Вход
София
Времето в София -1 o C

САМО В ПИК TV: Борислав Цеков безкомпромисен след политическата акция на Лозан Панов: Шефът на ВКС трябва да си ходи!(ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV: Борислав Цеков безкомпромисен след политическата акция на Лозан Панов: Шефът на ВКС трябва да си ходи!(ОБНОВЕНА)

на 15.10.2019
57112
12
САМО В ПИК TV: Борислав Цеков безкомпромисен след политическата акция на Лозан Панов: Шефът на ВКС трябва да си ходи!(ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
15.10.2019
12
57112

Шефът на Института за модерна политика Борисав Цеков разкрива подмолните игри на БСП и т.н. градска десница около кандидатурата на Мая Манолова, решението на състава на съдия Калин Калпакчиев за освобождаването на доказания австралийски убиец, действията на т.н. Български хелзинкски комитет и неговия шеф и атаките на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов срещу създателя му в политиката Бойко Борисов.

ОКТОПОД: Протежета на Цветанов слагат ръка на чужди фирми

ОКТОПОД: Протежета на Цветанов слагат ръка на чужди фирми

Известните в цяла Мездра като протежета на Цветан...

на 12.10.2019

"Безпрецедентнен скандал. Прочетох го един път, два пъти и останах удивен. Това е груба намеса от административния ръководител на един съд в дело, в което не участва като страна. В това изявление той дава указания кога да се реши този случай и второ - дава очевидна насока как да се реши в посока, обслужваща убиеца Джок Полфрийман. Казва кога да се реши и как да се реши. Това е тежка злоупотреба с правомощията на председател на ВКС. Оттук насетне възниква въпросът как може подобен магистрат да погазва принципа на правовавата държава. Делото е висящо и дело, по което е проведено заседанието и тече срокът, в който съда трябва да излезе със своете решение", коментира Цеков.

"Тук имаме намеса от високо, от началник, който се произнася. В България нямаме независим ВКС и ако съдиите в този съд държат на тогите си, те трябва да искат отстраняването на Лозан Панов", отсече гостът ни.

"Той се разпорежда по публично дело, а зад кулисите с колко се разпорежда? Единственият изход за такъв съдия е да си подаде оставката. Ако той не го направи, ВСС трябва да намери гражданска смелост да защити Конституцията. Знаем каква истерия от клевети една група заинтересовани лица ще залеят обществото. Лозан Панов погази независимостта на съда. Това е тъжната истина", допълни той.

"Единственото, което виждам, е че има много тежка зависимост и обвързаност. Поведението на г-н Панов излиза от рамките на един съдебен магистрат. Мисля, че в такива ситуации разбира се, че общественото мнение да произнася присъдите. Съдът, за да не се засилва това мнение, би трябвало да бъде прецизен в мотивите си, поведението си, публичните изяви. Актът на Калпакчиев и неговите колеги не беше добре издържан. Сега виждаме председателят на ВКС, който не е част от състава, излиза с една декларация, писана незнайно къде. Той ли я е писал? Това показва, че имаме един превзет съд. Лозан Панов е заплаха за правовата държава, той трябва да бъде отстранен!", препоръча Борислав Цеков.

"С подобно поведение г-н Панов лиши ВКС от обществено доверие, от това ние като граждани да знаем, че там се раздава справедливост и това става един съд, в който не битува правото. Такова поведение е абсурдно! Сега е г-н Панов, утре може да е друг или всеки други. Възниква един тежък въпрос. Колеги юристи, които са на други позиции в избора за главен прокурор, се чудят какво става. Тук не е някой магистрат, а административният апарат на този съд", изрази своето учудване Цеков.

"С това изявление се пукна циреят. Ние нямаме ВКС, а имаме един произвол. Очевидно е, че става всичко по указания на председателя на съда, а кой ги дава, можем само да се досещаме. Те искат да имат както един зависим ВКС, искат да имат и такъв главен прокурор - зависим. Двигателите на тази атака груба и арогантна срещу прокуратурата въобще, това са лица със статус на подсъдими - за пране на пари, приватизационни грабежи и затова правят всичко възможно да осуетят избора на един очевидно нуедобен главен прокурор и да сложат там една марионетка. Оголено това стои в атаката срещу г-н Гешев. Видяхме, че по повод на решението на Калпакчиев, имаше една засилена обществена критика от много юристи. Тази мащабна критика стана повод Съюзът на съдиите - една съдебна партия я наричам аз, та този съюз излезе с призив как се посяга върху съдиите. Същото направи и Висшия адвокатски съвет. Обществената критика може да бъде насочена към конккретни актова, когато има съмнения. Питам тогава - след като са толкова загрижени за магистратската независимост, толкова години става вече една системна черна кампания срещу прокуратурата, това е истинско издевателство. По техните вестничета има карикатури, представят ги като прасета - това е целенасочена пропаганда. Прокуратурата е интегрална част от съдебната власт. Става опасно, когато един адвокатски съвет коментира избора на съдии и прокурори. Когато няма базисни разбирания показва, че тези хора трябва да си хвърлят дипломите в кошчето", сподели възмутен юристът.

"Виждаме, че прокуратурата застана единно зад своя кандидат. Създава се шумотевица, прави се опит да се формира мнение, че има нещо нередно, но за общественото мнозинство, картината е ясна. С радиото не съм наясно, но говорейки за главния прокурор, са видими и ясни процесите за всеки, който иска да ги види. Някои хора си позволяват позицията на последна инстанция. Наказателните адвокати, чест и почитание към тях, те бранят своите клиенти, но никъде няма да чуете адвокатите на Мадоф или Ал Капоне да морателствуват пред хората. Тази професия си има своите ограничения. Тук ще ми говорят кое е добро и кое зло и как те били от доброто. Ако видите някои от делата на Доковска, ще се натъкнете на един цинизъм, но не приемам да излиза и да се представя цялата в бяло, това е глуповата позиция на човек, загубил мяра - и професионална, и човешка. В кантората на Доковска и Атанасов, те са защитници на Прокопиев, Огнян Донев - те са навързани. Не казвам, че това е нещо лошо, но лошо става, когато тези хора излизат да проповядват морал", заяви още Цеков по темата с обвързаността на адвокатите с олигархията.

"За мен София продължава да е мъгла. ГЕРБ ще има водеща позиция със сериозна преднина пред БСП в общинския съвет. Мъглата е по избора на кмет. Г-жа Фандъкова води една традиционна кампания, която се опира на базата на построеното и направеното. Тя има два мандата зад гърба си, видяхме, че в Будапеща имаше един кмет от 10 години. Това е изкуството в борбата. Поне фразеологично мисля, че щабът на ГЕРБ прави неща в тази посока, но да видим как ще го разчетат софиянци. За мен при Манолова има нов играч, това, което според мен пречи, е едно много видимо и даже прекалено, бягство от лявото, от БСП, от основния масив гласоподаватели, на които тя разчита. Много послания се събраха, които хвърлят братски прегръдки към разни десни партийки и соросоидни такива", анализира предизборната надпревара в София.

"Допускам, че има вероятност в Пловдив. Там имаше лошо управление, ГЕРБ обаче направи нещо умно - сегашният им кандидат Зико, е много сериозна фигура, той е сериозен пловдивчанин. Славчо Атанасов има добро позициониране. Според мен с цената на фалшификации беше оставен втори в борбата с Тотев. Не смятам, че БСП има потенциал да вземе няколко областни града. Не те правят национална кампания, това е странно. Разбира се, ще има и известно отстъпление на ГЕРБ. ГЕРБ в много от общините са в ролята на статукво и е нормално някъде да надделее умората или пък кандидатите им са калпави. Няма да загубят изборите, това са местни избори, всеки казва, че е победител", хвърли Цеков поглед върху ситуацията в Пловдив.

"Г-н Цветанов излезе от партийните и държавни позиции в резултат на един тежък корупционен скандал и сега тези демонстрации - виждам, че соросоидите много му се радват, аз се радвам - те са си лика-прилика. Странно ми е отношението към г-н Борисов. ГЕРБ е лидерска партия и да имаш такова отношение към лидера, благодарение на който си влязъл в политиката, издава един лош личен манталитет. НДСВ беше такава партия на времето. Имаше вътрешни брожения и критики, една част обърнаха по ожесточен начин критиката си към Симеон. Хората не обичат това, критикувай, но с мярка и разумно. Това хората го забелязват. Цветанов няма капацитета да превземе ГЕРБ, но има капацитета за интриги. У нас част от политическата култура се смята за безпринципност ако напуснеш партията и това не се приема, хората казват, че са люспи, отцепници. В Америка е обратното. Там партията е инструмент, там се оценява идеята, лоялността към идеята. У нас лоялността към структурите е на пиедестал и сега виждаме Цветанов и соросоидите, само и само да се противопоставим на врага", коментира Борислав Цеков странното държание и подли атаки на Цветан Цветанов срещу Бойко Борисов.

"Америка си е Америка, борбата там е тежка и ожесточена. Към момента обстоятелствата са на негова страна", анализира дали Доналд Тръмп ще се кандидатира за нов президентски мандат.

"Санкциите върху Турция ще бъдат много тежки. 50% за стоманодобивния сектор, а той е важен за Турция. Самият акт за оттегляне на войските от Сирия и Близкия изток е политически акт залегнал в програмата му през 2016 г. В стратегията за национална сигурност разписана през 2017 г. е записано това оттегляне и той го направи. Русия, Китай и САЩ дефинират глобаните теми и политики", завърши гостуването си в студиото на ПИК TV Борислав Цеков.

Цялото интервю и всички разкрития на Борислав Цеков вижте във видеото на живо на ПИК TV:

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(12)
1
Трябва реформа на съдебната система и избори на кадрово обезпечени съдии,без зависимости от чужди организации. Реално,част от съдиите слугуват и се финансират от организации на етнически идеологии,а това е недопустимо в съдебната система.
2
Не разбрахте ли , че Полфрийман е Free-mman (свободен чоек) , кои сте ве че хвърляте камъка по невинния човек и искате да му затриет младостта като лежи заради вас в затвора ?
3
Ама не ли е прав. Тоя царист, започна да излиза от червения транс, в който бе по времето на СС Момата и Царя, от изпитата червена отрова. Абсолютно точен разказ за готвеният нова Костинбродски преврат и конспирация... .......................................................................................................................................... Софиянци, какво може да очакваме от Костинбродска брантия, с Московска диплома за уруспия, със специалност комсомолска Гейша, с профил как да обслужа устно, дърт и гнусен партиен болшевишки член, от политбюро! Тия болшевишки крадливи отрепки, са готови и с курабиите си да си правят пиар, както корветата на кмето вибратор, само и само до обслужат, червените бандити, като братя Галеви, братя Диневи, Фози, Вако-1 2 3 и цял легион от червени БСПдирастки олигарси, ограбели и грабят народа ни сега...Само питам защо и е на Костинбродката Лая, да сменя 8 000лв. заплата с три пъти по малка такава, ако не се кани със БСПдирастията да пак краде. Да не би и братя Галеви да са я снимали, как и навират вибратор с крак, и сега да я изнудват, не е ясно. Ясно е, че софиянци не са 80% дебили както ги изкара съветника на Румен Пъпката, и няма да сменят една читава учителка с една плямпаща повлекана. Работен кон за червена кокошка няма как да стане...
4
ПОЖЕЛАВАМ ТИ НЯКОЙ ПОЛФРИЙМАН ДА ПОСЕГНЕ ДА УБИЕ ТВОЕ ДЕТЕ ИЛИ ТВОЙ БЛИЗЪК И ТОГАВА МУ ИСКАЙТЕ ПАК ОСВОБОЖДАВАНЕТО. ТОВА ТВОЕ МНЕНИЕ ГРАНИЧИ СЪС ЦИНИЗЪМ И ТОГАВА ЩЕ ЧАКАМ ДА СЕ БОРИТЕ ЗА НЕГОВАТА СВОБОДА. ПОЗОР ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ. НА ВРЕМЕТО НА ТАКИВА КАТО ТЕБ В САЩ ИМ ОРГАНИЗИРАХА СЪД НА ЛИНЧА.
5
Бойко е прав - решенията на съда не се коментират! Факт!
6
Добре де, нали съдът е независим!!! 'Що тогава ГЪ30ВЕТЕ коментират съдебните решения?! Казвайте бе ЛYПAHИ ГЪ30ВЕ.
7
1 Внимавай какво си пожелаваш , че Господ такива олигофрени като теб ги гледа много внимателни и 2: Аз ако срещна такива като Полфрийман няма да се бия с тях ами ще станем приятели , защото не съм дегенерат и наркоман като теб да скачам на бой с група отрепки да бия сам човек , ти да не си някой от глутницата наркомани , трябвао и ти да изядеш някой нож в гръкляна хахахахахахахахахаха
8
Това, че пишеш с главни букви означава само, ЧЕ СИ КОМПЛЕКСИРАН EБAH ГЪ3. И да те "светна" МАЛОУМЕН ПЕЕЕЕРАСИНО, че ТОВА е РЕШЕНИЕ на СЪДА, а НЕ на №2.И друго да те "светна" МАЛОУНИКО.Какво ако Полфрийман лежи още в затвора?!Ще се върне ли убитото момче?! Съдебното решение е такова, каквото е, и ТОЧКА.Ако на някой СКАПАН ПОЛИТИК не му харесва, НЕКА ПРОМЕНИ ЗАКОНИТЕ.....МАЛОУМНИК.....ИЗРОД.
9
Какъв е този педерас Цеков герберска подлога
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Тоя отвратяга би стоял добре на тоалетната чиния та да му се мочаш на мазната физиономия
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 3747
архив

Разтревожена жена влиза в полицията: 
- Току-що в тролея ми откраднаха всичките пари. 
- Как се случи? 
- Не разбрах. До мене стоеше симпатичен мъж и помислих, че има добри намерения. 
- Къде ви бяха парите? 
- В пазвата.

няма нови новини
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
сега
1131
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Грандиозен пир в Дубай: Христофорос Аманатидис-Таки привика армията си от България - ето защо...
x
ИГРИ ЗА НАПРЕДНАЛИ: Кои са най-разпространените роли в секса
x