САМО В ПИК TV! Бивш социален министър проговори ще може ли служебният кабинет да извади България от кризите, в които ни вкара управлението на Киро (ВИДЕО)

Час Пик ГЛАВНА

САМО В ПИК TV! Бивш социален министър проговори ще може ли служебният кабинет да извади България от кризите, в които ни вкара управлението на Киро (ВИДЕО)

39195
на 02.08.2022
САМО В ПИК TV! Бивш социален министър проговори ще може ли служебният кабинет да извади България от кризите, в които ни вкара управлението на Киро (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Като част от политическия кабинет на министър Калфин и като заместник министри и колеги в социалната сфера считам, че в този период успяхме да постигнем доста неща с господин Донев.

препоръчано

Какво очаквам от служебния кабинет? Служебният кабинет има доста тежки задачи и като ангажимент в следващите няколко месеца да организира изключително сериозни неща. Не само по отношение на организацията на предсрочните избори, но и виждате, независимо че сме в разгара на лятото, има сериозни притеснения за завръщащата се сериозна вълна на Ковид кризата. Всички социални и икономически мерки и в сферата на здравеопазването, трябва отново да бъдат до някаква степен възстановени.

Така коментира пред ПИК ТВ предизвикателствата пред служебния кабинет на Гълъб Донев Зорница Русинова, председател на Икономическия и социален съвет.

По думите й трябва да се следи внимателно здравната система и да се стартира ваксинационната кампания. Според нея трябва да се обърне внимание на притесненията на хората и бизнеса по отношение на цените, доставките на газ, и как ще посрещнем есенния и зимния сезон. 

"Най-важно оттук-нататък е служебният кабинет да даде успокоение на обществото. Може би факта, че голяма част от министрите са хора експерти, не са политици е добър сигнал защото обществото ни има нужда малко да намали поляризацията. Да има малко по-екипна работа в сфери, които изискват сериозна подготовка за страната ни да посрещне и икономическата криза, и това което ни предстои през следващите месеци", добави Зорница Русинова.

Тя изрази надежда, че този служебен кабинет няма да има агресивния стил на предишните кабинети, които Румен Радев назначи през миналата година. Според нея би трябвало този служебен кабинет да се концентрира в това да изведе страната в тези тежки месеци.

"Да се подготвят честни и прозрачни избори. Работата на един служебен кабинет е в екип да даде тласък на определени дейности. Виждате, че в момента почти няма сфера, в която да не се налага да се вземат бързи решения. Те не са чак толкова политически, колкото организационни. Рано е още в първия ден да кажем, че това е кабинета, които ще доведе до успокояване на ситуацията, но всички имаме тази надежда, че това са експертите, които ще помогнат страната ни да намери политическото съгласие и политическия консенсус на следващите избори.", отбеляза Русинова.  

Според нея е нужно с постоянна комуникация и ежедневно обясняване на действията на кабинета да се успокоят хората и да се подготвят за тежката зима която ни предстои. 

По думите ѝ реформите, от които зависи плана за възстановяване, би трябвало да се проведат от редовен кабинет и редовно Народно събрание

   

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с хороскоп за 30 септември - Овните се радват на успехи, Телците са на обратния полюс САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с хороскоп за 30 септември - Овните се радват на успехи, Телците са на обратния полюс
ПИК TV x
Легендата Нешка Робева гневно пред ПИК TV: Цялото ПП са нагли престъпници (ВИДЕО) Легендата Нешка Робева гневно пред ПИК TV: Цялото ПП са нагли престъпници (ВИДЕО)
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК