Вход
София
Времето в София 7 o C

САМО В ПИК! Шефът на "Антимафия" Пламен Георгиев пред медията ни след присъдата на Иванчева: Вижда се, че работим по закон. Вижда се, че компроматите срещу нас са заради корумпираните зад решетките!

САМО В ПИК! Шефът на "Антимафия" Пламен Георгиев пред медията ни след присъдата на Иванчева: Вижда се, че работим по закон. Вижда се, че компроматите срещу нас са заради корумпираните зад решетките!

на 15.04.2019
146295
37
САМО В ПИК! Шефът на "Антимафия" Пламен Георгиев пред медията ни след присъдата на Иванчева: Вижда се, че работим по закон. Вижда се, че компроматите срещу нас са заради корумпираните зад решетките!
Автор: ПИК
15.04.2019
37
146295

20 години затвор постанови Специализираният наказателен съд преди минути по делото срещу Десислава Иванчева. 15 години получи заместничката й в община "Младост" Биляна Петрова. Двете бяха обвинени след като преди година бяха спипани с подкуп.

Разследването се проведе от КПКОНПИ и специализираната прокуратура. Именно при тази акция за пръв път след старта преди година на двата органа стана ясно, че те работят ефективно е започнала истинска борба с корупцията.

За това веднага след акцията и ареста на Иванчева и Петрова срещу двата органа започнаха яростни атаки от страна на партии и медии, които са собственост и са свързани с подсъдими и обвинаеми олигарси. С наближаване на момента да се четат присъдите в същите медии на олигарси, които също за разследвани от КОНПИ и прокуратурата, започнаха да се появяват съчинени и поръчкови манипулации срещу Пламен Георгиев и хора от прокуратурата.

- Г-н Георгиев, днес спецсъдът постанови присъди по едно от знаковите разследвания на КПКОНПИ срещу Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Близо година от акцията срещу тях е изминала, както и почти толкова от старта на работата на КОНПИ, през което време вие и спецпрокуратурата бяхте нападани по какви ли не начини заради това разследване. Ето, че сега вече е пределно ясно, че събраните доказателства и обвиненията са напълно мотивирани и те са осъдени. Как ще коментирате това и не трябва ли сега да получите извинение от тези хора и медии, които ви нападаха? 

- Не съм имал никакви съмнения относно събраните доказателства и работата на КПКОНПИ и спецпрокуратурата. Затова намирам за напълно нормална и справедлива тази присъда, която показва, че сме работили според закона. 

Ще припомня, че още по време на първата пресконференция, която давахме след разследването и акцията по реализацията, като бивш прокурор казах, че ако още бях прокурор и можех да работя по едно дело, по което има толкова сериозни доказателства, щях да съм доволен. 

- Може ли да се каже, че това дело показва, че КПКОНПИ работи ефективно, въпреки нападките срещу комисията?

- Това беше първият знаков случай, който показа, че комисията си е свършила работата, съгласно изискванията на закона. Това е и най-големият подкуп, с който са хващани хора на публичен пост в българската правораздавателна история. Това се случи с пари по време на получаване на подкупа. Има и други случаи за подкупи за по-големи суми, но това е най-голямата сума - 70 хиляди евро, с която са хванати на място. 

С оглед на всички тези обстоятелства, тази присъда е справедлива и съдът показва, че доказателствата са събрани според закона и прокуротурата си е свършила отлично работата по обвинението. 

- Защо тогава имаше толкова много нападки, на които всъщност станахте жертва и вие с тези манипулации, заради които сте в отпуск сега? 

- Този процес се обърна от юридически в политически, защото това дело показа, че в България вече има сериозна и ефективна борба с корупцията. На някои хора им се щеше това да не е така и се опитаха да атакуват по всички линии антикорупционната комисия, прокуратурата и всички органи, а както се вижда и мен в последствие с компроматни истории. Направиха всичко възможно да попречат да се получи тази справедливост с тази присъда. Радвам се, че съдът не се е повлиял политически и медийно и се е произнесъл чисто професионално по този казус. 

- Съвсем наскоро излезе отчетът за вашата дейност и стана ясно, че само за година вие имате събрани десетки милиони левове и текат над 20 дела по ваши разследвания. Това ли е причината да се струхуват определени кръгове - че работите?

- Когато се вижда, че се работи срещу корупцията, се обезсмислят тези атаки срещу правителството и институциите на някои дребни и не толкова дребни политически субекти. Това е целта - да се атакува и да се твърди, че няма борба с корупцията, за да се напада правителството. 

С този знаков случай и с още над 20 случая, по които вече има повдигнати обвинения за корупция срещу кметове, магистрати, се вижда, че комисията работи. А тяхната цел е да не работи. Вие напомнихте, че работим от една година и ето сега се вижда за една година колко много неща са свършени. 

Ако се сравни дори с европейските стандарти, ще стане ясно, че работим законово, бързо и ефективно и затова и получихме толкова висока оценка от Еврокомисията за работата на разследването. 

Сподели:
Напиши коментар »
(37)
1
Тоя ни открадна покрива, за да направи на тераса!
2
Да не забравяме,че това е престъпление по служба!Тези мъстии колко души са изгорили,докато ги хванат?Сулю и Пулю не може да си позволи такива мастити адвокати,значи имат скрити,мръсни пари от подкупи!За 500хиляди 20 години, за 1 милион 40 години!Това е притеснението на Нинова като служебно лице на Техноимпекс, а Йончева направо се сбръчка от страх за прането на пари от КТБ!Защо ли всички престъпнички искат да са евродепутати с Банева начело,която води парада на простащината и лакомията за евроимунитет?
3
Паца, като юрист требе да знаещ, къде да си жена в СЦЗ е по-зле от това да си жена в Сливенския. Нали знаеш кой е по-корунпиран, и ше ги последва рано или късно? Вечни победители дето не ги съдят нема. МХМ.
4
А от терасата виждаш ли кръговете ,които не искат да се бориш с корупцията,или са на етажа над терасата?
5
ОЧАКВАМ ТОШКО СЦЕНАРИСТЧЕТО И СЛАВЧО УМНИКА ДА СЕ ИЗКАЖАТ ДОВЕЧЕРА,КАКТО ВИНАГИ НЕПОДГОТВЕНИ... ?
6
ГЕРБ=МАФИЯ
7
ГЕРБерасти,като не искате да си отидете с мира,ще получите секира...
8
Действай пич действай наред, и започвай с Импексовите кучки и клепоухия разгонен пес!!!
9
Е точно тогава е момента да говори гнусотиите.
10
А малоумника с апартаментите ще го покриете,нали........
11
ЩОМ НА ИВАНЧЕВА И ДАВАТ 20год. ЗА 71 000евро .... НА НИНОВА И ЙОНЧЕВА ТРЯБВА ДА ИМ ДАДАТ ПО 84год. ЗА 2милиона кражба...
13
герберастите върнаха комунизма
14
Май не само Цветанов е разбирал от апартаменти, според прикаските на Клепоухия Каун, той също е разбирал от апартаменти, като се е облажил с най евтиния апартамент за 20 000 лв. 125 квадрата!!
15
По година лишаване от свобода за има няма 2000 евра, дето се вика строги но справедли, да им се връща някой ден.
16
Гърневски да се изкаже по въпроса
17
това говeдо с терасата нали уж беше в почиква и го разследват , като какъв се изказва сега бъдещия затворник ?
18
Тази Биляна Петрова като я изкарват от колата веднага усеща какво става и почва да вика "не съм аз".....уж и става лошо и седна парапета. После в килията се договарят какво да говорят и т.н.
19
Александър Ваклин е племеник на Ал.Йо. кандидат за евродепутат. Съдебната власт се използва като бухалка срещу неудобните на властта.
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
БУКВАЛНО ПОКАЗАХА ВУЛГАРНИТЕ ДУМИ НА ПЕТЪР КЪРДЖИЛОВ А ТРЯБВАШЕ ДА ИМА ПЕГЕЛ ИЛИ ЗАГЛУШАВАНЕ НА НЕЦЕНЗУРНИТЕ МУ ДУМИ ..ТОВА Е ЗА СЕМ И КАК КРЕЩЕШЕ НА ДЛЪЖНОСТНИТЕ ЛИЦА ЦИТИРАМ ...“МРЪСНИЦИ “.БИ ТИ ВИ ОТНОВО ПОКАЗАХА ЧЕ СА ПРИСТРАСТНИ КЪМ ИВАНЧЕВА И НЕЙНИТЕ КРАДЛИВИ НРАВИ ..ПОМНИТЕ КАК БИ ТИ ВИ ОТИДЕ ПРИ ИВАНЧЕВА ПРЕДИ ДВА МЕСЕЦА И БУКВАЛНО Я ОНЕВИНИХА И ДАДОХА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СИПЕ ХУЛИ СРЕЩУ ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА И ТЯ ПЛЮЕШЕ ПО ГЕШЕВ И ПРОКУРАТУРАТА..
22
Леле,колко ще плащаме българите в Страсбург заради бухалките!?
23
Който се смее последен , той най - добре се смее !
24
все едно в нормална държава да те оправдаят.Върховенство на закона на мафията и "правова държава".За 30 години до тук я докарахме.Браво!Правосъдната ни система,която хич,ама хич не е корумпирана отново прислужи на паралелната държава.
25
ИМАТ ЛИ ПРАВО БИ ТИ ВИ ДА ПОКАЗВАТ НЕЦЕНЗУРНИТЕ ДУМИ НА ПЕТЪР КЪРДЖИЛОВ ..?ТОВА ВИ ПИТАМЕ ..ГЛЕДАХТЕ ЛИ НОВИНИТЕ НА БИ ТИ ВИ В 5 ЧАСА ..?САМО ТЕ ПУСНАХА ПРОВОКАЦИЯТА И ГНУСНИТЕ ДУМИ НА ДРУГАРЯ КЪРДЖИЛОВ..- ВМАНИАЧЕН ПО ИВАНЧЕВА ..
26
Институциите не трябва да се обвързват личността на Иван, Пламен или Хасан...
27
Пламене връщай се,чакам те........
28
НАДМИНАХТЕ И "НАРОДНИЯ" СЪД, МАМИЦATA ВИ МРЪСНА и ГНУСНА....Ще дойде и вашето време...ИЗРОДИ, ДАНО ВИ ДАДАТ НА СВИНЕТЕ В Белене.
29
Щом за тия джобни стотинки ги осъдиха на 20 години то Цецо асансьора и тоя шебек Пацо Терасата требва да ги разчекнат.....само да напомня на ШАЙКАТА,че Пацо терасата е прокурор по делото АЛО ВАНЬО по което бяха САМОУБИТИ Мишо Бирата....жена му и самия Ваньо Танов.....ноооооо иде РУМЪНКАТА
30
СВОБОДА за Иванчева...затвор за крадливите,корумпираните,некадърните,третополовите КАЛИНКИИИИИИИИИИИИ-СУДЖУЦИИИИИИИИИ-ТИКВИИИИИИИИ.....България иска да види цецу апартаментния айдук окован с пранги и на съд.....стига с тия двойни стандарти.....да живеееее новата РЕВОЛЮЦИЯ...
31
Иванчева да съди корумпираната Българска съдебна система в СТРАСБУРГ....крадливите,корумпираните КАЛИНКИИИИИИ-СУДЖУЦИИИИИИИ крадат милионииииииииии,милиардииииии и са на свобода още......???????????
32
Позор за съдебната система с тези присъди!!!!Имаме нов"народен съд" .Мракобесие.Мафиотска държава управлявана от банда мафиоти!!!
33
Този Пламен вън от системата!Срамна присъда за Иванчева!Този път хората ще излязат на улицата за протест против властта!
34
...след трите свине. А петият ще бъде Heдялко, както сам признава в една своя статия тук, в този сайт. И правилно. Тъпаци като него трябва да чукат камъни в Родопите. Не може този говньо да ни назидава, да ни поучава, да окепазява всеки който е срещу Пyткa Марата от Банкя да е сред нормалните хора. Уважение заслужава бpaт му, който мачка шайкаджиите нон-стоп. Браво Aceнe !
35
36
Стига с тези апартаменти?Милионите от течовете в държавната хазна да спрат!
37
Подаются базы Готовые Cвежие базы за январь 2019 года(профилей, топиков, гостевых досок и комментариев для прогонки Xrumer и другими аналогичными программами. Очищеные базы для XRumer 18.x.x и GSA Search Engine Ranker ) так же возможен сбор баз на заказ таких порталов как авито и тд По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин pokras7777
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате на евроизборите?
Общо гласували: 17920
архив

Ако Титаник бе потънал днес:
-Барак Обама: Свидетели сме на безпрецедентен терористичен акт.
-Путин: Титаник не потъна, а беше участник във водно-кинетична операция.
-Уолстрийт: Титаник е твърде голям, за да го оставят да потъне.
-Ню ейдж гуру и автор: В кораба няма дупка, освен ако не повярвате, че има.
-Бойко Борисов: Титаник нямаше да потъне, ако от тройната коалиция бяха строили магистрали.
-Яне Янев: Потъването на Титаник е опит за покушение срещу мен и явна провокация зрещу РЗС. (време за: произнасяне 7 минути и 34 секунди).
-Никола Груевски: Потъването на перлата на Македонскио флот – Титаниче, е най-големата трагедия за нашио народ за последните 8 иляди години.
-Случаен водач на голф 2 : Мда, и минауата година тука потъна един кораб у Владая. Шо винкел си замина, ей така.

няма нови новини
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
сега
1469
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Треска за "Аскеери": Звезди атакуват театър "Българска армия" за най-престижните награди. Министър Банов лично уважи церемонията (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
x
Показват отпечатък от пръста на Леонардо да Винчи в Бъкингамския дворец
x