Вход
София
Времето в София 9 o C

САМО В ПИК TV! Бивш IT шеф в Темида разкрива порочната схема за манипулация на дела - инж. Ташко Ташев разбива групата на Христо Иванов и Лозан Панов за овладяване на съдебната система (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV! Бивш IT шеф в Темида разкрива порочната схема за манипулация на дела - инж. Ташко Ташев разбива групата на Христо Иванов и Лозан Панов за овладяване на съдебната система (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 10.04.2020
62180
0
САМО В ПИК TV! Бивш IT шеф в Темида разкрива порочната схема за манипулация на дела - инж. Ташко Ташев разбива групата на Христо Иванов и Лозан Панов за овладяване на съдебната система (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
10.04.2020
0
62180

Бившият шеф на IT отдела в Софийски градски съд инж. Ташко Ташев разкрива порочната схема за овладяването на разпределението на дела. Той проговаря пред камерата ни и за овладяването на цялата съдебна система чрез серия от назначения и отстраняване на кадри по времето, в което Лозан Панов става шеф на ВКС, Христо Иванов - правосъден министър, Калин Калпакчиев е член на ВСС, а Калоян Топалов оглавява СГС.

Действа ли организирана престъпна група в правосъдието и какво я стартира?

Инж. Ташев разкри, че компютърна система за разпределение на делата е трябвало да има, за да влезе България в ЕС. Първата система "Лоучойс" е била написана от специалист от ВСС - Валери Михайлов, което е направено бързо, заради изискванията на ЕК. Тогава целта не е била системата да е достатъчно надеждна, за да издържи на атаки, защото подобни неща не са се случвали. 

"С течение на времето стана ясно, че тази програма започва да е бич в в някои среди. Започна да се говори, че може да е манипулирана, защото имаше недоволство от това случайно разпределение на делата", разкри Ташев. 

"Когато Лозан Панов дойде във ВКС през 2014 г. започнаха атаки към тогавашната председателка на СГС Владимира Янева. Имаше 4 сценария за отстраняването й, защото постът й е бил явно интересен. Единият сценарий беше подслушването, тъй като се разпространяваха разни флашки по "Червеите". Определено са имали къртица в случая. Не кой да е, а ген. Атанас Атанасов проведе тази атака, тъй като негови хора бяха засегнати", отчете Ташков и заяви, че атаките са били, за да бъдат защитени къртиците на Атанасов. 

"Другата атака беше чрез френския посланик, ползвайки делото "Белведере". Въпреки доказателствата тогава, Янева беше обвинена. Третият сценарий беше свързан с делото по КТБ и разпределението му. Протоколът трябваше да бъде изпратен във ВСС и Богдана Желявзка го разпредели и трябваше да изпрати протокола. Тя обаче не можа да го изпрати и проблемът беше, че е дефектирал рутера в СГС. Стана страхотен скандал за това и започна една голяма проверка и атака срещу Владимира Янева. М-тел тогава признаха, че сме нямали интернет и това беше официално потвърдено и заверено. Вижда се и по логовете, че има прекъсване на интернета", заяви още Ташков.

Той уточни, че всички тези атаки са развързали ръцете на определени кръгове около Панов и Атанасов да искат отстраняване на Янева и овладяване на съда. 

"По-късно Владимира Янева ме викна в кабинета си и ме запозна с Христо Иванов, който бил от неправителствена организация. Каза, че имал интерес към системата и тя решила да не му отказва. Помоли ме да му покажа и да го разведа.

Той веднага искаше да види програмата за разпределение на делата. Видя, че софтуера е недостъпен и са отделни компютри и се намират в кабинетите на зам.-председателите, както и са отделени.

Стана му ясно и видя, че на тях има вързан само принтер, няма външна мрежа и съответно няма и достъп от вън. Влизането ставаше първо с ключ за съответните стаи, а отделно и с пароли за достъп на зам.-председателите. 

Янева дори беше поканила телевизиите и беше показала къде се държат тези компютри и как са защитени. 

Каквото се интересуваше Христо Иванов, аз му обясних. Такива бяха указанията на моя работодател и аз ги изпълних", каза Ташков. 

"Вкарали сме вълка в кошарата се оказа.

Христо Иванов беше външен човек и ме учуди, че извади едни листчета с номера на дела и започна да ги проверява, без да е страна по тези дела. 

Тогава обаче аз не знаех, че през 2013 г. той е помолил един българин в Канада - Красимир Гаджоков, който аз познавах, тъй като е живял при брат ми, да направи оценка. Този човек обаче не е експерт и има само един сертификат, а не е специалист и не може да дава оценки.

Христо Иванов е искал от него да напише един голям доклад за системата за разпределение на делата. Как е станало това, когато този Гаджоков никога не е е виждал системата и е чак в Канада, не мога да разбера.

Това е директна клевета и доносничество. Живее в Торонто и никога не е виждал системата за делата, не е идвал в СГС, но някак е написал доклад. В него аз съм очернен и след това този доклад стана повод да се иска отстраняването ми, както и смяната на системата. 

Христо Иванов след това го е дал на член на ВСС от групата на Калин Калпакчиев. Уточнено е, че е писан от българин от Канада, за повече тежест, защото Иванов обича така.

С този доклад аз и колегите ми директно сме атакувани, както и Владимира Янева, защото нямала надзор на работата на компютърния отдел", разкри сценария за овладяване на СГС инж. Ташев. Основната цел според експерта е била Софийски градски съд и системата за разпределение на делата да бъде овладяна. 

"След това същият Христо Иванов стана служебен министър в кабинета на "Близнашки" и аз онемях, като видях този човек на такъв пост. Той направи първата дисциплинарка срещу Владимира Янева. Още тогава аз знаех, че за председател на ВКС ще бъде избран Лозан Панов. Знаех това още два месеца по-рано. 

След това Лозан Панов назначи на мястото на Янева Владимир Йорданов, който без мен не можеше да напише два реда на компютъра си. 

Той ми казва, че има спуснати задачи, които да изпълни и призна, че няма нищо лично срещу мен, но трябва да си свърши работата и трябва да съдейства. Извика ме и ми каза, че неговият шеф му е казал да ми нареди да напиша всичко, каквото мога срещу Янева и срещу програмата за разпределение на делата.  

Отказах му и му казах, че ме кара да правя престъпление и да пиша клевети. След това бях заплашен, че ще има последствия за мен. В крайна сметка бях отстранен", категоричен бе Ташев. Малко след това експертът е бил отстранен за сметка на изпратен от Лозан Панов негов колега от ВКС - Анчо Димитров. 

"Това е цялата верига са обсебването на Софийски градски съд - програмата за разпределението на делата, деловодната система, целия съд. Всички тези хора са външни и изпратени от Лозан Панов - и Владимир Йорданов, и Анчо Димитров са външни лица и не работят в съда, а са временни. След това назначиха още две външни лица, пак изпратени от Лозан Панов. След това съдът бе предаден на Калоян Топалов, който е кумец на Владимир Йорданов на втори си брак. Топалов бе единствена кандидатура. Пет минути преди той да встъпи в длъжност, аз бях отстранен от Йорданов", завърши разказа си за скандалната си схема инж. Ташев. 

Експертът уточни, че след това Анчо Димитров форматира всички сървъри и компютри, изтрива всичко и слага нов софтуер. "Никой не знае какво е направил, но е факт, че той има достъп дори от Хонолулу. Той може да вижда дори какво пише съдията в момента по дадено дело. Не само има достъп до системата за разпределение на делата, а и вижда какви са решенията на съдиите. Така знаят предварително какво ще е решението на някой съдия и могат да му повлияят преди да е го е издал", категоричен е инж. Ташев. 

Експертът разкри, че в кабинета на самоубил се съдия в СГС след смъртта му са влизали Лозан Панов и Калоян Топалов. "Имаше видеокамери пред кабинета на съдия Ценов, но никой не изиска записите от камерите, за да се види кой и как е влизал. Сега е късно това да се докаже. 

Разкрих цялата схема и видяхте как е действал Лозан Панов през хората, които описах и се вижда кои са хората в тази престъпна група, която е действала. В нея е и Христо Иванов, а след това и Калоян Топалов, който е бил само преподавател и изведнъж оглавява съда и уволнява 100 човека", категоричен бе експертът в студиото на ПИК TV. 

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Към кого изпитвате най-силно доверие?
Общо гласували: 27977
архив

Когато в автобуса седиш срещу жена с пищно деколте и размер на сутиена D, осъзнаваш колко красота има в дупките по пътя…

няма нови новини
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
сега
632
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! СДВР с разкрития за рекордното количество кокаин, спипан в Студентски град в София: Оценяват го на 10 милиона лева (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
ФОРМУЛА ЗА ЛЮБОВ: Това са съставките на щастливата връзка
x