САМО В ПИК TV! Васил Василев с екшън сценарий какво ще се случи след вота: Тези избори няма да променят нищо. Те са една прелюдия към следващите (ВИДЕО)

ТЕМА

САМО В ПИК TV! Васил Василев с екшън сценарий какво ще се случи след вота: Тези избори няма да променят нищо. Те са една прелюдия към следващите (ВИДЕО)

119270
на 09.06.2024
САМО В ПИК TV! Васил Василев с екшън сценарий какво ще се случи след вота: Тези избори няма да променят нищо. Те са една прелюдия към следващите (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Журналистът Васил Василев гостува в изборното студио на ПИК TV! Пред камерата ни той разкрива какви са шансовете да се състави редовно правителство на база на временните резултати от вота.

препоръчано

"Тези избори няма да променят нищо. Те просто ще са една прелюдия към следващите“, прогнозира гостът.

За мен някакво подобряване е изключено, с горчивина заключи той.

"Условията, в които ние сме се насадили, противоречи всичко, при което демокрацията изразява волята на гражданите за най-добрия процес на управление. Управлението у нас прави каквото реши, а демокрацията чака и се опитва да намери общ език с него“, продължи Василев. 

"Първото нещо, което трябва да се започне, е да се възвърне този суверенитет, който беше разпилян. Това е възможно, имаме примера с Турция и Унгария, Словакия, но водят една много по-независима въшна политика, отстоявайки суверенитета си, защитавайки своите граждани и интересите им“, посочи Васил Василев. 

Той сподели, че в момента нашите управници, оставят на Брюксел да решава вместо тях. 

"Всяка една държава трябва да си отстоява националния интерес. Не можем да имаме същите интереси като французите, молдовците, германците. Ние имаме свои собствени. Всяко едно движение, което пренебрегва българските интереси, е обречено на провал. Затова съм сигурен, че това правителство, което ще бъде избрано от следващото Народно събрание, няма да издържи много“, заяви Васил Василев.

Според него, трябва да има взаимен контрол между властите, а изходът за нас, би бил президентска република. Освен това доминацията на една личност, която определя изпълнителната и държавната власт, водила надолу, а влияела и на съдебната система.

Ние сме особен народ, със свои характерни особености, изтъкна Васил Василев. Според него, президентът се избирал пряко от народа, а това му давало доста голяма легитимност. 

"Ние сме закотвени на дъното“, със съжаление констатира гостът на Соня Колтуклиева. 

"ЕС трябва да престане да бъде обща държава. В тази държава има 27 страни, всяка е различна по ред причини. Ние не можем да бъде САЩ. Можем да бъдем една федеративна група. Защо затворихме блоковете на АЕЦ "Козлодуй“? Искаха да лишат България от евтина енергетика, която можеше да захрани и селското стопанство, и индустрията. Това беше шамар върху българската икономика“, хвърли поглед към евроизборите той.

Василев изрази и съмнението си, че Украйна ще плати за реакторите от АЕЦ "Белене“, а и защо България, при положение, че е инвестирала толкова много средства в проекта, се е поддала на натиска да ги даде на Украйна.

Василев коментира и скандалната постановка в Народния театър на Бърнард Шоу. "Ние сме се смачкали, не можем да реагираме на гаврата с нас. Нормалните хора ще се възмутят, но лошото е, че политиците няма да се трогна. Писах писмо до президента, премиера, министъра на културата с молба да се свали тази пиеса съгласно техните правомощия“, каза той. 

И допълни, че е писал писмо и до директора на Народния театър, а от институцията му отговорили, че подготвят отговор. "Това са страхливи хора, те нямат това достойнство, което ние си мислим, че българският държавник има. Тези хора са мишки!“, възмути се Василев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да не отказват делови предложения, Везните да отменят служебните разговори САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да не отказват делови предложения, Везните да отменят служебните разговори
ПИК TV x
Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО) Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО)
ново
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК