САМО В ПИК - Евродепутатът Ангел Джамбазки с остър коментар за напрежението с Анкара: БСП позорно трябва да мълчи, защото те са съучастници на Турция, ДОСТ да бъдат разследвани за национално предателство

Политика

САМО В ПИК - Евродепутатът Ангел Джамбазки с остър коментар за напрежението с Анкара: БСП позорно трябва да мълчи, защото те са съучастници на Турция, ДОСТ да бъдат разследвани за национално предателство

71557
на 30.03.2019
САМО В ПИК - Евродепутатът Ангел Джамбазки с остър коментар за напрежението с Анкара: БСП позорно трябва да мълчи, защото те са съучастници на Турция, ДОСТ да бъдат разследвани за национално предателство
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Евродепутатът Ангел Джамбазки коментира ексклузивно пред ПИК напрежението с Турция и реакцията на премиера Бойко Борисов и външния ни министър Екатерина Захариева по скандала.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Ето какво заяви Ангел Джамбазки:

За читателите на ПИК имам ексклузивна новина и тя е, че във връзка с напрежението с Турция в понеделник (б.р. 1 април) рано сутринта организираме протест – коментира пред ПИК евродепутатът Ангел Джамбазки. -  Организираме флашмоб. Някъде в 08:00 – 09:00 часа. Уточняваме часа. Наши младежи ще се съберат там, за да изразят своя гняв от недопустимата намеса на Турция в наши вътрешни работи. Ясното ни искане е Турция да не се намесва във вътрешните работи на Република България и във вътрешните работи на българите-мюсюлмани. Българите-мюсюлмани са българи, а не турци.

Защото това, което ние предупреждаваме много години е , че Турция през ДПС, или Турция, съобразявайки се с ДПС, се опитва да се намесва във вътрешните работи на Република България, което е недопустимо. През превземането на Мюфтийството, през създаването на турската партия ДОСТ, която се опита да направи скандален въпрос за признаване на някакви национални малцинства на територията на Република България. Виждаме, че става дума за една целенасочена, всеобхватна, постъпателна турска политика. Това, което в момента се случва, е разгъване в пълен мащаб, на широк фронт, на фронтална турска атака срещу вътрешните работи на Република България. Заради това и ние остро възразяваме, протестираме. Ще направим този протест пред турското посолство.

Трябва да отбележа, че слушах коментарите на лидера на БСП Корнелия Нинова по темата, които бяха възмутителни. Нейният подпис стои под тези промени.  Тя не гласува предложението на ВМРО и ”Обединени патриоти” да бъде забранено финансирането от чужди сили. И когато се договаряше с ДПС за този закон, те се направиха на ударени и не приеха нашето предложение за финансиране от чужди сили! 

В петък отново не влязоха в залата да гласуват. По този начин помагат на ДПС и на Турция. Отсъствието на БСП от залата удря едно рамо за политиката на ДПС и за турската инвазия. Така че, не могат да се правят на ни лук яли - ни лук мирисали. Защото в случая те сътрудничат, те кооперират. И както обикновено в тяхната стилистика, го правят така шумкарски, партизански, от храстите, а не с открито лице. Вместо да дойдат в залата, за което са ги избрали хората, и за което им плащат заплати, те се крият по храстите и от там тайно помагат, като се правят че не помагат. Това е абсурдно и недопустимо.

Реакцията и на външния министър Екатерина Захариева, и на премиера Бойко Борисов, е задоволителна за нас, защото за първи път от години български премиер и български външен министър реагират толкова остро на турската намеса в България".

Премиерът се опитва да държи добри, балансирани отношения, което от негова гледна точка е по-скоро редно, защото той е министър-председател. В случая той реагира абсолютно правилно, както виждате,  и поиска извинение от турска страна. Извинение, разбира се, няма да последва, защото политиката на Реджеп Ердоган е все по-агресивна, все по-враждебна и по-опасна за нас.  

Това, което трябва да се случи е, да се приеме, може би да се преразгледа отново закона. Трябва да се приеме предложението на ВМРО за това да не могат да бъдат финансирани нито едно вероизповедание от чужди източници. Защото тук, разбира се, става дума за Турция, за разни катарски ислямисти, йордански ислямисти, и всякакви други подобни, които се опитват недопустимо да разделят българската нация. Защото българите-мюсюлмани са наши братя българи. Те са лоялни български граждани. И ние не трябва да допуснем разни чужди емисари, турски емисари да всяват разделение в обществото, както, например, се опитва да прави Местан, и да опитват да разделят единната неделима българска нация, такава, каквато я познаваме, пазим и искаме да съхраним.

Стъпките са ясни. БСП позорно трябва да мълчи, защото в случая те са съучастници на Турция, Ердоган и ДПС. Опитват да си правят много непочтената сметка да опитват да съборят правителството, за да могат след шест месеца явно да управляват с ДПС. Защото те са единствените, които са управлявали два пъти с ДПС в коалиция. Сега те да ни говорят за коалиция с ДПС е смешно. Има едно съревнование, един натиск от страна на Турция, на ДПС. Активираха се доста. Това е напълно мащабна атака. И тук БСП го играят немци в тила, общо взето.

Еднозначно мога да кажа, че лично аз съм доволен, в качеството ми на български гражданин, от реакцията по скандала както на министър Захариева, така и на премиера Бойко Борисов. Те реагираха навреме, остро, на възможно най-острият дипломатически език, каквато е тяхната работа.

Госпожа Захариева, все пак, е външен министър, и не може да си позволи крайната оценка, каквато мога да си позволя аз и нашите съмишленици във ВМРО в момента. Но това, което казваме ни е, че Мюфтийството трябва да бъде българска държавна институция, ДОСТ трябва да бъдат разследвани за национално предателство и престъпление по глава първа от Наказателния кодекс за престъпления срещу републиката, а БСП да изберат дали ще са партизани-немци в тила, или ще бъдат отговорни към българските граждани и избирателите си. Защото в момента българските граждани са ги избрали, плащат им заплатите, а те работят за интересите на Турция и се измъкват. А това е недопустимо.

.  

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов изуми - скочи на журналистите, нападнати от Бойко Рашков! Лидерът на ГЕРБ към ППДБ: Не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това, което са сътворили (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов изуми - скочи на журналистите, нападнати от Бойко Рашков! Лидерът на ГЕРБ към ППДБ: Не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това, което са сътворили (ВИДЕО)
ново
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК