Вход
София
Времето в София -2 o C

САМО В ПИК - Депутатът Искрен Веселинов изригна: БСП и ДПС имат талибанска позиция за машинното гласуване! То е компрометирано и отречено

САМО В ПИК - Депутатът Искрен Веселинов изригна: БСП и ДПС имат талибанска позиция за машинното гласуване! То е компрометирано и отречено

на 13.07.2019
48667
29
САМО В ПИК - Депутатът Искрен Веселинов изригна: БСП и ДПС имат талибанска позиция за машинното гласуване! То е компрометирано и отречено
Автор: ПИК
13.07.2019
29
48667

Пленарното заседание на парламента, на което в края на миналата седмица трябваше да бъде приета окончателната отмяна на машинното гласуване се провали заради липсата на кворум. Депутатите от БСП и ДПС не се регистрираха. При третият опит за осигуряване на кворум за деня пък само един глас не достигна за такъв. Така отмяната на машинното гласуване ще бъде разглеждана на извънредно заседание идният вторник. Депутатът от МВРО и съпредседател на парламентарната група на „Обединени патриоти” Искрен Веселинов коментира пред ПИК ситуацията и причините за случилото се.

- Г-н Веселинов, защо се стигна до липсата на кворум и отлагането на заседанието на парламента в петък?

- Защото нямахме достатъчно гласове за такъв. Заради това се получи така.

- Явно от опозицията Ви завариха неподготвени...

- В случая, мнозинството не е имало някаква предварителна мобилизация, както, когато сме подготвени, че ще има бойкот. Като цяло определено не виждахме причина за такъв бойкот по този въпрос. Но опозицията е решила, организирала се е и ни изненада. Така заседание не успя да се проведе. Но идният вторник със сигурност ще се проведе и ще се приеме закона. В случая най-многото, което може да се постигне е, да удължим работното си време и да работим малко повече, нищо драматично.

- Очаквате ли подобни процедурни хватки и във вторник?

- Не мога да знам какви ще са действията на опозицията. Но дори и във вторник на извънредното заседание да има нов подобен опит за бламиране на работата на парламента, ние ще имаме достатъчна степен на мобилизация за да осигурим нужния кворум. Както знаете, заради един глас не се проведе в петък заседанието. Така че, не очаквам да има проблем да се осигури кворум. В случая, имахме хоспитализиран човек. И дори, както се казва, само ние можем да го осигурим този глас за кворума във вторник. Този път подобна хватка, дори и да се приложи, е ясно, че няма да успее. Определено във вторник такова нещо няма как да се получи. Имаше в петък хора, които пътуваха, командировани. В случая ще мобилизираме своите депутати. Ще се осигури нужният кворум. А какво ще реши парламента по предложените текстове, това вече е съвсем друг въпрос.

- Защо, всъщност, се стигна до тази драма?

- Специално драмата с машинното гласуване е толкова измислена драма, че хора, които не следят процесите в Европа и света около машинното гласуване, само те могат да вземат подобна, бих я нарекъл талибанска позиция, в отбрана на машинното гласуване. Защото то е компрометирано, отречено е. В Европа, на практика, не се прилага в нито една сериозна държава.

- Защо от БСП и ДПС са толкова упорити по този въпрос?

- Започвам да си мисля, че може да има някакъв бизнес интерес. Заради това и от БСП и ДПС да са толкова упорити. Както знаете, това са скъпи екстри, имам предвид наемането на машините. Това е един бизнес за милиони. Подобно ожесточено бранене на машинното гласуване започва да ме навежда на мисълта, че може да има и други интереси, а не само фалшивата загриженост за честността на вота. В интерес на истината е пълна безсмислица дублираното машинно гласуване. Тъй като в момента имаме, реално, дублирано гласуване – хем се гласува с хартиена бюлетина, хем с машина. Такова нещо пък изобщо няма никъде по света. Да не говорим, че целта е да се направи по-честно броенето, по-малко грешки. По-скоро трябва да тръгнем към една по-мащабна реорганизация на процедурите и процеса на броене. В тази посока никой не е казал нищо за избирателни центрове, преброителни центрове, например. Но това са съвсем различни неща, които нямат нищо общо с машинното гласуване.

- Как разчитате подобно поведение от страна на опозицията?

- Просто това е един повод нещо да се реанимира от бойкостта на опозицията след поредната им загуба на избори. По друг начин не бих могъл да разчета това поведение по тази тема. Определено става дума за търсене на някаква тема, с която да индикират, че са живи, че са опозиция и че са против всичко. Нищо друго.

 

Сподели:
свързани новини
Свиленски: При машинното гласуване няма невалидни бюлетини Свиленски: При машинното гласуване няма невалидни бюлетини
Партийните субсидии трябва да бъдат намалени - с 1/3,...
на 12.07.2019
Цветозар Томов: Машинното гласуване ще увеличи рисковете за вота на местните избори Цветозар Томов: Машинното гласуване ще увеличи рисковете за вота на местните избори
Няма разумна подготовка за машинно гласуване на...
на 13.07.2019
Напиши коментар »
(29)
1
Депутата от "МВРО" Искрен Веселинов ! Много Точно Написано ! ВМРО Само П-едерасти от ДАНС, Като Джамбазки и К-урви от ДС, Като Каракачанов ! Николай Гацев: Универсалният П-ЕДЕРАСТ Геле Джамбазки на Коя Империя Служи с ГЪЗА ? Потомци на Комити: ВМРО Няма Нищо Общо с Истинската,Създадена от Дедите Ни ! Агентът на Държавна Сигурност Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки и Цялото Обкръжение Около Тях Продължават да Заблуждават Българската Общественост, че Техният ФАЛШИФИКАТ на „Пиротска“ 5 е Правоприемник на Историческата ВМРО ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
2
ДА СЕ ЗНАЕ ! Андрей Слабаков-Син на Комунист и Депутат от БСП, Племенник на Генерал Чергеланов, Бившия Тъст на Илия Павлов. Женен за К-УРВАТА Ернестина Шинова-Дъщеря на Чавдар Шинов от Ченгесарския „Стършел“, Носеща Името на Масовия Убиец Ернесто Че Гевара ! Комунистите и Милиционерите Изпуснахме да ИЗБИЕМ, Децата и Внуците им НЯМА ! Не че К-опелетата и К-урвите ИЗСРАНИ в Семейства на Членове на БКП, МВР, ДС и ДАНС Могат да се Нарекът Деца ! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
3
Неискрене, Неискрене, жалка банкянска подлого! Много си смешен бе, "патреоте", много!
4
КОЙТО НЕ СЕ РЕГИСТРИРА БЕЗ НАДНИК... КАТО ИМ ИЗТЕКАТ НЯКОЛКО ПЪТИ ПО 300лв. ЩЕ БЯГАТ ПЪРВИ ДА СЕ РЕГИСТРИРАТ... ДА СЕ ПРИЕМЕ ВЕДНАГА,А НЕ ДА ХОДЯТ ДА ПИТАТ ЦВЕТАНКА РИЗОВА ИЛИ АРМЕНЧЕТО... КАЗАХ.
5
бюлетини!!!!! Ти това ли харесвасваш на ръчното гласуване и нападаш машинното??????? Я бегай от тук бе!
6
ОЩЕ НА ВХОДА СЕ РЕГИСТРИРАШ,А АКО НЕ ИСКАШ ОТИВАШ НА ГАРАТА ДА ЯДЕШ СЛАДОЛЕД...КАКЪВ Е ТОЗИ ПРОПУСК В ЗАКОНА ЗА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.
7
Деградирали ГЕРБ тотално!Наркомафията управлява България!
8
Алоооу Веселинов, събирайте си 'айдуците в НС, и си бачкайте, вместо да ревете като Мурви, че ги НЯМА СТАТИСТИТЕ от ОПОЗИЦИЯТА.Властта е ваша.Оправяйте се.ПОМИЯР.
9
Правят си тънката сметка,по-добре да си купят техници за машините,от колкото цели махали!Лакомите Нинова и Радев се надяват чрез машини да повторят далаверата Мадуро и да вземат властта по втория начин!Само Венецуела им е в дебелочерепните глави,мечтаят да внесат опита на Мадуро,който е ученик на Румен Гечев!Искат да фалират за пореден път България!
10
Мръсни влечуги !!!
11
kolkoto te sa talibani tolkova i vie ste vmro
12
Е ще минеш през банята но гледай да не изпуснеш сапуна,че ще трябва да се наведеш И тогава ще се Убодеш товарищ Геш но ще си насапунисан и няма да можеш да видиш бодилото А само ще го Усетиш но ще си траеш както до сега само тук ще протестираш но на КОГО......????
13
Тоз швайн може само да се Оригва иГрухти:), Пик, големи подлоги сте!!!
14
Да, как ще искате машинно гласуване? Няма да можете да манипулирате протоколит,защото там всичко се записва. Като сте толкова големи патриоти,защо не изчистите списъците от мъртъвците и хора които са в чужбина и не са си идвали
15
Оказва се обаче, че Европа по-скоро се отказва от машинното гласуване, вместо да го приветства. На Стария континент няма нито една държава, която изцяло да гласува машинно. Белгия и Франция са единствените, където машините се ползват за гласуване, и то само частично - за някои области. Редица други държави са провели експеримента "машинно гласуване" още преди 10 - 15 години и са го обявили за неуспешен. Световните експерти в областта са на мнение, че машините са сравнително лесни за манипулация. Има много демонстрации на това как е нужен само няколкоминутен достъп до машина, за да бъде подменен софтуерът ѝ. Има вариант и за дистанционна намеса в системата, а хартиените разпечатки на вота не са гаранция за сигурност, защото софтуерът може да подменя вота на електронно ниво.В много държави има случаи на неумишлени инциденти, които обаче се дължат на неизбежни проблеми със самия софтуер, който компроментира резултатите. Поради тази причина експериментиращи с машинното гласуване европейски държави често са ставали свидетели на прегласувания в цели райони или обявяване на определени резултати за невалидни.
16
"Войводо",не измествай големия въпрос за субсидията от един лев за глас при избирането на поредният шут,запътил се за към София,по точно за НС Когато г-н Борисов предложи въпросната партийна субсидия да бъде от един лев,Каракачанов и Симеонов изреваха като ударени с ел.ток от 380-волта.Какви патриоти сте бе аланкоолу,след като искате да дръпнете от парите на над два милиона пенсионери,които като последни глупаци ви повярваха,че ще им осигурите минимална пенсия от триста лева и че спокойствието им по селата ще е гарантирано.Дано тези измършавели хорица с мизерните си пенсийки,да помисля добре за кого ще пуснат бюлетината си на 27-ми октомври.
17
След като Уго Чавес спечели изборите през 2004 г. във Венецуела, по-късно излезе истината, че правителството притежава 28% от Bizta, компания произвеждаща машини за гласуване. По същият начин, изборите през 2004 г. в Индия са станали спорни с електронните урни по селата.Белгийците използват малко по-различна методика за гласуване от тази, предлагана в България. Всеки гражданин всъщност получава магнитна карта в секцията си за гласуване, поставя я в машината и гласът му се записва на нея. След това пуска картата в специална урна. Гласовете се записват в основния компютър на секцията. В последствие те се качват на диск, който се изпраща до изборните центрове в съответния кантон, където информацията се предава към друг компютър преди да бъде изпратена в министерството.Като цяло Европа съумява да се поучи от горчивия си опит и се дистанцира от риска, който поема с машинното гласуване. На България тепърва й предстои да направи този експеримент и да разбере дали ще стигне до същите изводи.
18
mnogo ograni4en 4ovek.gledal sam mu mnogo izkazvania,ama takiva prostotii govori 4e me e sram ot takiva deputai.edno sviastno izkazvane niama,sri4a kato parvolak.
19
Този се прави на скопен х... В Европа не се позва машинно гласуване, защото хората са сигурни в честността на изборния процес. Ако и у нас не се подправяха протоколи и не се правиха всякакви други машинации за да се спечели властта, сигурно и ние нямаше да искаме машини за гласуване и отчитане на вота.
20
Ако се премахне машинното гласуване,това,означава,че УПРАВЛЯВАЩИТЕ ВЛИЗАТ В ПРЕСТЪПЕН СГОВОР СРЕЩУ ДЕМОКРАЦИЯТА И ГРАЖДАНИТЕ НА Р.БЪЛГАРИЯ,ЗАЩОТО НАД 2 МИЛИОНА ПОИСКАХА,ЧРЕЗ РЕФЕРЕНДУМА ,ИМЕННО МАШИННО ГЛАСУВАНЕ. БЕЗСКРУПОЛНО И БРУТАЛНО ПОВЕДЕНИЕ НА САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ ГЕРБ И "ПАТРИОТИ". ГРАЖДАНИ, НЕ СПЕТЕ!!!
21
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
Президентът Радев защо не гласува с машина.Много хорица от селата предимно възрастни как ще гласуват с машина.Някои от малцинствата се подписват с палец.Целта на БСП и ДПС е чрез машинното гласуване да прецакат изборите.Ама няма да им се получи.
24
Този католик на шурей ми земляк ама много ме дразни. По-католик от папата, да го питаш и против абортите ше се обяви. Ами аз ние кво да кажем с гайдите Ерна има два аборта. Искренчо да ходи във Ватикана да стане кардинал или папа или ако не може, да си върви на село в Белене да гони козите. Аз тука в Брюксел ми е добре, току-що Джамболина задоволи нуждите на члена ми с уста и сега порка нацупено уиски в един ъгъл, докато аз пия Финландия с трапистко пиво за разредител. Вчера един колега италианец ме покани да пиеме бира и сервитьорката носи две бутилка 250 гр. с черешка. Абе викам, каква е тая женска бира я донеси една чаша 250 грама скоч да не се разкарваш. Нещо не се разбрахме и трябваше да ходя на бара, то твърд алкохол. Викам, ко прайме ся? Няма наливно, няма твърд алкохол, кво правиме? Еле, показа ми една бутилчица трапистка бира тази дето я правят монасите ама пак 250 гр. Нямало по-големи бутилки. Чудя се с този колега да общувам ли и май да ви кажа няма да общувам, като не знае хубави кръчми да не ме кани да пиеме. Ай, таковал съм му таковата.
25
Освен това, аз знам, че не се пуши по заведенията но несъзнателно запалих цигара и щяхме да ги бия. Все пак я угасих и колегата се извини вместо мене защото аз не знам как да го кажа на френски.. Днеска на връщане видях хубави скъпи кубински пури в лавката за тютюн и сега пуша пура и цигара едновременно да ми мине яда, защото и Джамболина ми играе прοсτиτуτcκи нοмера. Ходила е нещо да говори на суринамците и като се връщаме единия ме започна да псува на испански и ме наплю, тръгнах да го бия и щеше да стане голямо меле, ама полицията дойде на втората минута от скандала и ги окаушиха, и ме питат искам ли да подам жалба, като ги пуснаха хванах Джамбазчето за вратлето, събух му гащите и го ритнах по газеца в на пуерториканците вратата, и викам тенга! И те ме разбраха, черпих ги цигари и водка. Чyκаxа го без пари, така му се пада, интригантче. Иначе с копчетата в бачкането се оправям, винаги се чекирам първи за работа.
26
Явно си го усъвършенствал това навеждане със сапунисан задник за да го описваш толкова подробно бе канален плъхок !!!
27
NYAMA TAKAVA DARJAVA osven Bulgariya, kadeto se SMENYA I glasuvat ZAKONI,kato tozi ZA MASCHINNOTO GLASUVANE IPO-NEKOLKO PATI,samo da si OSIGURAT ""PREDVESTENA POBEDA NA IZBORITE"">??? DONASYAT OT DEVET PLANINI ''LAJI'',kolko sa vredni MASCHINITE.??? IZPALNETE SI,VIE, UPRAVLYAVASCHTITE VZETOTO OT GODINA RESCHENIETO,PA togava gi OTRICHAITE. !!!NA VSICHKI E IZVESTNO,CHE TOGAVA NYAMA DA''POPRAVATA PROTOKOLITE'',??? TAM E VASCHATA SILA I ZATOVA
28
То ако няма бойкот по измислени теми ,уж че много точно с машините,няма с какво да покажат,че са " живи" умрели!Скъпото друга тема,не ги интересува ,важно да има отлагане,да са в полезрението,че правят нещо,което е всъщност нищо,да има надлъгвания,телевизии,да се набиват и внушават колко е " честно "машинното ,без да се отчитат злоупотребите на изборите във Венецуела,и без Европа да влиза в списъка!Това,ще е една от опорките за събиране на гласове,не някоя алтернатива по други въпроси!
29
Тоа да каже кога пенсиите ще станат 300 лв.; кога ще има наборна редовна армия; кога ще достигне мощта и въоръжеността на Българската Народна Армия; Каракачанов как си направи 3-4 тераси на три етажа и откъде взе парите; още ли продават документи за българско гражданство на мюслюмани от Албания; Косово, Македония и т.н., както обещаваха? Политически проститутки сте ...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 24417
архив

Полицай задържа двама скитници. - Къде живеете? - пита той. - Никъде - отговаря първият. - А вие? - Съседи сме...

няма нови новини
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
сега
1516
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Карадайъ гневен за партийните субсидии: Лъсна задкулисното съглашателство на ГЕРБ и БСП (ОБНОВЕНА)
x
ЗВЕЗДЕН РЕЖИМ: Как поддържа форма Шакира
x