Вход
София
Времето в София 7 o C

САМО В ПИК! Яне Янев с шокиращи разкрития: Цветанов и Веско Маринов ходеха прегърнати из Сандански и се хвалеха, че градът е техен. Цветанов покровителства кмета на града. Това е градът на мутрите!

САМО В ПИК! Яне Янев с шокиращи разкрития: Цветанов и Веско Маринов ходеха прегърнати из Сандански и се хвалеха, че градът е техен. Цветанов покровителства кмета на града. Това е градът на мутрите!

на 19.06.2019
279345
47
САМО В ПИК! Яне Янев с шокиращи разкрития: Цветанов и Веско Маринов ходеха прегърнати из Сандански и се хвалеха, че градът е техен. Цветанов покровителства кмета на града. Това е градът на мутрите!

Взривове, палежи, сплашване, мутризиране. Така накратко може да се опише един от най-красивите ни градове Сандански.

Причината е абсолютното беззаконие, което се шири на територията на града. Именно затова РЗС и Яне Янев поискаха извънредно заседание на Общинския съвет на тема "Сигурност", на което да се потърси сметка от отговорните лица и да се види как може нещата да се решат. Агенция ПИК потърси за коментар Яне Янев, който разказва от първо лице какво се случва в града, какво стои зад взривовете и как града е оплетен в корупционни мрежи. 

- Г-н Янев, притеснителни информации се появяват за Сандански – палежи, грабежи, хората треперят. Какво се случва? 

- Аз съм силно обезпокоен за сигурността на моя роден град Сандански и затова се съгласих през национална медия да изразя моята публична позиция. Това което се случва, особено през последната една година, показва, че органите, оторизирани по закон да се грижат за сигурността на града, са напълно абдикирали.

До такава степен градът и съставните села са се превърнали в разграден двор, че бандитите са се взели насериозно и си мислят, че няма сила, която може да им противодейства. Не става въпрос за единични случаи, не става въпрос за някакъв еднократен криминален прецедент или битова престъпност.

Тук говорим за серия от тежки криминални престъпления, като взривове на кафета на главната улица на града, взрив на магазин "Кристал", който е огромен, взрив на голяма работилница за гуми в ж.к. "Спартак", която е запалена по особено драстичен начин и още куп автомобили.

- Това, което разказвате, звучи като война?

- Въпросният палеж се случва в жилищен блок, през нощта и двата етажа над работилницата са апартаменти. Голям късмет, че не са изгорели деца и техните родители. На наш общински съветник са му се обадили през нощта, за да му кажат за този вандалски акт и добре, че линейките и пожарната са реагирали достатъчно адекватно.

Всички тези процеси продължават и към този момент, защото тази нощ почти по едно и също време е запален автомобил на полицай от РПУ Сандански и е взривен и ограбен магазин "Технополис". Запален автомобил на полицай също не е за първи път. Подобни автомобили месеци назад във времето бяха по същия начин палени. Тези взривове и палежи на домове и търговски обекти бандитите вече не ги имат за нищо и ги правят необезпокоявано, когато си пожелаят.  

- Г-н Янев, в повечето случаи това, което разказвате, е с цел рекет или сплашване, а на всяка територия се знае кой стои зад това. Полицията не разследва ли?

- Истината е, че Сандански се мутризира. Ъндърграундът е превзел управлението на града, кметът Котев и шефът на полицията Щурков, всички знаят и е "градска тайна", са изключително близки и са почти всеки ден заедно. Има една шуробаджанащина, която е преминала границите на нормалното. Шефът на полицията е изпратил брат си в Общината да отговаря за сигурността. 

- Казвате, че взривовете и палежите са почти ежедневие, шефът на полицията е изпратил брат си да отговаря за сигурността...

- Точно така. Освен това, съпругата на шефа на полицията е главен счетоводител на Общински пазари, а шефът на Общински пазари е вуйчо на кмета Кирил Котев. Като допълнение, преди време жената на Щурков е била и на втори трудов договор в другата общинска фирма, "ВиК-Сандански". 

- Това не е ли противозаконно?

- То има и много други противозаконни неща, които се правят в община Сандански, но интересно защо институциите не обръщат никакво внимание и всичко е парализирано. Всички мои съграждани знаят, че Цветан Цветанов, Веско Маринов, Александър Манолев, Кирил Котев и Флоров ходеха по централната улица прегърнати и щастливи и се усмихваха, че градът е 100 процента под тяхно влияние.

Тази великолепна петорка не сме я забелязвали скоро, но тоталното покровителство над Котев се осъществяваше лично от Цветан Цветанов на място. Той демонстрираше опекунството си над Котев и го показваше с присъствието си в Сандански, колко му е важен Кирил Котев. 

Кметът на Сандандки Кирил Котев, Цветан Цветанов и Александър Манолев

- Докато Цветанов е ходел по централната улица, взривове имаше ли?

- Имаше куп безобразия, имаше и взривове, които бързо се прикриваха или не им се даваше никаква гласност. Ако вие по Закона за обществена информация попитате новия шеф на ОДМВР Благоевград, който предполагам е безпристрастен, би ви дал отговор какви криминални деяния са се случвали последните две години в Сандански и защо са били прикривани от медиите.

Защо са прикривани и други факти, свързани с корупция.

Аз съм бил председател на Комисията за борба с корупцията в два парламента, аз съм инициирал и създал Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта и искам да ви кажа, че в Сандански има доста иновационни корупционни схеми, които нямат аналог и не са характерни за други райони на

страната. 

- Какво трябва да се направи, г-н Янев, защото това, което казвате, е наистина страховито?

- През вашата медия апелирам към министъра на вътрешните работи да изпрати специални части, в това число жандармерия, за да осъществят операция "Респект" в Сандански, за да могат нещата да се стабилизират.

Защото става въпрос за нещо безпрецедентно, което държи в страх моите съграждани. Бизнесът е уплашен, родителите се страхуват за децата, туристите се чудят какво се случва. В града има една изключително тягостна обстановка. Считам, че трябва да се направи бърза проверка на

дейността на шефа на полицията Щурков, да се предприемат действия и да се намеси лично министърът на вътрешните работи. Защото, ако това продължава, може да се стигне и до други далеч по-опасни прецеденти. 

- Както стана ясно, вие вече сте внесли подписи с искане на извънредно заседание на Общинския съвет, където да потърсите отговори от отговорните лица.  

- Бих искал да благодаря на тези 12 общински съветници, които днес се подписаха под моето искане за свикване на извънредна сесия на тема "сигурност", като се надяваме председателят на Общинския съвет да реагира незабавно и да насрочи сесията, за да се нормализират нещата. 

- Тук обаче има нещо много интересно. При положение, че братът на шефа на полицията отговаря за сигурността към Общината, какво обяснение ще даде той според вас, че мутрите си вилнеят и Щурков не си върши работата?

- Хората ги е страх, но ако се направи разследване, ще видите какво вплитане има на бизнес интереси, разпънати чадъри и трайно взаимодействие между корупционните схеми и пазителите им от страна на определени хора в полицията. Това е ключът към истината. 

Началникът на РУ Сандански Главен инспектор Борис Манолов Щурков 

- В един град като Сандански няма как полицията да не знае кой може да стои зад тези криминални палежи, обири и взривове. Възможно ли е именно пазителите на реда да си затварят очите и да покровителстват това?

- Аз съм известен с това, че говоря директно. Ще ви дам един пример. Ако вие седнете на централната улица, ще видите, че Сандански наистина е мутризиран. Защото мутрите минават през главната улица, по една доста стръмна улица с бясна скорост и демонстрират, че никой нищо не може да им направи. Карат се скъпи коли, мотори. От къде хора, които нямат един ден трудов стаж, демонстрират автомобили за няколкостотин хиляди лева?! Мутрите в Сандански помогнаха Котев и Щурков да са на власт, затова сега плават в свои води.

Сподели:
Напиши коментар »
(47)
1
То да беше само в Сандански....навсякъде извън София е гербеджийската, събират си "данъците".
2
Браво за смелостта му да каже истината в граса .ето това е моделът Цветанов, който е в много общини- покровителснво над кмет оплетен в роднински и приятелски бизнес обпъчи, сливане на бизнеса с ъндърграунда покровителстван от корумпиран шеф на РПУ...тотална неприкосновеност на бандюгите. .ужас, как се живее в такъв град??
3
Янето ще атакува кметския стол наесен.Брей че е напорист.Ами БСП и те точат зъби......
4
Наесен да изметем всички разклонения на червената мафия
5
Не...д травестит такъв
6
Липсва само кмета на Симитли или Тиквун та да си направят тройка...
7
Доле ГЕРП !!!
8
Така е защото когато има палеж полицаите се пазарят със собствениците че е станало късо от тока
9
Доскоро го величаехте,сега го плювате,върха сте!
10
Янето събира повече и по бързо от Борисов гледания и коментари!Само че няма парииии ..не е милиардер за премиер!
11
Тоя се раздвижи защото му се става кмет, но няма да го бъде колко и да плюе.
12
Добрият, честен и красив Цицерон. Ето защо се палят определени места, кой ще прибира парите. Цицерон отпадна, властта му започна да се разпада, други мутри точат зъби да заемат местата. Където е стъпил Цицерон, скоро мафията завладява всичко, започва жестока корупция и разпад на морала и обществото. България ръхва бързо, по-точно, разпада се. Разстоянието между властниците и народа расте. Пропастта е огромна но Божеството купува Супер компютър!!!!! Питам се, защо ни наказва Господ с тези управници, които оправят само себе си?
13
Давам 200 000 000 милиона ,Яне Янев е като катедралата в Нотр Дам!
14
Ха-ха-ха, не напразно казваха, че Веско е певеца на мафията. И така се оказа. Каква двойка са с Цвък, единия с поведение на придворен шут, другия самозабравил се неук селяк. Владеели града, много възможно, удушили да всичко да им плаща такса Спокойствие. Кога ли този народ ще се вдигне и помете тази гадория!!!!
15
Палачинката Яне, палачинката, ама късно е вече, изгоря, не смяташ ли че полицаите ви не са инструктирани от най високо място, какво да виждат и какво не, каква жандармерия, какъв респект, какви пет лева.
16
se znaeshe,che toia VESKO POTNOTO ne e tolkova nevinen i naiven,kakto se p;redstavia i toi dosta natrupa i jivna ot priatelstvoto na CECO vapreki,che ot vsiaka proiava mu davashe i na CECO KOMISIONNA,,no sega i preficna i na dvamata - ima da si peiat dueti - Eh BOKO BOKO,ZASHTO SE GMURNA TOLKOVA DALBOKO ......
17
Идат избори.
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
€бахми го със Цецо но не замълча, за нас той е Афродита, ще му поставиме щафета "Хамбурски Народен" под пубѝсса, и тя ще вика и тя ще вика сагапо, ах сагапо но много ме боли от твоето писмо..
20
Това е и сигнал към МВР с новите парламентарни промени за финансиране на партии!Богатите ще ходят на избори без посредник!Ще се стреля ,отстрелва!И Армията ще излезе на улицата!
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
отговор на коментар
много си тъп но пък упорит,че трябва да заработиш нещо днес преди да са ти казали,че катедралата е в Париж но ти явно и на снимка не си я виждал
23
Като военен министър и македонски комита и войвода искам да подчертая, че в гр. Сандански мутри и корубция няма. Такива има в близкото село св. Врач, но това е защото там няма Военно-македонско окръжие. Ако нещо се е случило в гр. Сандански, кръстен на нашият патрон Шивиков-Сандански, то това е дело на гръцки фермери анархисти и шовинисти, затова трябва да въведем граничен контрол. Когато агнетата им започнат да се вмирисват в хладилните камиони, сами ще клекнат. Ние имаме двама Евродепотати, а колко има Ципрас, като махнеме дегенериралата чистачка Костадинка Кунева? Ако беше се записала в Организацията, такива работи нямаше да й се случват и щеше да работи като камериерка в Благоевградска област, да работи с гърци. Еми съжалявам. Каквото си си надробил такова ше сърбаш.
24
При управлението на ГЕПИ няма корупция и престъпност. Родната полиция ни пази, както пее нашия Веско а инвестициите растат като джамии, пърдон като гъби.Приказките за корупция са от Корнелия, Радев, Кутев и Мая Манолова. Колкото до Яне, явно е свършил джобните дето шефа му ги даде последния път и за това риве.
25
много гадна реклама на кренвиршите ..прасето се върдаля и се пече само ..не не не искам да ЯМ..
26
Пак изплува с неговите глупости и апокалипсиси !
27
и какво че има асансьор ..това е кооперация и 5 човека си плащат за асансьора , който е само за тях ..за по голяма сигурност ..
28
, че ЦВЕТАНОВ е бил мутра ? Защо Яне Янев казва това едва сега ? Като го изгониха от властта , стана мутра. Когато му даваха часовници за награда, викаха ОСАННА , сега на умряло куче нож вадят.
29
Окепазяват няколко обществено известни хора. Забележете кои дават интервюта и публикуват в този сайт : Гошето Тръбата, Тоню Рудолф, Янето, проф. Драго Пияндето, проф. бай Мишо Памперса, Ива с опърдяната слива, Деса с немитата пyткa, проф. Тони Повлеканата, Гошо Албертов, разбира се Мастиябаркова и самият питек Heдялко. Тъжно е, че има тъпаци които дават вяра на това което тук се пише. В средите на журналистите са взели Heдялко на подбив. Там никой не го счита за журналист, а не малко и за човек. Той обаче не спира да лъже потребителите, като твърди от време на време, че този сайт има над 12 млн. посещения месечно. В подкрепа на това което написах ето оценката на ПИК в която е показано мястото сред всички сайтове в страната и още нещо:„Алекса траффик ранкс“ „47. pik.bg – Претендира да е информационна агенция, но е кафяв сайт с лош авторитет, с откраднати и преразказани новини, със сензационни заглавия, много квалификации, измислици и манипулации. Pik.bg ,разполага със софтуер за генериране на трафик, така заблуждава потребителите и рекламодателите.“ А ето кой е и самият собственик на ПИК: Дядo му е бил пapтизaнин. Три-четири месеца преди комунистите да вземат властта на 9.09.1944 г. той предава четирима от своята чета. Те са : братята Тодор и Иван Чeнгeлиeви, майка им Kaля и пoeтa Aтaнac Maнчeв. Четиримата са разстреляни на 21.05.1944 година на площада в гр. Aйтoc. Бaщa мy е бил член на БКП цели 28 години. Предал е тази партия през ноември 1990 година. Преди това е написал 167 стихотворения за правилната Априлска линия, за възхвала на БКП, за Съветската армия и т.н. Днес техният внyк и син иска да оправя политика в България, вместо да оправя на магарето кypa, което най му приляга. Аз съм Харалан Александров.
31
Янев и пич!
32
Сигурно ПИК правят палежи , за да има клюка за отразяване.Толкова насилие означава, че властващите в района са най-малкото непокисти.
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
отговор на коментар
И къде прочетохте ,че Янев нарича Цветанов МУТРА?Не си измисляйте!
35
Тъпо янев, тъпо пик. Защо мълчахте когато цветанов колеше и бесеше. Сега като падна всички се надпреварват да го ритат. Борисов да гледа и него това го чака.
36
АМА ТОВА, ЧЕ ЦЕЦО Е СМЕНИЛ РЕЗБАТА СЕГА СТАНА ЯСНО.
37
Уф,Янето бил шеф на комисията за борба с корупцията и я "оправи",корупцията,деКолко случая е ракрил когато е бил на стълбичката в НС?Николко! Може да е вярно което казва за Сандански,но защо сега ,нали нещата се случват от години?Цветанов дори да е толерилал кмета,а кмета решил да назначава на ,, роднинските служби решенията са са си техни.Няма как Цветанов да почне да проверява всички служители за родниските връзки.Отговорността си е лична...Всеки по малък град има подобни проблеми,но явно в Сандански я карат доста през просото.
38
Защо не отиде по-рано и да го каже директно на тиквеното лице ? Лесно е да се говори кой и какво , след като вече го няма. Една подлога , казва на друга подлога , че е подлога. Нищо ново !
39
ЧЕ ВЕСКО ПОТНИЯ И ЦВЕТАН ПОМОЩНОТО УЧИЛИЩЕ СЕ ЕБЪТ АМА КОЙ ДА ВЕРВА!
40
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
41
Ако паралелно с отстраняването на Цветанов от досегашните му правомощия, не си заминат верните му кучета в определени области,спадът от симпатизанти за управляващата партия ще продължи.
42
Ха ха ха, Янка остана без заплата от Бойко, и пак се върна на левия тротоар. Забелязвам че БСПдирастите които го плюха сега му викат БРАВО. НО ТОЯ КРЕТЕН БЪРЗО ОБРЪЩА ПАЛАЧИНКАТА И СКОРО ДА НЕ МУ БЛИЖИТЕ СЛАДОЛЕДА ПАК! М че тя жена му не го истърпя, взе му всичко и дим да я няма!!!
43
отговор на коментар
28ми, маъ не си проче Интервюто- тия двамата кмет и шеф на РПУ колят и бесят в града, защото имат полит. чодър, целият бизнес е квързан с тях в района..а всички в района знаят, че Цв им е приятел, това се демонстрираше най - нагло винаги!
44
Яне Янев е на заплата при Трактора!А той има 70 фирми- доказуемо е!Трактора владее всички ГРАНИЧНИ области на Бг и работи за израелските служби...Естествено, че Трактора няма да харесва Цветанов.Който разбрал, разбрал...
45
Янето да си гледа кравите! Имаше и партия, беше и депутат. Еднодневки! Акълът му по наследство, сиреч по ген , е за кравар. Все пак повече от овчар. НА Цветанов на малкия пръст не може да стъпи.
46
abe veso potnia i tsesolan se ebat edi drugi
47
аз пък си мислех ,че Търново е негово ,щото му беше като втори дом и всичко се получава!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 22019
архив

Седим в един бар, пийваме си бирчичката с Лъчо. Оглеждам се и виждам на бара срещу нас двама дъртака и казвам:
- Това сме ние след 10 години!
А Лъчо:
- Това е огледало, бе!

няма нови новини
Днес: 34
hot
най-четени новини в момента
сега
1982
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Да ругаеш и блъскаш полицаи, а премиерът и МВР да ти се извинят? Може, ако си журналист в "Клуб Зет" и "Свободна Европа". Пияният Боришев към униформени: "Тъпанари, боклуци, тумбаци, ушеви, мразя ви! Освен че съм пиян, съм на наркотици!" После блъска униформен и... вика адвоката на Иванчева (ОБНОВЕНА/ДОКУМЕНТИ)
x
Тези зодии имат нечовешка интуиция
x