САМО В ПИК TV! Александър Йорданов с ФИНАЛЕН ПРОЧИТ кой и защо отиде до урните и какво бъдеще си избрахме: Новото начало е приятната изненада, защото дава шанс на демокрацията (ВИДЕО)

Акценти

САМО В ПИК TV! Александър Йорданов с ФИНАЛЕН ПРОЧИТ кой и защо отиде до урните и какво бъдеще си избрахме: Новото начало е приятната изненада, защото дава шанс на демокрацията (ВИДЕО)

54921
преди 5 часа
САМО В ПИК TV! Александър Йорданов с ФИНАЛЕН ПРОЧИТ кой и защо отиде до урните и какво бъдеще си избрахме: Новото начало е приятната изненада, защото дава шанс на демокрацията (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Литераторът-дипломат Александър Йорданов прави култов финален прочит кой и защо от българите отиде или не отиде до урните в избора за 51-о Народно събрание.

препоръчано

Какво си избрахме всъщност и какво да очакваме да се промени от утре в дневният род на обществото коментира политикът, познаващ Брюксел отвътре.

"Днес е един омръзнал ден за българската демокрация, защото, за кой ли път, провеждаме за последните 4 години, избори“, започна той.

"Мога да отбележа, че ако тези прогнози се верни, че ГЕРБ-СДС отново постига добъл резултат и успех, защото увеличава с 2% своя резултат от изборите, които бяха през юни. Новото начало е приятната изненада, защото дава шанс на демокрацията да постигне определена сигурност и стабилност, да се поразделим малко с дерибеите в българската политика. Това е полезно“, продължи той.

Това Ново начало прозвуча добре на тези избори. Това е факт. Обърнете внимание, че Ново начало е другото име на Продължаваме промяната. ПП като партия, се провали в тези 4 години и то се провали много сериозно и ще загуби с много голяма разлика от ГЕРБ. 10% да са, пак е катастрофа. Тази катастрофа се дължи на това, че излъгаха народа, че ще правят някаква нечувана промяна, заяви още Александър Йорданов.

По думите му, нашата промяна е приключила с приемането ни в ЕС през 2007 г. 

"При управлението на ГЕРБ, тази промяна в България, получи видимост и хората може да я видят“, изтъкна гостът в студиото ни.

Протестите през 2020 г. той определи на метеж и нов опит за Септемврийско въстание. Те станали и причината "Възраждане“ да успеят да влязат изобщо в парламента. 

"Очаквам лидерите на тази партия и другите да се извинят на българския народ затова, че със своите протести направиха това, тази партия, да е в българския парламент. Тя ще остане в изолация и никой няма да иска да направи с нея коалиция. БСП показа, че е на никъде, рязко й падна изборите. Големият победител на изборите отново е партия ГЕРБ със СДС“, прогнозира той.

ППДБ да не се перчат от екраните, а да подадат ръка на победителите и да направят коалиция. Най-добрият вариант за излизане от кризата е ГЕРБ-СДС, ППДБ и ДПС Ново начало, да направят коалиция, посочи Йорданов.

"Ние стигнахме дотам, че ППДБ, загубили изборите, имат техен премиер и техни министри. Повече такива експерименти, като сглобката, не бива да се правят, защото това е обида за българския избирател. Стига се до хаос, до изборни ситуации“, анализира Александър Йорданов. 

"България се нуждае от помощ от политическите партии. Те трябва да й помогнат на нашата страна. И тогава ППДБ вместо да казват, че с този могат или не могат, ясно е, че при тези резултати, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, трябва да поеме тежестта на премиерския пост. Най-простото нещо е всички да се направят на опозиция, но така държавата пропада“, заяви бившият евродепутат.

"Тези, които направиха в ДПС това ново начало - Делян Пеевски, Йордан Цонев, това са хора с опит. Познавам работата на Искра Михайлова от ЕП, но тя работи изключително добре. Конкретно тя, щом се е ориентирала и е застанала в новото начало, тя знае защо го е направила“, коментира още гостът на Соня Колтуклиева.

Тази група около Делян Пеевски подкрепи ГЕРБ, когато предложиха Росен Желязков за премиер, заключи Александър Йорданов.

"ИТН трябва да намалят шоуто в политическото си говорене“, даде съвет той на хората на Слави Трифонов.

4 години абсолютно загубено време за нашата страна. Преди това не е било така и в никоя европейска държава не е така. Там правителствата казват какви закони да се приемат и държавите вървят напред. Но това чудо... Следващите десетина дни, защото президентът сигурно ще направи някакви консултации, това също е... консултациите ги направи българският народ и народният вот“, каза дипломатът.

"Първото нещо, което трябва да направи новият парламент, е да избере председател, без председател не може да се работи. Практиката в Европа е победителят да излъчи председател“, заяви Йорданов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи: Победата на ГЕРБ е категорична! Няма да се водим от някои треперещи гласове, които отсега поставят условия. Ако влязат всички 9 партии, няма да има правителство (СНИМКИ/ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи: Победата на ГЕРБ е категорична! Няма да се водим от някои треперещи гласове, които отсега поставят условия. Ако влязат всички 9 партии, няма да има правителство (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК