Вход
София
Времето в София 7 o C

САМО В ПИК: Шефът на "Антимафия" Пламен Георгиев с разкрития за "Апартамент гейт" и фалшивите новини

САМО В ПИК: Шефът на "Антимафия" Пламен Георгиев с разкрития за "Апартамент гейт" и фалшивите новини

на 25.03.2019
176490
39
САМО В ПИК: Шефът на "Антимафия" Пламен Георгиев с разкрития за "Апартамент гейт" и фалшивите новини
Автор: ПИК
25.03.2019
39
176490

Интригите и компроматите около нашумелия "Апартамент гейт" замесиха днес в имотната сага и председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев, като според твърденията той също бил с голяма недвижима собственост. Затова ПИК потърси лично шефът на комисията "Антимафия", който направи пълни разкрития около поредния казус.

- Г-н Георгиев, вашето име днес бе замесено в имотната сага с апартаментите на политическия елит, тъй като сте има две жилища. Откъде са те и защо сега излиза това според вас, след като дори бърза проверка на ПИК в Сметната палата показа, че чинно сте декларирали всичко, при това отдавна? 

- В тези публикации няма нищо вярно, с изключение на това, че семейството ми има два апартамента. Даже единият е все още на банката. Такива глупости са се изписали, че недоумявам кой и защо ги публикува, освен за да уязвят комисията, каквито опити постоянно се правят, защото се вижда, че ние работим усърдно и ефективно. 

- Все пак какви са тези апартаменти да изясним, нищо, че сте ги декларирал, за да няма повече лъжи и спекулации? 

- Единият е придобит 2012 г. на Акт 15 за 106 хил. евро, което пазарна и нормална цена за периода. През 2012 г. цените дори бяха по-ниски и се спазарихме за 100 хил. евро и отидохме на море. Когато се върнахме, продавачите бяха вдигнали с 6000 евро, защото направили ремонт на банята и тоалетната. Но може да се провери дали по това време е имало толкова скъп апартамент в кв. "Гео Милев" и ще се види, че тя е дори висока. 

Две паркоместа сме взели, които не са гараж, а в тези публикации виждам, че си слагат като квадратура към имота, което е недопустимо и е манипулация. Целта е да разделят квадратурата на повече, за да излезе по-ниска цена, но дори по тази сметка се вижда, че над 800 евро в този квартал е напълно реална цена по това време. 

- А другото жилище? 

- Същият случай - пълна манипулация. Какво общо има ул. "Проф. Георги Павлов" в кв. "Гео Милев" с Алея Яворов, както те са написали? Нищо. Това за различни квартали и цените са съвсем различни, защото там има парк, а "Гео Милев" са жилища над 10 години. Това е на последен етаж с течове на покрива и какви ли не проблеми. Ние сме го взели, защото такава възможност имаме и то е старо жилище. 

Пропускат сякаш умишлено, че съм продал и съм декларирал тази сделка - имах собствен апартамент от родителите ми от 103 кв. м. в "Люлин" до метрото и Западен парк. Продадох го за 65 или 66 хил. евро и съм го описал това в декларацията. С тези пари съм взел след това другото жилище, за което съм теглил ипотека за останалата сума и ще я изплащам още много години. 

- Защо според вас се пускат такива манипулации и се пише, че е на 200 метра от ул. "Латинка", където е купил Цветанов при положение, че това са различни квартали? 

- Нямам обяснение и съм толкова омерзен. За 19 години в държавната администрация на висока позиция и с висока заплата съм започнал с едно жилище и в момента имам също едно. Защото другото още дълго ще го изплащам и си остава на банката. Представете си колко време ще изплащаме със съпругата ми това жилище и ипотека от 100 хил. евро, които съм додал освен тези, които съм дал от апартамента на родителите ми. 

Престъпление ли е цял живот да работиш и да си купиш едно жилище? 

Съпругата ми е стоматолог и работи упорито, това е добра професия с добра заплата и тя изкарва пари, които декларира. Събираме двамата цял живот пари и имаме едно жилище, за което сега ни атакуват. Какво трябва да сме направили за 19 години - да сме изяли и изпили всичко ли? Като нормални хора сме направили всичко по силите си да си купим едно жилище. 

Не мога да повярвам, че може да се пишат такива неща. 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(39)
1
И шефът на КПКОНПИ с имоти на ниски цени! Как ще разследва Цветанов?Оказва се, че Пламен Георгиев е не по-малко успешен брокер на недвижими имоти, като от 2012 г. до днес е придобил два апартамента, три паркоместа и един гараж, като е декларирал, че е сторил този подвиг за общо 527 095 лева. Излиза, че борецът срещу корупцията е декларирал новопридобито имущество за 527 095 лева, но в действителност пазарните цени на имотите към моментите на придобиване са на обща стойност от поне 405 000 евро или над 800 000 лева.....И още:.....Пламен Георгиев е наясно и със създадената от неговата комисия съдебна практика, която не признава цените по нотариалните актове за действителни и по всяка проверка, която се прави от КПКОНПИ и всяко дело за конфискация на имущество, задължително се прави пазарна оценка на недвижимите имоти към датата на сделките с тях. Въпросът е кой ще направи тази пазарна оценка за неговите имоти.
4
Гербаджии-суджукаджии,апартаментаджии... Нагли,крадливи,цинични... Малко ви остава... Ама много малко...
5
това недоразумение от къде бе Бойко го изкопа, като Барнито е , юрист като него, теглил ипотека, майко мила
6
ЗДРАВЕЙТЕ ГОЛТАЦИ КОМЕНТИРАЩИ И КЛЕТИ БЕДНЯЦИ!!! ПИШЕХТЕ ЗА ЦЕЦО ЧЕ БИЛ ПРОСТ С ОСОБЕННА ФОРМА НА ГЛАВАТА,ЧЕ БИЛ УЧИЛ В УЧИЛИЩЕ ЗА БАВНО РАЗВИВАЩИ И Т.Н.. НО Г-Н ЦЕЦО ЦВЕТАНОВ ИЗУЧИ ДЪЩЕРИТЕ СИ В ПРЕСТИЖНИ КОЛЕЖИ,ГОЛЯМАТА ЗАПОЧНА В СВЕТОВНАТА БАНКА,ИМА 7 АПАРТАМЕНТА ПОСЛЕДНИЯ 320 КВАДРАТА РАЗПОЛОЖЕН НА ЦЯЛ ЕТАЖ С ЛИЧЕН ВИП АСАНСЪОР ....А ВИЕ ТЕЗИ СЪЩИТЕ КОИТО ГО ОБИЖДАХТЕ КАКВО ИМАТЕ? ПОТЪНАЛИ В КРЕДИТИ,РАБОТЕЩИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ,ЖИВЕЕЩИ В ОЧУКАНИ ПАНЕЛКИ ИЛИ СТАРИ ТУХЛЕНИ СГРАДИ!! ТА КОЙ Е ПРОСТИЯ И БАВНО РАЗВИВАЩИЯ? ТОЗИ КОЙТО ОСИГУРИ СЕБЕ СИ ,СЕМЕЙСТВОТО И ДЕЦАТА СИ ИЛИ ГЛАДНИТЕ БАЧКАТОРИ БЛЪСКАЩИ ЗА РАЗХОДИ И ОЦЕЛЯВАНЕ? С ТЕБ СМЕ БОЙКО И ЦЕЦО!!! ОСТАВКА НИКОГА!!! ГЕРБ -ПОБЕДА-ВИНАГИ!!
7
Нека всички гласуваме за ГЕРБ и пратим мафиотите и крадци БСП-едераси на бунището.
9
Щом шефа на КОНПИ , може да плаща по пазарна ценa, защо Цветанова да минава метър....
10
Цветанов и половината ГЕРБ си взели по няколко апартамента без пари,този който ще разследва Цветанов също а вие си стойте в мухлясалите панелки,тъпчете се като сардели по няколко човека ,пърдeтe от безпомощност и като дойдат избори ходете за риба или гъби хахаха
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
За горните червени тролове ,които не са си направили труд дори да прочетат написаното от П Георгиев.Ама те четенето едвам го докарват ,четенето с разбиране съвсем го не могат ,щото ,когато е трябвало да четат и учат те пак с клюки ,лъжи и интрижки са си запълвали времето.
13
По полека да не се спънеш !!!
14
Някои ни викат, че ние от БСПто сме човеконенавистническа болшевишка партия, и сме мислили само за себе си, но се видя, че не е така. На бедните построихме панелки, ние пък се нанесохме да живеем в палатите на класовия враг. Сега някой може ли да ни каже че сме глупаци, на вас бедните панелите, на нас със Нинова и Елена палатите. Сега Мая Манолова събира по 20лв. за велик ден на бабите, а за нас големи премии, че ходим всеки божи ден на работа в парламента, за да устояваме вашите а не нашите интереси. БСП победа винаги, обещаваме на всеки българин по два Импекса, както на нашета умна и млада Лидерка, да се свети името и!
15
Дори нямат смислени аргументи да защитят любимците си, освен да плюят останалите и да ръсят пълни безсмислици! Когато червените олигофрени започнат да хвалят Бойко, тогава вече става страшно! Ако пачаврите на Кутев се пенят това означава, че нещо положително се върши за България! Влажните мечти за избори и власт на БСП се Отдалечават в безкрайността! Има ли топла връзка между Нинова,Йончева, Очите и Радев на Вирджините? Дай трибуна на Тъпака и той сам ще се издъни! Нинова и Кацамунчето си показаха злобата, загубиха изборите! Чехлю Радев и Деса Интелекто трябва да се изказват по-често, защото простотията и парвенющината обича да е под светлините на прожекторите!След като Интерпол разпитва Очите, запорираха сметките на Вирджините,за това Радев писука за избори и Служебно правителство, за да компенсира загубите от грипените и конфискуваните сметки на Вирджините! Парите от Спонсорите на Нинова и Радев, конфискувани от КОНПИ отиват за магистрали, за това реве Радев и се пени, все пак това са негови пари :)Сит търбух,за наука глух! Еманация на войнстващата посредственост са семейство Радеви! Чехлю е тотален неграмотник, само Устава на БКП е прочел, а Деса обича да прелиства модни журнали! ЗКПЧ-та и секретари без достъп до секретна информация, им лъскат имиджа, но колкото и да лъскат камък от полето, няма да стане диамант! В сравнение с тези псевдо интелекти, Бойко е Академик!
16
Тези ГЕРБаджии откраднали повече от нас. Затова сме бесни. За 10 години на власт ГЕРБаджиите ни показаха как се краде и че са неоспорими шампиони. Пред тях ние сме аматъори. А е логично защото ГЕРБ е истинския наследник на БКП с най много членове и те са истинските комунисти. Не можем да го преживеем ние от БСП че има по големи крадци от нас. Затова БСП -ПОБЕДА-ВИНАГИ !
17
Тоя мръсник по-горе го подготвят за главен прокурор.
18
..Да пукнеш от цироза или преплитане на червата,дано! Децата ти да ти забърсват лигите в инвалидна количка! Да се молиш с очи на Пеевски да ти сменя подлогите!!!
19
...примитивна тролска маса! Една и съща смрад! Тези хора отдавна са прекъснали нишката с нормалността, и ако само на лъжи и манипулации разчитат да се докопат до властта...погрома който ще понесат е огромен!
20
Един много добър анализ на "Дойче веле"! https://www.dw.com/bg/цветанов-май-си-отива-но-има-нещо-много-по-важно/a-48050602 Абе, Пламене Георгиев, не ти ли минава през ум, че самата "Артекс" може да подава информацията, че им взехте апартаментите, които можеха да продадат на мноооого по-висока цена, т.е. на реалната!
21
И шефът на КПКОНПИ с имоти на ниски цени! Как ще разследва Цветанов?Оказва се, че Пламен Георгиев е не по-малко успешен брокер на недвижими имоти, като от 2012 г. до днес е придобил два апартамента, три паркоместа и един гараж, като е декларирал, че е сторил този подвиг за общо 527 095 лева. Излиза, че борецът срещу корупцията е декларирал новопридобито имущество за 527 095 лева, но в действителност пазарните цени на имотите към моментите на придобиване са на обща стойност от поне 405 000 евро или над 800 000 лева.....И още:.....Пламен Георгиев е наясно и със създадената от неговата комисия съдебна практика, която не признава цените по нотариалните актове за действителни и по всяка проверка, която се прави от КПКОНПИ и всяко дело за конфискация на имущество, задължително се прави пазарна оценка на недвижимите имоти към датата на сделките с тях. Въпросът е кой ще направи тази пазарна оценка за неговите имоти.
22
Румен Гечев си е купил жилище за 260 000 долара точно когато банките фалираха и народа беше на маргарин и три дневен хляб през 96- 97 година .Днес зрител по СКАТ информира телевизията в РАННИ ВЕСТИ .Само не посочи имота къде се намира , но сигурно утре ще каже къде се намира това скъпо жилище .
23
Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от home.I са се присъединили към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 в първия ми месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! --------->>>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m
24
И този гнусльо гепил от евтинджоса. А този ще трябва да разследва гепачите, мслииии, те всички от една партия бе!!! Ненаситни ей!!! Лакоми гъ,,,ове, краят ви дойде!!!
25
Добре де, нали този красавец ще разследва ментсрджиите? И как да го направи, като и той пъхнал хоботчето в меда и забърсал нещо евтинийка. И как да разследва Цвъко, Цуцка, Ванчето, сичко дето са се облажили от Артекс. Няма ли да го разкарат този шубелия? Затворил улицата където живее, дори и не може да се паркира?????? Няма ли некой авджия да му удари две цеви и да миряса.
26
Този беден, но затова пък особено простоват човечец, теглил ипотека и продължава да тегли, милият. Както казват старите хора - от акъла си тегли и все повече ще тегли. Имал наследствен апартамент, продал го и купил нов, ама теглил ипотека за да доплати;. После, въпреки първата ипотека, теглил още една ипотека, за да си купи втори апартамент, защото първият се явил крайно недостатъчен. Как се тегли ипотека само един гербаджия знае. За какво ти е втори апартамент, като не си изплатил първия, пак само гербер може да ви обясни. Защо ипотекиран апартамент може да се каже, че е "на банката", след като тя не придобива директно собствеността върху него дори когато кредитът е не е обслужван, идея нямам. Обаче е факт, че по всички високи етажи на властта, са все такива малоумници, които дори собствената си комедия не могат да обяснят прилично и разбираемо.
27
Оставка на министъра Желязков! Работи само за чорбаджиите!
28
Мили Господи, чул си молитвата ми и започна да ги наказваш изродите от ГЕРБ.Днс Цветанов, а утре Борисов. Изпепели, Боже, тази сган, която е превзела нашата красива Родина!Благодаря ти, Господи и да се слави Името ти! Амин!
29
Някой вярва ли, че корумпираният и компроментиран още с аферата ало Ваньо шеф на КПКОНПИ може и е в състояние да разследва себеподобните корумпирани?!
30
Агенция за недвижими имоти "ГЕРБ" ООЦецо
31
Бившият председател на УС и главен изпълнителен директор на “УниКредит Булбанк” Левон Хампарцумян също се е сдобил с евтин апартамент от фирма “Артекс” в сграда “Виделина” на ул. Тинтява. Това е станало на 15 юни 2018, когато Хампарцумян все още беше начело на банката. В същия ден свързана с “Артекс” фирма е получила кредит от 28 милиона лева от подопечната му банка. Апартаментът на Хампарцумян е с площ 203,7 кв.м. и към него има прилежаща подпокривна тераса 40,82 кв.м., както и озеленена тераса с площ 38,94 м., както и два гаража. Общата площ на имота е 326 кв. м. а заплатената цена е 420 000 лв., което прави средно около 660 евро на кв. м. Сделката е изповядана на 15 юни 2018 г., а в същия ден, но малко по-рано, е вписана договорна ипотека за кредит от 28 359 535 лв. отпуснат от “Уникредит Булбанк” на фирмата “Крон 21”. Ипотекиран е имот за застрояване с площ 9911 кв.м. на бул. Г.М. Димитров в Дианабат. Месец по-късно “Крон 21” се влива в “Артекс Инженеринг”.
32
Цървули, ГРОБ са 10 години на власт, да ги бяха хванали!! Защо не го направиха? Ха ха ха , питайте ги преди да пишете глупости!!
33
Преиграва се с тези апартаменти, на който и да било, за да има скандал. Обикновенно семейство сме и имаме 2 апартамента, единия с ипотека, собствен още на банката, не сме политици, не сме и мафиоти, изкарваме си парите с работа. Е, какво престъпници ли сме, че цял живот сме си правили сметката, да помогнем на децата си? Така, че няма нищо скандално по отношение на който и да било, просто на някой му доставя удоволствие да има скандали, злоба, завист.
34
ОСЪДЕТЕ журналистите!
35
Червените боклуци създават истерии, чрез фалшиви или изкривени новини, само и едиствено да се доберат до властта! А доберат ли се жална ни майка на народа и държавата!!! бкп/бсп е същата терористична грабителска мафия, фалираща държавата когато се добере до власт - затова - ЗАБРАНА!!!
36
отговор на коментар
Незнам дали този човечец е "прост",Но виждам ,че пишещите"умници" и малоумници са на ниво
37
Стига с тези апартаменти,защото питам:ИМА ЛИ БЪЛГАРИ,КОИТО РАБОТЯТ ЧЕСТНО И ПОЧТЕННО ДА НЕ ПРИТЕЖАВАТ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН АПАРТАМЕНТ? Отговора е НЯМА .По времето на управлението на БКП/БСП/ всички бивши и настоящи такива имат жилища на 280 до 360 м.кв. -Ровч.,Нинова Импескова,Ленчето Милиончева с 3 апартамента и резиденция в Бояна,Кирето Контрабадиста с 3 апартамента и СПА център за милиони в Кюстендил,Жабленов с резиденция в Бояна на 300 м.кв.,Гергов с цяли хотели в Пловдив и Варна и още много другари .Ама вола като рие хвърля всичко върху гарба си.Та престанете с тези апартаменти.Българина е пестелив и работлив и мисли за децата си.
38
Потресен съм. Направили му тоалетна и баня за 6000 евро. Не ги е срам. Що не са изкопали една на двора. Купил си бил две паркоместа за една кола. Скандау. Насилствено го принудили. Така излиза. И тоя ще бори корупцията. Имал само един апартамент, щото другия бил на банката, заради ипотеката. Пламенеее, тая диплома да си я сложиш в новата тоалетна.
39
Невероятно е, че за хора на държавна заплата 200 хиляди лева спестявания за има няма 15 години (13 хил. лева годишно) са ''нещо нормално''. Колко ли трябва да спестяват онези, които не са на държавна работа, а получават значително по-високи доходи в частни фирми - може би някъде по 1 милион минимум. Ма то така излиза, че българската нация е много богата, щом няколко стотин хиляди се спестяват ей така от ''нормални'' доходи...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 12123
архив

- Докторе, ще живея ли дълго? - Пушите ли? - Не! - Пиете ли? - Не! - По жени ходите ли? - Не! - Тогава защо ви е притрябвало да живеете дълго?

 

няма нови новини
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
сега
2770
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов удари рамо на Албания и Северна Македония: Ще бъде историческа грешка ако не влязат в ЕС (ОБНОВЕНА)
x
След недоспиване налитаме на по-вредна храна
x