Вход
София
Времето в София 8 o C

САМО В ПИК! Явор Гечев: БСП никога няма да стане лидерска партия, дори и Нинова да иска. Трябва да започне да си говори с хората

САМО В ПИК! Явор Гечев: БСП никога няма да стане лидерска партия, дори и Нинова да иска. Трябва да започне да си говори с хората

на 18.11.2020
63749
0
САМО В ПИК! Явор Гечев: БСП никога няма да стане лидерска партия, дори и Нинова да иска. Трябва да започне да си говори с хората
18.11.2020
0
63749

БСП в момента прилича на разбунен кошер. Лидерът Корнелия Нинова отстрани знакови имена. Те пък се обединиха срещу нея и я засипват с критики. Такъв разкол партията не познава в историята си от времето на разделянето си на тесни и широки социалисти.

Потърсихме за коментар Явор Гечев, член на Националния съвет на БСП и бивш заместник-министър на земеделието и храните.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Какво се случва с БСП, г-н Гечев?

- Не мога да кажа. Нищо не се случва. Корнелия Нинова е председател, има си ръководство. Хубаво или лошо управляват - това е друга тема. 

- Партията в момента не се държи като опозиция. Къде отиде политическият хъс, който го посече?

- Не знам. Аз също си имам критика. Но не мога да разделя експертната от общата политика.  В момента това, което прави държавата, е меко казано глупаво. Да, БСП не казва нищо по политиката на земеделието, например. Вдигал съм много патардии. Може и мнозина да не знаят, че аз съм авторът на думата "калинки" във властта. Панаирът е пълен. Качамак. 

Политики в мътна обстановка не могат да изплуват. Все питате вие, журналистите, с кого ще правим коалиция. Ама какво ще стане след изборите, ако всичко е ясно, тогава защо да има избори? Аз бленувам за експертиза. И затова съм привърженик на въпроса не какво трябва да се прави, а как.

- Точно това питам и аз?!

- Аз мога да не харесвам това, което прави Корнелия Нинова. Но с всичките си недъзи и политики, мога да кажа, че в БСП може всеки да си каже мнението. И аз винаги го правя. БСП никога няма да стане лидерска партия. Дори и Нинова да иска да я направи такава. Аз не съм в БСП заради лидера. Сменяли се се и ще се сменят председателите. Но аз се определям като социалист. 

- Не е ли точно това целта на Нинова?

- Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш, както е казал великият Николай Хайтов. Корнелия Нинова тепърва ще трябва да се доказва като лидер. Нещата са в нейни ръце. Аз съм й дал шанса да се покаже какво може. 

- Дали го е осъзнала?

- Питайте я нея. През март - април й е шансът да обедини партията. 

- Защо не приемате левия бюджет, левица сте?

- Не, бюджетът не е ляв. Харченето не е лява политика. Лявото е начин на мислене. Трябва да знаем каква икономика искаме и какво да е участието на държавата. Не е лесно да се постигне и трябва много мозък. Аз искам бюджетът да е програмен на базата на реформата. 

- Разделението в БСП се пренесе и в парламента. Депутати ви напуснаха?!

- Аз съм имал много симпатии към Красимир Янков. Но той вече не е от БСП. Както и другите напуснали. Аз, както казах, съм бесепар. И няма значение кой ще ми е лидер, те идват и си отиват. И аз имам самочувствието и възможността да си изказвам мнението, което много пъти е критично.

- Как очаквате хората да ви харесват, след като вие самите не се харесвате с тези непрекъснати вътрешнопартийни скандали?

- Личното харесване няма значение. Аз си харесвам идеологията. Въпреки че се правят често глупости в партията. Това, че БСП не дава най-доброто си лице, не е основното. Аз няма да се женя за никого от ръководството, имам си жена. Не са народните представители лицето на партията. Голяма грешка е, ако ги олицетворяваме с нея. Да, сред тях има биткаджии, уважавам ги. Но има много стойностни хора, които не са депутати. 

- Дали Нинова мисли като вас?

- За нея не знам. Но 99% от хората в БСП мислят като мене. За Корнелия Нинова е въпрос дали го показва и дали може да заразява с идеите си. Ако например започне да си говори с хората от партийните ръководства в провинцията, ще се получи уважението. 

- Да ви разбирам ли, че Нинова не си говори с хората в страната, а предпочита компанията на своите избраници?

- Всеки от националния съвет на партията трябва да има нейния телефон и да може по всяко време да й каже нещо, да сподели идея за добро. Трябва да си говориш с хората. Да делегираш функции не на тези, които са удобни, а които могат. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22714
архив

Двама приятели са в бирарията и си пийват. Единият казва:
- Хайде да направим някаква шега! Да се обадим на жените си - аз на твоята, ти на моята. Първи април е все пак.
Както решили, така и направили. Първият звъни на жената на другия от телефона му. Тя почва:
- Казах ти да не ми се обаждаш, на важна среща в работата съм точно!
- Извинете, госпожо, но вашият мъж го блъсна кола.
- Мъртъв ли е?
- Не, но го карат към болницата.
След пет минути другият приятел взима телефона на първия и набира жена му. Тя веднага почва:
- Здравей, скъпи! Няма да повярваш, какво стана! Мъжът на Светлето го блъснала кола! Та тя направо от ресторанта с любовника си са отишли у тях да го отпразнуват!

x
САМО В ПИК TV: Изплува тайната и невъзможна любов на Мариан Вълев-Куката (ВИДЕО)
x
11-те правила за връзка тип „просто секс"
x