Вход
София
Времето в София 0 o C

САМО В ПИК TV! Боян Чуков: Корнелия Нинова е с манталитета на схемаджийка, с нея БСП има шанс колкото ГЕРБ с Цветанов - тя го покани да чете лекции на младите социалисти (ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV! Боян Чуков: Корнелия Нинова е с манталитета на схемаджийка, с нея БСП има шанс колкото ГЕРБ с Цветанов - тя го покани да чете лекции на младите социалисти (ОБНОВЕНА)

на 19.05.2020
104951
0
САМО В ПИК TV! Боян Чуков: Корнелия Нинова е с манталитета на схемаджийка, с нея БСП има шанс колкото ГЕРБ с Цветанов - тя го покани да чете лекции на младите социалисти (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
19.05.2020
0
104951

Експертът по национална сигурност Боян Чуков разкрива как ще се промени светът от нашествието на коронавируса и какви трусове преживява БСП под лидерството на Корнелия Нинова.

Боян Чуков: Китай измества САЩ като световен лидер след пандемията

Боян Чуков: Китай измества САЩ като световен лидер след пандемията

След пандемията от коронавирус Китай ще стане световен...

на 18.03.2020

"Светът бавно навлиза в т.нар. постамерикански свят. Така или иначе след падането на Берлинската стена, след промените, ние живеехме в т.нар. пакс американо, където властваше либералната идеология - в лицето на демократите в САЩ, които се бяха сраснали с държавата и те бяха закона във всяка точка на земното кълбо. Сега ние виждаме как светът започва бавно да се променя и да се очертава локална глобализация, зони, които започват да действат малко по-автономно една от друга", заяви в началото на разговора проф. Чуков, коментирайки световните промени, настъпили след напрежението, породено от пандемията COVID-19.

"Битката е невероятна, защото САЩ сега се опитват да реиндустриализират своята икономика. Т.е. това, което беше изнесено в Китай, да си го върнат обратно. Но САЩ изгубиха възможността да станат нация, притежаваща най-много съвременни технологии", отбеляза проф. Чуков като изтъкна, че американците (по съвет на 96-годишния Кисинджър) правят англосаксонска ос. В същото време и руснаците започват да очертават своите граници. Към двата "полюса" се прибавя и Китай. На фона на тази знаменита "тройка" ние, българите, трябва да намерим начин да оцелеем и да се съхраним.

На въпрос защо президентът Радев ходи "като лобист" и защо той не успя през двата месеца на извънредно положение да обедини политици, общественици, експерти да търсят национално отговорно решение, проф. Чуков заяви: "Дондуков"1 и 2 трябва да търсят координиране на усилията, синергия в техните действия, а не да се бият като петли на състезания. Има една разлика - правителството и министър-председателят са тези, които носят отговорността".

Проф. Чуков изтъкна, че премиерът е бил поздравен от европейските си колеги за добрата рамка - ниска смъртност и неголям процент заразени, поддържана по време на епидемиологичното време. "Искам да благодаря и на нашите лекари, обикновените сестри, санитари, шофьори бяха на своя пост. Всичко  това беше координирано от Щаба, което успя да ни предпази от такива тъжни сцени, каквито наблюдавахме в ЕС".

Анализаторът отбеляза, че на фона на постигнатото и "протестите" на Костя Копейкин и кликата му, е разочарован от поведението на лидера на "Възраждане" и привържениците му.

ГОРЕЩ АНАЛИЗ! Боян Чуков: Кога точно светът научи за печените прилепи на пазара в Ухан

ГОРЕЩ АНАЛИЗ! Боян Чуков: Кога точно светът научи за печените прилепи на пазара в Ухан

Информационната лента е препълнена с хипотези, версии и...

на 31.03.2020

Проф. Чуков коментира и поведението на президента Радев от последните дни: "Аз не съм пестил критиките си към него. Той от началото не запя правилната песен, не тръгна в крас с политиката на България. Това, разбира се, се дължеже на своя екип, които не му подсказаха правилния път от самото начало. Той не успя да обедини например около себе си българските фирми и производители. Но да посещава гръцко частно предприятие... Явно дотам са стигнали усилията на екипа му".

"Очевидно той иска да остане на терена като опозиционер на сегашните управляващи. Ако си направи партия, ще отметне 1/3 от електората на "политическата си родителка". Но иначе не знам защо трябва сам да се застрелва в краката. Аз разбирам опозиция, но опозиция, която е интелигентна, която има експертен потенциал, където има хора, които разбират от проблемите в икономиката, външната политика, здравеопазването, които да излизат с конкретни предложения и които могат да спорят с управляващите, но да имат една и съща цел - населението да се почувства по-добре и да се  улесни неговото ежедневие. Но когато не предлагаш нищо смислено, това е политика заради самата политика - пиар за определени личности", отбеляза гостът.

"Ще ви кажа какъв е проблемът на БСП. в политиката има т-нар. ефект на клоуна - когато даден политик започва със своето поведение да се държи карикатурно. Както госпожа Нинова истерично да се държи в парламента, както не подобава на политически лидер и постепенно тя се превърна в политически клоун. Само преди няколко дни тя призоваваше - елате, експерти и специалисти, да работим заедно. Тя ги изгони, а сега ги призовава... БСП с председател Корнелия Нинова не може да служи за опозиция - тя е куха, тя е изпразнена от съдържание. А подобно поведение не е полезно и за самия ГЕРБ. При госпожа Нинова основното не е накъде да върви партията, а кой да води партията", заяви проф. Чуков.

"Ще ви кажа нещо, което никой не го е казвал досега. Политически госпожа Нинова е израсла през 90-те, когато всичко е било далавера, кражба на всичко, което народът е изработил. Тя има визията на схемаджията. За нея всичко е схема - прави конгрес, маха Мишо Миков, става лидер и оттам нататък продължава със схемите. Тя беше убедена, че ще стане министър-председател, защото вярваше, че поредната схема ще сработи. БСП няма никакъв шанс с лидер като Нинова. Такъв би бил случаят, ако Цветан Цветанов застане начело на ГЕРБ. Направете анализ на критиките на Нинова и Цветанов и ще видите, че 95% от тях съвпадат. Тя го покани да чете лекции на младите социалисти. Те двамата имат едни и същи източници. С госпожа Нинова БСП не може да има абсолютно никакъв шанс. Оставането на Нинова начело не е полезно не само за БСП, не е полезно и за България. При нея личните интереси са на първо място и след това всичко останало", подчерта анализаторът.

Той подчерта, че в момента Нинова не е легитимен  председател на БСП. "Тя постоянно призовава финансовия министър да даде отчет как разходва финансите. А тя даде ли отчет как е разходвала финансите на БСП? А тръгнала да търси сметка на Горанов! Ами нека първо да подреди себе си! При това положение - че е абсолютно нелегитимен председател на БСП, националният съвет трябва да свика конгрес и на него да се отмени прякото гласуване на председателя. Защото не е нормално БСП да остава без лидер, без ръководство месеци наред. След като се махне това задължение таа да се избира председател, се свиква нов конгрес, който си избира председател. Все пак трябва да се спазва и уставът. Ние я докарахме дотук, защото госпожа Нинова няма за нищо устава на БСП. Когато един политик като нея вече се ползва от "ефекта на клоуна", каквото и да каже тя, само предизвиква ирония и насмешка и никой не я приема насериозно. А България се нуждае от опозиция", коментира още Чуков.

"Госпожа Нинова има мислене на схемаджийка, казах го и преди малко. Тя е рожба на тази паралелна държава от 90-те години. Оставям настрани политическата й подготовка, че БСП не е вече социалистическа, а лидерска партия. Тя толкова години успя да се запази, защото беше идеологизирана партия, беше демократична. А когато партията става лидерска, това е за сметка на демокрацията вътре в нея. Затова най-добре е госпожа Нинова да си отиде с мир, да си отиде спокойно. Предполагам, ще има с какво да се занимава в бъдеще. Тя е лакома за власт, но просто не става. Нейният потенциал не е за лидер. Когато лидерът е с нисък интелектуален капацитет, той се обгражда чувствително по-глупави хора, които по никакъв начин не я застрашават. Един интелигентен висш представител на БСП ми спомена, че в неговата компания се чувства абсолютно некомфортно. Тя просто не понася интелигентните хора. Нинова е вредна за БСП! Защото БСП никога няма да надскочи това ниво, което е нейното. БСП се гордееше с интелектуалците си", коментира още проф. Чуков.

На въпрос има ли ги на "терена" БСП, Радев и Нинова, той отговори: "Госпожа Нинова, пак повтарям, тя е схемаджийка, от финтове в съблекалнята, така и не успя да излезе да играе мач на терена. Аз съм редови член в една скромна организация в "Младост". В началото на годината имаше 6-7 млади интелигентни момичета и момчета. Видяха за какво става дума и си тръгнаха. Тя не иска млади хора със самостоятелни хора, а такива, които само скимтят като пуделчета около нея. Докато госпожа Нинова е начело на БСП, в България няма да имаме една интелигентна, експертна, договороспособна опозиция, която именно в този критичен момент е необходима на цялата страна. Това е добро за всички нас".

Проф. Боян Чуков заяви накрая на разговора: "Нинова маха хора, които биха гласували срещу нея. Т.е. пак със схема се опитва да спечели изборите. Но човек, дошъл по нечестен път начело на партията, се опитва по нечестен път да остане на този пост. Аз обаче съм оптимист, че БСП не е загубила на 100% инстинкта си за самосъхранение. Считам, че в скоро време БСП ще избере нов лидер, който основната му задача ще бъде градеж - да създава, да надстроява и това ще бъде един период, който няма да бъде никак малък".

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17948
архив

Попитали радио Ереван:
- Коя е основната причина за снега в Испания?
Радиото отговорило:
- Пърхотът на някои хора...

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Валери Симеонов приветства новите мерки срещу коронавируса, но има забележки: Детските площадки и басейните са опасни, БСП масово не носят маски в залата (ОБНОВЕНА)
x
Според мъжете има четири типа жени, вижте към кой от тях принадлежите
x