Вход
София
Времето в София 11 o C

САМО В ПИК TV: ВОЙНА В ГЕРБ - Томислав Дончев атакува Цветанов, иска стола на Борисов! ЕКШЪН В НОВА - журналисти саботират боса си Кирил Домусчиев (ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV: ВОЙНА В ГЕРБ - Томислав Дончев атакува Цветанов, иска стола на Борисов! ЕКШЪН В НОВА - журналисти саботират боса си Кирил Домусчиев (ОБНОВЕНА)

на 25.03.2019
420048
41
САМО В ПИК TV: ВОЙНА В ГЕРБ - Томислав Дончев атакува Цветанов, иска стола на Борисов! ЕКШЪН В НОВА - журналисти саботират боса си Кирил Домусчиев (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
25.03.2019
41
420048

Война в държавата, война в ГЕРБ! Лобитата на Цветан Цветанов и Томислав Дончев се захапаха стръвно. Такъв извод правят в извънредното студио на ПИК TV Звездомира Мастагаркова, Ива Николова и Недялко Недялков.

Както ПИК първи писа още преди седмица, компроматът за апартаментите е дошъл от вътрешен човек, член на правителството. Има сериозни основания да се смята, че този човек е вицепремиерът Дончев - близък до кръга "Капитал" и изданията, които тиражираха новината.

След вчерашното интервю на Томислав Дончев по БНР маските паднаха. Той, единствен от ГЕРБ, пожела Цветанов да поеме отговорност за имотните си сделки. Намекна за оставката му. Това изправи на нокти целия актив на управляващата партия.

По данни на ПИК подобен сценарий се е разиграл и миналия декември покрай апартамента на Владислав Горанов. Атаката срещу финансовия министър дошла от същия мозъчен тръст около Дончев, Иво Прокопиев, Румяна Бъчварова. Имало дори вариант Борисов да подаде оставка, а Томислав Дончев да стане министър-председател. Това се целяло и сега, с фронталната акция срещу Цветанов.

Консолидацията на лобитата около двамата враждуващи в ГЕРБ е видима. Цветанов можело да разчита на стабилната подкрепа на ДПС и медийната група на движението. В същото време зад Дончев заставал целият кръг "Капитал", както и мощно газово лоби, ощетено от факта, че приетият закон за горивата все още не влиза в сила. Говори се и за една особено силна бизнес фигура, бос на руски гигант у нас...

Покрай екшъна в ГЕРБ тече паралелен екшън в купената от Кирил Домусчиев Нова телевизия. Там журналисти, близки до "Капитал", видимо саботират новия си собственик, като провеждат открита антиправителствена политика и са най-яростни в ругателствата срещу Цветанов. Флагмани на тази акция са Виктор Николаев и Миролюба Бенатова, близки до изгонената от медията Ани Цолова.

По данни на ПИК в момента се извиват ръцете на Домусчиев. Предизвикват го да ги уволни, за да се изкарат жертви на режима и да поискат пристан в конкурентната БТВ или в "Свободна Европа".

"Това е написано на 7 септември 2018 г. преди повече от половин година. Поводът стана исканата оставка на Николай Нанков. Тогава разбрахме, че Дончев иска да пробута Малина Крумова за министър. След това хронологично стана скандалът с апартамента на Владислав Горанов. По моя информация те стоят и зад този скандал. Този сюжет не се случва и сега на битова основа. Когато сведеш нивото до еснафско-битово ниво. "Антикорупционният фонд" се ръководи от един бивш журналист от "Капитал", обясни Недялко Недялков.

"Томислав Дончев беше замесен в ремонта на НДК, той е пряко отговорен. Там не знам как му се размина. Много замесен е в този скандал с крупни суми. Наскоро излезе информацията, че България е разследвана от ОЛАФ за няколко сигнала, които отговоря Томислав Дончев", допълни Звездомира Мастагаркова.

"Томислав Дончев се саморазкри в едно интервю по БНР. В момента тече кампания "за" Цветан Цветанов, единствен Томислав Дончев излезе. Борисов в момента е изправен пред най-тежкия си избор в политиката кое лоби, хванали се гуша за гуша, да избере. Едното е на кръга "Капитал", а другото е в защита на Цветан Цветанов, зад който седи ДПС", продължи Недялков. "Това е човек, който има достъп до тези документи. Има цяла тактика изградена, едно по едно, парче по парче", допълни той за механизма на изтичане и подаване на информация.

Водещата Ива Николова отново напомни на премиера Бойко Борисов да погледне добре какво е вършил и върши Томислав Дончев в Габрово чрез протежето му - сегашният кмет Таня Христова. 

"Командироването на Бъчварова в Израел е показателно", изтъкна Звездомира Мастагаркова.

"ГЕРБ може без всеки, само не и без Борисов. Дончев и Цветанов извън ГЕРБ са никои. Вижте съдбата на ДПС - Лютви Местан, Касим Дал, вижте в СДС какво се случваше при Костов. Хората, които гласуват за ГЕРБ, гласуват за Бойко Борисов, не за Томислав Дончев. Той е неразпознаваем кандидат", заяви още собственикът на ПИК.

"Той е толкова тъп, че изглежда интелигентен. Само глупак върши такива неща", отсече Ива Николова.

"Вчера сякаш си призна. Военните действия навлизат в нова фаза, това е малко самоубийствено от страна на Томислав Дончев. Битката е кой ще спечели сърцето на Борисов. Знаем, че той на тема морал е непреклонен. Ако Борисов е сърцето и душата на ГЕРБ, Цветанов е мозъкът на ГЕРБ", изтъкна Недялков. "Елена Йончева има имоти за над 2 млн.", допълни той.

"Медийната проекция на това, което се случва. ПИК често е обвиняван в уклон към едното или другото лоби. Седим тук и си говорим, а в други медии това не може да се случи. Нова телевизия, какво се случва там? Тази телевизия е флагман на това, което се случва с Цветан Цветанов. Виктор Николаев всяка сутрин громи Цветанов, заедно с Миролюба Бенатова", заяви Недялков.

"Тези хора имат същата обвързаност като Томислав Дончев в "Америка за България". Те не са журналисти, като такива нямат място на екрана, сега играят контра", включи се в разговора Звездомира Мастагаркова. "Искат да ги уволнят шумно, опитват да се изтъргуват, което е грозна търговия", допълни Недялков. "Те са Милиончева 2", отсече Мастагаркова.

Според Недялко Недялков, Виктор Николаев, Ани Цолова и Миролюба Бенатова ще се опитат да влязат в политиката, а това е третата вълна на журналисти в политиката. "Опитват се през Би Ти Ви да разбият СДС. Това е много опасно и по никакъв начин не трябва Борисов да дава превес на това Соросоидно лоби".

"60 души са завели иск срещу ПИК, защото през 2015 г. сме пуснали, че са платени протестиращи. Въпросният съдия е бил стипендиант на "Америка на България". Съдията се събира сам със себе си и прави отвод. Нашата адвокатка обаче е светната и стреля напосоки. Делото чака трето поредно разпределение. Това е водевил. Сорос правораздава в България. Надявам се на ефекта на бумеранга. Никой не обича предателите, никой не обича Цецо с апартаментите, нека си го кажем, но никой не обича предателите", разказа Недялко Недялков.

Собственикът на ПИК разкри, че Томислав Дончев е бил основен кандидат за президент на ГЕРБ, но в последния момент е излязъл компрометиращ запис, в който се говори срещу Бойко Борисов и така е оттеглил кандидатурата си.

"Той е балансьор, той обича да балансира между няколко лобита, а присъствието на Дончев е гаранция, че и другото лоби го има. Зад атаките на Дончев седят газови босове, които са ощетени, че прословутият закон за горивата не е влязъл в действие. Говорим да хора от Русия, те имат интерес Борисов да бъда разклатен. Вероятно има и някаква икономическа проекция в цялата тази история. Валери Симеонов падна от същата интрига, както Николай Нанков, както блестящия лекар Николай Петров след един репортаж по Би Ти Ви, той беше унизен публично от своите", изтъкна Недялко Недялков. "Колко хора бяха похарчени след сблъсък на лобита?", попита Недялков. 

"Моралността има особени измерения. Морално сякаш се приема това, което се говори в студиото на Нова телевизия и Би Ти Ви. Животът тече през телевизията и то от студиата на двете големи телевизии. Имаме си такава власт, която е зависима от студиата на двете големи телевизии", отчете издаделят на ПИК.

"Там залогът беше икономически", допълни Звездомира Мастагаркова. "Той разполага с доста сериозни средства, еврофондовете са в него. Той раздава сериозни фондове", допълни тя. "Ние казахме, че Румяна Бъчварова ще бъде заменена от протежето си".

"ГЕРБ може без всеки, но не и без Борисов и е много важно какво решение ще вземе в близките два дни", отново напомни Недялко Недялков.

"И двамата вън - смятам, че ще стане така - и двамата ще напуснат активните си политически позиции. Цветан Цветанов ще остане шеф на предизборния щаб", прогнозира Ива Николова.

"Ще се случат бавно и плавно нещата. Томислав Дончев в рамките на 5-6 месеца ще стане обект на прокуратурата, а Цветанов ще бъде отстранен от парламентарната група. Мисля, че ГЕРБ няма да гласува оставката му в парламента", направи прогноза Звездомира Мастагаркова.

"Ще стане като Делян Добрев - Цветанов ще подаде оставка, но няма да бъде приета от парламента", прогнозира Недялко Недялков. "Цветан Цветанов ще даде оставка, която няма да бъде приета", допълни той. "Цветанов ще препотвърди пълната си лоялност към Борисов след изборите, защото той е лоялен, за разлика от Дончев. В момента крайностите и емоциите са излишни. За държавата не е добре правителствена криза, за държавата не е добре три избора в рамките на няколко месеца", изтъкна Недялков. "Нека едно правителство за 12 години да изкара мандата си, за какво са тези мандати? Това е пагубно за ГЕРБ и държавата. Това е важно в името на благото на всички българи. За какво са тези избори, ако някой хвърля пешкира? Съдбата на България е по-важна".

"Нека Горанов да обясни защо НАП не разследва доходите на Елена Йончева. Това е странно затваряне на очите", призова Звездомира Мастагаркова. Недялко Недялков допълни, че държанието на НАП е странно срещу човек с офшорни фирми. "Кога ще се разчепка аферата "Техноимпекс"?", допълни той. "Две години се крие това нещо за поръчката за 240 джипа за МВР"

"Нека да знаят читателите на ПИК какво ще се случи, ако Нинова и Йончева дойдат на власт - арогантност, няма да има морални казуси, морал нула. Докога ще продължава това? БСП не е поела отговорност за един свой уличен в корупционна сделка човек. Това е опорна точка на Румен Радев и Корнелия Нинова, опитват с един апартамент да вземат властта. Кръгът "Капитал" и президентството са един кръг. Битката не е за главата на Цветан Цветанов, битката е за главата на Бойко Борисов", завърши издателят на ПИК.

"Те ще унищожат държавата", завърши главният редактор на ПИК.

 Вижте цялото студио във видеото на живо на ПИК TV:

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34713
архив

- Ало, како, стана нещо много лошо! Тате се качи да бере ябълки и падна от дървото! - И какво? - Ами загубихме го, како! - Добре, де, а под дървото търсихте ли?

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
Тези зодии се влюбват сляпо
x