САМО В ПИК TV: Готвачът на Тодор Живков - Бай Данчо, разкрива рецепти и раздава автографи днес на Панаира на книгата в НДК! Търсете кулинарната библия на щанда на "Милениум" (ВИДЕО/СНИМКИ)
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Кулинарната библия на Бай Данчо "Всички мои рецепти" е сред хитовите заглавия на Панаира на книгата в НДК. Специално за своите читатели издателство "Милениум" е подготвило изненада - днес и утре след 15 ч. легендарният готвач на Тодор Живков ще раздава автографи на щанд 102 на книжното изложение и ще сподели готварски тайни и рецепти.
Книгата „Всички мои рецепти“ събира на едно място цялото кулинарно богатство на Йордан Стоичков. В нея ще намерите повече от 300 от най-изисканите авторски рецепти, изпитани през годините от Бай Данчо, но едновременно с това и съобразени с модерните тенденции и технологии, които ще намерите във всяка съвременна кухня. За улеснение на читателя чудните гозби в книгата са подредени в раздели – Салати, Супи и чорби, Предястия, Постни ястия, Ястия с: Риба, Птиче, Агнешко, със Свинско, Телешко месо, Кайма и Дивеч, Баници, качамаци и каши, Сосове и маринати и Десерти.
Бай Данчо е обиколил цяла България и далечни дестинации като част от персонала на бившия държавен глава. Автор е на няколко книги, в които споделя опита си, любопитни случки от стажа си в УБО и събираните през годините блюда. „Всички мои рецепти“ е най-новият му и пълен сборник.
На щанд 102 любителите на качествената литература ще открият най-горещите заглавия на сезона с невероятни отстъпки - до 60%! Каталогът на издателство "Милениум" предлага богат избор от политически, исторически и документални заглавия, философски книги, женски романи, детски, ученически и тийнейджърски заглавия, съвременни световни романи и стихосбирки с поезия на обичани автори.
Литературната фиеста в НДК продължава до неделя.
"Няма рецепта в книгата, която да не съм готвил поне 10 пъти. А някои много повече. Хубавото в тази книга е, че няма химически подправки", обясни пред камерата на ПИК TV Бай Данчо.
"Любимата ми подправка е чубрицата. И джодженът и девесилът. Тези подправки са и билки и успокояват стомаха", заяви легендарният готвач.
Той благодари на издателство "Милениум" за това, че са издали книгите му, както и че са издали "Голям кулинарен речник" на Александър Дюма.