САМО В ПИК TV! Боян Чуков разкри защо напусна БСП и влезе в листата на ВМРО: Нинова няма стратегическа мисъл (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

НАЙ-ВАЖНОТО

САМО В ПИК TV! Боян Чуков разкри защо напусна БСП и влезе в листата на ВМРО: Нинова няма стратегическа мисъл (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

67140
на 26.02.2021
САМО В ПИК TV! Боян Чуков разкри защо напусна БСП и влезе в листата на ВМРО: Нинова няма стратегическа мисъл (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Топекспертът по национална сигурност Боян Чуков с разтърсващи разкрития за мотивите си да напусне БСП след 40-годишно членство и наследствена принадлежност към тази партия и решението му да се кандидатира за депутат от 45-ото Народно събрание като гражданска квота в листата на ВМРО.

препоръчано

Голяма част от хората в БСП не разбират, че предизборната обстановка е коренно различна от всички избори досега. В момента, ако искаме да запазим своята вяра и история и да се отнасяме с уважение към наследството от прадедите, ние трябва да работим за укрепване на българската държава, отсече той.

Ние в момента трябва да гледаме корените си. Т.е. в тези избори не са важни партиите, не кой ще спечели изборите, не каква ще бъде България, а дали ще я има България, по думите на Чуков.

Германия и Франция са много мощни държави, но техните държавни структури са подчинени. Зад Макрон стои Ротшилд, например. В този план е валидно "не ме слушай какво говоря, а ме гледай какво правя", смята той.

В целия политически спектър, това, което озвучава ВМРО в публичното пространство, стои най-близко до моите разбирания какво трябва да се направи, за да се запази България. По-добре да има съвпадение на мненията и целите между хора като мен и тези от определена партия, обясни той преминаването си към ВМРО с кандидатирането в листите на партията на воеводите.

За мен първо стои България и след това тяснопартийните интереси. Зоран Заев е съмишленик на Корнелия Нинова. Досега той трябва да е дошъл в София поне пет пъти по покана на Нинова. Държавата трябваше да мобилизира всички всеки с каквото може. Когато няма синхрон на усилията се получава картина, която никак не ми харесва. Вижте гръцките партии - по отношение на Турция имат абсолютно еднаква позиция, независимо от различията си, каза Чуков.

Считам, че, ако имаме инстинкт за самосъхранение, трябва да бъдем абсолютно сплотени. Ако неолибералната идеология размива нациата, унищожава институциите и маха това, което ни споява като общество - история, език, памет, ако ние се съгласим и това да отстъпим в името на някаква атлантическа или славянска солидарност, ние унищожаваме собствената си държава. Ще дойде време, когато няма да има за какво да се говори. Това е основният ми мотив да участвам в листите на ВМРО - ние изповядваме едно и също разбиране по отношение на българската държава, обясни анализаторът.

Отказах се от БСП, защото партията няма нищо общо с това, в което аз членувах. БСП винаги е имала елит, винаги е имала отношение към държавата, партията е била част от държавата, припомни Чуков.

Ако не осъзнаем, че всички до един трябва да работим за българската държава, а всеки се опитва да живее в света, който си е отишъл и който го няма, ще заприличаме на кудкудякащо общество. Необходимо е всички политически сили да седнат и да се разберат по магистралните направления, а след това нека се караме в дадени закони, нека не се харесваме, но във всички случаи трябва да има табу върху неща, които са жизнено важни за България, смята експертът по национална сигурност. 

БСП е оцелявала и сега ще оживее, но така, както се развиват нещата, няма светло бъдеще, смята той.

Няма да отстъпя нито на крачка, ако трябва да бъда въвлечен в управление, което не защитава българските национални интереси, отговори той на въпрос съгласен ли е да влезе в управленска коалиция ГЕРБ-ВМРО. 

Ситуацията е извънредна и изисква парадоксално мислене, но в строго ограничен спектър, който води пътя към запазването на българската държава, поясни той.

Аз имам внуци и не бих желал да съм прародител 3, посочи той в коментар за джендърските заявки при определени политически сили, като при демократите, например.

Според Чуков Нинова се размахва в политическото пространство като някакъв търговски пакет и превръща партията в място за частни интереси.

Сега се оказва, че в листите, вместо да се обърнем към младите деца, ние избираме дъщерята на този и зетя на онзи. Избираме момченце, започнало в СДС, но понеже тъстът му и баща му са местни и заможни, набутваме детето в листите. Това е в колизия с моите принципи. Пред очите си видях как много млади хора останаха разочаровани. БСП прилича на СДС през 90-те години, а как ще приключи всичко това, зависи от обстановката, каза той.

По думите му в Столетницата се вещае един край. Г-жа Нинова няма стратегическа мисъл. Когато нямаш стратегия, не можеш и да си подредиш и партията. Нинова е схемаджийка и реагира
Ad hoc, според ситуацията. Ако има стратегия, тя води към неприятен край. Не се наемам да влизам в мисловните й процеси, посочва Боян Чуков.

Що се отнася до Илияна Йотова, експертът смята, че тя има политически опит, реалист е, отчита обстановката и като способности за визия и мислене е много над сегашния председател на БСП.

БСП трябваше да има конкретни стъпки по отношение на Зоран Заев и да има много разговори с него като съидейници, смята експертът.

Плътно заставам зад думите на външния ни министър по отношение на Македония, посочи той.

Сподели:
Бомба x
Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 52
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това