Вход
София
Времето в София 13 o C

САМО В ПИК! Шефът на БСП-София Калоян Паргов: Да вярваме на „Маркет линкс“ на Румяна Бъчварова, дясната ръка на Борисов! В София има нагласа за ново мнозинство

САМО В ПИК! Шефът на БСП-София Калоян Паргов: Да вярваме на „Маркет линкс“ на Румяна Бъчварова, дясната ръка на Борисов! В София има нагласа за ново мнозинство

на 14.08.2019
122489
39
САМО  В ПИК! Шефът на БСП-София Калоян Паргов: Да вярваме на „Маркет линкс“ на Румяна Бъчварова, дясната ръка на Борисов! В София има нагласа за ново мнозинство
Автор: Симо Русев
14.08.2019
39
122489

Председателят на градската организация на БСП в София Калоян Паргов коментира пред ПИК странното изследване на социологическа агенция „Маркет линкс“, според което Мая Манолова води срещу Йорданка Фандъкова в надпреварата за кмет на София наесен. Ако този сондаж не е фалшива новина, това може да означава само едно – че в София има нагласа за ново управляващо мнозинство, анализира Паргов.

- Г-н Паргов, имате ли коментар по смайващото изследване на социологическата агенция „Маркет линкс“, според което БСП е доста назад?

- Най-представителното изследване на общественото мнение са резултатите от изборите. А тези през май, за Европейски парламент, показаха, че в София разликата между ГЕРБ и БСП е под 4% или 15 000 гласа. Това е ясен знак, че битката в столицата, през есента, ще е много оспорвана. А данни от анкета, правена през интернет, не са меродавни.

- Склонен ли сте да вярвате, че това е сериозно и коректно изследване? На базата на какво се прави то, след като тези кандидатури всъщност де юре все още не съществуват, те са само хипотези в публичното пространство?

- „Маркет линкс“ се свързва с Румяна Бачварова, която дълго време бе дясна ръка на Бойко Борисов. Това, което е доста странно в тази анкета е, че според нея Фандъкова ще загуби изборите, а ГЕРБ ще ги спечели. Не звучи сериозно.

- Какво е вашето обяснение за това?

- Това е страхът на статуквото. София ясно показва, че иска друго мнозинство, ново управление и нов кмет. Това е сигурно. Има трайна нагласа за промяна. А и хората вече трудно се поддават опити на манипулация.

- Има ли реални податки за това, че Мая Манолова действително може да бъде кандидатът на левицата за кмет на столицата?

- Не съм чул от нея дали ще се кандидатира или не. Но е очевидно е, че тя има потенциал да бъде кандидат на промяната.

- Това означава ли, че може да бъде подкрепена от БСП?

- На този въпрос бих могъл да ви отговоря след няколко седмици, когато ще проведем заседание на Градската конференция. Тогава ще обсъдим всичките ни кандидатури за кмет на София. Сред тях са и Костадин Паскалев, и проф. Иво Христов и проф. Румен Гечев, както и арх. Здравец Хайтов, синът на Николай Хайтов. Аз също имам номинации. Конференцията ще реши кой ще бъде кандидатът на БСП за кмет на София.

Сподели:
свързани новини
Как "Маркет линкс", агенцията на Румяна Бъчварова, фалшифицира избори в полза на Мая Манолова Как "Маркет линкс", агенцията на Румяна Бъчварова, фалшифицира избори в полза на Мая Манолова
Нова манипулация от тъй наречените български "социолози"!...
на 14.08.2019
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34632
архив

На габровско семейство дошли гости. Ала се позастояли по дълго, та по едно време домакинята подсетила мъжа си: - Хайде мъжо, да си лягаме, че хората може да искат да си ходят!......

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
ЗАПЛАХАТА COVID-19: Тези 5 характеристики правят коронавируса опасен
x