Вход
София
Времето в София 5 o C

САМО В ПИК TV! В хотел ли е заловен Митьо Очите или в частен имот и помагал ли е на турските служби в акции у нас - подробности разкрива анализаторът Любомир Желев

САМО В ПИК TV! В хотел ли е заловен Митьо Очите или в частен имот и помагал ли е на турските служби в акции у нас - подробности разкрива анализаторът Любомир Желев

на 10.08.2018
154097
27
САМО В ПИК TV! В хотел ли е заловен Митьо Очите или в частен имот и помагал ли е на турските служби в акции у нас - подробности разкрива анализаторът Любомир Желев
10.08.2018
27
154097

Доста се изговори относно ареста на Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, в Истанбул. Основната информация обаче българските медии черпят от турските си колеги. Според балканския анализатор Любомир Желев почти нищо не е убегнало на средствата за масова информация у нас, но направи едно не маловажно уточнение. Според него Митьо Очите не е бил заловен в хотел, а в частен имот, за който обаче не се посочва чия собственост е. Това пишело в няколко авторитетни турски медии.

-Г-н Желев, българските медии адекватно и коректно ли отразиха акцията по залавянето на Димитър Желязков в Турция?

- Реакцията в турските медии и то нали авторитетни, а не някакви жълти, беше нормална. Трябва да ви кажа, че някакви сензации не бяха публикувани. Общо взето, това което се разпространява и коментира като факти в нашите медии и от нашите правозащитни органи, турските медии отразяват много точно.

Има някои различия, които все пък на мен ми направиха впечатление, като  например Митьо Очите е бил задържан при обиски - при операция на службата за борба с тероризма, както пишат те, в частен адрес, а не в хотел.

Аз до колкото знам у нас се разпознава версията, че задържането е станало в  някакъв хотел. Турците не пишат хотел, а частел имот, намиращ се в района на летището.

Той в момента се намира в затвора Метрис в Истанбул. Но на видео кадрите се вижда как на българската специализирана прокуратура на Капъколе, край Свиленград са предадени интимната приятелка на Митьо Очите, която на видеото се вижда с една къса пола и с бяла блуза и още 5 човека от неговото обкражение.В коментарите жената е цитирана с имената Илина С. Т. 

Припомням, че преди една година седем турски граждани, обвинени че принадлежат към драстичната организация на гюленистите са били заловени на българо-румънската граница и са били задържани, а след няколко дни и предадени на турското правосъдие. Пак по линия на Интерпол.

- На това ли може да дължим бързата реакция на турските власти по залавянето на Митьо Очите ?

- Да. Те искат да покажат лоялност и разбиране за едно желание за поддържащо сътрудничество, защото заинтересованата страна е Турция. Ние не всеки ден издирваме ръководители на престъпни групи или терористи, докато Турция ежедневно по всички Балкански страни, та чак до Южна Африка, Азербайджан и в Украйна, непрекъснато прави усилия да бъдат екстрадирани лица, които Турция счита за терористи и хора, които са били част от опита за преврат преди две години.

В средата на месец януари 2016 година бе разпространена в Народното събрание информация, която предизвика огромен интерес. А именно, че е бил откраднат джип с турска регистрация натъпкана с подслушвателна и радиоелектронна разузнавателна техника. Колата била паркирана в закрит гараж в двора на един хотел в Дървеница, който пък е собственост на брата на Орхан Исмаилов, който тогава беше зам министър на отбраната. Представятели си?

При брата на зам. министъра има турски джип, изпратен от МИТ, натъпкан с подслушвателна техника, който е изпратен да извършва определени операции на територията на София. При изчезването на техниката се надига страхотен скандал и тогава компетентните български органи като не могат да намерят джипа, защото явно има и голям натиск от турска страна, за да се приключи със скандала помолват кого -  Митьо Очите за съдействие да намери джипа.

- Димитър Желязков в ролята си на какъв?

- Ако аз на вас ви поръчам да намерите откраднат джип на Турското разузнаване, вие как ще се справите? Но Митьо Очите има връзки, има контингент престъпен, пари. И той открива джипа и се обажда на съответните хора в МВР и им казва отидете да си вземете  джипа. 

Даже го бяха намерили някъде тук - около Кремиковци, доколкото помня. Това беше доста показателно тогава. Ето това е другата турска следа, която води Митьо Очите към Турция.

- Тогава може ли да предполагаме, че Димитър Желязков е очаквал да получи подкрепа по някакъв начин от турското правителство?

- Възможно е, да. Оказа се по-късно, че джипът е бил осигурен от български изселник, който живее в Бурса. Той прави услуга на турската държава и дава личната си кола.

- Какво е положението в момента в Турция след изборите? Нормализира ли се вече обстановката, беше отменено извънредното положение, но по-спокойно ли е?

- Нищо не се е променило след изборите. На 18 юли беше премахнато извънредното положение, бяха приети нови поправки в Закона за борба с тероризма и неговото приложение, които са още по-жестоки и антидемократични отколкото в условията на извънредно положение. В какво се състои промяната?

В това, че нещата не вървят към по-добро от гледна точка на демократизацията, спазването на човешките права,  правото на събирания, на митинги, протести и така нататък. Дават се извънредни пълномощия на областните управители - валиите и на командващите местните военни поделения, по тяхна преценка ако те смятат за необходимо, че са заплашени обществения ред, териториалната цялост или националната сигурност, или се подготвят драстични действия, да въвеждат на своята територия военно положение. Това се провежда регулярно всеки ден - затварят се подстъпите към големи или по-малки градове, забранява се излизането.

Вижте какво още каза балканския анализатор Любомир Желев във видеото само по ПИК TV!

Сподели:
Напиши коментар »
(27)
1
Интересен анализатор.На пръв поглед малко по нестандартен.
2
Не знам кой пише статиите,но правописа ви е под всякаква критика.Понякога даже е трудно да откриеш смисъла .От журналистите се очаква поне да са грамотни.
3
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
4
Митьо Очите е човек на Ердоган!А Не.дялко е покорен секс роб на Бойку!
5
ЕДИНСТВЕНО СЪЖАЛЯВАМ,ЗА АКТИВНОТО МЕРОПРИЯТИЕ НА СИВИЯ КАРДИНАЛ,ТУРЦИЯ Е МОЖЕ БИ ЕДНА ОТ МАЛКОТО ДЪРЖАВИ В СВЕТА,НА КОЯТО МОЖЕ ДА РАЗЧИТАШ ЕДИНСТВЕНО АКО ИМА ИНТЕРЕС ОТ ТОВА.
6
И отново за Очите, а историята с милионерите с бели престилки не успя да разлае за дълго кучетата, та пак се връщаме на Mитьо Тhe eyes !!!
7
Откъде анал- лизатора има информация за твърденията си ?
8
Откъде ги вадите тези анал-лизатори ? Тоя от снимката взел-дал . С какво може да помогне на България ?
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
На мен дебилът Харизанов ми харесва повече като анализатор. Този е отявлен дебил, Харизанов е дебил с криминално минало - 3-4 съдебни процеса за престъпна дейност и нито една присъда, нито ден в затвора.А какво време беше в миналото - лежиш с няколко ДС гейчета, учиш си английски и четеш как се каляваше стоманата в цилиндрична пещ - доменна. Този никой не го бие, само някой комшия от санираната панелка в Обеля 2, а Харизанов и утре да го видя ще му купя голямо уиски и ако се напие ще правим див анализаторски кекс по анадолски.
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
pa ne e li istina be madiratore 4e si turski evnuh
14
отговор на коментар
Към коментар 2! Претендирате за грамотност, но не спазвате граматическият пълен член. Трябва да е "правописЪт ви е под всякаква критика"!
15
Г-н Желев е истински професионалист. Слушайте внимателно какво говори и не плювайте без да познавате човека.
16
"Димитър Желязков е бизнесмен с легален бизнес, с три изрядни фирми, които развиват напълно законна дейност", заяви пред Нова телевизия в качеството си на вицепремиер и вътрешен министър в Борисов 2, шефката на кабинета на премиера в сегашното правителство Румяна Бъчварова.
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
Мила ми Мария, а при теб трябва да е "граматическиЯ" - непълен член, но нейсе... Тъпкано е с илитерати тук!
19
За предателите има Новичок или по-добре публично гилотиниране. Само че всичко сочи, че някои предатели и бандити се закрилят от невидими сили, чието най-добро определение е червена мафия. Мафия вградена в държавата, грабеща народа и предаваща и продаваща родината на турци, руснаци, американци и който се сетите.
20
щом митьо очите е човек на Туркие, то значи е човек и на партия герб, турците мразят комунистите, ама се иска мислене, а не голословно писане, а сега пуснете турската песен на една там горе по върховете, да я поздравим, човекът на цвънтаки, заедно с имама са, и комунистите не са, а и всички сте едно, сами си вярвате, че някои от мнозина ви вярва, просто не ви вярваме, защото сте били маленки , когато сте влезли в политиката, по на 20, 24, 27, на тези години сте мислили за нещо друго, но ви се е отворил парашута и сте влезнали покрай пролуката, която изгонихте и на тяхно място. сега е лесно, няма ги умните, конкуренция между простовати е много по-лесно да стигнеш до върховете, а преди 100 хил. градове, умни млади възпитани, едва ли бихте закусили парите ни, парите на народа, който ограбихте, размисъл, къде сгрешихте, ама и акълът ви е колкото една фитка явно,
21
Този авализатор освен Турция друга дума не знае.Голям анализатор.Коментира новините по турските тв.
22
до 21 .то и ти друго освен турция не знаеш ама ...
23
До 22: На пук на п*дераси като теб ще продължаваме да се размножаваме тук в родината си !
24
твоята родина е оттатък Босфора, тук за Eвропа не ставаш.
25
И ако е заловен в частен дом какво?
26
Частен,частен ,колко да е частен, та той пак си е наш на партията майка БКП , на другарите зърнари в този случай Бенчовисти и на всички нас, предадени от крадливите комунета ! Има много такива по света,направени с окрадените парици от всички нас !
27
ПЪЛНИТЕ ГЛАВИТЕ НА ХОРАТА С ГЛУПОСТИ ! НЯМА ЕДНО НЕЩО ВЯРНО В ЦЯЛАТА СТАТИЯ !!! ЖАЛКА ЖЪЛТА ПРЕСА... !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували на евроизборите през май?
Общо гласували: 8168
архив

- И няма да се плашиш. Ще бъда без грим.
- Ако трябва да бъда честен... Ваня, аз се плаша от тебе и като си с грим!

няма нови новини
Днес: 290
hot
най-четени новини в момента
сега
2486
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
СКАНДАЛ В ПИК TV: Корнелия Нинова изгони медията ни за втори път от "Позитано" 20 - за имотите за милиони ли се страхуват да отговорят с Елена Йончева (ОБНОВЕНА)
x
ВНИМАВАЙТЕ: Липсата на достатъчно вода пречи на диетите
x