структури. При нас членуват и симпатизанти. 

Сподели:
Напиши коментар »
(22)
1
ААА, НЕ ! И ПРЕДИ И СЕГА БСП СИ Е ЕДНА КРАДЛИВА ПАРТИЯ И ТОШО Я ОСТАВИ ФАЛИРАЛА, ЛУКАНОВ СПРЯ ДА ИЗПЛАЩА ДЪЛГА И ТОКА БЕШЕ 2 ИМА, 2 НЯМА, ПАК ФАЛИТ, ВИДЕНОВ НАПРАВИ 1 ДОЛАР=3000 ЛВ. И ФАЛИРА 17 БАНКИ.И СЛЕД ВСИЧКО ТОВА В РЪКОВОДСТВОТО НА БСП САМО МИЛИОНЕРИ?
2
Лидерката е супер мадама.Днес да дойде в Поморие на откриването на Яворовите дни ---60 годишнина!!!Ще я чакаме на Молебена в 18 часа.
3
В момента синът на депутата от БСП Славчо Велков - Борислав Велков е председател на съвета на директорите на НДК, който е под управление на Министерството но културата. Въобще, при г-н Борисов комунистите си живеят най-дабре. Висши държавни постове заемат: г-жа Лиляна Павлова - внучка на партизанин от отряд „Чавдар“ и член на ЦК на БКП; г-жа Цецка Цачева - член на БКП от 1978 г.; г-жа Фандъкова - член на БКП с родители активни борци против „монархо фашизма и капитализма“; Красимир Велчев - член на БКП от 1981 г.; Менда Стоянова - член на БКП, партиен секретар; Данаил Кирилов - член на БСП през 1997 г., съветник на президента Георги Първанов, а от 2007 г. е общински съветник на БСП в София; главен прокурор Цацаров - член на БКП от казармата; председател на Конституционния съд Борис Велчев - син на член на ЦК на БКП и внук на член на Политбюро на ЦК на БКП; председател на ДАНС Димитър Георгиев - син на офицер от 4-то управлание на ДС, работещ в ДС от 1971 г.; Калин Митрев, български представител в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) – агент на ДС „Симеонов“ и съпруг ва Ирина Бокова. Изглежда десният електорат, който гласува за ГЕРБ, е много прост, защото г-н Борисов на всички държавни постове назначава само комунисти, милиционери, физкултурници, агенти на ДС, внуци и снахи на членове на ЦК на БКП, деца на депутати от БСП или г-н Борисов работи само с материал от БСП. Затова и рейтингът му расте, а на Нинова рейтингът върви надолу.
4
Цялата мръсотия в БСП е по вина на Кирил Добрем -контрабандиста с куфарчетата и Нинова Техноинпексова -разбойници и седесарски мекерета на Костов .Вън от партията на такива изроди-корумпета
5
ТЕ ТОВА Е .....САМО ГРЪМКИ ЗАГЛАВИЯ ,ПОСЛЕ ОБЩИ ЛАФОВЕ......И ГЕОРГИ МИНЧЕВ ПЯ ,ЧЕ КОМУНИЗМА СИ ОТИВА ,ПЪК МИНЧЕВ УМРЯ ,А КОМУНИЗМА СИ Е ОЩЕ ТУК......А НЕЩО ЗА "ВИБРАЦИИТЕ" В КОАЛИЦИЯТА НЯМА ЛИ ДА ПИШЕТЕ?......
6
Народа е казал, което важи за ПИК, не плачете на чужди гробища. Да не би положението в ГЕРБ да е по-добро? Нали половината от тази партия преди са били членове на БКП. Страхът в ГЕРБ не позволява да се изказва мнение различни от това на Островитянина - обединител на Вселената. Тази жена е изказала свободно своето мнение, един ми покажете от ГЕРБ. Ще се противопостави на Мозъка от Б и е отлетял, няма пари, службичка, далавери, чака го социална смърт. Това, че БСП и ГЕРБ си се разбират тайно и си крадат от народа в ясно за всички. БСП потънали в тинята, а ГЕРБ са обичани от всички???? Му-ха-ха!!! Я вижте само охраните на Островитянина и Цеци Мъдреца и ще разберете колио ги е страх от народа. И двете партии категорично трябва да се махнат от управление, заедно с измислените патриоти и турчеещите се слуги на Турция. Трябва нови, образовани, умни и честни българи ако искаме да се отървем от тази миазма ГЕРБ, БСП, ДПС, патриоти, измушлвците от СДС, които искат власт за да крадат отново. От нас зависи всичко!!!
7
БСП МНОГО МИ ХАРЕСВА - КРАДАТ, ЛЪЖАТ, САМИ СЕ ПЛЮЯТ, ПРОСТО КАНИБАЛИ, ЩЕ СЕ ИЗЯДАТ. МА КВО ИСКАШ ОТ ДЕБИЛИ? НАРЕДИЛИ СА СЕ МИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕР И НЕПРЕКЪСНАТО МИЛЕЯТ ЗА МИЗЕРСТВАЩИЯ НАРОД, КАТО СЕ БОРЯТ ЗА КОКАЛА И КОЙ КАК ДА ПРЕЕВЕ ДРУГАРЧЕТО СИ?
8
Другарко от Казанлък . Не ни заблуждавайте , че има разцепление в БСП . На следващите избори ако Техноимпексова ви спусне например Рошко - тираджията или Йоло Денев - като един ще гласувате за кандидата който бъде определен от централното ръководство . На вас твърдоглавите комуняги така ви са изпилени мозъците , че вие за друг не можете да гласувате , освен за този , който ви спусне Техноимпексова . Така , че не ни заблуждавайте
9
ТАЯ КРАДЛИВА БИВОЛИЦА ОТ КРУШОВИЦА ДА СЕ МАХА ОТ БСП!!! С какви пари изучи сина ти в Ню йорк ма??? КОЙ ЩЕ ЛУЖЕШ ЧЕ Е СЪС СТИПЕНДИЯ??? ТЕХНОИМПЕКСОВАТА крадла!!!
10
Търсят се жертвани агънце, за да се спаси от сготвяне Свинкята Импексова! Дааа, ама електоратът иска свински пържоли, само коалиционните партньори ДПС искат агнешко! Предполагам ще се направи компромис с менюто и за сготвяне Корни ще предложи Деница Златева, която е хибридна порода Свинкя с Овчи мозък! Като цяло и да се върти и да се сучи, Импексова ще бъде основното ястие на Бузлуджа :)
11
областните организации на БСП и в Пловдив,,и във Варна,и във Враца,и в Монтана,и в Шумен ,и в Ямбол.За сега от други областни организации не се чува за големи разколи,но брожения има.
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
БСП / БКП ---- МИЛИОНЕР , КОМУНИСТ - МИЛИОНЕР , КОМУНИСТ ------ ПЕНСИОНЕР , АМИН !
14
Дъщерята н гурото наСТЕЛА(84 годишният дъртак Георги ЗАхариев ) е изкупила нивите в с Розово ,асамият Захариев чрез поставеноти си лице Минчо Драндаревски командва земеделската кооперация.Борбата в Казанлък е ,че старата комунистическа номенклатура в лицето на Захариев не иска да допуска младите във управлението на градската организация.Нали самата Стелка казва, че крамолите са от 2014г(Нинова е начело на БСП от май 2016) Каква вина има Нинова????А Стелка е от гвардията на Захариев и беше на добре заплатена служба в БСП Казанлък. "Смела " е защото интереса клати феса( мъни,мъни!!!!)
15
Този коментар е обозначен като спам.
16
Глупости! Кольо Кармазъ е жалък, несръчен манипулатор, който прави пари от умението си да казва на тези, които му плащат, това което те искат да чуят! А що се отнася до Слафчу, там нещата са вече трагични. Първо, той няма, а и не може да създаде организации в страната на неговата бъдеща партия. Той е майстор в оплюването, подигравката, злобния сарказъм, които са проявление на чудовищния му комплекс за малоценност, но е напълно невеж в неща като партийно строителство, изготвяне на политическа платформа, изборни и управленски стратегии, дефиниция и реализация на приоритети във вътрешните и външните работи, икономиката и т. н., и т. н. Нали направи кастинги за хора, завършили Оксфорд, Кеймбридж и не знам си още какво? Къде са тези хора? Няма ги и никой от тях не е влязъл поне в някаква работна група по Слафчувото партийно строителство! Нека ви кажа, че Слафчо органично не понася хора, които са дори една идея малко по-умни от него, защото той изпитва невероятен страх да не бъде изместен, затова се обгражда с подмазвачи-сценаристи. Като прибавим към всичко това и пословичното му скъперничество, мога да ви гарантирам, че подобен проект е вече мъртвороден! За неща като управление от страна на полусляп човек в инвалидна кличка, който не може да създаде собствено семейство – при всичките му пари – даже няма и да се задълбочавам! Чакам Слафчу да си създаде партийка, белким ме опровергае!
17
Те нямат нищо общо с ВЕЛИКИТЕ ИДЕИ на комунизма! Жалки и нещастни с интересите си!
18
Извинявам се на драгите съфорумци за предидущия коментар, но той е за друг материал и не тук му е мястото! Да сте живи и здрави!
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
Тук са толкова зле, че дори не могат да преценят какво и кое е нецензурно съдържание! Сигурно някакви тотални неграмотни и примитивни типове са обслужващи този сайт
22
Тази нагла жена Нинова да се маха. Тя отврати собствените си хора . Ако има сега избори дали изобщо ще е в парламента. Да заминава при сина си
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Един зевзек отива при един полицай и го пита:
- Г"син полицай, на един полицай може ли да се каже "говедо"?
Полицаят ядосан:
- Не! Как ще може!
- Ами на едно говедо може ли да се каже "г-н полицай"?
Полицаят се замисля и казва:
- Може, разбира се!
- В такъв случай довиждане, г-н полицай.

няма нови новини
Днес: 87
hot
най-четени новини в момента
сега
2483
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Волен Сидеров с гръмовен коментар за Орбан: Нападат го тези, които подкрепят педофилията! Патриотите с твърдо "за" Росен Желязков (ОБНОВЕНА)
x
Американски учени установиха, че планетата-джудже Церера е покрита с вулкани, от които е изригвал лед
x