САМО В ПИК TV! Георги Харизанов разкрива машинациите на Румен Радев и Прокопиев с оскандаления Кирил Петков и политическия му проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

АВТОРСКИ НОВИНИ

САМО В ПИК TV! Георги Харизанов разкрива машинациите на Румен Радев и Прокопиев с оскандаления Кирил Петков и политическия му проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

350994
на 13.10.2021
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов разкрива машинациите на Румен Радев и Прокопиев с оскандаления Кирил Петков и политическия му проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Шефът на Института за дясна политика Георги Харизанов разкрива задкулисните планове на обитателя на президентството Румен Радев и олигарха Иво Прокопиев с оскандаления бивш служебен министър Кирил Петков, излъгал документално за двойното си гражданство при противоконституционното му назначаването за министър, и техния политически проект заедно със съдения му за интелектуална кражба колега Асен Василев.

препоръчано

Има ли право държавен глава, погазил конституцията, да иска втори мандат? Защо Румен Радев удря смъртоносно по политическата си родителка БСП и лидерката й Корнелия Нинова? Защо Прокопие унищожава досегашния си политически проект Демократична България?

Тъжна е ситуацията около Кирил Петков. Самият министър на правосъдието уведомява с писмо, че и досега Кирил Петков е двоен гражданин, без да предприеме мерки за опазване на правота. Не разбирам защо Петков продължава да завлича себе си и хора като Янаки Стоилов с лъжите си.

Документите му са подадени след 19 август, значи той лъже. Поне според дипломацията на Канада. Казаното от Петков се опровергава от Янаки Стилов. Оставям на страна декларацията с невярно съдържание. Реквизитите в този документ са различни от нормалните.

Няма дори стартирал процес по регистриране на партията "Промяната продължава", а Петков с размах раздава министерски кресла и назначава прокурори, той така и кадруваше в ББР, преди да е министър.

Ако ситуацията не се е променила с Петков, той няма право да е и кандидат за народен представител, коментира Харизанов.

Не разбирам реалните действия, върху които е ентусиазмът на Василев и Петков. Спряхме, развалихме, изчегъртахме...

Румен Радев е в тежък конфликт с БСП и Нинова, затова и в аванс през пролетта се обяви за кандидат, а след като БСП ги набиха на изборите, те лицемерно го подкрепят. Това го показва кадровата политика на служебното правителство. Там няма нито един от любимците на Нинова. Затова Радев търси форма на представителство в парламента през нов проект. Така Радев търси директно влияние в НС, а Прокопиев търси нов проект за влияние в управлението, защото досегашният му проект не успява.

При този устав на БСП ще им е много трудно да елиминират Нинова. Крум Зарков е доста по-малък от Кирил Добрев примерно, а той не успя срещу Нинова. Затова срещу Зарков Нинова би взела 89 процента, ако Нинова взе 80 процента срещу Добрев. Зарков е симпатичен млад политик, но това не е достатъчно да оглави БСП, коментира Харизанов.

Само затова, че Нинова е довела Радев за ръчичка в политиката, тя си помисли може би, че трябва да и е лоялен доживот, още повече че тогава партията искаше Мая Манолова, припомни и коментира Харизанов. 

Социалистите през последните години са стигнали до 900 000 гласа при 1 200 000 за ГЕРБ през 2017 година, затова Радев не може да разчита само на тези гласове, анализира Харизанов.

България е малка, знаем се. Не е тайна, че настроенията срещу Антоанета Цонева в ДБ са още от създаването на партията. Това са хора индивидуалисти, с ярко застъпено чувство за значимост, това им пречи да се събират. Не е новина и конфликта на Лалов с ръководството, коментира Харизанов разпада в десницата.

Христо Иванов пък е доста по-мек и нерешителен, отколкото трябва. Скандалът там ще продължи, каза Харизанов.

Има всички предпоставки за ръст на ГЕРБ до изборите. Все повече ще има рефлекс за връщане на ГЕРБ, има вероятност БСП да си върнат второто място. ПП "ПП" е балон, който ще се спихне и ако се произнесе Конституционият съд. Има непрестижен вот за ИТН, защото за тях гласуват "белите цигани", както написа Боби Зюмбюлев, родово-общинската мобилизация също е фактор, според Харизанов.

Според Харизанов ще има забавяне пред урните заради сложността на гласуване с машини. Номерата, които са на втора и трета страница, също ще създадат хаос. Много хора ще се откажат заради срама и невъзможността пред съседите, които ще ги видят, че не могат да гласуват с машините.

Неброенето на квитанциите е малоумщина, Дончева казва например, че ГЕРБ можел да изхвърли квитанции. Но в комисиите са и ИБГНИ и БСП са там. И те могат да изхвърлят квитанциите. Манипулацията на машините и флашките също е възможна, коментира Харизанов.

Според него ГЕРБ се мобилизира от Бойко Борисов и подкрепата за Герджиков, който е с по-широк профил, ще е само плюс. Подкрепата за Герджиков вече дърпа подкрепата към подкрепящата го ГЕРБ, СДС и БЗНС.

Разликата от 6 процента е преодолима на втори тур, смята Харизанов.

Да си фаворит е хубаво, но не е всичко, категоричен е Харизанов.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
ПАЛАВНИЦИ: Тези две зодии мислят нон стоп за секс ПАЛАВНИЦИ: Тези две зодии мислят нон стоп за секс
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за изборите на 2 октомври: Във всички подписки има покойници (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ГОРЕЩО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за изборите на 2 октомври: Във всички подписки има покойници (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това