САМО В ПИК TV! ГЕРБ-СДС водят на БСП със 7%. Васил Тончев представя горещи данни на "Сова Харис" (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ЧАС ПИК

САМО В ПИК TV! ГЕРБ-СДС водят на БСП със 7%. Васил Тончев представя горещи данни на "Сова Харис" (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

94916
на 22.03.2021
САМО В ПИК TV! ГЕРБ-СДС водят на БСП със 7%. Васил Тончев представя горещи данни на Сова Харис (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

ГЕРБ-СДС водят на БСП със 7% за парламентарните избори на 4 април. ДПС и партията на шоумена Слави Трифонов се борят за третото място в следващия парламент. Хората на Христо Иванов имат шанс да влязат 45 Народно събрание. Мая Манолова и "мутрите" й висят на косъм.

препоръчано

Това сочи последното проучване на социологическа агенция "Софа Харис", представено от шефа й Васил Тончев.

"Тези, които са над бариерата, при тях няма изненада - това са ГЕРБ, БСП, ДПС и "Има такъв народ"", коментира социологът. 

"Според мен се повтаря ситуацията от 2017 г. Вървим по същия сценарий. Това заради "Апартаменгейт" се смяташе, че управляващите са обречени. Два месеца преди изборите се очертаваше реми, а на финалната права управляващите набират преднина", добави той.

"Тук дилемата е статукво или промяна. За тези хора по-приемливо е статуквото.
Към 2,4 милиона души казват, че ще гласуват със сигурност. Обикновено на парламентарни избори гласуват около 3,6 млн. души", каза още експертът.

По думите му при по-ниска избирателна активност някои от партиите, които са на ръба, може и да не влязат в парламента, тъй като нямат твърди ядра и избирателите им няма да отидат да гласуват.

"Прагът е по-нисък - от 140 хиляди, ще стане 120 хиляди, даже ако активността е много ниска, ще стане 110 хиляди", уточни шефът на "Сова Харис".

Според него във всички проучвания резултатът на ДПС е подценяван. Голямата загадка обаче е "Има такъв народ", тъй като партията е дори по-одобрявана от БСП и е между БСП и ГЕРБ.

Васил Тончев обяви, че предлаганите от "Има такъв народ" промени са козметични. "Това е смяна на кревратите. Основните ядро избиратели на партията са мъже до 40 години от провинциалните градове. Подкрепата за Слави Трифонов се втвърдява. Очаквам известно оттегляне все пак", добави социологът.

"Жените харесват повече партии, които се оглавяват от жени. И при Мая Манолова и при Корнелия Нинова се наблюдава това", уточни шефът на "Сова Харис". По думите му е по-вероятно ДПС да бъде трета политическа сила.

На въпрос на водещата как е възможно и дали хората не помнят коя е Мая Манолова и не им ли е омръзнал Слави Трифонов, който е на терен повече от 30 години? Според Тончев хората не помнят и приемат това, което им се предлага в момента. Според социологът е възможно да има удължаване на изборния ден, тъй като по традиция хората гласуват или рано сутрин, или почти в края на деня и се извият опашки. "ПИК е единствената електронна медия, която успява да прави реални екзит полове и да показва истината в деня на изборите", заяви още Тончев от "Сова Харис", който и на този вот ще мери за медията ни, а през годините е доказал своята абсолютна точност. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Хороскопът на Алена за петък: Трудности заради роднини за Близнаците, възможни измами за Лъвовете Хороскопът на Алена за петък: Трудности заради роднини за Близнаците, възможни измами за Лъвовете
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова с ЕКШЪН ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Служебното правителство ще управлява дълго! ГЕРБ налага цензура на алтернативите на сглобката в трите основни телевизии (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова с ЕКШЪН ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Служебното правителство ще управлява дълго! ГЕРБ налага цензура на алтернативите на сглобката в трите основни телевизии (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК