Вход
София
Времето в София 18 o C

САМО В ПИК TV: Валери Симеонов за корупционните схеми около Би Ти Ви, Венелин Петков и Хекимян: Васил Божков плаща на медията и са скрили сигнала за убийство, той ме отстрани от кабинета "Борисов" заради борбата ми с хазарта. Гешев да разследва приватизацията на "Лукойл" (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV: Валери Симеонов за корупционните схеми около Би Ти Ви, Венелин Петков и Хекимян: Васил Божков плаща на медията и са скрили сигнала за убийство, той ме отстрани от кабинета "Борисов" заради борбата ми с хазарта. Гешев да разследва приватизацията на "Лукойл" (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 17.02.2020
296290
0
САМО В ПИК TV: Валери Симеонов за корупционните схеми около Би Ти Ви, Венелин Петков и Хекимян: Васил Божков плаща на медията и са скрили сигнала за убийство, той ме отстрани от кабинета "Борисов" заради борбата ми с хазарта. Гешев да разследва приватизацията на "Лукойл" (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
17.02.2020
0
296290

Валери Симеонов направи разтърсващи разкрития за корупционните схеми в Би Ти Ви, Венелин Петков и Антон Хекимян и лобистите на Васил Божков от БСП. Заплашвал ли го е хазартният бос заради битката му срещу лотарията? 

Какво ще донесе ревизията на приватизацията и концесиите и може ли да се промени Конституцията, за да се потърси сметка за беззаконията? Кой  скача срещу активността на прокуратурата и защо подсъдими олигарси като Иво Прокопиев, ощетили зловещо държавата, още са на свобода?

Отговорите на всички въпроси вижте на живо в студиото на ПИК TV, където гостува зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

"Аз съм собственик на медия, изградих първата регионална телевизия, обучаван съм, зная за правилата на журналистиката, зная основните принципи за етичната журналистика, така че не мога дa бъда упрекван в заплашване", обяви зам.-председателят на Народното събрание на въпрос за нападките по негов адрес след обвиненията в корупция, които отправи към журналистите на Би Ти Ви Венелин Петков и Антон Хекимян.

"В момента съдя няколко телевизии и на първа инстанция съм осъдил Би Ти Ви във връзка с едно мое гостуване в Нова телевизия, от което нищо не излезе", разкри той.

"Фактите ми дават основание да твърдя за тези обвинения в корупция. Специално имам предвид разговора между Цветомир Найденов и Антон Хекимян. Всички видяхме как Найденов питаше неколкократно за сигналите, които е показал пред Би Ти Ви, а те не са реагирали. Сигналите му в Би Ти Ви са от 19.12.2019 г. Предоставил съм сигналите в прокуратурата, за да преценят дали става въпрос за корупция. За мен точно за това става въпрос, защото имам и други примери. Трябва да бъдат попитани защо шефът на Новините в Би Ти Ви и водещият на сутрешния блок не са реагирали на тези сигнали, а става въпрос и за заплахи за убийство. Времето, през което са мълчали тези двамата, можеше да коства човешки животи", изригна Симеонов.

Валери Симеонов хвърли нова бомба: Корупция има и на ниските етажи в БТВ

Валери Симеонов хвърли нова бомба: Корупция има и на ниските етажи в БТВ

Не влизам във война с медиите, това сподели пред Нова тв...

на 13.02.2020

"Трябваше да подадат сигнал, че поне нечий живот е застрашен. Той им се е доверил, а е получил малодушно мълчание", каза още той. По думите му причината е, че един от сериозните спонсори на Би Ти Ви е Васил Божков. Бившият вицепремиер изрази и подозрение, че е възможно от Би Ти Ви да са заснели сигналите на Цветомир Найденов на Васил Божков.

"По какъв начин съм заплашвал тези двамата. Аз казах, че според мен има извършено престъпление от тях и трябва да бъдат проверени", уточни лидерът на НФСБ.

"Познавам хора, които твърдят, че са подложени на телевизионен рекет. Хора, които имат фирми, срещу тях започват атаки от една журналистка. Тя започва да излъчва репортажи срещу фирмите им, които са убийствени. В същото време лице от Би Ти Ви отива при тях и казва, че може да прекрати тази медийна атака. Отива друг разследващ журналист. След това при бизнесмена се изпраща една жена, която му казва, че ще му струва 4 бона, като преди това са му искали много повече", разкри депутатът. По думите му за този случай не е подал сигнал, тъй като трябва съгласие от жертвата.

"Проф. Петров живееше с работата си, а накрая беше съсипан медийно и напусна омерзен и огорчен" обяви той на въпрос за атаката от страна на Би Ти Ви срещу бившия министър на здравеопазването проф. Николай Петров.

"Нямам никаква представа какво е правила прокуратурата, с какви темпове се е движела, за да влязат в офисите на Божков точно в деня, в който беше внесен този законопроект за хазарта", отсече зам.-председателят на Народното събрание.

"Продължавам да изразявам недоумение защо прокуратурата е сезирана на 4 декември, а чак на 22-23 влезе в офисите му. Това го казвам не като упрек към прокуратурата, а към онези анализатори, които да преценят дали имам нещо общо с тези действия на прокуратурата", добави той.

"Никой не очакваше смел и решителен удар срещу хазарта. Законопроектът, с който се опитах да променя взаимоотношенията между медиите и хазарта, дотогава никой не го коментираше това", категоричен е Валери Симеонов.

"Законопроектът сам по себе си беше оставен на трупчета в Народното събрание. Към февруари-март нямаше как да ангажирам подкрепата на най-голямата партия ГЕРБ. Последваха кампаниите за европейските избори и местните избори и трябваше да се изчака. Преломният момент бяха сигналите на братя Найденови. След тях министър Горанов обяви, че започват проверки на Божков. Аз прецених, че мога да направя този законопроект малко по-краен и вече никой нямаше как да даде назад", разкри лидерът на НФСБ.

"Категорично съм убеден, че Васил Божков има пръст в моето освобождаване от вицепремиерския пост. Протестът на въпросните майки на деца с увреждания през ноември беше затихнал. На тези протести ходеха 5-6 майки, подкрепени от видни личности като Йоло Денов. Причините да си подам оставка не беше протестът, а непрекъснатите атаки на трите телевизии - Би Ти Ви, Нова и, за съжаление, БНТ. Тогава се водеше една доста напоителна пропаганда лично срещу мен, която можеше да бъде обяснена, че съм си спечелил в лицето на Васил Божков един враг", уточни той. 

По думите му Божков е бил в основната на тази цялата атака срещу него, защото е бил първият, който е заговорил за хазарта.

"Имам две дела, които се водят доста добре, срещу "Труд". Те са за клевети", призна Валери Симеонов.

"Не ме е страх. Гледам на себе си като човек, който завършва житейския път. Няма да отстъпя и ще продължа тази битка докрай. Няма да е само Божков, а и всички негови поддръжници. В случая Би Ти Ви", увери зам.-председателят на Народното събрание.

По повод проверката на главния прокурор Иван Гешев срещу приватизацията, Симеонов обяви, че тази инициатива трябва да бъде приветствана, но е важно дали ще оставят Гешев сам в тази битка или ще му се помогне с някои законодателни промени.

Лидерът на НБСФ коментира и че представители на БСП са на хранилка при Божков. Той посочи Гечев и Кадиев като хора, които са му помогнали да тръгне с печелившия бизнес. "Всички подаръци, които са правени на Васил Божков, са правени по време на управление на БСП. През 2009 г. законът е променен в полза на Божков за колекцията му. През 2013 година пак случайно при Орешарски той е облагодетелстван за лотарията му. Една партия е помагала най-много през годините на Васил Божков", изригна патриотът.

"Не е толкова далечна и невероятна връзката на Русия с хазартния бос Васил Божков, след като лично шефът на военното разузнаване Наришкин е разговарял лично с премиера на ОАЕ. Факт е, че Русия проявява сериозен интерес към този човек, който има 11 обвинения у нас, най-вероятно иска да му даде руски паспорт и да си го прибере", уточни Симеонов.

"Антон Кутев направи прочете една декларация срещу мен в петък - четири дни след моето участие. По принцип БСП нямат търпение за такива декларации, но четири дни нямаше нищо. Декларацията дойде ден, след като излезе информацията за разговорите на Наришкин в ОАЕ за освобождаването на Божков", сподели депутатът.

"Битката ми с Български морски флот на братя Домусчиеви не е затихнала. Стана това, което трябваше. В движението на цялата тази сага, свързана с опит за промяна на приватизационните условия в БМФ, хората си помислиха, че нещо е заметено. Нищо такова. Случи се това, което трябваше да се случи. Поиска се справка, тази справка се забави, но беше подадена. И тази справка показа, че има неизпълнение на приватизационния договор. Буквално на последното заседание на МС за 2019 г. прие решение за искане до Административния съд. Съответно и от БМФ са подали искане, то ще се си платят глобите. Трябва да имаме търпение, за да се определи сумата. Аз съм си свършил работата. Откакто започнах моята битка, БМФ започна да купува кораби и в момента е изпълнил приватизационното изискване да има 1,3 млн. бруто регистрирани тона", каза още той. 

Симеонов говори за обвиняемия олигарх Иво Прокопиев, който въпреки обвиненията като тези на Баневи, Стайкови и Арабаджиеви, не е в ареста. "Това е по преценка на прокуратурата, а там е ясна връзката с ВКС и "Америка за България", която назначава министри да работят в определена посока. Може би и затова там е по-голям страхът от по-крути мерки", уточни лидерът на НФСБ.

Народният представител призна, че би било хубаво да разследва приватизацията на "Лукойл", която компания е държава в държавата. Като други сделки, които да се разследват, той посочи, тази с "Кремиковци", "Балкан", "Софарма".

"Засега не виждам условия за предсрочни избори. Не виждам и криза в управлението, не че не е възможна такава да се случи, тъй като сме коалиция. В момента се водят тежките преговори по отношение на програмата и точките, които не са изпълнени. Преговорите се водят с Томислав Дончев и има напрежение, разбира се, че точки, които са заложени в нашата програма, са забавени, а има още година и половина от мандата ни. Тежкият сблъсък си остава от самото начало - това е размерът на пенсиите в България", призна депутатът.

"Не съм влязъл в политиката, за да се облагодетелствам. Аз идвам от бизнеса и съм достатъчно заможен човек, да не кажа богат. И всеки, които твърди, че се облагодетелствам, ще отиде на съд", закани се бившият вицепремиер. Като пример той даде твърденията на Стефан Софиянски и на някои медии, които уж цитират въпроси на Васил Божков, в които той пита дали Симеонов се е облагодетелствал с 4 млн. лв. от строежа на оградата по границата с Турция.

"Контакти с г-н Гешев нямам. Приближават президентските избори", каза Симеонов на въпрос защо се активизира тази атака на Румен Радев срещу премиера Бойко Борисов и добави: "Гледам да не го гледам напоследък президента. Той издребнява напоследък и не смятам, че печели от тези атаки, които са в стила на БСП."

"Засега не виждам шансове за служебен кабинет на Радев. Това зависи само от управляващите", заключили лидерът на НФСБ.

Вижте всички разкрития на Валери Симеонов пред Ива Николова във видеото на живо на ПИК TV:

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че властта трябва отново да затегне мерките заради увеличените случаи от коронавирус?
Общо гласували: 10960
архив

Двама луди играят с фенерче. Единият го насочва към тавана и кара другия да се качи по лъча. Вторият отговаря:
- Не можеш да ме измамиш! Щом се кача горе, ще изключиш фенерчето, нали?

няма нови новини
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
сега
1583
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
НА ВНИМАНИЕТО НА РАДЕВ: Ето ги националните протести - чалга, анцузи и 20 души на селски вечеринки (ВИДЕО/СНИМКИ)
x
Гинеколожка разби брадати митове за секса
x