Вход
София
Времето в София 1 o C

САМО В ПИК TV: Борислав Цеков разкрива: Воят срещу Гешев е от провален правосъден министър - той служи на тези олигарси, които са разследвани от прокуратурата и се крият зад медиите си (ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV: Борислав Цеков разкрива: Воят срещу Гешев е от провален правосъден министър - той служи на тези олигарси, които са разследвани от прокуратурата и се крият зад медиите си (ОБНОВЕНА)

на 23.07.2019
92140
31
САМО В ПИК TV: Борислав Цеков разкрива: Воят срещу Гешев е от провален правосъден министър - той служи на тези олигарси, които са разследвани от прокуратурата и се крият зад медиите си (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
23.07.2019
31
92140

Шефът на Института за модерна политика, юридически съветник на президента и юрист Борислав Цеков разкрива замисъла на обединените прокурори, който издигнаха кандидатурата на Иван Гешев за обвинител №1.

Вчера прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно застана зад кандидатурата на зам.-главния прокурор и бивш шеф на Специализираната прокуратура и я внесоха на втория тур от номинациите след консултации с Камарата на следователите и Асоциацията на прокурорите.

"Онези, които искат капсуловане на съдебната система не осъзнават, че това е лошо. Единствената възможност гражданското общество да влияе върху ВСС е именно парламентарната квота. Това, че понякога тя не е била добре конструирана е проблем на начина, по който политическите сили са подхождали.

Ние от Института за модерна политика затова и настоявахме да има изслушване. Надявам се, че тези които са излъчени от парламентарната квота на ВСС са хора професионалисти и трябва да търсят най-доброто за съдебната система", заяви пред ПИК TV Борислав Цеков.

За мигновения вой от страна кръга на подсъдимия за пране на пари Иво Прокопиев и проваления правосъден министър Христо Иванов след номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, Цеков коментира, че е важно да се види кой говори.

"Прави го един човек, чието безочие ми става смешно. Освен, че е провален правосъден министър, той служи на тези олигарси, които са разследвани от прокуратурата.

Иван Гешев - момчето от крайния квартал, което вкара олигарсите в ареста

Иван Гешев - момчето от крайния квартал, което вкара олигарсите в ареста

Момчето от крайния квартал. Така определя себе си Иван...

на 22.07.2019

Изведнъж, този който е марионетка на една група олигарси обвинява някой друг, че бил свързан с олигарсите. Освен това виждаме, че има реални действия. Ето сега при Цацаров и Гешев това се случва", коментира още гостът в студиото.

За атаката срещу НАП, Цеков коментира, че това е крупно престъпление, гражданите са с тежко нарушени права.

"Това е атака срещу България. Днес това, което изнесе прокуратурата и изнесените от тях данни, звучат сериозно и тревожно. Ако това се докаже, това би означавало един сериозен крах за тези групи, които атакуват и Гешев.

Ако наистина има сценарий затова, означава, че те слагат кръст на своята обществена дейност. Ние трябва да бъдем сериозна държава, а не сбирщина, където всеки фирмаджия може да удари държавата, а олигарси да си правят, каквото си искат, криейки се зад това, че са издатели и ги атакуват заради медиите.

Остава всеки бандит да си направи сайт и да кажат, че го атакуват заради това.

Хората, които са разследвани от прокуратурата, се обявяват срещу нея. Правят си сайтове, обясняват, че са медии и се оплакват. Но тези хора за олигарси, те извършиха мръсната приватизация в държавата, а сега си придават медийни и политически краски. Опитват да размътят представата кои са добрите и кои лошите. 

Разплитането на тази атака срещу държавата, ще покаже кой кой е. Хронологично съвпадение с издигането на номинацията на Гешев и избора на главен прокурор има. 

Данните, които изнесе прокуратурата са достатъчно сериозни и тревожни", категоричен е Цеков. 

Той коментира и влиянието на този кръг в съдебната система през шефа на ВКС Лозан Панов, който скандално говори по политически теми. "Да излизат в медиите и да коментират управлението е недопустимо. Панов прави политически акции", категоричен бе юристът.

В същото време той напомни, че България е съдена в Страсбург най-често заради издадени от съда присъди и затова трябва да се обърне внимание именно на съдийската квота и да има ефект върху атестациите на тези магистрати, които често се крият зад независимостта на съдебната система. 

"Създаде се отровна атмосфера в тези среди, която е инспипирана от губещите влияние в САЩ кръгове на Сорос. Приятно ми е, че групичката около Христо Иванов и сие ме плюят, това означава, че съм важен. Но много хора от правните среди се притесняват от това, че ще станат обект на клевети и обиди от тази групичка и така без да иска се съобразяват с тях. Профанизират отлични юристи, определят кой на кого е човек и така отказват много хора да се кандидатират за каквито и да било постове и дори да работят", коментира Цеков. 

"Нека да си подредим държавата и хората на отговорни постове да си вършат работата, както го прави Гешев до момента. Това трябва да се насърчава, а не да се омерзява. Ще съдим по делата, а не сега да се говори какво ли не. Той има впечатляваща професионална кариера.

А нека тази групичка да си вика отстрани и да не успява да отрови държавата ни. То се видя колко издържат аргументите им - Кьовеши е единствена кандидатура, но това не им е проблем. Защо? Европа няма прозрачност ли? Защото за нея не кажат нещо, след като и тя е единствена кандидатура, а всеки, който не я харесва им е враг?", резонно попита Борислав Цеков и прогнозира, че Гешев ще бъде избран, тъй като е добра кандидатура и зад него е цялата професионална общност, а освен това е доказал какво може.  

 Всички разкрития на топ юриста Борислав Цеков вижте във видеото на живо на ПИК TV:

Сподели:
Напиши коментар »
(31)
1
Гешев е идеалният главен прокурор, който да покрие престъпленията на ГЕРБ, всички обединени мутри , държавните институции през последните 10 години власт на Борисов.
2
Kакъв може да е замисъла, да изберат психически неуравновесен човек за главен прокурор? Може би им е омръзнал живота или напротив пазят си кожата. Все едно. Hали и децата и внуците им ще живеят в тази лудница......
3
ШВЕСТЕРА Борислав Цеков е от ХОМИНТЕРНА на Пазарджишкия П-едераст Емил Кошлуков ! http://bosia.blog.bg/politika/2011/04/09/fiktoryt-koshlukov.726140 ДА СЕ ЗНАЕ: Кой е Емо Куклата или Сузи Дългото Бедро ! Емо Куклата го Оп-едерастиха Манафите още в Казармата по Поръчка на Държавна Сигурност. В Старозагорския Затвор Стана Фактическото Вербуване на Хомосексуална Основа. Не Случайно Емо Куклата Създаде ХОМИНТЕРНА Известен още Като"Новото Време" ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
4
Иван Гешев е Потомствен Милиционер ! Баща му е К-ОПЕЛЕ от МВР и Той е К-ОПЕЛЕ от МВР ! Няма ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Без Участието на Безродни К-ОПЕЛЕТА от МВР или К-УРВИ от ДАНС ! Така и ще Бъде, Докато Няма ИЗБИТО Семейство на К-ОПЕЛЕ от МВР или К-УРВА от ДАНС ! Ставайки К-ОПЕЛЕ от МВР или К-УРВА от ДАНС ти Признаваш че си Абсолютен БОКЛУК ! Произхождаш от Семейство на БОКЛУК и ще Възпроизвеждаш БОКЛУК още Пет Поколения ! Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА Това е Само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР ! Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш ! МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
5
Румен Пъпката, тихо се измушва, от ситуацията и гледа да остане сух, но вони са не трае!! Комунистите реститути от партията на Прокобата ”Дай България”, начело с Гнома и Рада Дълбоката, с дявола и Импексовите БСПеерасти, ще с коалират, само и само да се докопат до властта, и Цв. Василев, Прокобата, кучката Йо както и Румен Пъката и Импексовата му крадлива господарка, да отърват затвора!!!
6
Гешев доста работа ще отвори на ПИКливите медии да го хвалят. И то точно в отпускарския сезон. Ужас!
7
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК!!! На тайна среща в Белград Цв. Василев, Прокопиев и Иванчева са заговорничели да атакуват Гешев, да съсипят България и световния мир. Бисер Лазов ги е видял. 99.9% сигурна информация
8
Радев ако не се отърве от този бая злини ще глупости ще направи ако го слуша... Щом е седнал и той да защитава единствения ''кадърен, честен, професионалист'' за главен подкрепен на 100% от подчинените му направо да знаете че ''може;; да му се вярва на ''прогнозите и анализите'' дето знаем кой му ги плаща
9
След Никола Филчев, следващият морален исполин Борислав Цеков, крадльото от схемата Хаштаг.
10
НЯМА , ДА ИМ МИНЕ НОМЕРЪТ ! НАРОДЪТ ВЕЧЕ НЕ Е ГЛУПАВ ! ОЛИГАРСИТЕ НА ДРЪВНИКА !!! ДЪРЖАВАТА ВЪРВИ НАГОРЕ И НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ С КОМПРОМАТИ И ПОМИЯ ДА Я ТЕГЛИ В ТИНЯТА ! БЪЛГАРИ , БЪДЕТЕ ЕДИННИ !
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Борислав Цеков - единствения читав и умен съветник на пРезидента радев, ако по вече се вслушва в него, нямаше да е толкова смешен и жалък
13
ей, ПИКня. Защо триете коментари, от какво ви е страх?
14
Една не смазана,ръждясала латерна,която от контекста на определено заглавие,може да сътвори цяла статия, в която жестоко напада и с удоволствие облизва онова което се продава днес.Този бил съветник на президента Радев.Кой е посъветвал Радев, да бъде съветван от този "съветник"!?
15
От истината...))))
16
Ще се откажа от псевдонима си !!! И нека да си вдигне ръката някой който още вярва че главния прокурор не е избран от Ганьо Банкянски !!!
17
Някой вярва ли на тези поръчкови статии? Истината е една - този човек е изборът на Борисов, който беше готов, да стане, преди години гeй за да бъдел в очите на cтaдото умен и красив. Всъщност, тези пасквили в тази смешна медия, възхваляващи един завършен дeбил в лицето на "спeца" са функция на диктатурата, която другият дeбил - Бopиcов е наложил в малка България. А където има тирани - няма демокрация, това е чиста форма на пpocташка диктатура на един отявлен и долен комунист с мepзавски пpoизxoд и долно потекло, убиец на България, мyтpoчовек, а всички kлаkьори, които славят малкия uзpoд Гешев са платени cвuнe, които не мислят за Родината, а за собственото забогатяване и биологична реализация, защото са генетично сбъркани твapu.
18
това е !..защото Лозан Панов се меси в политически теми , а не гледа на държавните институции като на държавни !
19
На прехвалени ягоди с голяма кошница не ходи.
20
антибългарски сайтове като биволи , миволи , пиратски сайтове като уж “ свободна европа , партията на Христо Иванов - нерентабилен провален правосъден министър , уж “ ген .“ Атанасов ...на кво е генерал пък тоя доносник ...абе червени удурми ..
21
Манипулаторе Цеков, Кьовеши остана една. От прекаленото въртене най-накрая ще паднеш.
22
PIKочите изтриха коментарите ми, защото посочвам75-те фирми НА КРАДЛИВАТА ГЕЙберастка CBИHЯ Е.Радев. ЩеГиНамеритеВсайтаАфера.
23
cekov TI I ge6ev STE KATO DVE KAPKI VODA
24
триййй.....................
25
Другарю комунист, точно вие комунистите да говорите за модерна икономика е смешно. Най-напред кой плаща на този „модерен” институт, в който се подвизаваш?
26
А ТОЯ НЯМА ДА СЕ СПРЕ ПРЕД НИКОЙ ДОРИ И ПОДКРЕПИЛИ ГО... МНОГО Е САМОУВЕРЕН И ОТМЪЩАВАШ, ДА МУ МИСЛЯТ ХОРАТА С ИМОТИ И ПАЧКИ...
27
АБЕ, ЗАЛИЗАНИЯ КОБУРГСИ ЛАКЕЙ! АБЕ, МАЗНО И ДОЛНО НИЩОЖЕСТВО! КОЙ ТЕ ИЗЛЪГА, ЧЕ ИЗНЕСЕНОТО ОТ БРЪСНАТАТА КРАТУНА ГЕШЕВ Е ИСТИНА БЕ, НАГЛЕЦО? ЧАКАЙ МАЛКО, МНОГО БЪРЗАШ ДА СИ ПОДЛОЖИШ НАСРАНИЯ ЗАДНИК И НА БРЪСНАТАТА КРАТУНА! МНОГО Е РАНО, ПЪК И НИЩО ОЩЕ НЕ СЕ ЗНАЕ!
28
За първи път Пик ни изненадва с хубава снимка разкриваща низките страсти у Гешев. Няма как да се гордеем като се нареди до Кьовеши. Милиционер като бащаси отвсякъде. Злобен, завистлив, отмъстителен, нарцис.
29
Абсолютно вярно..то целият вой на тези хора е базиран на принципа 'стани фа сефна', а не на принципа на налагане на върховенство на закона в полза на гражданите
30
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
31
За "пинокио" ли става дума , не се учудвам вече защо в Чили "имаше" Пиночет !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 25646
архив

– Петьо, имаме ли друг шампоан?
– Не! Защо ти е?На този какво му е?
– Ами тук пише за суха коса! Аз моята коса вече я намокрих…

няма нови новини
Днес: 88
hot
най-четени новини в момента
сега
3262
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Спецпрокуратурата и МВР с горещи подробности за разбитите наркогрупи в София и Елин Пелин - спипали ги с 260 000 фалшиви евро (ОБНОВЕНА)
x
СВЯТ ДЕН: Трима необикновени светци честваме днес - ето какво ги прави толкова специални
x