САМО В ПИК TV! Валери Симеонов с гореща прогноза за евровота: Би Ти Ви се провалиха в манипулациите си срещу мен (ОБНОВЕНА)

Интервю

САМО В ПИК TV! Валери Симеонов с гореща прогноза за евровота: Би Ти Ви се провалиха в манипулациите си срещу мен (ОБНОВЕНА)

61718
на 10.05.2019
САМО В ПИК TV! Валери Симеонов с гореща прогноза за евровота: Би Ти Ви се провалиха в манипулациите си срещу мен (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов и водач на листата на коалицията за евровота "Патриоти за Валери Симеонов" с разтърсваща изповед за отношенията с партньорите си в управлението и шансовете им да не подарят мандати в Брюксел на БСП и ДПС.

препоръчано

Как ще печели привърженици само за себе си сред хората, които подкрепиха трите партии в "Обединени патриоти" и към кое семейство би се присъединил в Европейския парламент? Подяжда ли масата от патриотично настроени избиратели Веселин Марешки, който се обяви за родолюбец и какво се крие зад атаките му срещу Красимир Каракачанов?

"България получава 4 млрд. лв. и отгоре, а дава около 1 млрд. Така, че ползите за България от ЕС са ясни и те не подлежат на сметки. Глупаво е да говорим за търсене на друга посока за развитие на страната. ЕС гарантира и икономически пазари и движение на стоки, а също и пътуваме навсякъде. Ние бързо забравихме времената, в които дори за да отидем в Румъния се чакаха какви ли не проверки. 

Свободата на придвижване дава възможност на младите да имат статут на европейски гражданин. Това е висша привилегия в целия свят, защото навсякъде по света като европейски гражданин, ти си уважаван", заяви Симеонов.

Той призна, че в началото на присъединяването е бил скептик, но след това е станало ясно, че не ЕС иска невъзможни неща от нас като затваряне например на блоковете, а това е зависело изцяло от българските преговарящи. 

Валери Симеонов заяви, че е направил всичко възможно патриотите, или поне с ВМРО, да се явят заедно. 

"Каракачанов спря всякаква връзка с мен и до момента не мога да си го обясня. Явно има някакъв натиск отвън. Всички са на мнение, че ВМРО трябваше да се яви с НФСБ. Това са споделяли с мен и техни депутати. Имахме и голяма степен на доверие. Изведнъж обаче от лидера на ВМРО беше предприета рязка промяна на позицията. 

По отношение на "Атака" не е ставало дума за общо явяване, защото имаме сериозно разминаване във външната политика", каза Симеонов. Той разкри, че със сините не е имало как да се коалират, тъй като според НФСБ ЕНП не е техен принципен партньор. "Ние нямаме идейни близости с ЕНП. По въпросите, свързани с патриотичните схващания, сме различни, а това е много важно за нас. Ние не търсим на всяка цена реализация и не сме всеядни. Не е важно количеството, а качеството на дейността, която извършваш. Затова ние имаме достойнството да се явим сами и да искаме подкрепа заради многото неща, които сме постигнали дотук. Както и лично аз като вицепремиер в изпълнителната власт", категоричен е Симеонов. 

Според него е безпредметно вкопчването във властта, защото тя носи клевети, дела, необосновани упреци, нерви и сериозна отговорност. "Властта не носи облаги, ако си отишъл да работиш. Аз го доказах, защото съм достатъчно заможен. Опитаха и мен от телевизия Би Ти Ви да ме вкарат в някакви манипулирани схеми, но всичко веднага отшумя, защото се видя, че е измислено и несъстоятелно", каза още лидерът на НФСБ.

По повод големия успех на патриотите с приемането на новите правила при самозащита в НПК, Симеонов заяви, че въпросът е важен и сериозен, тъй като стотици възрастни хора са загубили живота си или са съсипани от битовата престъпност.

"Нека изчакаме да мине закона на второ четене, защото чувам атаки срещу основните текстове в закона и съм притеснен какво ще се случи. Текстовете са пределно ясни и не мога да разбера как си позволяват юристи абстрактно да обясняват, че правото било накърнено, когато говорим за човешки животи", каза Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ обяви, че е оптимист за изборите на 26 май, тъй като смята, че има подкрепа и е подходящ, праволинеен патриот, който е доказал, че работи и че ще защитава българските интереси. 

"Трябва да прекратим договорите на американските централи, защото пета година престоява там искането на България и не се взима решение. В същото време ние ги дотираме, купуваме им скъпия ток, а изнасяме евтиния. Пета година европейската комисия не отговаря и това ще бъде първата ми задача - да настоявам за решаване на проблема", категоричен бе Симеонов. 

Сподели:
Бомба x
Три признака, че сте във връзка с грешния човек Три признака, че сте във връзка с грешния човек
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Обвинената за получаването на колосален подкуп Десислава Иванчева отново се изправи пред съда - не уважиха искането й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Обвинената за получаването на колосален подкуп Десислава Иванчева отново се изправи пред съда - не уважиха искането й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 56
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това