Вход
София
Времето в София 20 o C

САМО В ПИК TV: Главният прокурор Сотир Цацаров с шокиращи разкрития за спирането на БНР: В уведомлението до генералния директор няма и дума за спиране на излъчването. Имало е техническа възможност за това, но не е подавана програма

САМО В ПИК TV: Главният прокурор Сотир Цацаров с шокиращи разкрития за спирането на БНР: В уведомлението до генералния директор няма и дума за спиране на излъчването. Имало е техническа възможност за това, но не е подавана програма

на 17.09.2019
66539
15
САМО В ПИК TV: Главният прокурор Сотир Цацаров с шокиращи разкрития за спирането на БНР: В уведомлението до генералния директор няма и дума за спиране на излъчването. Имало е техническа възможност за това, но не е подавана програма
Автор: ПИК
17.09.2019
15
66539

Извънредни разкрития по разследването за спирането на БНР миналия петък направи главният прокурор Сотир Цацаров пред камерата на ПИК TV на излизане от Министерство на правосъдието, където е провел среща след участието си във форум по киберсигурност, както ПИК показа на живо преди минути в ексклузивно интервю пред медията ни. 

В него Цацаров направи шокиращи разкрития за скандала с радиото. Той уточни, че генералният директор е получил уведомление, в което няма и дума за спиране на излъчването. 

"Днес беше публикувано подробно прессъобщение. Може би сякаш изоставихме за момент практиката си да даваме по-кратки и по-фактологически, изчистени, прессъобщения, с оглед тайната на разследването. Но с оглед огромни обществен интерес и всички коментари, които се направиха, се постарахме днес да представим максималния възможен и допустим обем от информация. 

Най-общо хронологията е следната. Има уведомление от директора на дирекция "Техника" до генералния директор на Българското национално радио за извършване на вътрешно студийна профилактика. Това уведомление в писмен вид е входирано в кабинета на генералния директор. Това уведомление е получило резолюцията "да" на генералния директор.

Но в това уведомление пише вътрешно студийна профилактика. В него няма и дума за това, че ще бъде разпоредено прекъсване на излъчването на програма "Хоризонт".

Оттам следва мейл на директора на дирекция "Техника" до НУРЦ, отговорната компания за ефирното разпръскване и техническо обслужване. В него директорът на дирекция "Техника" иска спиране на излъчването на програма "Хоризонт" на територията на цялата страна - на известната нам дата в известния вече часови пояс. Следва още един мейл, в който той иска възстановяване на излъчването - около 10,20 ч.", разкри главният прокурор и направи справка в папка, която носеше, като уточни, че я носи, не защото е обсъждал това с министър Данаил Кирилов, но документите са в него, защото наблюдава лично разследването. 

"Мейлите с в мен и мога да ги цитира: "Моля ви да бъде прекратено излъчването на програма "Хоризонт" на 13 септември 2019 г. на територията на цялата страна за времето от 6 до 11 ч. за профилактика на студийния комплекс". Този мейл НУРЦ получава на 12 септември в 9,26 ч.", разкри още главният прокурор пред камерата на ПИК TV и продължи с разкриване на фактологията: "На 13 септември в 8,07 ч. НУРЦ получава втори мейл: "Добро утро, благодаря ви за съдействието, и ако е възможно да възстановим сигнала към 10,20 ч."

Проверката на ДАНС, СЕМ и КРС установява, че и дума не може да става за техническо възстановяване на сигнала. Казано по друг начин - сигнал и възможност за излъчването му има, няма програма. Техническа възможност за излъчване има. Резервни студия - има. Необходимост от вътрешностудийна профилактика е спорно дали въобще има. Ако се налага профилактика, цялата процедура е регламентирана в нормативни актове, които са крещящо неспазени", категоричен бе още Цацаров. 

По думите му радиото е имало пълна техническа възможност, осигурена от НУРЦ, за да излъчва. "Ако има проблем със студиото, то може да се осъществи от друго студио, но просто не е била подавана програма", заяви той. На въпрос дали в такъв случай умишлено не е подаваната такава, Цацаров отговори: "Не можем да кажем. Проверката приключи вн рамките на три дни. Но оттук насетне следва образуване на наказателно производство. Още днес в Софийска градска прокуратура ще има такова, като начало - за длъжностно престъпление. Ясно е, че предмет на разследването в този случай е дейността на директора на дирекция "Техника". 

Повтарям и още нещо - нито предопределям вина или наказателна отговорност, но прави впечатление, че генералният директор е получил уведомление, в което няма и дума за спиране на излъчването. Това са фактите до този момент", разкри още Цацаров.  

Всички разкрития на главния прокурор Сотир Цацаров вижте във видеото на живо на ПИК TV:

Сподели:
Напиши коментар »
(15)
1
Да се подведе под отговорност и веднага ще пропее кой му е наредил да саботира радиото точно в този момент. Ясно е, че това е целенасочена атака. Руски и американски агенти се борят за надмощие у нас - едните недоволни, че купуваме Ф-16 и хващаме шпионите им, другите, че ще правим Турски поток и няма да подновим договори за Мариците и т.н и т.н! Добре, че сме в ЕС и НАТО и Германия е зад нас иначе лошо ни се пишеше!
3
ще го отнесе някакъв заместник,а т.н. директор - ни лук ял,ни лук мирисал.Дано г-н Цацаров разрови цялата тиня и истинският виновник да си получи заслуженото.
4
Олигарси и престъпници са на свобода,те тръгнали да се занимават с радио дето никой не слуша
5
да постъпи така ? Заплатата на това послушно леке била само 8000 лева месечно.
6
Умните и красивите са му наредили.
7
Гледате как по някой медии има снимки на ФУТКИ , МУРЦИ и, просто ужас.
8
както казва колегата по горе са налапали девиза на червените отпреди 40 и повече години,който беше излязъл на заглавната страница на работническо дело и гласеше“ Ний пак сме тук“ на фонът на една оскубана гарга!!Така и те!!Оскубаните червено виолетови свраки демонстрират по всякакъв начин,че съботажът им се отдава и,че нищо не ги спира да го правят,ако ще да коства и националната сигурност на България!Крайно време е Цацаров да извади калъчката и да ги почне подред на номерата!!
9
Защо толкова години не проверявате дали законово и по процедурите се избират и назначават в СЕМ, БНР и БНТ, какво образование и какъв опит имат? Кой и защо от тях има политически пристрастия? Хората вече се смеят, като видят и чуят калинките! И току виж този смях станал плач.С аграрно образование - членка на СЕМ, с инж. по тракторите - ръководител на студио.... А вие си мълчите със широко затворени очи.
10
Проверете дали е имало кореспонденция между БСП,президента,ДеБъ. И руското посолство в тия инфарктни дни, и ще се хванете за главите като разберете за какво е правена тази тренировка
11
Точно, когато радиото зсглъхна е трябвало да пуснат пръскачките на пред Парламента. А Иванчева и Малинов да извършат преврата. Но бдителният ПИК ги разкри.
12
В крайна сметка,кой нареди на Техническия да дръпне шалтера заради голямата уста на неудобната журналистка,кой е този главанак?
13
отговор на коментар
Точно така,Прокопи и мамелюците му в кауша!
14
отговор на коментар
За Пешо Майната и за Гоце тя си беше много удобна във всяко отношение!
15
И кръгът се стеснява до поле с тикви и градини с тютюн!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 10748
архив

Две борчета се срещат и едното пита другото:
- Защо си с две жалейки?
А вторият отговаря:
- Вчера баба ми почина, а днес брат ми каза, че и неговата също починала!

няма нови новини
Днес: 221
hot
най-четени новини в момента
сега
2829
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Шефът на автоклъстъра разкри шансовете на България да стане партньор на "Фолксваген" след кризата в Сирия (ОБНОВЕНА)
x
ЖИВОТ ОТВЪД: В египетски саркофаг намериха карта за задгробния свят
x