САМО В ПИК: Ще става ли Петър Стоянов премиер на ГЕРБ?

АВТОРСКИ НОВИНИ

САМО В ПИК: Ще става ли Петър Стоянов премиер на ГЕРБ?

193906
на 19.01.2021
САМО В ПИК: Ще става ли Петър Стоянов премиер на ГЕРБ?
Автор:   ПИК

Слуховете, че бившият президент Петър Стоянов, ще бъде издигнат за премиер от ГЕРБ след парламентарните избори на 4 април, на които според проучванията партията на Бойко Борисов ще има най-висок резултат, се оказаха не само силно преувеличени. А направо фалшива новина!

препоръчано

Това установи ПИК след поредица от разговори с компетентни фактори от двете партии.

През годините на мандата си в президентството, а и след това, Петър Стоянов успя да запази високия си авторитет и доверието към себе си. Това особено пролича по време на мандата на обитателя на президентството Румен Радев. Заради поредицата от гафове на Радев и непрекъснатото му противоборство с управляващите, особено в условията на здравна криза заради коронавируса, както и заради насъскването на метежниците и превратаджиите през миналото лято под вдигнатия му юмрук и възгласите му "Мутри вън!", анализаторите неизбежно започнаха да правят сравнения между поведението на Радев и другите президенти на България.

Неминуемо се споменаваше и положителната роля на президента Петър Стоянов през размирната 1997 г. и предотвратяването на гражданска война след 24-дневната национална стачка, довели до връщането на мандата от тогавашния вътрешен министър на БСП Николай Добрев, номиниран за премиер след оставката на Жан Виденов, и тогавшния председател на столетницата Георги Първанов.

Тогава току-що встъпилия на поста държавен глава Петър Стоянов призоваваше гражданите да не използват насилие, вдигнат на раменете на протестиращи срещу управлението на БСП.

Анализаторите дебело подчертаваха, че Стоянов, както впоследствие и Първанов, никога не са допускали да бъдат разединители на нацията, какъвто стана Радев.

свързани новини

Стоянов не изневери и на партийната си принадлежност към СДС, която го издигна и направи президент. Вероятно слуховете, че сега ГЕРБ ще му предложи позицията на премиер в следващото правителство са породени и от факта, че СДС и партията на Бойко Борисов са в коалиция на последните избори за Европарламент, на последните местни избори и сега отново договарят общото си явяване и на парламентарните.

Притесненията на противниците им идват от факта, че авторитетният президент на СДС Петър Стоянов може да заяви публично подкрепата си за коалицията й с ГЕРБ и за бъдещото правителство, което двете партии могат да съставят. Затова се опитват отсега да дискредитират тази подкрепа, като я обяснят с личната му заинтересованост.

За разпространението на фалшивата новина в СДС подозират като първоизточник сайтовете за фалшиви новини на единия от Отровното трио - Арман Бабикян. По този повод главният секретар на СДС и началник на кабинета на Петър Стоянов през целия му президентски мандат Илия Лазаров заяви: "Фейк, Бабикян! Опит за дискредитация на Петър Стоянов преди изборите, за да неотрализират евентуалната негова подкрепа".

И допълни пред ПИК, че бившият държавен глава няма намерение да се връща в политиката чрез този пост.

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това