Вход
София
Времето в София 5 o C

САМО В ПИК TV: Волен Сидеров проговори за паниката на Румен Радев, манипулациите на Би Ти Ви и шока на олигарсите от ревизията на приватизацията (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО
ПОЛОЖЕНИЕ
Излекувани: 42
Починали: 23
Заразени: 577

САМО В ПИК TV: Волен Сидеров проговори за паниката на Румен Радев, манипулациите на Би Ти Ви и шока на олигарсите от ревизията на приватизацията (ОБНОВЕНА)

на 18.02.2020
169634
0
САМО В ПИК TV: Волен Сидеров проговори за паниката на Румен Радев, манипулациите на Би Ти Ви и шока на олигарсите от ревизията на приватизацията (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
18.02.2020
0
169634

След дълго мълчание, лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който напусна парламента и стана общински съветник в София, проговари за паниката, обзела президента Румен Радев, който бленува служебно правителство, за позорните манипулации на Би Ти Ви и медиите на подсъдимите олигарси и ужасът им от ревизията на приватизацията. Кой и как гори покрай акциите на главния прокурор Иван Гешев срещу корупцията и престъпността? Отговорите от Волен Сидеров.

ПРИТЕСНИТЕЛНАТА ЗАВИСИМОСТ НА РУМЕН РАДЕВ ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ

ПРИТЕСНИТЕЛНАТА ЗАВИСИМОСТ НА РУМЕН РАДЕВ ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ

Да си президент на демократична държава от Европейския...

на 16.02.2020

"Концентрирал съм се в работата и да правим това, което можем - да пишем, да говорим, да ги караме да мислят", започна Сидеров.

"Правих анализ на приватизацията от края на 90-те години, когато ми беше най-силната творческа част във в. "Монитор". Когато направих партия "Атака" през 2005 г., но ще го повторя, защото леко минава покрай ушите на сегашните поколения, една от точките там беше ревизия на приватизацията. Минаха оттогава 15 години, те се изтърколиха", каза още Сидеров по темата с приватизацията.

"Основната част от активите на социалистическа България, бяха раздадеди за жълти стотинки. Ефектът е морален и юридически, чувам полемики по темата. Министрите в министерския съвет, като се подпишат, носят колективна отговорност. Може от всеки един персоналон да се потърси отговорност: "Ти защо си подписал продажбата на БГА "Балкан" да 150 000 долара, на цената на един джип?". Аз съм писал десетки статии. Нямаше съпротива. Разговарях, тогава идваха при мен, написал съм хиляди статии - и анализи и коментари, идваха хора от персонала, идваха и казваха как се съсипва една огромна авиокомпания. Питах ги защо не правят нищо, после се разпиляха, трябваше да има съпротива, някой да каже "Стоп"", коментира въпроса с приватизацията на БГА "Балкан" по време на правителството на Иван Костов.

"Костов е жив и здрав и може да каже как подписа тази сделка, а не да ходи по студиата. Александър Божков вече е покойник. Не е само "Балкан". Имахме над 30 предприятия, които разработваха компоненти за компютърната промишленост. Ние правихме продукти, които се котираха и на Запад", върна лентата назад националистът. И припомни случая със завода за полиестерни влакна в родния му Ямбол, който за времето си е бил един от най-модерните в Европа.

"Теми и идеи, които съм ги говорил, сега се дискутират. Защо, минаха 15 години? БСП, Тройни коалиции... Нека да разгледаме и външно-търговските дружества. Там проблем е, че няма информация какво е взето на тъмно и е привитазирано. Това бяха дружества, направени с цел, България на копира и пооткрадне технологии, след което тук се развиваше. Имаше възможност България да изнася на Запад, а не само в СИВ. Имаше натиск "Приватизирайте всичко". Тогавашният държавен секретар на САЩ, защо не се обади и да каже, защо се продава компания за 150 000 долара?", продължи Сидеров.

Марешки призова: Румен Радев да подаде оставка! Дойдат ли на власт, БСП ще опоскат държавата

Марешки призова: Румен Радев да подаде оставка! Дойдат ли на власт, БСП ще опоскат държавата

Нито сме с едните нито сме с другите, ние сме независими...

на 16.02.2020

Сидеров призова бившия президент Петър Стоянов да излезе и да си каже всичко по въпроса с приватизацията и сигнала за корупция в кабинета на Иван Костов, за който спомена в телевизионно интервю проф. Стив Ханке. И отново попита Костов, защо по средата на мандата си, смени 10 министри, без да даде никакви обяснения. Според съпартиеца му Павел Шопов, който му разказвал лични впечатления от времето, Костов и Бакърджиев са му казали "Ето ти един хотел в Слънчев бряг за пет стотинки и ставаш наш човек". "Явно по този начин са били раздавани нещата", заключи Сидеров. 

Националистът анализира и неизбирането на Иван Костов за втори мандат. "Стоянов блокира Симеон да стане президент чрез Конституционния съд. Президент е рудиментът на царя. Той искаше това. Но го принудиха и така обърка сметките на Костов, той си смяташе, че ще го изберат отново, той си вярваше, на мен ми е разказвал Мишо Михайлов, който му беше шеф на пресцентъра. Разказвал ми е как му е паднало ченето на Костов, когато е чул речта за 800-те дни, защото те са се били разбрали Симеон да стане президент, а той да си спечели втори мандат. Измамата е, че Стоянов е блокирал възможността Симеон да стане президент и накрая нито Стоянов стана президент, нито Костов премиер".

"Вече е време да отговаря, защото с това сваляне на доверието, казах, че когато имаш президентска република, тогава ти се произнася за правителството. Такива са Русия, Франция, САЩ, там президентът назначава цялото правителство. Путин свали доверието си и смени цялото правителство. Защо го правиш, какво значи сваляш доверието? Нищо, правно нищо не значи. Това е едно политическо изявление, амбиция за власт. За мен това беше заявка, че ще прави политическа сила, това означава макар, че той бяга от този въпрос. Да свалиш доверие от правителството, е политически инфантализъм. Следващата стъпка беше да каже, че се отказвам от президентството, правя партия и който иска да ме следва. Такова не чухме, ако не чуем каква е алтернативата, ако бяхме чули, аз съм човек, който се е борил да има плурализъм. Той трябва да е разбрал, че е политик. Ако това не е разбрал, не е добре. Аз предлагах, мога да му давам съвет, казвах го. Да си генерал не те прави политик. Когато кажеш, че това правителство е лошо трябва да кажеш кое е лошото. Без такава програма, слизаш на нивото на кварталното обсъждане. Това не е професионално политическо говорене", не пропусна и темата за непрекъснатото напрежение, което всява в държавата Румен Радев

"Нинова ми е симпатична като жена, енергична такава, решителна, мъжко момиче", сподели Волен Сидеров. Според него обаче, Нинова разпилявала всичко, защото нямала център, върху който да се фокусира. Той се оплака, че от БСП са преписали доста неща от неговата програма в тяхната "Визия за България".

"Хубаво е да се дефинира какво е държавна измяна. Тогава, когато е писан този текст, ние бяхме в Съветския блок. Други бяха съюзниците, враговете се смениха. Но какво е държавна измяна в днешно време? Не вярвам Конституционния съд да се справи с тази задача. Държавната измяна би трябвало да се дефинира през нещо много трайно, а кое трайното, трябва да стигнеш до корените на нещата. България не е голяма държава, длъжна е да се съобразява с ЕС, САЩ, Русия, Турция. Ключът е в баланса", заяви Сидеров по въпроса с питането от страна на Иван Гешев до Конституционния съд докъде е границата на имунитета, който има президентът.

"Познавам се с Костадинов, смятам го за амбициозен млад политик. Не мисля, че може да се повтори. В този мащаб нищо не може да се повтори автоматично. Те да си кажат какво искат. Мислещи хора са - и Василев, и Костадин. Да си кажат, но опираме пак до какво ще е управлението. Ако искат промяна, трябва да се работи. Трябва да имат задълбочеността да знаят как ще стане това. Костадин е по-млад, поне с 20 г. по-млад от мен. Василев е от старото поколение. Като че ли българите са обръгнали и това улично протестиране е винаги ограничено. Излизат някакви хора, но не са всички", коментира лидерът на "Атака" утрешния марш и шествие към паметника на Васил Левски, воден от агента на ДС Василев.

"От 2005 г. на 19 февруари правим шествия. 2012 г., точно на 19 февруари, след Левски се прибрах, централата ни беше на "Врабча 1" и като свърши митингът, обади се брат ми и ми каза, че майка е починала, докато аз съм говорил. Аз се раздавах да говоря пред хора, но не знаех каква част от тях ме чуваха, вместо да бъда до майка си, когато тя умираше. Затова няма да правя митинги. Това не е нещо, което искам да показвам... Не знам дали е редно да си разкриваш душата", сподели през сълзи за драмата в живота си Сидеров, станала на 19 февруари 2012 г. 

Той заключи, че чрез Левски и поднасянето на цветя, политиците и хората искат да получат индулгенция за греховете си. 

"Познавам го отдавна, познавам живи и неживи, застреляни, български олигарси от прехода. Той е единственият човек, който вложи пари в музей, в колекция. Идеята му беше това да стане частен музей и това да остане в България. Не знам доколко това изземване е законно. Нека да взима държавата, но да не вземе нещо да изчезне по пътя. Това е много специфична дейност, можем да направим цяло предаване. Аз съм дремен любител, но неговите неща са несъразмерно по-скъпи и мащабни. Той можеше да ги разпродаде навън, не го е направил. Ако не го е направил и тази колекция седи в България, то тогава... кой е добър и кой е лош... Всички сбирки по световните музеи не са събрани от тавана на баба. Всяка една колекция е събирана, ако търсим морала и етиката как един музей е събрал колекциите, може би г-н Гешев ще получи мозъчно сътресение. Опасявам се някой, който пренася, да не мушне някое ритонче в джоба", коментира и темата със скъпата и луксозна колекция на Васил Божков, която в момента е отнета от олигарха и предадена за съхранение в държавните институции. 

"Ако може нашият външен министър да посочи и да каже кои са корумпираните американци. Сенаторите, които ни нанесоха щети със спирането на енергийните проекти, може ли да го направи г-жа Захариева? Не може. Ще приема Америка за партньорска страна, когато си платят сметката за военните бази, това го говоря още от 2006 г.", завърши интервюто си Волен Сидеров по ПИК TV.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при парламентарни избори днес?
Общо гласували: 8824
архив

Догодина излиза поредният епизод на Рамбо. В него Силвестър Сталоун ще се бори с артрита.

няма нови новини
Днес: 299
hot
най-четени новини в момента
сега
3905
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Томислав Дончев отговори на Радев с мисли на Гьоте и отсече: Тук няма новобранци! Коя команда да изпълняваме - от 3-и март или отпреди седмица за сваляне на карантината? Да не бърка раздаването на мартеници с действията при епидемия (ВИДЕО)
x
Руски експерти: Водката не става за дезинфекция, не съдържа достатъчно спирт
x