САМО В ПИК TV: Вежди Рашидов с трогателен разказ: Ердоган се просълзи, когато му разказах за невъзможната любов на Ататюрк с нашата Димитрина

ГАЛЕРИЯ ШОУ

САМО В ПИК TV: Вежди Рашидов с трогателен разказ: Ердоган се просълзи, когато му разказах за невъзможната любов на Ататюрк с нашата Димитрина

114860
на 05.07.2020
САМО В ПИК TV: Вежди Рашидов с трогателен разказ: Ердоган се просълзи, когато му разказах за невъзможната любов на Ататюрк с нашата Димитрина
Автор:   ПИК

Създателите на историческата сага "Великолепният век" може да застанат зад българо-турската копродукция за голямата любов между Мустафа Кемал Ататюрк и българката Димитрина Ковачева. Това разкри пред ПИК TV председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов. Идеята красивата любов на създателя на модерната турска държава и дъщерята на ген. Стилиян Ковачев да бъде вдъхнат нов живот, е именно негова.

препоръчано

"Това е една прекрасна, човешка и невъзможна любов. Тук не става въпрос за политика, политиката е в периферията на тази любов. Ако любовта на Ромео и Жулиета е драматична, изповядваща една вяра - близки фамилии, станали вражески във времето, то при Ататюрк и Димитрина е любов, която я намирам за невъзможна - тя е между две религии, два етноса, а религията е била основен компонент във всичко това. Ако този филм се пипне, можем да извадим "Оскар", започна обаятелния си разказ за любовната история от началото на миналия век Вежди Рашидов.

"Споделих идеята си за филм с Евтим Милошев и Любо Нейков, защото както аз, така и обществото безкрайно харесва това, което те правят. Много са будни, в час са и много добре хващат времето в киното. Коронавирусът ни забави, но ще имам възможността скоро да срещна моите приятели от "Дрийм Тийм" с продуцентите на "Великолепния век". Имаме и още филмови къщи, с които ще обсъдим идеята - едната е от Бурса, тя също прави много добри филми. Ще видим... Ще седнем на една маса и тогава ще започне работният етап - след като се разберат продуценти, сценаристите... ", сподели плановете за продукцията Рашидов.

Тя ще стане възможна благодарение на серията от споразумения, които по време на двата си мандата като министър на културата Вежди Рашидов подписа с южната ни съседка за филмови копродукции.

Как са реагирали премиерът ни Бойко Борисов и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, когато по време на последната им среща през март Рашидов им е разказал своята идея, коя според него е най-подходящата актриса, която ще влезе брилянтно в образа на Димитрина Ковачева и красиви детайли от невъзможната любов между Ататюрк и генералската дъщеря - Вежди Рашидов разкрива пред ПИК TV:

Сподели:
Бомба x
Ето какви храни трябва да избягвате по зодии Ето какви храни трябва да избягвате по зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд Земеделие: Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това