САМО В ПИК TV: Георги Харизанов с горещи разкрития за ходовете на Бойко Борисов и Румен Радев след старта на работата на 45-ия парламент (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Час Пик ГЛАВНА

САМО В ПИК TV: Георги Харизанов с горещи разкрития за ходовете на Бойко Борисов и Румен Радев след старта на работата на 45-ия парламент (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

290458
на 15.04.2021
САМО В ПИК TV: Георги Харизанов с горещи разкрития за ходовете на Бойко Борисов и Румен Радев след старта на работата на 45-ия парламент (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Шефът на Института за дясна политика Георги Харизанов с горещ коментар за старта на работата на 45-о Народно събрание, обръщението на Румен Радев към новите депутати и ходовете на Бойко Борисов при завъртането на парламентарната рулетка и избирането на ново правителство.

препоръчано

"Историята на Виктория Василева от "Има такъв народ" в СДС е добре позната на всички. Хубаво е, че ГЕРБ не гласува "против" кандидатурата на г-жа Митева. Тя е добра кандидатура и за нея чувам само хубави неща, включително и от хора, които са позиционирани като опоненти на "Има такъв народ", коментира политическият анализатор.

Той разкри, че има големи настроения срещу ГЕРБ и затова може би е логичен изборът на Ива Митева за председател на парламента.

"Нямам никакви притеснения от служебен кабинет. Нищо от дейността, работата и поведението на предишните три служебни кабинета не предизвиква у мен страх", каза още Харизанов и припомни, че проф. Огнян Герджиков е правил ревизия на втория кабинет на Борисов и не е открито нищо, както и Европейската сметна палата е правила ревизия и е  са отчетени нула грешки"

"Къде е Мая Манолова, която се закани да прави ревизия на кабинета "Борисов" и къде е Европейската сметна палата. Разликата е като Лом и Лондон", отсече шефът на Института за дясна политика.

"Когато ДПС е бабувало на експертно правителство, това е синоним на разруха, на фалити, на инфлация", добави той. По думите му досега нито един тип подобни управление не водят до качествено израстване и до онова догонващо икономическо развитие, за което ДПС настоява.

"Няма шанс нито да бъде избрано такова правителство, нито да му бъде даден шанс от обществото", категоричен е Харизанов.

"ГЕРБ още вчера даде своето предложение за промени в Изборния кодекс. Борисов каза дори, че ще инициират мажоритарния вот, за да подадат ръка на Слави Трифонов и да се изпълни поне едно нещо от референдума им, а днес Тошко каза, че няма да подкрепят мажоритарно гласуване, защото ГЕРБ го предлагат", анализира шефът на Института за модерна дясна политика.

"БСП тепърва ще изпада във все по-тежко положение и това не е свързано само с предложението за 1 лв. субсидия. На г-жа Нинова трябва да й кажа две неща - тя задържаше подкрепата си към президента, за да може да я търгува след изборите. Искаше да я търгува с когото може, но заради положението, в което се намира, никой няма желание да търгува с нея, тъй като тя вече е незначителна фигура в политиката", сподели той.

"Маневрата й нищо чудно да й спечели още малко време. Истината е, че БСП си отива. Това е чудесна новина", допълни Харизанов. По думите му така, както са тръгнали нещата, е радостно от това къде ще се намира БСП при едни следващи парламентарни избори.

"Демократична България" има логични мотиви да не подкрепи Даниел Митов за премиер. Много от политиците в коалицията и много от техните симпатизанти харесват Даниел Митов, но те имат категорична позиция, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ под каквато и да е форма", пресметна политическият анализатор.

"Не очаквам подкрепа от "Демократична България" за Даниел Митов. Не виждам драма и разбирам поведението им", допълни експертът.

Според него дори и в "Има такъв народ" не знаят какво ще правят, ако правителството на ГЕРБ не получи подкрепа и им бъде връчен мандат.

"Много хора от близкото обкръжение на представителите на "Има такъв народ" твърдят, че те ще върнат мандата за съставяне на правителство. Би било ужасяващо за нас като държава, като общество, като политическа класа, ако си мислим, че не могат в тази ситуация да се излъчват едни достолепни 20 души", каза Харизанов на въпрос дали партията на Трифонов ще излъчи правителство. По думите му "Има такъв народ" ще има подкрепата на всички партии в парламента, включително и ГЕРБ са готови да подкрепят тяхно правителство с колкото депутати е необходимо.

"Ако предположим, че Слави върне мандата, Корнелия в събота ще помоли Радев тя да получи третия мандат, давайки подкрепата на БСП за него за президентските избори", добави той.

Шефът на института за дясна политика разкри, че, че в най-добрия случай на президентските избори Радев ще бъде подкрепен от БСП, "Изправи се! Мутри вън" и "Има такъв народ", което е 35% подкрепа, но целият патриотичен вот ще се обърне срещу него. "Г-н Радев на драго сърце ще приеме подкрепата на БСП, за да може на този етап да се добере поне до балотаж, защото сметките не излизат. Ако "Има такъв народ" излъчи свой читав кандидат за президент, отиването на Радев на балотаж става много сложно", прогнозира гостът в студиото на ПИК TV.

"Ако не бяха огромните настроения срещу ГЕРБ, най-добрата формула би била Даниел Митов плюс най-добрите кадри на ГЕРБ, плюс най-добрите кадри на останалите партии, които имат смелостта да застанат зад него. Даниел Митов е личен приятел на целия кабинет за САЩ. Когато имаш политик от такъв калибър, нивото е много сериозно там, това е най-доброто и работещото за този парламент", коментира политическият анализатор.

"Тъжно би било, ако това Народно събрание не излъчи кабинет. Съдбата е служебно правителство с кратък хоризонт и ГЕРБ плюс... отново първа политическа сила. ДПС ще запази процентите си и ще има доста динамично разместване в дъното на сегашния парламент", даде своята прогноза гостът в студиото на ПИК TV. Според него БСП няма как да съхрани третото си място.

"ГЕРБ на последните местни избори победи в 136 общини. Сега победи в 160 общини. Казвам го като карта на влияние. Големият резултат на г-н Трифонов се дължи на това, че той взе гласоподаватели от всички политически сили. Към днешна дата съм убеден, че при предсрочни избори ГЕРБ отново ще е на върха, а ДПС ще запази подкрепата, която получи", каза още той.

"Ако някой ден получа такова предложение, аз бих го приел като комплимент. При друга ситуация бих се занимавал с партийна работа, но скоро ще разберете защото не бих приел едно такова предложение", завърши Харизанов на въпрос дали би приел ръководен пост в партия ГЕРБ.

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 209
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това