Вход
София
Времето в София 8 o C

САМО В ПИК TV! Главният секретар на СДС Илия Лазаров разкрива ходовете на България в ЕС за Северна Македония и защо не успя метежа на Радев (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV! Главният секретар на СДС Илия Лазаров разкрива ходовете на България в ЕС за Северна Македония и защо не успя метежа на Радев (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 18.11.2020
79162
0
САМО В ПИК TV! Главният секретар на СДС Илия Лазаров разкрива ходовете на България в ЕС за Северна Македония и защо не успя метежа на Радев (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
18.11.2020
0
79162

Главният секретар на СДС Илия Лазаров, който бе началник на кабинета на президента Петър Стоянов, изрекал фразата "Македония е най-романтичната част от българската история", през целия му мандат, разкрива кои са правилните ходове на България в Европейския съюз за Северна Македония

Лазаров коментира грозните атаки срещу сградата на ВМРО, на каквито бе подложена преди време и сградата на СДС на знаковия адрес "Раковски" 134. Как се наричат уличните прояви на шепа хора пред БНТ и останалите институционни места в столицата и каква е крайната им цел?

В Македония винаги е имало антибългарска риторика и кампания. Към днешната ситуация историята единият фактор, до преди 45-та година има македонски българи. За нас ключовото във вчерашното решение на правителството е важен въпроса за националната сигурност. Не можем да заложим един проблем с малцинствата", заяви Лазаров. 

На въпрос защо въпреки споразумението за добросъседство, гостът в студиото е на мнение, че управниците в Македония постоянно си търсят външни врагове и припомни, че Гърция са ни подкрепили за взетето решение. Лазаров припомни, че българското правителството е направило всичко възможно за влизането на Македония в НАТО, но все пак с предупреждение да се изчистят спорните въпроси. Македонците обаче са решили, че няма да го направят и някой отвън ще ни натисне и ние ще ги приемем.

"Вратата на Вардарска Македония за ЕС е отворена, което е добре за целия регион. Но конфликтите със съседните държави трябва да бъдат решени, защото не можеш да влизаш с тях и да очакваш големия батко да ги реши", допълни гостът и подчерта, че всичко зависи от самите македонци.  

Според Лазаров историята на съседите ни е изградена върху лъжа и е трудно някой да излезе и да каже, че през цялото време са ги лъгали. Като това е въпрос на вътрешен дебат и еволюция и да спрат да си изграждат вътрешното политическо житие на базата на антибългарската риторика. Ние нямаме претенции за българско малцинство в Македония, както и те нямат право. 

Гостът в студиото определи резолюцията изготвена от Елена Йончева и Радан Кънев като национално предателство.

По повод постоянното обругаване на сгради и институции от метежниците, Лазаров заяви, че това е абсолютно недопустимо, защото това са паметници на културата. "Налага се една трайна практика, че можеш да охулиш и да рушиш. В момента се разгражда политическата система на България, излизат едни случайни хора, които да не предлагат нищо, да се делигитимират институциите", заяви още Лазаров. 

Лазаров разкри в студиото на ПИК TV, че отдавна водят преговори с ГЕРБ, като десните вече са готови с част от програмата си. "Колегите от ГЕРБ никога не са били сектанти да са против, напротив - всичко се обсъжда", допълни още гостът. Затова каква е прогнозата му за партията на Слави Трифонов, Лазаров заяви, че те са кандидат за протестния вот, като такива е имало в годините много, но зависи кой е по-сексапилен, като на опашката са се наредили Мая Манолова, Триото и Демократична България.  

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22717
архив

Две блодндинки си говорили:
-Абе муцка много хубава походка.
-Да нали,минах през кръчмата

x
САМО В ПИК TV: Изплува тайната и невъзможна любов на Мариан Вълев-Куката (ВИДЕО)
x
11-те правила за връзка тип „просто секс"
x