САМО В ПИК TV! Анализаторът Пламен Николов разкри: Корнелия Нинова и Елена Йончева са натрапени от Москва чрез Решетников. Ето защо е изгонена от БНТ и кой е плащал скъпите й филми (ОБНОВЕНА)

Интервю

САМО В ПИК TV! Анализаторът Пламен Николов разкри: Корнелия Нинова и Елена Йончева са натрапени от Москва чрез Решетников. Ето защо е изгонена от БНТ и кой е плащал скъпите й филми (ОБНОВЕНА)

182659
на 21.05.2019
САМО В ПИК TV! Анализаторът Пламен Николов разкри: Корнелия Нинова и Елена Йончева са натрапени от Москва чрез Решетников. Ето защо е изгонена от БНТ и кой е плащал скъпите й филми (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият парламентарен секретар на правителството и анализатор Пламен Николов разкрива защо водачката на червената евролиста Елена Йончева беше изгонена от БНТ, кой финансираше филмите ѝ и чия собственост са те, как и защо се озоваваше първа по горещите точки, финансирана от държавата.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

"Не е ясно дали Елена Йончева се хвърли в политиката или беше хвърлена в политиката. Ако бъде изяснен този въпрос, ще стане ясно от кого. но аз се сещам за някои неща от преди десетина години и ще се постарая да задам няколко въпроса около тези събития", коментира Николов. 

"Преди 20-на години Иван Гарелов създаде в БНТ информационно вечерно предаване с четири водещи, което доби популярност по аналогия с тогавашния състав "Спайс Гърлс". Елена Йончева беше една от тези четири водещи, но после изчезна. Сред водещите бяха Евгения Атанасова и Милена Милотинова. Милена Милотинова всъщност бе първата хвърлена като депутат от НДСВ. Тогава не стана ясно защо Елена Йончева изчезна така внезапно от предаването, дали е била изгонена и защо е била изгонена. Но по това време имаше една нейна репортерска журналистическа изява, свързана със завземането на летище Слатина, близо до Прищина, от един батальон от руските въздушно-десантни войски. Това се случи на 12 юни 1999 г. Този батальон, тези 200 човека бяха част от мироопазващата мисия в Босна и Херцеговина и без съгласието на командването на мисията те тайно се придвижват, напускат своите задължения като миротворци и тайно се придвижват до Косово, до Прищина и завземат това летище няколко часа преди да пристигнат американските, британските, френските сухопътни сили, които пък пристигат след споразумение със Слободан Милошевич да бъдат изтеглени сръбските войски от Косово", разказа гостът.

Този момент води до ескалация на гражданската война, а не до резултати в мироопазващата мисия.

"Руснаците си търсят един добър пиар. Това, което се случи по-късно с Милошевич - изпращането му в Хага, по сведения на неговия брат Борислав Милошевич, е свързано именно с това, че тази кървава война не е прераснала в битка между мироопазващите сили и НАТО", заяви още Николов.

"Елена Йончева се озовава на военното летище, завзето от руския батальон и заснема пристигането на руския батальон и неговото завземане. Т.е. тя има информация и е редно да зададем въпроси откъде тя разполага с такава информация", заяви анализаторът.

"Аз ще си позволя с няколко въпроса да очертая какво се случи. Редно е да си зададем въпроса как е научила Елена Йончева за тази строгосекретна операция на руските въздушно-десантни войски. Второ - как се е придвижила, трето - как е отишла с екип, кой й е осигурил придвижването и транспорта, четвърто - как е финансирано това начинание и от кого? Пето - нейният екип бил ли е възнаграден? Шесто - какво е станало с нейния видеоматериал, чия собственост е този видеоматериал, излъчен ли е по БНТ и каква част от него? Възникват и още въпроси - защо руските въздушно-десатнти войски разрешават на един снимачен екип (при това чужд) да снима дълог време тяхното преместване и завземането на летището. Т.е. как става така, че Елена Йончева научава за тези предстоящи събития, успява с екип да се придвижи, да извърши заснемането, какво става след това с материала - има ли го, можем ли да го видим? И още - имало ли е други журналисти? Ако е имало - от кои медии са били те и как са се придвижвали - дали са били организирани, дали са били конвоирани от сръбската армия?", коментира гостът.

Николов допълни, че по време на същата операция се отличава майор Ф.Куров, който с протекциите на Владимир Путин след време става генерал и президент на Ингушетия. Т.е.. висшето политическо ръководство на Русия е било съпричастно към тази операция.

"Когато си задаваме въпроса кой е помогнал на Йончева да отиде на тази операция, тогава четвъртомандатникът Путин е член на КГБ и второ - той е секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация. Той е първият човек, с когото се среща С. Талбот в качеството си на секретар на Държавния департамент във връзка с това завземане", заяви Николов.

Той отбеляза, че "енигматичният" ген. Решетников има връзка не само с избора на Румен Радев като президент, но и с този на Корнелия Нинова като лидер на своята партия. 

Пламен Николов припомни още нещо около властовата гарнитура по това време в Кремъл: "След тази операция, която е може би най-комичната операция на кремълската военщина, шефът на КГБ Путин на 9 август е назначен за изпълняващ длъжността министър-председател, а на 16 август е назначен на тази длъжност от президента Елцин. Т.е., познавайки руския маниер, можем ли да предположим дали има връзка между тази операция и това кариерно развитие на Путин?"

"Факт е, че както председателят на ПГ на т.нар Партия на свободата в Австрия е учил в руско висше учебно заведение, така и Елена Йончева се е задомила в Москва. За Дочо Михайлов, социолога. Защо винаги, когато си задаваме подобни въпроси, си ги задаваме относно хора с подобно потекло - руско-българско", попита гостът.

Той заяви, че е редно всеки път Елена Йончева да бъде питана - дали е напуснала сама или е била уволнена от БНТ. "Първо трябва да търсиш тресчицата в собственото си око и тогава гредата в окото на другия", отбеляза Николов.

Той попита също - когато през 2000 г. Йончева пътува до Азербайджан (вече извън БНТ) и заснема два филма - трябва да бъдат зададени същите въпроси - по чия покана пътува, на чии разноски пътува, кой финансира нея и екипа й: "Всичко това са скъпоструващи начинания. И най-вече - и в случая в Прищина, и в този случай в Азербайджан - има ли договор, има ли нещо черно на бяло? С кого Елена Йончева е сключила договор да отиде на летище Слатина да заснеме как батальона на руските въздушно-десатнти войски заема летището и какви са нейните задължения? В случая с Азербайджан е същата история - кой я е поканил, на чии разноски е била там? Тук се повтаря същата история - неясен възложител, неясен получател на продукта, неясно заплащане, не е ясно в какъв размер е това заплащане, как е било декларирано, как е било осчетоводено. Всички тези въпроси трябва да бъдат зададени на човека, който не знаем дали сам се е хвърлил в политиката или е бил хвърлен в политиката и съвсем скоро ще бъде евродепутат?".

"Съвсем логично е да се запитаме - дали Елена Йончева не осъществяват хибридна война на Кремъл срещу ЕС и България?", заяви Пламен Николов. 

Той припомни връзката между Йончева и съжителството й със Сергей Станишев - защо не се е стигнало до задомяване например: "Нещата са уж само лични, но всъщност не са. Да припомня един персонаж - Азер Меликов - как той бе внедрен в българския политически живот. Имала ли е Елена Йончева задача за неговото внедряване? Защо Станишев го е назначил на такъв висок пост?"

На въпрос дали има връзка между банкера Цветан Василев и пребиваването му в Сърбия след фалита на КТБ, и офшорката на Елена Йончева с фирма на Цветан Василев и Русия, той отговори: "Безспорно е, че има връзка между Цветан Василев, Елена Йончева и Русия... Въпросната телевизия ТВ 7 излъчи 2015 г. деветомайския парад от Червения площад в Москва... И този парад беше коментиран в студио от един господин, представен като експерт по военните въпроси - Юри Шарапов. Възникват въпроси - този човек от кого е бил поканен в ТВ 7 - дали от Елена Йончева (тъй като той бе представен като човек, воювал в Босна и Херцеговина от страната на сръбските сили, воювал в Афганистан) - та кой го е е поканил в България? Има ли Елена Йончева отношение към неговата покана тук? Той бил ли е разследван в Русия за убийство? Ако е бил разследван за убийство, как е било прекратено това разследване, защо е било прекратено и дали е било прекратено?.. Ако се окаже, че този човек е бил наистина разследван за убийство в Русия, възниква въпроса - срещу какви негови ангажименти правосъдието в Руската федерация му е опростило греховете?.. И питам - този човек присъства ли като персонаж във филмите на Елена Йончева? Тези филми ги няма, ние не можем да ги намерим, не са качени в интернет".

На въпрос дали Елена Йончева е била отвличана по време на едно от "похожденията си" в Сомалия или Арабския свят, той отговори: "Така се говори - че е била отвлечена като репортер във връзка с работата й по някакъв филм - по времето, когато си сътрудничеше с ТВ 7... Между другото, т.нар. възход на КТБ съвпада с премиерстването на Сергей Станишев, има ли връзка и с това? Дали премиерът е бил поставен под зависимости или една опитна жена е успявала, злоупотребявайки със своето положение, да изпълнява задачи и да натрапва едно или друго служебно положение, което да злепоставя министър-председателя, това е въпрос, който стои отворен. Ние знаем, че кухите активи на КТБ нараснаха именно в този период, особено депозитите на ключови държавни дружества в тази по същество бутикова банка".

Пламен Николов припомни още, че след поредните пътувания на Елена Йончева има и филми за Уго Чавес: "Тя пътува до Венецуела, за да направи хвалебствени филми за режима на Уго Чавес. Този човек, който подкрепя очевидно един антидемократичен режим на Уго Чавес, който докара най-богатата страна до просешка тояга... Пак възникват същите въпроси - има ли договори, какво е финансирането, осчетоводени ли са тези договори и т.н. - всичко, което касае всеки редови, нормален български гражданин". 

"Аз очаквам този тип безотговорност на Корнелия Нинова при подреждането на евролистата на БСП да рефлектира в изключително негативна страна. Потърпевша на първо място ще бъде България, защото повече от ясно е, че повечето, които гласуват за БСП, не правят опит да преосмислят мирогледа си. Хора като мен, които са напуснали тази политическа формация и са преосмислили мирогледа си, се броят на пръстите на едната ръка. Това е много печално", заяви Пламен Николов.

Според него на евроизборите се подготвя втора организирана загуба - каквато бе при изборите за президент: "Този тип социологическа пропаганда, който се прави в България през последните три месеца, навежда на същите мисли - разлика от 1% винаги може да бъде обърната в "Ах, каква изненада". Важното е дали различните сателитни формации имат възможност да съберат достатъчно гласове да изпратят евродепутати. На пръв поглед нещата изглеждат ясни, дано да няма изненади в изборната нощ. Ще бъда безкрайно разочарован, ако БСП през задния вход се окаже начело на тези избори".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК