САМО В ПИК TV! Веселин Марешки посече мераците на Румен Радев за втори мандат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

АВТОРСКИ НОВИНИ

САМО В ПИК TV! Веселин Марешки посече мераците на Румен Радев за втори мандат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

93916
на 03.02.2021
САМО В ПИК TV! Веселин Марешки посече мераците на Румен Радев за втори мандат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Лидерът на "Воля" и зам.-председател на 44-ото Народно събрание посече мераците на обитателя на президентството Румен Радев за втори мандат. Защо Радев избра да се кандидатира отново за държавен глава навръх траурния ден, в който почитаме жертвите на комунизма, и обяви за дата на изборите 4 април, когато католиците и арменците празнуват Великден?

препоръчано

Защо прикрива съветника си Пламен Узунов след разкритията на ОЛАФ и защо отново иска подкрепата на БСП за похода си към "Дондуков" 2?

"Бях откровен и честен по време на консултациите с Румен Радев. Не съм виновен аз, че понякога истината боли", каза Веселин Марешки. 

"Радев прави безсмислени и нелогични ходове. Жалко е, че избра датата 1 февруари. По-важното обаче е, че целият му мандат е безхаберен и безличен и в неговия отчет виждаме само нападки, но не и свършена работа", коментира зам.-председателят на Народното събрание.

По думите му си е проличало безсилието на Радев да предложи нещо прогресивно за България.

"Радев е класически неблагодарник спрямо хората, които го избраха за президент. Излезе и каза колко е велик и че тръгва сам, а БСП ако искат да го подкрепят. Това е висша форма на неблагодарност", категоричен е лидерът на "Воля".

"Жалко е, че той си мисли, че може да тръгне и сам да раздава присъди. Не може да хвърляш фрази кой е мутра и кой не е. Не знам защо той влиза в една такава игра, от която само може да загуби", отсече Марешки.

"Според мен Радев добре осъзнава, че е бита карта и вече няма никакъв шанс за политическа кариера и играе ва банк. Според мен обаче тези му действия няма да имат никакъв ефект", допълни зам.-председателят на Народното събрание.

"Този, който разби президентската институция, да казва, че ще оправи парламентарната, звучи нелепо. Той няма с какво да се похвали и хвърля безсмислени нападки към всички", уточни бизнесменът.

По думите му БСП или ще изчакат президентските избори, за да решат дали да го подкрепят, или сега ще се хванат за него като удавник за сламка в опит да преодолеят негативизма на хората.

"БСП се опитва чрез хора, които са анонимни за обществото, да подлъже обществото. Такъв беше Румен Радев. Но той вече не е анонимен за обществото. Видя се зверската шуробаджанащина в президентството и некадърното и може би корумпирано управление на неговия служебен кабинет. И сега трябва да връщаме пари. Гордеем се, че ние от "Воля" не позволихме второ служебно правителство на Радев", категоричен е Веселин Марешки.

"Радев си е избирал президентските съветници и най-вероятно е знае какво правят те. Президентството явно ще продължава да бъде разследвано около Радев, тъй като явно там много хора са бъркали в кацата с меда", прогнозира политикът.

"Радев си брани съветниците, тъй като те са бушоните преди него и ако те изгърмят, няма как и той да не изгърми. Затова и ги защитава", уточни зам.-председателят на Народното събрание.

На въпрос за напусналите кадри около Радев, Марешки каза: "От една страна никой не иска да е на борда на потъващия кораб, от друга този човек не се съобразява с чуждото мнение. Той не се съобразява с нищо. Който му казва истината, той е неприятен. Търси само лакеи. Такива хора нямат място в управлението на държавата", отсече лидерът на "Воля".

Според Марешки различни паразити са натискали държавния глава да отложи изборите. Той посочи Мая Манолова, Александър Томов-Лупи Христо Иванов и други, които са го натискали да отложи изборите.

По повод атаките от медиите от кръга на Прокопиев по негов адрес, бизнесменът сподели: "Тези хора от кръга "Капитал" около Христо Иванов и Прокопиев винаги са били след мен. Причината за атаките са приближаващите избори. Те няма да ми простят, че ги изхвърлих от парламента. Мисля, че сега ще ги изхвърля за втори път."

"Към края на мандата ние се явихме на изборите, където без кой знае какво натяване полуичхме 3,6З%. Добре, че гласуват хората, а не социолозите, иначе нямаше да сме в парламента. Преговаряме с много патриотично настроени формации, както и такива, които са със социална насоченост. Гвоздеят на нашата платформа ще бъде съвсем оригиналния договор, който човекът подписва с народния представител и после човекът ще може да му търси сметка. Ще подпиша договор с всеки един човек, в който ще се казва, че ако не успея да изпълня всяко едно общение, дължа финансова неустойка", разкри бизнесменът.

Той уточни, че ако не изпълни обещанията си в конкретния срок, всеки човек ще може да си търси конкретна неустойка от него.

"Усещането е, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила. Надявам се, че с наша помощ ще можем да дадем тласък и за проекта за държавните бензиностанции. Ще подкрепим правителство на ГЕРБ, ако съставят правителство и приемат нашите условия", заключи Марешки.

Сподели:
Бомба x
Кои съпруги най-бързо омръзват на мъжете си Кои съпруги най-бързо омръзват на мъжете си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 87
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това