САМО В ПИК! Яне Янев с шокиращи разкрития: Цветанов и Веско Маринов ходеха прегърнати из Сандански и се хвалеха, че градът е техен. Цветанов покровителства кмета на града. Това е градът на мутрите!

Интервю

САМО В ПИК! Яне Янев с шокиращи разкрития: Цветанов и Веско Маринов ходеха прегърнати из Сандански и се хвалеха, че градът е техен. Цветанов покровителства кмета на града. Това е градът на мутрите!

301564
на 19.06.2019
САМО В ПИК! Яне Янев с шокиращи разкрития: Цветанов и Веско Маринов ходеха прегърнати из Сандански и се хвалеха, че градът е техен. Цветанов покровителства кмета на града. Това е градът на мутрите!

Последвайте ни в Google News Showcase

Взривове, палежи, сплашване, мутризиране. Така накратко може да се опише един от най-красивите ни градове Сандански.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Причината е абсолютното беззаконие, което се шири на територията на града. Именно затова РЗС и Яне Янев поискаха извънредно заседание на Общинския съвет на тема "Сигурност", на което да се потърси сметка от отговорните лица и да се види как може нещата да се решат. Агенция ПИК потърси за коментар Яне Янев, който разказва от първо лице какво се случва в града, какво стои зад взривовете и как града е оплетен в корупционни мрежи. 

- Г-н Янев, притеснителни информации се появяват за Сандански – палежи, грабежи, хората треперят. Какво се случва? 

- Аз съм силно обезпокоен за сигурността на моя роден град Сандански и затова се съгласих през национална медия да изразя моята публична позиция. Това което се случва, особено през последната една година, показва, че органите, оторизирани по закон да се грижат за сигурността на града, са напълно абдикирали.

До такава степен градът и съставните села са се превърнали в разграден двор, че бандитите са се взели насериозно и си мислят, че няма сила, която може да им противодейства. Не става въпрос за единични случаи, не става въпрос за някакъв еднократен криминален прецедент или битова престъпност.

Тук говорим за серия от тежки криминални престъпления, като взривове на кафета на главната улица на града, взрив на магазин "Кристал", който е огромен, взрив на голяма работилница за гуми в ж.к. "Спартак", която е запалена по особено драстичен начин и още куп автомобили.

- Това, което разказвате, звучи като война?

- Въпросният палеж се случва в жилищен блок, през нощта и двата етажа над работилницата са апартаменти. Голям късмет, че не са изгорели деца и техните родители. На наш общински съветник са му се обадили през нощта, за да му кажат за този вандалски акт и добре, че линейките и пожарната са реагирали достатъчно адекватно.

Всички тези процеси продължават и към този момент, защото тази нощ почти по едно и също време е запален автомобил на полицай от РПУ Сандански и е взривен и ограбен магазин "Технополис". Запален автомобил на полицай също не е за първи път. Подобни автомобили месеци назад във времето бяха по същия начин палени. Тези взривове и палежи на домове и търговски обекти бандитите вече не ги имат за нищо и ги правят необезпокоявано, когато си пожелаят.  

- Г-н Янев, в повечето случаи това, което разказвате, е с цел рекет или сплашване, а на всяка територия се знае кой стои зад това. Полицията не разследва ли?

- Истината е, че Сандански се мутризира. Ъндърграундът е превзел управлението на града, кметът Котев и шефът на полицията Щурков, всички знаят и е "градска тайна", са изключително близки и са почти всеки ден заедно. Има една шуробаджанащина, която е преминала границите на нормалното. Шефът на полицията е изпратил брат си в Общината да отговаря за сигурността. 

- Казвате, че взривовете и палежите са почти ежедневие, шефът на полицията е изпратил брат си да отговаря за сигурността...

- Точно така. Освен това, съпругата на шефа на полицията е главен счетоводител на Общински пазари, а шефът на Общински пазари е вуйчо на кмета Кирил Котев. Като допълнение, преди време жената на Щурков е била и на втори трудов договор в другата общинска фирма, "ВиК-Сандански". 

- Това не е ли противозаконно?

- То има и много други противозаконни неща, които се правят в община Сандански, но интересно защо институциите не обръщат никакво внимание и всичко е парализирано. Всички мои съграждани знаят, че Цветан Цветанов, Веско Маринов, Александър Манолев, Кирил Котев и Флоров ходеха по централната улица прегърнати и щастливи и се усмихваха, че градът е 100 процента под тяхно влияние.

Тази великолепна петорка не сме я забелязвали скоро, но тоталното покровителство над Котев се осъществяваше лично от Цветан Цветанов на място. Той демонстрираше опекунството си над Котев и го показваше с присъствието си в Сандански, колко му е важен Кирил Котев. 

Кметът на Сандандки Кирил Котев, Цветан Цветанов и Александър Манолев

- Докато Цветанов е ходел по централната улица, взривове имаше ли?

- Имаше куп безобразия, имаше и взривове, които бързо се прикриваха или не им се даваше никаква гласност. Ако вие по Закона за обществена информация попитате новия шеф на ОДМВР Благоевград, който предполагам е безпристрастен, би ви дал отговор какви криминални деяния са се случвали последните две години в Сандански и защо са били прикривани от медиите.

Защо са прикривани и други факти, свързани с корупция.

Аз съм бил председател на Комисията за борба с корупцията в два парламента, аз съм инициирал и създал Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта и искам да ви кажа, че в Сандански има доста иновационни корупционни схеми, които нямат аналог и не са характерни за други райони на
страната. 

- Какво трябва да се направи, г-н Янев, защото това, което казвате, е наистина страховито?

- През вашата медия апелирам към министъра на вътрешните работи да изпрати специални части, в това число жандармерия, за да осъществят операция "Респект" в Сандански, за да могат нещата да се стабилизират.

Защото става въпрос за нещо безпрецедентно, което държи в страх моите съграждани. Бизнесът е уплашен, родителите се страхуват за децата, туристите се чудят какво се случва. В града има една изключително тягостна обстановка. Считам, че трябва да се направи бърза проверка на
дейността на шефа на полицията Щурков, да се предприемат действия и да се намеси лично министърът на вътрешните работи. Защото, ако това продължава, може да се стигне и до други далеч по-опасни прецеденти. 

- Както стана ясно, вие вече сте внесли подписи с искане на извънредно заседание на Общинския съвет, където да потърсите отговори от отговорните лица.  

- Бих искал да благодаря на тези 12 общински съветници, които днес се подписаха под моето искане за свикване на извънредна сесия на тема "сигурност", като се надяваме председателят на Общинския съвет да реагира незабавно и да насрочи сесията, за да се нормализират нещата. 

- Тук обаче има нещо много интересно. При положение, че братът на шефа на полицията отговаря за сигурността към Общината, какво обяснение ще даде той според вас, че мутрите си вилнеят и Щурков не си върши работата?

- Хората ги е страх, но ако се направи разследване, ще видите какво вплитане има на бизнес интереси, разпънати чадъри и трайно взаимодействие между корупционните схеми и пазителите им от страна на определени хора в полицията. Това е ключът към истината. 

Началникът на РУ Сандански Главен инспектор Борис Манолов Щурков 

- В един град като Сандански няма как полицията да не знае кой може да стои зад тези криминални палежи, обири и взривове. Възможно ли е именно пазителите на реда да си затварят очите и да покровителстват това?

- Аз съм известен с това, че говоря директно. Ще ви дам един пример. Ако вие седнете на централната улица, ще видите, че Сандански наистина е мутризиран. Защото мутрите минават през главната улица, по една доста стръмна улица с бясна скорост и демонстрират, че никой нищо не може да им направи. Карат се скъпи коли, мотори. От къде хора, които нямат един ден трудов стаж, демонстрират автомобили за няколкостотин хиляди лева?! Мутрите в Сандански помогнаха Котев и Щурков да са на власт, затова сега плават в свои води.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 89
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК