Вход
София
Времето в София 16 o C

САМО В ПИК: Шефът на "Галъп" Първан Симеонов с експресен коментар кой стои зад скандала "Апартамент гейт", има ли борба за стола на Борисов и ще подаде ли оставка Цветанов

САМО В ПИК: Шефът на "Галъп" Първан Симеонов с експресен коментар кой стои зад скандала "Апартамент гейт", има ли борба за стола на Борисов и ще подаде ли оставка Цветанов

на 25.03.2019
286093
49
САМО В ПИК:  Шефът на "Галъп" Първан Симеонов с експресен коментар кой стои зад скандала "Апартамент гейт", има ли борба за стола на Борисов и ще подаде ли оставка Цветанов
25.03.2019
49
286093

Скандалът "Апартамент гейт" се превърна в най-обсъжданата тема у нас през последните дни. Последвалите министерски оставки станаха повод на политици и анализатори да гадаят какво ще се случи с Цветан Цветанов, след като се върне от САЩ. 

Скандалът беше използван от БСП да поиска за пореден път предсрочни парламентарни избори и оставката на Цветанов. ГЕРБ им отвърнаха с нападки срещу Корнелия Нинова и Елена Йончева. 

Компроматната война е традиция в навечерието на избори у нас. Тепърва предстои да разберем как ще продължи тя и докъде във взаимните си обвинения си ще стигнат политиците.

Потърсихме за коментар изпълнителния директор на "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Как очаквате да се развие скандалът "Апартамент гейт", г-н Симеонов?  Вече имаме две оставки...

- Истината е, че може да заприлича на война за наследството на Бойко Борисов. Има опасност да се ожесточат споровете между двата лагера, които си мислят какво ще правят, когато Борисов започне да слиза от сцената. И това няма да стане днес или утре. Но все някога ще се случи. Това е всъщност битката между двете групи в ГЕРБ - едната е по-партийна, а другата е по-западна.  С реденето на листите проличаха тези различия. И те се задълбочават до такава степен, че от сегашната ситуация може да зависи как ще изглежда  ГЕРБ, когато един ден Борисов даде крачка встрани.

- Кой стои в основата на скандала според вас? Откъде дойде инициативата да се покажат тези различия, за които говорите?

- Няма значение откъде. Важното е, че този скандал ще се използва и вътре в партията.  В последните години Цветан Цветанов се проявяваше като вестителят на Западното. Въобще ГЕРБ винаги са имали два различни стила. Да си спомним, че около партията имаше политици като Симеон Дянков, Кристалина Георгиева, още е Томислав Дончев... Борисов за баланс е използвал винаги фигури като Цветан Цветанов. А понякога дори ДПС. Борисов се изявява като международен политик. Националният политик стана Цветанов и това го направи силен. Сега Борисов има шанс да си върне контрола върху партията. Той доказа, че е по-ловкият политик.

- Цецка Цачева не се ли превърна в пешката, която да успокои страстите с оставката си?

- Няма как те да се успокоят с пешка. На топа на устата е офицер. Ако Борисов е царят, то Цветанов е царицата и тя е с много ходове.  В случая играта е за царица. А колкото се отнася за Цецка Цачева, тя не за първи път постъпва почтено, макар и може би да не е блестящ политик. 

- Очаквате ли Цветанов да подаде оставка?

- Проблемът е друг. Ако изтласкаш Цветан Цветанов е лошо, ако не - пак лошо. Защото може да настроиш партията срещу себе си. Напоследък тя като че ли застана срещу Бойко Борисов и зад Цветан Цветанов. Явно в ГЕРБ се случва нещо ново. Цветанов обаче волно или неволно удари имиджа на Борисов с два големи комуникационни гафа. Става дума за мюфтийството и преференциите. Най-смисленото е Цветанов да направи достоен жест. Той вече е преживявал и по-тежки моменти. И може да намери вярното решение. 

- Какво ще е то?

- Надявам се да е вярното. Вярвам, че ще успее да го направи. ще видим. 

- Вече във "Фейсбук" се появи група на ГЕРБ "Цветанов е невинен"... Можем ли да говорим за разцепление в партията?

- Сигурен бях. Не бих казал обаче, че има разцепление. Както вече казах, става дума за борба за бъдещото наследство на Бойко Борисов и скандалът с апартаментите е част от нея. 

- Борисов не дава индикации за оттегляне от политиката. Не му ли е рано все още?

- Да, доста му е рано. Но все ще има такъв момент. И трябва да се реши кой ГЕРБ ще съществува - този с мускули, или този с очила. Напоследък сякаш основният опорен крак е останал един и той е около Цветанов, който прокарва прозападната ориентация. А Борисов е свикнал да стои здраво на два крака.

- Как ще се отрази "Апартамент гейт" върху резултатите за ГЕРБ на евроизборите?

- Зависи какво ще предприемат. В такива скандали обикновено има втори и трети етап. Тепърва ще очакваме какво ще се случи. 

- ГЕРБ нападна БСП и лично лидерката й Корнелия Нинова с обвинение, че е купила евтин апартамент. Как ще се отрази това на столетницата?

- Винаги при всяка атака отговорът на ГЕРБ е: "Вие сте виновни по същата точка". БСП трябва да остане в собствения си сос. Защото ако продължи да скача на ГЕРБ, те ще викат: "БСП ни бият". И ще гледаме "Апартаментите на едните и апартаментите на другите".

- Какво се случва в политическото пространство у нас? БСП преживява разкол, ГЕРБ се разцепва, Патриотите се разделят...

- При ГЕРБ нямаме разцепление все още. Ако има, това ще е нов етап. При БСП не се случва нищо особено. В нея винаги е имало много крила. А Патриотите са коалиция. Нищо ново не става и с тях.

- Какви резултати очаквате на еворизборите?

- След като кампанията започва по този начин, кой знае как ще продължи. Рано е да гадаем. 

Сподели:
Напиши коментар »
(49)
1
Мезонет взимам , оставка не подавам
2
...зад скандала стоят лакомите гъзове на властта...
3
Престъпление и наказание ! Бойко докажи че в Герб няма място за данъчни престъпници като Цвъки . Хвърлиго на тълпата да го изядем , хляб и зрелища искаме . Цветанов е политически труп
4
Другари, периодично ще напомням, че ленчето има имоти за 2 МИЛИОНА. Парите е прибрала от договори с БНТ докато е интимна приятелнка на Станишев. После прибира още пари от Цветан Василев.
5
Цуца и Цвъки са прът в каруцата на Бойко
6
Защо трябва да гледаме кой стои зад скандала? Има ли постъпка извън морала-има, тогава оставка и вън. Крайно време е Цветанов да се раздели с нещо. Няма незаменими. Има много достойни хора в ГЕРБ, макар че болшинството ги смачкаха още през 2013 с намесата на Цветанов. Борисов трябва да си вземе партията иначе лошо за него. Очакваме този път достойна постъпка.
7
Свободна Европа РАЗКРИ КИРЛИВИТЕ РИЗИ НА Цецо КРАДЕЦО - ПИПОНЯ.....ТОВА Е.....ДРУГОТО Е ПУНТАМАРА.
8
И Бойко да си ходи той е същия
9
......Алоооу ГЕЙберастко ПEДEPACЧЕ, Ленчето има апартамент купен през 1986г.Другите два апартамента, магазина и гаража са ПРИДОБИТИ КАТО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА ПАРЦЕЛА, КОЙТО Е ДАЛА ЗА СТРОЕЖ.....В данъчната и декларация ПУБЛИКУВАНА от ПИKoчите е НАПИСАЛА НУЛА ЛЕВА....НУЛА ЛЕВА....НУЛА ЛЕВА....НУЛА ЛЕВА, за тези имоти.От наследствената вила има само 1/3 собственост.Така, че Ленчето НЕ Е ДАЛА И СТОТИНКА ЗА ЗАКОННИТЕ СИ ИМОТИ....EБAH ГЕЙберастки ГЪ3.
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
HИЕ СМЕ ГЛАДНИ И ЖАДНИ ЗА ЗРЕЛИЩА И ЩИРК И НИЕ ЩЕ КРАДЕМ ЯКО
12
Дайте цвъки на мен да го ева в гъзо
13
Ако някой си мисли,че ще се измиришат далаверите на Нинова, далаверите на Йончева,далаверите на Радев, далаверите на Кико Добрев, въобще и изабщо всички от БСП-ОПГ са далавераджии, а Радев иска да ги амнистира! Колкото и да се пените за Цветанов, това е нормална практика, да се декларира по данъчна оценка, така е декларирала и Нинова при цена 250лв. за м2, а Йончева има имот и за 10х.лв. Всеки в България по този начин си декларира имотите, ама БСП+ДСБ+Дай България търсят под вола теле, най-много да се нахендрят на вола!Няма по-големи престъпници от настоящото ръководство на БСП и кръжеца около говорителя им Радев! Крадците и далавераджиите крещят неистово,надявайки се да им се разминат престъпленията!Няма давностен срок за доказване на законност на доходите, няма и прошка за рушвета, който Радев е лапнал и не иска да връща!Заобиколен от 40 гарда си мисли,че ще се опази от колекторите!Смехурко наивен, Илия Павлов бе по-добре охраняван!
14
А така - ръфайте се до кокал, Вашата мама долни ГEPБ-epacти !!!
15
Този лизач успешно зае мястото на основен лизач на сикаджията, след оттеглянето на Мира Янева. Но все пак тя беше жена, а мъж да прави свирки е доста гнусно.
16
скандала стои алчноста , лакомията , спекулацията с власт , грозните манипулации , гаврата с гражданите на тези субекти със същност на хищници ! Нищо друго , г-н Първане !
17
Ц.Ц. 10 ГОДИНИ ШИБА БЕСЕПЕЕРАСИТЕ И Е ВРЕМЕ ДА СИ ПОЧИНЕ И ДА СЕ ПОРАДВА НА ЖИВОТА И НА АПАРТАМЕНТА СЪС СОБСТВЕН АНСАНСЬОР НАПЪЛНО ЗАСЛУЖЕНО! И 10 МИЛИОНЧЕВИ НЕ СТРУВАТ КОЛКОТО ЦВЕТАНОВ И ДЕБИЛИТЕ ГО ЗНАЯТ МНОГО ДОБРЕ! НО И ТОВА НЯМА ДА ИМ ПОМОГНЕ.АКО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НАПРАВИ ТАЗИ ГРЕШКА ДА ИЗБЕРЕ НИНОВА ДА ГО УПРАВЛЯВА, СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕ 2-300 000 БЕЖАНЦИ, СПРЕНИ ЕВРО ФОНДОВЕ И КЪДЕ СЕРАТ ГЛАДНИТЕ!
18
отговор на коментар
Първо асфалтира пътя си до село, наслага легнали полицаи, сега правят и Ломско шосе към баира да му е по-мазно до вкъщи.
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
Иди му стане роб тогава на твоя Цветанов.....ако те пуснат от лудницата...
21
Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от home.I са се присъединили към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 в първия ми месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! ----->>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m
22
Много обран този път Първан,хъката,мъката,не вижда ли,че алчния и не особенно умен цЦ,ЗАКОПА ГРОБАРИТЕ,губят тотално евроизборите!!!!!!
23
Май няма да има скоро край тая идиотия. Ще се ориентирам за Светослав Малинов.
24
КОРАБА потъва и ГЕРБаджийската ШАЙКА се фанаха за гушите......,а така избийте се-колкото по-малко гербаджийска ИЗМЕТ толкова по-добре за НАРОДА
25
Импексовата крадлива БСПдирастия страх я тресе от Цветанов.
27
БОЙКО , Е ВЕЧНИЯТ ПОЛИТИК , НЕДОСТИЖИМ ОТ ДЖУДЖЕТАТА ---- ОТЛЯВО И ОТДЯСНО --- МАЧКАЙ , БОЙКО С КАДИФЕНИ РЪКАВИЦИ --- НАРОДЪТ Е С ТЕБ / ЗАСЕГА / !
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
чакайте обяснение
30
отговор на коментар
Другари, имотните въпроси на ленчето ви възбуждат бая и налитате на секс. Запазете се за след евро изборите, тогава ще има кой да таковате във вашата партия. Как така допуснахте другарка с имоти за 2 милиона по наследство и нито стотинка да не е дала? Ленчето не е ли от пролетарски произход?
31
Масово по партиите са мързеливци и мошеници и то законно. Грабят и не им пука за хората. Утре няма да имат тази възможност. Жалко за България и за нас!
32
Цветанов купува гласовете по изборите няма да го махнат защото ще изгубят
33
Бела чао, чао, чао, чака маймюна Цвък. Помните тази песен, нали? А кой ще му плати идиотиите за 1.2 милиона лева, които България плато за "успешните" му операции????
34
КПКОНПИ, КАК ГЕРБ ЕВРОДЕПУТАТ ЕМИЛ РАДЕВ Е СВЪРЗАН С НАД 80 ФИРМИ И НЕ Е ЛИ ТОВА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ
35
Не е проблема в декларирането. Въпроса е откъде са другите 1500000 лв. Ако не ги е платил значи има търговия с влияние. И в двата случая има престъпление . На ход е прокуратурата
36
Велик си Бойко!!? 20год ни управляваха УМНИ свине!!! Разруха и бандитизъм!!! Ти си строителят на нова БГ!!! Жустри. умниците по манерките. !!!
37
Браво Пиш всички знаехме но вие го потвърдихте че сте спонсорирани от Дпс колкото и да защитавате Вършец той както и Шайката си заминават много работа ще има Радев от Юни ще ми липсвате.... Довиждане
38
Най тревожното е че корупцията , търговията с влияние не са просто престъпления , а начин на живот на българските политици. Това обърква последващите поколения българи , кой път да хванат . Жалко
39
До нас достигна следната информация, която сами с основание се питаме дали е достоверна, а вие може да проверите дали е такава: Изглежда ще има проверка за имотите закупени по време на целия тъмен преход от 1989 година до момента от депутата Иво Ангелов Христов от групата на БСП, както и на свързаните с него по семейна линия лица и фирми. Иво А. Христов и неговите близки са скрити милионери със скъпи имоти, закупени за да не се плащат съответните данъци и такси по лъжливо декларирани по-ниски от платените цени, а освен това стойностите на имотите реално надвишават многократно официалните им доходи. Освен имотите семейството е правило и други покупки на скъпи вещи и големи финансови трансфери. Семейството му притежава фирми в сферата на енергетиката, появили се като част от престъпната бизнес групировка Мултигруп още от бандитските времена на криминалния преход. Тези семейни фирми са източили 30 милиона от българската енергетика, укривали са данъци, поддържали са активни бизнес и информационни контакти с агенти на руските служби и са нарушавали по различни начини законодателството. На всичкото отгоре Иво А. Христов е назаконен професор и не е социолог. През 2003 г. законът, правилникът за приложение и правилникът на СУ не допускаха човек учил право и не изучавал социология да влезе в докторска степен на обучение по социология. Това стана възможно, но не и със задно действие на закона чак през 2010 година с новия Закон за развитието на академичния състав. Ето защо титлата му доктор следва да бъде обявена за нищожна, какакто и званието професор придобито след това. Този човек не разбира нищо от социология, а всичките му трудове и твърдения по медиите са само опит за публицистика, агитация и преписи от твърденията на ориентирани към евтината сензация недостоверни руски информационни сайтове за теория на конспирацията и клипове на видеоблогъри. Има данни, че дори руснаците, макар да е роден в СССР и да има сведения, че е преминал обучение за техен агент, както и че е поклонник на диктатора Йосиф Сталин не му се доверяват напълно, защото в един период напълно е излязъл от контрол и е получавал много пари по проекти на Джордж Сорос. Сега той нагло манипулира хората, като постоянно прави груби внушения, че е човек на руските служби и доверено лице и кандидат на Путин за министър-председател, президент на България и фактор в европейската политика за да всява страх и хората да се притесняват да му задават неудобни въпроси за безкрайните му кариерни амбиции. В същото време самолюбието му е толкова неконтролируемо, че заявява, че и Путин и Медведев след време трябва да си ходят, за да отворят мястото за нов лидер на Евразийското политическо пространство, за какъвто има предвид себе си. Обяви на предизборна среща октомврийската революция за еврейски погром, а след това 80 процента от българите за дебили. На срещи с партийни деятели и симпатизанти Иво Христов се държи безобразно – надменно и подигравателно, като дори си позволява със зачервено лице да обявява различни хора за луди и идиоти. Преди няколко години беше много озлобен, че Георги Първанов не е изпълнил обещанието си към него да предложи да се промени конституцията, за да се допусне за президент да се кандидатира и лице родено в чужбина, какъвто е самия Иво Христов, роден в СССР. След това Христов се озлоби и на Румен Радев, като започна да разпространява тезата, че президентът му бил обещал да го направи служебен министър-председател, но в последния момент се отказал да изпълни обещанието си и назначил Огнян Герджиков. Сега пък Иво Ангелов Христов напира на всяка цена да се уреди за евродепутат и иска безскрупулно с всички възможни средства да измести достойните за тези места. Разчита на съмнителния бивш управител на свинекомплекс, приватизатор на безценица на държавната собственост, олигарх и почетен консул на Русия Георги Гергов да го подкрепя, защото са от една масонска ложа заедно с него, Слави Трифонов, Георги Първанов и Румен Петков. Но дори в масонската ложа в която членува настъпи смут, поради екстремното му поведение. Чува се и че постоянно натрапливо досажда на представители на руските служби за сигурност и на руски политици с молби да съдействат на кариерата му, като сам в замяна им предлага и обещава осъществяването на всякакви неизпълними политически ангажименти, като излизане на България от НАТО и ЕС, откриване на руски военни бази и влизане в Евразийския съюз. Явява се на срещи с граждани с журналиста Стойчо Керев на които се говори за извънземни, летящи чинии и други измислици от теория на конспирацията. Има информация, че причините за неовладяното му поведение са свързани с това, че още непълнолетен е имал много тежки комплекси поради неспособност за нормален полов акт, поради преждевременно свършване. Това провокирало пристъп на Параноидна шизофрения, овладян с медикаменти от руски лекари, но неизлекуван окончателно, видно за всички от психично нестабилното му и опасно за околните поведение. Има данни, че през 2001 година отново е получил тежък шизофренен параноиден пристъп с панически страхове и продължително безсъние и пак е бил на психиатрично лечение, този път в Университетска специализирана болница за активно лечение по неврология и психиатрия “Св. Наум” в гр. София. Влошаващото му се с годините психическо състояние се очертава като основна причина руската ФСБ да започне да се дистанцира от него. Ако всичко това е така, то този човек е най-добре да отиде на трудова терапия да помага на семейството си да умножава парите в семейните фирми от енергетиката на името на жена му и роднините му и да се махне от политиката и науката, където не е мястото на такива компрометирани хора!
40
Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от home.I са се присъединили към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 в първия ми месец от тази работа. -------->>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m
41
Е КОЛКО ПЪТИ ЗА ТОЗИ ИВО ХРИСТОВ - ТОЙ Е ЗА ПСИХИАТЪР! НЕНОРМАЛНИК И СКОРО ЩЕ ГО ЗАОБИКАЛЯТ И ЩЕ СЕ СРАМУВАТ ДА ГОВОРЯТ С ПАПАНОИД КАТО НЕГО!
42
Мили Господи, чул си молитвата ми и започна да ги наказваш изродите от ГЕРБ.Днс Цветанов, а утре Борисов. Изпепели, Боже, тази сган, която е превзела нашата красива Родина!Благодаря ти, Господи и да се слави Името ти! Амин!
43
Ало Лулчев имам познати психиатри...мога да те уредя при най добрия. А иначе и децата знаят че Герб е Борисов и Борисов е Герб !Другите са гарнитура !
44
отговор на коментар
Кво значение има който и да е от другите под статията за Цветан Цветанов? Когато съдят убиец, обсъждат ли останалите убийци или съдят конкретния престъпник? Съзбавам мерака да се трупат левчета с тролски писаници, както и овчата преданост на герберастите, но хайде слезте а земята! От която и да е партия да е, щом се е ОЯЛ с власт, той вече не става за лидер. Той се стреми само да лапа. Това е. Намерете си друг водач и спрете да се взирате в други партии.
45
Хи,хи! Пинчерите на БСП тук подскачат и квичат в шизофреничен танц , а големият Борисов само ще се изсекне върху тях ! Колко невзрачни и смешни напъни на цоциалистите да бъдат забелязани! България вече видя ползата от Борисов и ПОМНИ зулумите на БСП - 2 национални катастрофи за 30 г. (няма да говорим за преди ,там е тъмно). Успокойте се ,другари! Няма да ви гоним с камъни,защото няма да ви изберем да ни съсипвате живота!
46
Правиш "страхотни" анализи но все с тенекия на гъ--за си. Това си е твоа работа. Друго имам предвид да кажа. Определяш подаването на оставка от третостепенната "актриса" на герб, Цачева, като почтена постъпка и то не за първи път. Нима поводът да си подаде оставката определяш също за почтенен или си ги приказваш така, на хавая.
47
отговор на коментар
А аз имам познати евачи и ако искаш мога да те уредя при най-добрия за да ти пръсне джанката.Цвъки Помощното си отива. Идва ред на Боко Тиквата.В ГЕРБ върви борба за постове.Молитвата ми е чута от Господ.Всеки ден я повтарям и няма да се уморя, докато Родината ни не се избави от гербаджийската сган от изроди и мафиоти.Мили Господи, прости ме и те моля от все сърце, накажи алчната пасмина от депесари_политически търгаши и изнудвачи, които пият кръвта на българите! Накажи и сикаджийската мутра и мутанта_комунист Бойко Методиев Борисов, и избави България от гербаджийската чума и обслужващите ги олигофрени, депесари, лъжепатриоти, лумпени, продажни съдии и журналисти_лъжци!
48
ако ти е омръзнало да ти викат шамандура,буца,тлъстата,цоцолана,дебелата,пълничката ,вземи си това гарантирам ще спреш да плюскаш като луда ще отслабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2kqNpXz
49
ПРЕЯЖДАНЕ С ВЛАСТ Е ТИПИЧЕН БАЛКАНСКИ СИНДРОМ, ДРУГОТО Е ЗА ОНЕЗИ 80%,БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ САМИТЕ НАС ! ! ! !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 12985
архив

Между приятелки. Практичната:
- Как мина първата среща? Казвай!
Романтичната:
- Той е като гръцки бог!
- Толкова ли му е малък?!

няма нови новини
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
сега
1898
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Кошмар на "Цариградско шосе" - три мелета затапиха булеварда, колоната е километрична (СНИМКИ)
x
ЧУДО ОТ ПРИРОДАТА: Две храни ни пазят от инфаркт - вижте тайната рецепта на тибетските монаси
x