Вход
София
Времето в София 21 o C

САМО В ПИК TV: Васил Тончев от "Сова Харис" обяви последни данни на финала: Борисов удари Нинова в земята с 31.5% на 25.2%, пет партии изпращат депутати в ЕП (ОБНОВЕНА/ТАБЛИЦИ)

САМО В ПИК TV: Васил Тончев от "Сова Харис" обяви последни данни на финала: Борисов удари Нинова в земята с 31.5% на 25.2%, пет партии изпращат депутати в ЕП (ОБНОВЕНА/ТАБЛИЦИ)

на 26.05.2019
133744
33
САМО В ПИК TV: Васил Тончев от "Сова Харис" обяви последни данни на финала: Борисов удари Нинова в земята с 31.5% на 25.2%, пет партии изпращат депутати в ЕП (ОБНОВЕНА/ТАБЛИЦИ)
Автор: ПИК
26.05.2019
33
133744

Финалните данни от екзитполовете сочат, че ГЕРБ води убедително на БСП с 31.5% срещу 25.2%.

Избирателната активност на седмия час от вота, по данни на проф. Михаил Константинов, е около 30%.

Към момента на трето място са ДПС с 10.8%. Следват ВМРО с 6.4%, "Демократична България" с 6.3%, 3.4% за "Воля". "Коалиция за България" има 3.1%, а 1.2% има Валери Симеонов за НФСБ и Атака с 1.5%.

Определено и ВМРО и Демократична България ще прескочат бариерата и ще изпратят евродепутати, каза Васил Тончев от Сова Харис. 

ПИК и ПИК TV са различните медии, в които истината не се спестява на никаква цена. За това слагаме край на лъжите и манипулациите в името на обществения интерес и въпреки глобите, които ще платим заради наложените от закона абсурдни и архаични ограничения. Оставаме верни на вас - в името на правото на читателите да бъдат информирани, ще разрушим цензурата.

Градусът на политическия екшън се качва рязко в ексклузивното 12-часово изборно студио на ПИК TV изцяло на живо, без монтаж и цензура! Вижте първи реалните резултати, коментарите на социолози, анализатори и политици и бъдете информирани, за да направите най-добрия избор.

Васил Тончев обяви в студиото на ПИК TV, че на финалния екзитпол "Демократична България" и ВМРО бележат ръст, което означава, че най-вероятно ще вкарат по един евродепутат. При това положение мандатите ще бъдат разпределени така: 7-5-3-1-1.

Главният редактор на ПИК Звездомира Мастагаркова разкри, че агенция ПИК разполага с информация, че утре ще има спешно заседание на "Позитано" 20, а във вторник партията свиква извънреден Национален съвет.

"Трите патриотични формации направиха ритуално самоубийство. Мислех, че съм видял всичко досега, но явно не съм", коментира Васил Тончев по повод разцеплението на Обединени патриоти и самостоятелното явяване на трите партии на евроизборите.

"Най-голямата група гласуващи между 18-30-годишните е в ДПС, след това е "Демократична България. При активната група най-голямо е гласуването за ВМРО, ГЕРБ и ДПС. При най-възрастните БСП е получила 59%", заяви собственикът на "Сова Харис". Той добави, че 87% от гласуващите за "Демократична България" са висшисти. След тях най-много висшисти са дали тикчето "Не подкрепям никого" и след това е БСП.

"По местоживеене най-големият дял на Обединени патриоти те имат в столицата. ВМРО са получили добра подкрепа от 20%, БСП имат 12%, а ГЕРБ имат само 9% в столицата", коментира той.

"31% от мъжете са гласували за ГЕРБ, 25% за БСП, 13% за ДПС. При жените горе-долу е същото. "33% от българите са гласували за ГЕРБ, 27% за БСП, 4% за ДПС. 62% от българските турци са гласували за ДПС, 16% за ГЕРБ, 7% за БСП. От ромите 35% са гласували за ДПС, 25% за ГЕРБ и 11 за БСП. В селата 33% са гласували за ГЕРБ, а 23% за БСП. Това е голямата разлика, която прави и такъв резултатът. В областните градове резултатът е 33% за ГЕРБ и 23 за БСП. Най-интересен е резултатът в столицата, където БСП има 24%, ГЕРБ - 23%, а ВМРО 10%", анализира Васил Тончев.

"77% от хората са си повторили вота в ГЕРБ, 80% при БСП. Около 2% от гласовете за БСП са отишли в "Коалиция за България". При Обединени патриоти ВМРО изтеглят 43% от гласовете. ДПС е консолидирана партия и 94% от гласовете пак са си отишли при тях в сравнение с изборите през 2017 година", добави шефът на "Сова Харис".

"Трябва да кажем, че в момента се затвърди правителството и изпълнителната власт. Идеята за предсрочни избори просто отпада. При всички положения няма да има предсрочни избори тази година. Това е заявка да се изкара пълен мандат. Ако някой може да свали правителството, това е само улицата", каза още социологът.

"Две формации направиха главно кампания на база на постиженията, които имат. Това бяха ГЕРБ-СДС и ВМРО. И те получиха награда за това. Тези, които говориха за неудачите, не успяха да привлекат хората и те не тръгнаха след тях", обясни гостът в студиото на ПИК TV.

Вижте цялото изборно студио на ПИК TV във видеата на живо от 10-часовата програма:

Откриване и горещ коментар на Харалан Александров, проф. Антоанета Христова и Георги Харизанов:

Брифингът на ЦИК с актуални данни за активността и нарушенията: 

Ексклузивен коментар на Румяна Коларова, както и репортаж от гласуването на премиера Борисов:

Гореща дискусия с Антон Тодоров и Борислав Цеков:

Анализ на социолога Александър Владимиров:

Горещи коментари от проф. Стоян Денчев, доц. Татяна Буруджиева, дискусия между Недялко Недялков и Нидал Алгафари: 

Анализ в студиото на социолога Юлий Павлов: 

Първи коментари след края на изборния ден от Недялко Недялков, Илия Лазаров, Васил Тончев и горещи репортажи от централата на ГЕРБ и на БСП:

Политически анализ за загубата на БСП от Георги Анастасов:

Горещи мнения за изборния резултат от Атанас Мерджанов, Антоний Гълъбов, както и брифинги на ГЕРБ и ВМРО: 

Финални анализи в изборното студио от Георги Марков и Васил Тончев:

Сподели:
Напиши коментар »
(33)
1
Герб победа
2
не се напикаете от радост.
3
Курнела съд народен съд за Елена бой с камъни
4
Аз вече се напих от кеф!!!!! А от Позасрано вони на поср'ано
5
да им се отнема имунитета и право към сливенския зандан!
6
Задунайските СВИНЕ Гласуват за Комунисти и Милиционери Както го Правят от 75 Години ! Който Гласува на Задунайски Избори е К-ОПЕЛЕ ! Който Работи и Плаща Данъци е К-УРВА ! Гласувайки Вие Признавате и Легитимирате НЕЗАКОННА 75 Годишна Комунистическа Власт ! Истинския БЪЛГАРИН Ходи на Избори в Задунайския Болшевишки КЕНЕФ Само с ОЛОВО и ДИНАМИТ ! Гласуването е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, Изборите НЕЗАКОННИ ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
7
УБИХМЕ ГОЛТАЦИТЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ!!! С ПОБЕДАТА СИ ЗАПАЗИХМЕ ВСИЧКО- КЪЩИ В БАРСЕЛОНА,ОФШОРКИ,7 -ТЕ АПАРТАМЕНТА,КЪЩИТЕ С ТЕРАСИ ПО 300 КВАДРАТА!!! ПЕНСИОНЕРИТЕ И ТЕ СИ ЗАПАЗИХА 150 ЕВРО ПЕНСИЯ,БАЧКАТОРИ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА БЛЪСКАТ САМО ЗА ТОК,ХРАНА И БИТОВИ РАЗХОДИ!!! ВСЕКИМУ СВОЕТО!!! АМИН!!! ГЕРБ- ПОБЕДА-ВИНАГИ!!!
8
МЕРКЕЛ ПЕЧЕЛИ , Курц Печели..тотално измитане на цоциалистите!
9
Който Гласува на Задунайски Избори е К-ОПЕЛЕ ! Който Работи и Плаща Задунайски Данъци е К-УРВА ! Гласуването е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, Изборите НЕЗАКОННИ ! Гласувайки Вие Признавате и Легитимирате НЕЗАКОННА 75 Годишна Комунистическа Власт ! Вместо Бюлетини Трябва да се Броят ТРУПОВЕ ! Всяка Избирателна Секция Трябва да Стане Масова ГРОБНИЦА ! Истинския БЪЛГАРИН Ходи на Избори в Задунайския Болшевишки КЕНЕФ Само с ОЛОВО, ДИНАМИТ и ТЕНДЖЕРИ ПОД НАЛЯГАНЕ ! Партии с Участието на Комунисти, Деца на Комунисти и Внуци на Комунисти са НЕЗАКОННИ. Избори с Участието на Комунисти, Деца на Комунисти и Внуци на Комунисти са НЕЗАКОННИ. Власт Придобита от Незаконни Партии Чрез Незаконни Избори е НЕЗАКОННА. АКО СИ БЪЛГАРИН: НЕ РАБОТИ. НЕ ГЛАСУВАЙ. НЕ ПЛАЩАЙ ДАНЪЦИ. ВЛАСТТА Е НЕЗАКОННА ОТ 75 ГОДИНИ. ДЪРЖАВАТА НЕ Е БЪЛГАРСКА ОТ 650 ГОДИНИ. ДА СЕ ЛИКВИДИРА ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
10
Хики маус ..от би ти ви ....хахаах...НАМРЪЩЕН , ЗАВИСТЛИВ , плаче за Кори ..погледнете би ти ви как направо ГАЗ ..П ...ик..аят ...от яд ...
11
8 ще имат ГЕРБ.Мария Неделчева-Габриел ще ни бъде пак еврокомисар,а на нейното място идва 8-ия в листата на ГЕРБ,а именно сегашния евродепутат Емил Радев.Бах мааму,какъв бой.
12
те търсят сааамо лошото и лошо намират ...ХИКИ МАУС ...разправя УЖ като въпрос ....“ Бойко обикалял и предавал на жива връзка “ така каза ПАНИРАНИЯ МАУСИ ...по БИ ТИ ВИ ...
13
Свинята се скри,не се показва на прозореца дори!Сега ако не я сготвят, БСП ще се срине до нивото на ДСБ! С административни хватки Свинята си запазва мястото Шеф на Позитано,което въпреки скандалите около нея е добре за България,ще ликвидира окончателно БСП!
14
кака курни как се е барнала Е ПРИЧЕСКАТА И Е КАТО НА ПЛАШИЛО НО КАКВО ДА ПРАВИ КАТО Е ЗАГУБИ НА НА МИЛИОНЧЕВА И ОСИГУРИ НАСЪЩНИЯ
16
Бойко извади го да пръдна
17
Българинът иска да го управлява не интелигентен, подготвен и умен професионалист, а подобен нему цървул, със същите народняшки изрази, маниери, стойки и чалъми от рода на "Донесох ви агнешко - сЕдайте и обЕдвайте" или - аз ще платя, аз ще построя, аз ще ви дам.. Унижението от такива давачи и плащачи е голяма, но - това е българина - прост като вожда си.
18
И Рада Дълбоката се хваща под ръчичка с Андрей Ковачев и Сер-гея и оформят силно българско гей-трио в ЕП! Честито!
19
Валидолче-гълтай направо два!
20
Социолози и псевдо такива , ояли се и нагушили некадърници , обидно и лицемерно е да "сравнявате" министър председател с едно нищо изживяващо се като"патрон" на БСП, яжте си гнусните парички , но не бъдете спокойни , винаги има възмездие !
21
Слушам Радан Кънев - т.нар."РАДА ДЪЛБОКАТА" ПО БТВ. Човека се е превъзбудил и говори, че бил алтернатива. Докога с тези провалени хора ще ни мътят главата. ЧОВЕКА КАЗА - ИСКАМ ДА СЪМ ЕВРОДЕПУТАТ - ХА ,ХА . ТОЗИ И НЯКАКВА СИ ХАЙКА, ОСТАТЪК ОТ КОСТОВИТЕ ТВОРЕНИЯ отново сънува власт
22
Бойко не е прoст. Той е умен като мен. С победата днес ще продължа да си пиша фалшиви фактури по ДДС и ще си правя пак по 2 Бона на ден. А и скоро мога да стигна Цецо с 7 апартамента по 320 квадрата и с личен асансьор. Е Бойко няма как с къща в Барселона за 2 милиона евро но и това може да стане някога...Плачете от мъка бедно ПРОСТОЛЮДИЕ..
23
Що не го пенсионираш тоя тъпак Асланов! БСП сте на измиране, буквално! Трябва да си куку да гласуваш за comrade!
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
Тая свиня мръсна пак плюе по ГЕРБ. ей това коминистите мам..ма ви мръ...сна сте изроди бе.не ви е срам боклуци
26
Нека ни мислите за прoсти мен и Бойко. Но ние си правим многото пари,а вие си бачкате само за разходи. Е кой е простия и кой е умния а? Вие бедничките индивиди смачкани или ние богаташите? Пак ви навряхме в тинята и днес!
27
Този ден трябва да стане празник за следващите 4 години. Б.СП мръсници народа им го подаде както си трябва. Дебилите са на изчезване бе ей . Да живее БЪЛГАРИЯ. без комунисти разбира се.
28
Докато за бсп-бкп-то беше ясно че си заминават какви п-итеци гласуваха за зелено-лилавите комунисти на агнешките главички на гнома.мавъра ,пинокио и дълбоката!
29
ЛЪСНАХА ЧЕРВЕНИТЕ ЗАДНИЦИ НА РАЙЧЕВ И НОВА ПО НОВА ТВ. ПОЗОР ЗА ТЕЛЕВИЗИИТЕ, КОИТО ПОДДЪРЖАТ БСП-БКП - ПРЕСТЪПНИЦИ, ТЕРОРИСТИ И МАФИОТИ.
30
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ СА ИНДИКАЦИЯ, ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, МАКАР И ПОСЛЕДЕН, СЛЕД ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ НАРОДИ, ВЕЧЕ СЕ Е ПРОБУДИЛ. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ! българин
31
За ГЕРБ са гласували селяците и к.урвите. Само 8% от гласовете на ГЕРБ са на софиянци.
32
БСП и Радев Атака и всички техни НПО -та се провалиха пред Асамблеята за Евразия организирана под ръководството на Решетникови патронажа на пРезидента Радев с което превратността падане на правителството на ГЕРБ се отложи може би до следващите избори но българските избиратели показаха че мястото на България е в ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ и то ще бъде отстоявано за винаги заедно с всички европейски народи
33
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ по-голямата част от българите ДОКАЗАХА, че са просто и тъпо робско племе, и заради това Тиквата, и глутницата му ще ги оправят така, както им е удобно.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 13930
архив

Петка и Чапаев го закъсали страхотно в гората. Нямат нищо за ядене. Нямат никакво оръжие. Един ден Петка се прибира в колибата и носи две патици.
- А стига, бе! - казва му Чапаев - как ги уби?!
- Много лесно. Открих два бумеранга до леглото ти и готово.
- Виж какво, Петка - разярил се Чапаев - ако още веднъж ми пипнеш чорапите, ще ти счупя одеялото в главата.

няма нови новини
Днес: 238
hot
най-четени новини в момента
сега
2641
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Патрулки с включени буркани и униформени на мотори стреснаха софиянци на "Цариградско шосе"
x
Учени откриха плодовете на младостта
x